![]() |
Citat:
poi ea nu era cu sfintzii Apostoli in Duminica invieri cand li s-a aratat Domnul ucenicilor shi a zis Pace Voua? adica daruindu-le pacea de sus a impacarii cu Dumnezeu, adica Tocmai Sabatul cel Veshnic... shi dupa 8 zile adica martzea pe vremea aia ori lunea pe vremea noastra nu s-a aratat din nou cu dedicatzie speciala pentru Toma shi a zis din nou Pace Voua shi a aratat ochilor lui Toma shi a luat mana lui Toma shi a pus-o in semnul cuielor shi in coasta Sa shi a marturisit Toma: Domnul meu shi Dumnezeul meu... deci iata Sabatul cel nou de Sambata Seara pana Luni Dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, Ziua Intai cea Noua, caci "Noi le facem pe Toate", caci asha este scris ca Hristos sa biruie toate shi sa faca Cer Nou shi Pamant Nou caci cele vechi trecusera/vor trece... iar dumneata ai tupeul sa spui ca Maica Domnului nu a ascultat de Dumnezeu? ai tupeul sa spui ca ea nu tzinea sf Duminica shi Sabatul cel Nou daruit pentru rugaciunile ei shi prin ea? eshti culmea greshitei priceperi shi asta o patzim totzi oridecateori vrem sa ne autoindreptatzim pentru patima flatarii cu propriilor minterese42eu ascunse... deci nu eshti singurul ci marturisesc ca shi eu am nenorocirea aprinderii ei... a falsei vrednicii sulimenizante interioare a sectantului eretic creshtin ortodox interior ca un lup imbracat in haine de oi... deci domnule tricesimusquintus, incercatzi mai oameni "buni" ca sa pricepetzi ce este scris shi nu ceea ce va spun injurashii lui antichrist ca este scris, ca aia mint pentru voirea duhului minciunii maririi de sine ca sa capatatzi nebunia de pe urma a iubirii nebune shi patimashe de sine ca facand pacatele, alea in voi, fara sa va datzi seama, pe nepregatite sa il urasca pe Hristos shi sa va taiatzi afara prin sabia cuvantului scripturii, caci "daca nu raman in Mine, mladitzele se usuca shi sunt aruncate afara shi sunt stranse shi aruncate in foc shi ele ard"... ceva de genul asta... deci fii domnule serios shi nu mai afirma ca preasfanta pururea fecioara Maria nu pazea sf Duminica cand in fiecare Sarbatoare se Hranea prin ucenicul shi fiul ei duhovnicesc Ioan cu sfintele shi infricoshatoarele Taine, cu Trupul shi cu Sangele Domnului pana a fost ridicata la Ceruri... cand iata ca sf ap Toma a recidivat shi iarashi s-a indoit. Shi poate ca a vazut shi a pipait de data asta nu semnele sfintelor patimi pe trupul Domnului ci insushi sicriul gol, chivotul, ca o poarta minunata de trecere spre Veshnica Fericire din Ceruri, intru Dumnezeu, intru sfanta Treime. (ma iarta Doamne pentru inca o marturisire in deshert, caci eu n-am altceva decat ingamfare ci repet doar ca o placa stricata, cu cuvintele mele caci sunt uituc, ca un papagal, ceea ce este scris shi ceea ce ne-ai spus Tu prin sf Biserica a ta, prin Cuvantul lui Dumnezeu) |
Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:
-Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,, -Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, Toate acestea arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna cand iata, ucenici si urmasi ai Apostolilor vorbesc de ziua Domnului-Duminica cu sute de ani inainte de el. |
Citat:
Sfintii Parinti, care au trait in primele doua secole, nu aveau cum sa foloseasca denumirea de "duminica". Postarea dvs. suna a fals (nu este mare lucru; a fost falsificata si Biblia-vezi Apocalipsa 1:10, verset scris in sec. I). |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
În prealabil postat de vsovi [COLOR=red]shi dupa 8 zile adica martzea pe vremea aia ori lunea pe vremea noastra[/COLOR] Domnule, eu te mai rog doar o data sa-mi explici de unde teoria asta stranie cu saptamana intortocheata, dupa care te las in pace cu a dumitale teorie nebiblica, necrestina si chiar neortodoxa. [COLOR=blue]de la Cuvantul lui Dumnezeu care marturiseshte shi vindeca shi lumineaza ochi noshtrii ca sa pricepem Scripturile[/COLOR] Citat: În prealabil postat de vsovi [COLOR=red]iar dumneata ai tupeul sa spui ca Maica Domnului nu a ascultat de Dumnezeu?[/COLOR] M-ai inteles gresit [COLOR=blue](nicivorba).[/COLOR] Eu spun (de fapt evanghelistul Luca o spune) ca a ascultat de Dumnezeu si a lui Porunca, odihnindu-se in ziua de sambata. Luca 23,56. [SIZE=4][COLOR=darkorange]"54.Și ziua aceea era vineri, și se lumina spre sâmbătă. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]55.Și urmându-I femeile, care veniseră cu El din Galileea, au privit mormântul și cum a fost pus trupul Lui. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]56.Și, întorcându-se, au pregătit miresme și miruri; iar sâmbătă s-au odihnit, după Lege."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#0000ff]poi era sambata dezlegata atunci in holda de grane shi nu desfintzata dinaintea invierii cand s-au odihnit, caci dupa inviere au tzinut Sabatul cel nou vestit prin cuvintele Bucuratzi-va! de la ingerul Domnului shi daruit prin cuvintele Pace Voua! de la "Domnul meu si Dumnezeul Meu" afirmat shi marturisit de catre Toma dupa 8 zile.[/COLOR] Citat: În prealabil postat de vsovi [COLOR=red]ai tupeul sa spui ca ea nu tzinea sf Duminica[/COLOR] Acelasi evanghelist Luca are "tupeul" sa spuna ca maica Domnului muncea duminica. Luca 24,1. [SIZE=4][COLOR=darkorange]"1.Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineață, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][SIZE=2][COLOR=blue]poi ele inca nu primisera Sabatul cel Nou shi Pacea shi Bucuria caci ele veneau in Duminica Invierii, dis de dimineatza la un mort shi tzineau randuiala care era pana atunci, dar mirarea le-a fost mare, caci in loc sa poata sa lucreze, sa stea la priveghi shi sa aranjeze mormantul shi sa planga mortul ele s-au trezit ca n-au mai avut pentru Cine lucra in ziua aceea... caci Domnul s-a sculat din mortzi. [/COLOR][/SIZE] [/SIZE] Citat: În prealabil postat de vsovi [COLOR=red]eu n-am altceva decat ingamfare ci repet doar ca o placa stricata, cu cuvintele mele caci sunt uituc, ca un papagal, ceea ce este scris[/COLOR] Fara comentarii... [COLOR=blue]bine ca insinuezi dumneata ceva shi cand nu faci comentarii...[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]("colorat"-vsovi, asha ca harap-alb)[/COLOR] |
demn de stiut
Citat:
"El, Hristos a fost numit Domn al Sambetei pentru ca El a sustinut sambata ca pe ceva al Sau. Hristos n-a desfiintat sambata pe care El o tinea". (Tertulian - Contra lui Marcion, cartea a IV-a, cap.XII) "Sambata este odihna Domnului... ziua a saptea este sambatã" (Chiril al Alexandriei - Sc rieri; Inchinarea si slujirea in duh si adevar, traducere de Pr.Prof.Dr. Dumitru Staniloae, Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.236) "La asiro-babilonieni, a saptea zi era zi de odihna" (Civilizatia Asiro-Babiloniana de Constantin Daniel, Bucuresti 1981, pag.309) "Ziua a saptea a facut-o El zi sfanta, si a poruncit sa inceteze orice munca. Atunci s-a ridicat la orizont soarele intru slava" (Document accadian - "Istoria Biblica, Vechiul Testament de Prof. A.P.Lopuhin, traducere de patriarhul Nicodim, vol.I, Bucuresti 1944, pag.108) "PALADIE: Asadar Sambata ne vom opri, dupa vointa Celui ce a dat Legea, de la orice lucru. CHIRIL: Nu simplu de la oricare, Paladie. Caci oprirea de la a cugeta si a face cele care plac lui Dumnezeu si aduc un folos mare, nu invredniceste de lauda. De aceea nu in zadar a adaugat, socotesc, Sfanta Scriptura, ca ziua Sambetei trebuie sa fie sfintita de noi. 'Adu-ti aminte, zice, de ziua Sambetei ca sa o sfintesti pe ea'." (Sfantul Chiril al Alexandriei - Scrieri. Inchinarea si slujirea in duh si adevar. Traducere de Pr.Prof.Dr. Dumitru Staniloae, Ed. IBM sl BOR, Bucuresti 1991,pag.232) "Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendinta filozofica si considera ca aceasta nu este incompatibila cu credinta crestina, deoarece suprema Divinitas, din aceasta religie, nu-i parea deosebita de Dumnezeul crestinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o data toata mostenirea paganismului si, la fel ca tatal sau, care fusese monoteist, el considera soarele ca mediator vizibilintre Dumnezeul suprem si oameni." (Eusebiu de cezareea. Scrieri, partea a doua. Viata lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere si note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.31) |
Citat:
|
domnule litanu shi tricesimusquintus, am impresia ca trebuie sa va trimit la profesorul Dogaru ca sa va puna o doaga la ciuciuBarul vostru cam spart:
poi nu e clar ca se tzinea ziua inveirii Domnului de catre creshtinii ce au continuat randuiala statornicita prin sfintzii Apostoli? deci ce sa verifice Iustin? poi nu vi se pare ca a verificat? sau ce credetzi ca citatele sunt mincinoase sau inventate? mai degraba sa va verificatzi voi daca nu cumva nu va tzin doagele puse de profesorul Dogaru daca atzi fost ca sa va trateze... de mitomanie robotica asha ca traditzia voastra invatzata shi bine studiata cu intrebari shi raspunsuri pentru tantalai... deci harbilor nu mai radetzi de nishte biete oale sparte avand impresia ca citatele voastre v-ar indreptatzi crezul vostru ascuns, caci Iustin ne-a dat sustzinerea scripturistica a Adevarului ca Sabatul cel nou se tzine de Sambata seara pana luni dimineatza... dar altfel decat ala vechi, asha cum ne-a invatzat Hristos, adica binele de sus pentru aproape sau pentru tine niciodata nu este oprit de a-l lucra, caci impotriva bunatatzii shi dragostei shi modestiei shi smereniei shi veseliei duhovniceshti sfinte nu este lege. Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli: -Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,, -Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, Toate acestea arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna cand iata, ucenici si urmasi ai Apostolilor vorbesc de ziua Domnului-Duminica cu sute de ani inainte de el. |
Citat:
ramane dara odihna sambetei pentru norodul lui D-zeu...Evrei 4.9 http://www.sfantascriptura.com/biblia_1688.php http://blog.360.yahoo.com/blog-u_tzf...AJ2AD6i?p=1219 |
Citat:
Te stresezi degeaba cu acesti oameni....spune-le sa intelega ca ei sarbatoresc Sabatul ca in ea s-a "odihnit D-zeu" dupa ce a terminat de facut lumea iar aceasta porunca a transmis-o lui Moise si poporului evreu.... Noi ORTODOCSII si alte culte (chiar si SECTARE) sarbatorim DUMNICA ca zi de bucurie ca in ea a INVIAT Iisus din morti....Nu trebuie sa ne poticnim la o ZI in care Il cinstim pe D-zeu, conteaza cum Il cinstim si cum ne comportam cu semenii nostri...sa ne ferim a-i smintii pe sarmanii oameni venind cu noi doctrine (nu de alta dar sarmanii nu or credea ca-s mai multii dumnezei).... Apoi cine a merge in RAI sau in IAD ramane pt. Judecata lui D-zeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:20:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.