![]() |
Citat:
Prietene, te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta! |
Citat:
Sfanta Scriptura ne spune ca mai intai vor fi inviati "cei buni" (mai precis, cei care au fost buni, in timpul vietii lor pamantesti), in trupuri nestricacioase, nesupuse putrezirii (1 Corinteni 15:51-58, 1 Tesaloniceni 4:13-18). Acestia vor fi inviati,cu trupuri desavarsite, pentru a mosteni viata vesnica. Dupa o mie de ani (sau mii de ani) vor fi inviati "cei rai" (Apocalipsa 20:5), pentru a-si primi pedeapsa si a fi nimiciti pentru totdeauna (fara posibilitatea de a mai fi inviati). Despre recreerea atat a "celor buni" cat si a "celor rai", ne spune Insusi Mantuitorul: "Nu vã mirati de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul cînd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viatã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã."(Ioan 5:28,29) |
Citat:
|
Citat:
ideea era ca, desi nu am parola de la terminalul tau, as incerca sa te rog, cum as incerca sa rog un computer care nu are insa comanda vocala, pentru a enspea oara sa ai grija cum vorbesti cu/de o doamna. Tu si/sau fratele tau 99 ati mai zis ceva de acesta doamna aleasa a forumului cum ca are limbaj "forestier". (!!!) Daca pana si d-na Delia are asa ceva, atunci eu sunt reincarnarea lui Cenghiz-han si un Darmapala, la un loc. Wtf, grobianismul ce il avem mai toti, in stasis sau in desfasurare, la tine chiar e de nestapanit? Superuserul, pardon, pastorul ce zice? Nt nt nt... =)) Stiu ca a trecut "sabatul", dar activeaza-ti si tu power saverul ala... Adica ia o pauza...ca de facut un upgrade, la next edition, mai greu...ar trebui sa adaugi in lista de surse repositoriile unei Biserici Apostolice, Ortodoxa sau Catolica, sau sa devii protestant genuin, adica de ex. calvinist sau luteran...dar stiu ca nu va fi cazul. Sorry pentru umorul de linuxar imbibat de deformari profesionale! :P |
Citat:
Versetele aduse de tine in discutie nu au nici o legatura cu explicatia ta. Inca o intrebare: Cum vor auzi cei din morminte glasul Lui, din moment ce au suferit procesul invers crearii si nu mai exista? p.s.1 eu am impresia ca nu stii ce inseamna verbul "a crea". p.s.2 citeste cu atentie urmatoarele versete cu care trebuiau completate cele postate de tine: "19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai. 20. Că Tatăl iubește pe Fiul și-I arată toate câte face El și lucruri mai mari decât acestea va arăta Lui, ca voi să vă mirați. 21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește. 22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului. 23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis. 24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. 25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia." |
Citat:
Ai fost dat afară în multe rânduri și te-ai reîntors neinvitat să-ți continui pălăvrăgeala circulară și solipsistă. Pe forumul vostru bate vântul, sunt în medie cinci postări pe săptămână și alea cretinisme de uz intern , în schimb îți place aici să te contrazici cu toată lumea, repetând mereu aceleași argumente expirate. La voi în asociație bunul simț n-are nicio valoare în timp ce prozelitismul e clar pe primul loc. Cam ăsta e adevărul credinței tale, cel pe care-l mărturisești cu comportamentul tău: intrări repetate prin efracție pe forum de unde ai fost evacuat pentru prozelitism sectar. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
[quote=grasu77;396869]Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.[/Q
Dupa cunostintele tale, ce intelegi tu prin nsuflare de viata? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si totusi am venit si cu argumente noi .Vechi si "expirat" este faptul ca sunt tot din Scriptura si deranjeaza. |
Citat:
|
[quote=stefan florin;396880]
Citat:
" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7) Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune. |
Citat:
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie). Si prin profetie ma refer la aceasta: "Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul. Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile. Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El." TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
[quote=grasu77;396888]
Citat:
Deci suflarea de viata are sau nu constiinta? |
[quote=grasu77;396888]
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
[quote=Adriana3;396896]
Citat:
|
Citat:
|
[quote=grasu77;396900]
Citat:
Dupa parerea dvs., Ap. Pavel stia ca trupurile crestinilor se descompun in pamant exact ca si cele ale oamenilor din era precrestina? |
Unele expresii nu trebuie intelese literal.
Faptul ca cei din morninte vor auzi glasul lui Iisus sau trimbita si vor invia nu inseamna ca niste cadavre sau foste cadavre vor auzi ceva mai cu seama ca sufletele mortilor nu se afla concret in morminte ci intro stare numita locuinta mortilor. Cum -necum acele suflete inviaza (adica procesul invers fata de moarte). Cert este ca ei vor avea iar trupuri. Toti fara exceptie-Cu toate ca nu este nevoie de ele decit daca trebuie sa traiasca pe pamint intro atmosfera respirabila , cu apa si hrana la dispozitie (ca sa nu moara la loc)-fie ca merg in rai fie in iad (si iadul si ei in lacul de foc). La prima vedere s-ar intelege ca cei buni inviaza mai nainte iar cei destinati mortii spirituale inviaza dupa un nr de ani de ordinul miilor -desi este vorba de o singura trimbita si nu de doua. Insa mai sint posibile si alte interpretari. Posibil ca cele doua invieri sa nu fie intrutotul identice cu invierea mortilor. Posibil ca cei care invie peste miile de ani sa nu fie cei destinati lacului de foc ci o categorie separata. ladul si locuinta mortilor sa nu fie aruncate in lacul de foc dupa miile de ani ci tot acum. Aparent aruncarea locuntei mortilor in lacul de foc ar insemna ca locuinta mortilor nu mai este locuita desi nimeni nu gaanteaza ca dupa acel moment nu mai are cine sa moara din cei care locuiesc pe pamint. -ar insemna ca ori ei sa maerga direct in rai ori ca viata pe pamint inceteaza. Ori nicaieri nu scrie ca dupa Judecata sau dupa miile de ani se termina viata pe pamint si nici ca cei care se vor naste dupa ea cind vor muri vor merge direct in rai fara sa mai treaca macar si temporar prin locuinta mortilor. In concluizie aruncarea locuintei mortilor in lacul de foc nu inseamna desfintarea ei ci doar faptul ca nimeni nu va mai putea vorbi cu mortii. Cam la fel si cu iadul cu deosebirea ca aici iadul -in ceea ce ii priveste pe cei vii- poate fi desfiintat ca stare adica nimeni dintre cei care traiesc pe pamint nu va mai avea parte de suferinta datorata pacatelor caci nici ele nu vor mai avea nici pe departe aceeasi intensitate. Suferinta caracteristica iadului -in legatura cu cei pedepsiti in urma Judecatii care nu vor trai pe pamint- va fi schimbata in alt gen de suferinta- (altfel daca nu are loc nici o schimbare ce rost are aruncarea iadului cind el putea sa fie lasat cum e?). |
Citat:
De asemena, cred ca voia Maicii Domnului era aceeasi ca a Sfantului Apostol Pavel: "Caci nu am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (1 Corinteni 2:5). Nu exista femeie mai fericita decat Maica Domnului. Este cea aleasa de Dumnezeu sa-L poarte pe pruncul Iisus. Asta o stiu toate neamurile (incepand de la Sfintii Apostoli). Cat priveste dezvoltarea unui cult .... cred ca se face ceva ce Maica Domnului nu a vrut niciodata. |
[quote=grasu77;396888]
Citat:
Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Apocalipsa 6: 9-10 Doamne ajuta! |
[quote=Adriana3;396907]
Citat:
Cred ca ne impiedicam prea mult de aceasta moarte,in care nu se intampla nimic, nu se pierde nimic. Noi avem in spinare cultul mortii, care ne este mare povara in intelegere. Sfanta Scriptura nu dezvolta deloc acest cult al mortii. Moartea intaia este nimic (eventual "un castig", pentru ca este urmata de invierea pentru viata vesnica a celor credinciosi). |
[quote=stefan florin;396914]
Citat:
Daca ma ajuti sa inteleg cum striga sangele celui mort, am sa inteleg si cum striga sufletele mortilor. |
Citat:
|
Adriana nu orice papagal e indreptatit sa faca prozelitism, pentru a-si hrani orgoliul, caci el mai mult rau poate face oamenilor. Daca n-ai ajuns la un anumit grad de intelegere, nu te arunci in lucrarea misionara, asa cum ,din pacate, fac foarte multi neoprotestanti, pe care tu ii admiri atata. Numai bine!
|
Citat:
ci s-a mutat de la moarte la viață. verbul "s-a mutat" ti se pare cumva ca este la viitor? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
inchiem aici acest dialog al surzilor. nu te mai obosi sa dai reply. |
Citat:
Cat priveste folosirea timpului verbelor, in Sfanta Scriptura ... citeste Isaia 53. Vei intelege ca Domnul Iisus Hristos a trait si s-a jertfit inainte de profetul Isaia (se foloseste timpul trecut). Eu cred ca, in versetul nostru, se foloseste timpul prezent pentru a consemna o certitudine, o garantie. |
Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ? |
Citat:
P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda. |
Citat:
Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort 22. Și a zis tatăl către slugile sale: Aduceți degrabă haina lui cea dintâi și-l îmbrăcați și dați inel în mâna lui și încălțăminte în picioarele lui; 23. Și aduceți vițelul cel îngrășat și-l înjunghiați și, mâncând, să ne veselim; 24. Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat. Și au început să se veselească. :103: |
Citat:
|
Citat:
M-a pus pe ganduri versetul din 1 Ioan 5:8. "Si trei sunt care marturisesc: Duhul, apa si sangele, si acesti trei una sunt in marturisirea lor." Cred ca acestea trei duc la mantuire: - Duhul (acceptarea calauzirii); - apa (pocainta,lepadarea / spalarea de firea veche pacatoasa); - sangele (credinta in sangele varsat pe Cruce de Mantuitorul). Daca este corect cum am inteles, se poate spune ca Sfintii Apostoli s-au nascut din apa si din Duh (asa cum i-a vorbit Mantuitorul lui Nicodim). |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.