Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

stefan florin 05.09.2011 13:45:34

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396857)
Interesant este faptul ca tocmai Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au scris absolut nimic despre acest presupus eveniment (nici despre teleportarea lor, de pe unde erau imprastiati, la inmormantarea Maicii Domnului).

Ma leg de acest aspect doar pentru a arata de ce nu te poti intelege cu mine (sau alti adeventisti). Eu am o credint crestin - apostolica, bazata pe invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Acestea imi sunt arhisuficiente pentru castigarea mantuirii si pentru viata mea de credinta de zi cu zi. Tu ai nevoie de multe istorisiri inchipuite (ale tale si ale altora) pentru ati desfasura marturisirea de credinta. Si, toate aceste inchipuiri, le invelesti intr-un ambalaj de elocventa si eruditie, incercand sa arati ce orizont larg ai tu si ce ingust privesc adventistii. Totusi, cu tot orizontul tau larg si gandirea ta profunda, nu ai reusit sa pricepi ceea ce spune clar si pe inteles ( in doua versete legate), un Sfant Apostol.

In concluzie, nu ne vom intelege niciodata. Ramai cu istorisirile tale ar eu raman cu invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.

P.S. Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?

Prietene, te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!

grasu77 05.09.2011 13:51:01

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396606)
dupa explicatia asta a ta, la a doua venire a Mantuitorului, oamenii vor fi recreati. asta inseamna ca Dumnezeu va crea oameni buni si rai. Dar dupa cum stim, Dumnezeu nu creeaza nimci rau. Asa ca explicatia ta este ilogica si in contradictie cu invatatura crestina.

Cu ce invatatura crestina este in contradictie explicatia mea?

Sfanta Scriptura ne spune ca mai intai vor fi inviati "cei buni" (mai precis, cei care au fost buni, in timpul vietii lor pamantesti), in trupuri nestricacioase, nesupuse putrezirii (1 Corinteni 15:51-58, 1 Tesaloniceni 4:13-18). Acestia vor fi inviati,cu trupuri desavarsite, pentru a mosteni viata vesnica. Dupa o mie de ani (sau mii de ani) vor fi inviati "cei rai" (Apocalipsa 20:5), pentru a-si primi pedeapsa si a fi nimiciti pentru totdeauna (fara posibilitatea de a mai fi inviati).

Despre recreerea atat a "celor buni" cat si a "celor rai", ne spune Insusi Mantuitorul:
"Nu vã mirati de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul cînd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viatã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã."(Ioan 5:28,29)

grasu77 05.09.2011 13:52:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 396864)
Prietene, te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!

Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.

Theodor_de_Mopsuestia 05.09.2011 13:55:21

Citat:

Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?

Uite, de asta zicem noi, (cam toti) ceilalti, explicit sau mai pe ocolite, ca voi, adventistii sunteti ca niste sisteme de operare gen unix, la care doar pastorul atribuie si cunoaste parola de root/superuser, asa incat doar el se poate loga in shell-urile sufletelor voastre. Sper ca intelegi un umor profesionist. Aveti ceva de droizi, orice nu e adventist este nu eretic, ca voi nu folositi termenul asta, ci nu e biblic. (?!?) Si asta desi voi suciti Biblia la greu...
ideea era ca, desi nu am parola de la terminalul tau, as incerca sa te rog, cum as incerca sa rog un computer care nu are insa comanda vocala, pentru a enspea oara sa ai grija cum vorbesti cu/de o doamna. Tu si/sau fratele tau 99 ati mai zis ceva de acesta doamna aleasa a forumului cum ca are limbaj "forestier". (!!!) Daca pana si d-na Delia are asa ceva, atunci eu sunt reincarnarea lui Cenghiz-han si un Darmapala, la un loc. Wtf, grobianismul ce il avem mai toti, in stasis sau in desfasurare, la tine chiar e de nestapanit? Superuserul, pardon, pastorul ce zice? Nt nt nt... =)) Stiu ca a trecut "sabatul", dar activeaza-ti si tu power saverul ala... Adica ia o pauza...ca de facut un upgrade, la next edition, mai greu...ar trebui sa adaugi in lista de surse repositoriile unei Biserici Apostolice, Ortodoxa sau Catolica, sau sa devii protestant genuin, adica de ex. calvinist sau luteran...dar stiu ca nu va fi cazul.
Sorry pentru umorul de linuxar imbibat de deformari profesionale! :P

mihai07 05.09.2011 14:03:53

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396866)
Cu ce invatatura crestina este in contradictie explicatia mea?

Sfanta Scriptura ne spune ca mai intai vor fi inviati "cei buni" (mai precis, cei care au fost buni, in timpul vietii lor pamantesti), in trupuri nestricacioase, nesupuse putrezirii (1 Corinteni 15:51-58, 1 Tesaloniceni 4:13-18). Acestia vor fi inviati,cu trupuri desavarsite, pentru a mosteni viata vesnica. Dupa o mie de ani (sau mii de ani) vor fi inviati "cei rai" (Apocalipsa 20:5), pentru a-si primi pedeapsa si a fi nimiciti pentru totdeauna (fara posibilitatea de a mai fi inviati).

Despre recreerea atat a "celor buni" cat si a "celor rai", ne spune Insusi Mantuitorul:
"Nu vã mirati de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul cînd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viatã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã."(Ioan 5:28,29)

iti spun eu cu ce e in contradictie: tu spui ca Dumnezeu la a doua venire, ii va creea din nou pe oameni. Adica va crea si oameni buni si oameni rai. Te intreb: a creat Dumnezeu ceva rau pana acum?
Versetele aduse de tine in discutie nu au nici o legatura cu explicatia ta.
Inca o intrebare: Cum vor auzi cei din morminte glasul Lui, din moment ce au suferit procesul invers crearii si nu mai exista?
p.s.1 eu am impresia ca nu stii ce inseamna verbul "a crea".
p.s.2 citeste cu atentie urmatoarele versete cu care trebuiau completate cele postate de tine:
"19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai.
20. Că Tatăl iubește pe Fiul și-I arată toate câte face El și lucruri mai mari decât acestea va arăta Lui, ca voi să vă mirați.
21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește.
22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.
23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia."

Mihailc 05.09.2011 14:04:36

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396860)
Nu-mi amintesc. Stiu doar atat: de zeci de ori am fost facut in toate felurile de altii, fara sa jignesc cu nimic (am fost un ingeras pe langa cel de acum) si tot eu am fost aruncat afara. Probabil la o astfel de patanie te referi.

Măi Vașinec, nu ești cam tânăr pentru asemenea căderi de memorie?
Ai fost dat afară în multe rânduri și te-ai reîntors neinvitat să-ți continui pălăvrăgeala circulară și solipsistă. Pe forumul vostru bate vântul, sunt în medie cinci postări pe săptămână și alea cretinisme de uz intern , în schimb îți place aici să te contrazici cu toată lumea, repetând mereu aceleași argumente expirate. La voi în asociație bunul simț n-are nicio valoare în timp ce prozelitismul e clar pe primul loc. Cam ăsta e adevărul credinței tale, cel pe care-l mărturisești cu comportamentul tău: intrări repetate prin efracție pe forum de unde ai fost evacuat pentru prozelitism sectar.

grasu77 05.09.2011 14:11:58

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396875)
Te intreb: a creat Dumnezeu ceva rau pana acum?

Nu.

Citat:

Inca o intrebare: Cum vor auzi cei din morminte glasul Lui, din moment ce au suferit procesul invers crearii si nu mai exista?

Faptul ca cei din morminte "vor auzi glasul Lui" este o figura de stil. Dumnezeu poate face totul prin Cuvant. Poate crea ceva din nimic, poate invia mortii. Doar nu vei vrea sa analizam acuitatea acustica a celor din morminte (sa vezi ce frecvente receptioneaza).

Citat:

p.s. eu am impresia ca nu stii ce inseamna verbul "a crea".

Stiu si verbul "a recrea" (a reface ce a mai fost facut).

stefan florin 05.09.2011 14:14:43

[quote=grasu77;396869]Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.[/Q

Dupa cunostintele tale, ce intelegi tu prin nsuflare de viata?

Scotland The Brave 05.09.2011 14:18:50

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 396856)
Mai primiti si un batran cu voi la colind? Eu nu am glas, nice voce, cam cum rajie magaru', dara amu' o tara ge pita si o bucatura ge slana tot o gasi mosu'. A, uitai, si ceapa. Si sa nu uitati sa-mi spuneti cand sa gata razbelu', ca mosu'-i cam surd si nici nu sta prea binie cu vigerea.
"Si nu uita, mama, sa fii bun!"
Har, smerenie si jertfa de sine.

Pe tine sa te primim noi mai MariS? Pai uite ca vine si penticostalul,mai este loc in corul cantaretilor.Era si un francez pe acolo,deci sunt acceptati si francofonii,nu doar nordicii:) Poate tu sa ne primesti pe noi,daca fac un calcul scurt cate am invatat de la tine si de cate ori ai fost bun cu mine, bunule ortodox.Ce tarziu am inteles mai MariS ce mi-ai spus tu odata,cu privire la cum il vezi tu pe Dumnezeu.A trebuit sa dau de un batrin ca tine ca sa inteleg.Mergi cu Dumnezeu prietene si sa fie totul dupa sufletul si inima ta mare.

grasu77 05.09.2011 14:21:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 396876)
Măi Vașinec, nu ești cam tânăr pentru asemenea căderi de memorie?

Vezi ce face bautura?

Citat:

Ai fost dat afară în multe rânduri și te-ai reîntors neinvitat

Am crezut ca voi fi primit ca un oaspete drag, cu scuzele de rigoare pentru greseala cu datul afara.

Citat:

Pe forumul vostru bate vântul, sunt în medie cinci postări pe săptămână și alea cretinisme de uz intern ,

De ce nu intri sa animezi discutiile de pe forumul nostru?

Citat:

în schimb îți place aici să te contrazici cu toată lumea, repetând mereu aceleași argumente expirate.

Repetarea este mama invataturii.

Si totusi am venit si cu argumente noi .Vechi si "expirat" este faptul ca sunt tot din Scriptura si deranjeaza.

ioanna 05.09.2011 14:25:06

Citat:

Chiar mi-ar placea sa stiu cati dintre ortodocsii care scriu aici nu considera ca fiind erezii anumite dogme catolice, si cati dintre ei cred ca ar exista mantuire si in afara BO.
Adriana, dar pe cati ortodocsi crezi ca-i intereseaza dogmele altora? Daca ai studiat si ai convingerea si credinta ca Ortodoxia poseda Adevarul intreg, ai certitudinea ca te poti mantui, de ce sa te mai intereseaze dogmatica celorlalti, de ce sa studiezi daca e trunchiata fata de a ta, daca au adaugat ceva in plus si eventual sa o combati? Totul in Ortodoxie straluceste de frumusete, e o bogatie spirituala imensa incat nu-ti mai doresti ceva "in plus", caci stii ca ea te implineste. Iti prezinti propria ta credinta si raspunzi de fiecare data atunci cand cineva ti-o ataca, cand se arunca cu insinuari, insa tu ai credinta ta si o pastrezi pana la moarte, caci stii ca esti in interiorul Adevarului Lui Hristos. N-am innebunit sa stau eu sa inteleg dogma predestinarii protestante :71: Am incercat, e prea alambicata, un usor non-sens, zic eu, insa important e sa o inteleaga protestantii, nu eu. Pentru mine dl. Scotland the Brave are un suflet ortodox si imi este suficient sa stiu asta. In Ortodoxie exista suficienta lumina pentru cei care doresc sa creada si umbre pentru a-i orbi pe cei care nu cred.

grasu77 05.09.2011 14:30:41

[quote=stefan florin;396880]
Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396869)
Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.[/Q

Dupa cunostintele tale, ce intelegi tu prin nsuflare de viata?

Suflarea de viata (sau duhul de viata) este una din "componentele" sufletului viu ( a fiintei in intregime).

" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)

Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7).

Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune.

Adriana3 05.09.2011 14:35:47

Citat:

Interesant este faptul ca tocmai Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au scris absolut nimic despre acest presupus eveniment (nici despre teleportarea lor, de pe unde erau imprastiati, la inmormantarea Maicii Domnului).

Ma leg de acest aspect doar pentru a arata de ce nu te poti intelege cu mine (sau alti adeventisti). Eu am o credint crestin - apostolica, bazata pe invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Acestea imi sunt arhisuficiente pentru castigarea mantuirii si pentru viata mea de credinta de zi cu zi. Tu ai nevoie de multe istorisiri inchipuite (ale tale si ale altora) pentru ati desfasura marturisirea de credinta. Si, toate aceste inchipuiri, le invelesti intr-un ambalaj de elocventa si eruditie, incercand sa arati ce orizont larg ai tu si ce ingust privesc adventistii. Totusi, cu tot orizontul tau larg si gandirea ta profunda, nu ai reusit sa pricepi ceea ce spune clar si pe inteles ( in doua versete legate), un Sfant Apostol.

In concluzie, nu ne vom intelege niciodata. Ramai cu istorisirile tale ar eu raman cu invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.

P.S. Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?

Pot incerca eu niste raspunsuri.
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie). Si prin profetie ma refer la aceasta:

"Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul.
Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu,
Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.
Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui.
Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El."

TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant.

grasu77 05.09.2011 14:36:34

Citat:

p.s.2 citeste cu atentie urmatoarele versete cu care trebuiau completate cele postate de tine:
"19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai.
20. Că Tatăl iubește pe Fiul și-I arată toate câte face El și lucruri mai mari decât acestea va arăta Lui, ca voi să vă mirați.
21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește.
22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.
23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia."

Am citit. Se vorbeste despre INVIERE (readucerea la viata a celui care a murit). Ce trebuia sa mai inteleg?

Mihailc 05.09.2011 14:41:09

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396885)
Vezi ce face bautura?

Cunosc situația voastră și vă compătimesc. Să te turmentezi cu apă chioară e dramatic !

Citat:

Am crezut ca voi fi primit ca un oaspete drag, cu scuzele de rigoare pentru greseala cu datul afara
Așa crede și dracu după exorcizare!

Citat:

De ce nu intri sa animezi discutiile de pe forumul nostru?
Din lipsă de interes! La nivelul ăla intelectual discutam la grădiniță!

Citat:

Repetarea este mama invataturii.
Există și alte tratamente, mai eficace, pentru sincope de memorie, dacă după atâta timp nu ți-a folosit metoda "papagalul dezlănțuit"!

Citat:

Si totusi am venit si cu argumente noi .Vechi si "expirat" este faptul ca sunt tot din Scriptura si deranjeaza.
Nu-i nimic proaspăt în discursul tău Vașinec, nu te amăgi singur! Doar numele sub care bântui pe-aici e mereu nou!

stefan florin 05.09.2011 14:41:29

[quote=grasu77;396888]
Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 396880)

Suflarea de viata (sau duhul de viata) este una din "componentele" sufletului viu ( a fiintei in intregime).

" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)

Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7).

Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune.

Deci suflarea de viata are sau nu constiinta?

Adriana3 05.09.2011 14:42:22

[quote=grasu77;396888]
Citat:

Deci, ca sa inteleg si eu mai bine: daca suflarea de viata nu are nici simturi si nici ratiune si se intoarce la Dumnezeu, trupul merge in pamant unde putrezeste si unde nu exista absolut nimic, pe cine/ce va judeca Domnul la Judecata Sa in cazul asta? Un trup recreat in care repune suflarea de viata cea fara ratiune (si fara vina, nu?) care de la El vine? Sau ce anume va fi judecat? Si pe ce baza?

grasu77 05.09.2011 14:43:34

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 396890)
Pot incerca eu niste raspunsuri.
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie).

Faceti referire la cultul Maicii Domnului. Cunoasteti cand a aparut a acest cult (in ce secol) si care sunt originile lui?

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 396890)
Si prin profetie ma refer la aceasta:

"Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul.
Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu,
Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.
Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui.
Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El."

TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant.

Considerati ca profetia despre "fericirea Maicii Domnului" nu a fost valabila pentru vremea Sfintilor Apostoli si de aceea, acestia nu "au fericit-o"? Sau, problema este ca noi nu intelegem ce inseamna "ma vor ferici toate neamurile". S-a gandit Maica Domnului la dezvoltarea unui cult a persoanei sale?

Adriana3 05.09.2011 14:46:22

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396897)
Faceti referire la cultul Maicii Domnului. Cunoasteti cand a aparut a acest cult (in ce secol) si care sunt originile lui?

Considerati ca profetia despre "fericirea Maicii Domnului" nu a fost valabila pentru vremea Sfintilor Apostoli si de aceea, acestia nu "au fericit-o"? Sau, problema este ca noi nu intelegem ce inseamna "ma vor ferici toate neamurile". S-a gandit Maica Domnului la dezvoltarea unui cult a persoanei sale?

Inainte sa va raspund, vreau sa ma lamuresc despre credinta apostolica: in Biblie ati gasit in ce mod o fericeau apostolii pe Sfanta Fecioara ca sa puteti face la fel?

grasu77 05.09.2011 14:52:20

[quote=Adriana3;396896]
Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396888)

Deci, ca sa inteleg si eu mai bine: daca suflarea de viata nu are nici simturi si nici ratiune si se intoarce la Dumnezeu, trupul merge in pamant unde putrezeste si unde nu exista absolut nimic, pe cine/ce va judeca Domnul la Judecata Sa in cazul asta? Un trup recreat in care repune suflarea de viata cea fara ratiune (si fara vina, nu?) care de la El vine? Sau ce anume va fi judecat? Si pe ce baza?

Va judeca pe omul inviat. Asa cum din tarana si suflare de viata, a fost facut un suflet viu, constient, activ, etc. tot asa va fi si la inviere. Numai ca nu vor fi create alte fiinte ci vor fi recreate cele care au existat.

Adriana3 05.09.2011 14:55:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 396886)
Adriana, dar pe cati ortodocsi crezi ca-i intereseaza dogmele altora? Daca ai studiat si ai convingerea si credinta ca Ortodoxia poseda Adevarul intreg, ai certitudinea ca te poti mantui, de ce sa te mai intereseaze dogmatica celorlalti, de ce sa studiezi daca e trunchiata fata de a ta, daca au adaugat ceva in plus si eventual sa o combati? Totul in Ortodoxie straluceste de frumusete, e o bogatie spirituala imensa incat nu-ti mai doresti ceva "in plus", caci stii ca ea te implineste. Iti prezinti propria ta credinta si raspunzi de fiecare data atunci cand cineva ti-o ataca, cand se arunca cu insinuari, insa tu ai credinta ta si o pastrezi pana la moarte, caci stii ca esti in interiorul Adevarului Lui Hristos. N-am innebunit sa stau eu sa inteleg dogma predestinarii protestante :71: Am incercat, e prea alambicata, un usor non-sens, zic eu, insa important e sa o inteleaga protestantii, nu eu. Pentru mine dl. Scotland the Brave are un suflet ortodox si imi este suficient sa stiu asta. In Ortodoxie exista suficienta lumina pentru cei care doresc sa creada si umbre pentru a-i orbi pe cei care nu cred.

Exact acelasi discurs este facut si de musulmani. Asta nu inseamna ca in religia lor ii invata in mod obisnuit ca Iisus nu este doar un profet ci este Fiul lui Dumnezeu. Iar Iisus a cerut raspandirea Evangheliei pe intreg pamantul, lucru cunoscut azi sub numele de "prozelitism" de care ortodocsii se delimiteaza. Si ceea ce ai scris tu aici nu infirma faptul ca ortodocsii care scriu cel mai mult aici nu se incadreaza cel mai bine la mecanismele descrise in postarea de la care au pornit discutiile, ci dimpotriva, o confirma.

Adriana3 05.09.2011 14:59:22

[quote=grasu77;396900]
Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 396896)

Va judeca pe omul inviat. Asa cum din tarana si suflare de viata, a fost facut un suflet viu, constient, activ, etc. tot asa va fi si la inviere. Numai ca nu vor fi create alte fiinte ci vor fi recreate cele care au existat.

Deci se va recrea un trup in care se va pune iar suflare de viata din aceea de care ati descris, fara vina, si apoi acestei creaturi i se va pune in carca pacatele facute de altcineva inaintea lui?

Dupa parerea dvs., Ap. Pavel stia ca trupurile crestinilor se descompun in pamant exact ca si cele ale oamenilor din era precrestina?

Mihai36 05.09.2011 14:59:45

Unele expresii nu trebuie intelese literal.
Faptul ca cei din morninte vor auzi glasul lui Iisus sau trimbita si vor invia nu inseamna ca niste cadavre sau foste cadavre vor auzi ceva mai cu seama ca sufletele mortilor nu se afla concret in morminte ci intro stare numita locuinta mortilor.
Cum -necum acele suflete inviaza (adica procesul invers fata de moarte).
Cert este ca ei vor avea iar trupuri. Toti fara exceptie-Cu toate ca nu este nevoie de ele decit daca trebuie sa traiasca pe pamint intro atmosfera respirabila , cu apa si hrana la dispozitie (ca sa nu moara la loc)-fie ca merg in rai fie in iad (si iadul si ei in lacul de foc).
La prima vedere s-ar intelege ca cei buni inviaza mai nainte iar cei destinati mortii spirituale inviaza dupa un nr de ani de ordinul miilor -desi este vorba de o singura trimbita si nu de doua.
Insa mai sint posibile si alte interpretari.
Posibil ca cele doua invieri sa nu fie intrutotul identice cu invierea mortilor.
Posibil ca cei care invie peste miile de ani sa nu fie cei destinati lacului de foc ci o categorie separata.
ladul si locuinta mortilor sa nu fie aruncate in lacul de foc dupa miile de ani ci tot acum.
Aparent aruncarea locuntei mortilor in lacul de foc ar insemna ca locuinta mortilor nu mai este locuita desi nimeni nu gaanteaza ca dupa acel moment nu mai are cine sa moara din cei care locuiesc pe pamint.
-ar insemna ca ori ei sa maerga direct in rai ori ca viata pe pamint inceteaza.
Ori nicaieri nu scrie ca dupa Judecata sau dupa miile de ani se termina viata pe pamint si nici ca cei care se vor naste dupa ea cind vor muri vor merge direct in rai fara sa mai treaca macar si temporar prin locuinta mortilor.
In concluizie aruncarea locuintei mortilor in lacul de foc nu inseamna desfintarea ei ci doar faptul ca nimeni nu va mai putea vorbi cu mortii.

Cam la fel si cu iadul cu deosebirea ca aici iadul -in ceea ce ii priveste pe cei vii- poate fi desfiintat ca stare adica nimeni dintre cei care traiesc pe pamint nu va mai avea parte de suferinta datorata pacatelor caci nici ele nu vor mai avea nici pe departe aceeasi intensitate.
Suferinta caracteristica iadului -in legatura cu cei pedepsiti in urma Judecatii care nu vor trai pe pamint- va fi schimbata in alt gen de suferinta- (altfel daca nu are loc nici o schimbare ce rost are aruncarea iadului cind el putea sa fie lasat cum e?).

grasu77 05.09.2011 14:59:53

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 396898)
Inainte sa va raspund, vreau sa ma lamuresc despre credinta apostolica: in Biblie ati gasit in ce mod o fericeau apostolii pe Sfanta Fecioara ca sa puteti face la fel?

Da. Am gasit. Respectand singura invatatura lasata de Maica Domnului: "sa faceti ce va va zice EL" (Ioan 2:5).

De asemena, cred ca voia Maicii Domnului era aceeasi ca a Sfantului Apostol Pavel: "Caci nu am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (1 Corinteni 2:5).

Nu exista femeie mai fericita decat Maica Domnului. Este cea aleasa de Dumnezeu sa-L poarte pe pruncul Iisus. Asta o stiu toate neamurile (incepand de la Sfintii Apostoli).

Cat priveste dezvoltarea unui cult .... cred ca se face ceva ce Maica Domnului nu a vrut niciodata.

stefan florin 05.09.2011 15:05:01

[quote=grasu77;396888]
Citat:

Dragul meu prieten, aici nu ai dreptate! Ia priveste ce zice Biblia:
Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6: 9-10
Doamne ajuta!

grasu77 05.09.2011 15:08:17

[quote=Adriana3;396907]
Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396900)

Deci se va recrea un trup in care se va pune iar suflare de viata din aceea de care ati descris, fara vina, si apoi acestei creaturi i se va pune in carca pacatele facute de altcineva inaintea lui?

Moartea intaia este un somn de o clipa. Din ea,oamenii se trezesc la fel ca Lazar din Betania, cu tot bagajul vietii lor. Nu se sterge nimic.

Cred ca ne impiedicam prea mult de aceasta moarte,in care nu se intampla nimic, nu se pierde nimic. Noi avem in spinare cultul mortii, care ne este mare povara in intelegere. Sfanta Scriptura nu dezvolta deloc acest cult al mortii. Moartea intaia este nimic (eventual "un castig", pentru ca este urmata de invierea pentru viata vesnica a celor credinciosi).

grasu77 05.09.2011 15:12:18

[quote=stefan florin;396914]
Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396888)

Dragul meu prieten, aici nu ai dreptate! Ia priveste ce zice Biblia:
Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6: 9-10
Doamne ajuta!

Se observa exprimarea metaforica. "Sufletele strigau". Citeste un verset asemanator: "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" (Dumnezeu catre ucigasul Cain - Fapte 4:10).

Daca ma ajuti sa inteleg cum striga sangele celui mort, am sa inteleg si cum striga sufletele mortilor.

mihai07 05.09.2011 15:29:05

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396916)

Moartea intaia este un somn de o clipa. Din ea,oamenii se trezesc la fel ca Lazar din Betania, cu tot bagajul vietii lor. Nu se sterge nimic.

Cred ca ne impiedicam prea mult de aceasta moarte,in care nu se intampla nimic, nu se pierde nimic. Noi avem in spinare cultul mortii, care ne este mare povara in intelegere. Sfanta Scriptura nu dezvolta deloc acest cult al mortii. Moartea intaia este nimic (eventual "un castig", pentru ca este urmata de invierea pentru viata vesnica a celor credinciosi).

vasinec, tot nu ne-ai lamurit cu privire la ceea ce sustii. tu spui ca Dumnezeu ii va recreea pe oameni la a doua venire, deci va creea si oameni buni si oameni rai. te mai intreb o data: e posbil ca Dumnzeu sa creeze ceva rau?

ioanna 05.09.2011 15:33:32

Adriana nu orice papagal e indreptatit sa faca prozelitism, pentru a-si hrani orgoliul, caci el mai mult rau poate face oamenilor. Daca n-ai ajuns la un anumit grad de intelegere, nu te arunci in lucrarea misionara, asa cum ,din pacate, fac foarte multi neoprotestanti, pe care tu ii admiri atata. Numai bine!

mihai07 05.09.2011 15:33:58

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396891)
Am citit. Se vorbeste despre INVIERE (readucerea la viata a celui care a murit). Ce trebuia sa mai inteleg?

eu am impresia ca tu vezi ceva cuvinte in plus in versetele alea, ca altfel nu imi pot explica cum de o tii pe a ta in fata evidentei: la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
ci s-a mutat de la moarte la viață. verbul "s-a mutat" ti se pare cumva ca este la viitor?

Adriana3 05.09.2011 15:44:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 396859)
Vorbe frumoase, dar doar vorbe, de fapt suna a vorbe goale. Pentru ca ele contrasteaza cu fraza aroganta de la sfarsit. Egalitate sa fie, dar doar intre cei care au aceleasi conceptii, adica ecumeniste. Imensa dragoste e doar pentru cei ce au aceste idei, cei care spun cumva ca ortodoxia sau cultul lor ar fi ceva mai buna sunt semeni inferiori, lipsiti de dragoste si stupizi. Fariseul din Bbilie se batea in piept si spunea cata ravna si dragoste are el, nu ca amaratul de vames care uite cat de jalnic e si fara dragoste, mai si crede ca ar avea vreo importanta ce spune invatatura revelata.
De fapt e doar o dragoste de ideile proprii si de toate conceptiile, iar atunci cand cineva le contesta sau le critica trebuie aparate si persoana respectiva devine dusman. De fapt e exact invers, oamenii trebuie sa-i iubim, nu pacatele. In schimb am observat ca unii care au idei ecumeniste au inteles exact invers, pacatele si erorile trebuie iubite de oriunde sunt ele, iar oamneii care spun ca ar exista sa fie doar ridiculizati. Mai pe scurt, cine are ideile mele ecumeniste spun ca il iubesc, iubeste si el aceleasi idei, in schimb ceilalti sunt ciudati.

Eu am discutat linistit la inceput cu tine, chiar te apreciam. Dar dupa un timp am vazut ca incepi sa devii ceva mai agresiv si arogant. In episodul cu Alexandru, cine a refuzat confruntarea si cine dorea o confruntare, duel? Asta pentru ca spui altceva in mesajul tau. De ce toti ortodocsii convertiti la alte culte vin sa ne invete ecumenismul, de ce nu au ramas ortodocsi daca erau atat de ecumenisti si nu conteaza cultul?
Ma scuzi ca am fost dur (nu o sa ma scuzi pentru ca nu o sa vrei, dar eu am spus), nu credeam ca o sa-ti scriu un mesaj de acest gen inainte pentru ca te consideram echilibrat si impacuitor. Dar de la un timp imi scrii doar astfel de mesaje este picior si am spus ca nu e un lucru rau sa aduci pe cineva intre noi pamantenii. Cum am scris de mai multe ori, daca ai aceste conceptii e dreptul tau, dar nu-i incrimina pe altii care nu le au. Tot timpul se intampla la fel, cel ce are idei ecumensite se apuca si judeca, condamna pe altii sau pe cei ce nu le au, in acelasi timp vorbind de dragoste. Ciudat, nu-i asa?

Fariseul nu se batea in piept pentru cata dragoste avea ci exact dimpotriva, se batea in piept pentru faptul ca respecta la sange religia adevarata (ebraica) nu ca vamesul (colector de impozite pentru romani). Ceea ce ii lipsea fariseului era tocmai iubirea, deci el nu respecta la sange legea lui Dumnezeu care este iubire, ci respecta doar niste ritualuri/legi/dogme ale credintei adevarate evreiesti insa dezbracata de orice iubire. De aceea vamesul s-a intors mai indreptatit acasa iar rugaciunea facuta de el atunci sti ce este la ora actuala.

grasu77 05.09.2011 15:45:32

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396931)
te mai intreb o data: e posbil ca Dumnzeu sa creeze ceva rau?

Iti mai raspund o data. Nu.

mihai07 05.09.2011 15:54:52

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396943)
Iti mai raspund o data. Nu.

prin acest raspuns, negi tot ceea ce sustii. te contrazici grav de tot.
inchiem aici acest dialog al surzilor. nu te mai obosi sa dai reply.

grasu77 05.09.2011 15:56:41

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396934)
eu am impresia ca tu vezi ceva cuvinte in plus in versetele alea, ca altfel nu imi pot explica cum de o tii pe a ta in fata evidentei: la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
ci s-a mutat de la moarte la viață. verbul "s-a mutat" ti se pare cumva ca este la viitor?

A se muta "de la moarte la viata", inseamna ca mai intai va trebui sa moara. De asemenea , a se muta "de la moarte la viata" inseamna a INVIA (si asta urmeaza dupa moarte - in viitor). Corect? Nu spune ca s-a mutat "de la viata la viata" (adica a devenit nemuritor - ceea ce ai vrea tu sa-ti iasa).

Cat priveste folosirea timpului verbelor, in Sfanta Scriptura ... citeste Isaia 53. Vei intelege ca Domnul Iisus Hristos a trait si s-a jertfit inainte de profetul Isaia (se foloseste timpul trecut).

Eu cred ca, in versetul nostru, se foloseste timpul prezent pentru a consemna o certitudine, o garantie.

NeInocentiu 05.09.2011 16:01:03

Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ?

grasu77 05.09.2011 16:02:19

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396951)
prin acest raspuns, negi tot ceea ce sustii. te contrazici grav de tot.
inchiem aici acest dialog al surzilor. nu te mai obosi sa dai reply.

Mihai, tu nu ai inteles ce inseamna invierea celor rai (care va avea loc). Dumnezeu nu creeaza nimic rau. Dimpotriva, invierea celor rai inseamna "reactivarea" acestora, pentru a fi judecati si nimiciti.

P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda.

mihai07 05.09.2011 16:07:07

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396954)
A se muta "de la moarte la viata", inseamna ca mai intai va trebui sa moara. De asemenea , a se muta "de la moarte la viata" inseamna a INVIA (si asta urmeaza dupa moarte - in viitor). Corect? Nu spune ca s-a mutat "de la viata la viata" (adica a devenit nemuritor - ceea ce ai vrea tu sa-ti iasa).

Cat priveste folosirea timpului verbelor, in Sfanta Scriptura ... citeste Isaia 53. Vei intelege ca Domnul Iisus Hristos a trait si s-a jertfit inainte de profetul Isaia (se foloseste timpul trecut).

Eu cred ca, in versetul nostru, se foloseste timpul prezent pentru a consemna o certitudine, o garantie.

ca sa intelegi mai bine moartea in acest context: 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.

Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort

22. Și a zis tatăl către slugile sale: Aduceți degrabă haina lui cea dintâi și-l îmbrăcați și dați inel în mâna lui și încălțăminte în picioarele lui;
23. Și aduceți vițelul cel îngrășat și-l înjunghiați și, mâncând, să ne veselim;
24. Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat. Și au început să se veselească.

:103:

mihai07 05.09.2011 16:10:12

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396958)
Mihai, tu nu ai inteles ce inseamna invierea celor rai (care va avea loc). Dumnezeu nu creeaza nimic rau. Dimpotriva, invierea celor rai inseamna "reactivarea" acestora, pentru a fi judecati si nimiciti.

P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda.

iti dai prea mare importanta de crezi ca sufar eu in vre-un fel pentru tine.

grasu77 05.09.2011 16:20:17

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 396957)
Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ?

Nici eu nu am gasit sa scrie. Dar, nici nu inteleg prea bine ce inseamna sa te nasti, din nou, din apa si din Duh. Cred ca apa insemna spalarea si lepadarea de firea veche pacatoasa si Duhul inseamna calauzirea.

M-a pus pe ganduri versetul din 1 Ioan 5:8. "Si trei sunt care marturisesc: Duhul, apa si sangele, si acesti trei una sunt in marturisirea lor."

Cred ca acestea trei duc la mantuire:
- Duhul (acceptarea calauzirii);
- apa (pocainta,lepadarea / spalarea de firea veche pacatoasa);
- sangele (credinta in sangele varsat pe Cruce de Mantuitorul).

Daca este corect cum am inteles, se poate spune ca Sfintii Apostoli s-au nascut din apa si din Duh (asa cum i-a vorbit Mantuitorul lui Nicodim).

grasu77 05.09.2011 16:23:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 396961)
ca sa intelegi mai bine moartea in acest context: 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.

Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort

22. Și a zis tatăl către slugile sale: Aduceți degrabă haina lui cea dintâi și-l îmbrăcați și dați inel în mâna lui și încălțăminte în picioarele lui;
23. Și aduceți vițelul cel îngrășat și-l înjunghiați și, mâncând, să ne veselim;
24. Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat. Și au început să se veselească.

:103:

Cu moartea si invierea spirituala suntem de acord amandoi. Intrebarea este: aici ai vrut sa ajungi? Sau, de voie de nevoie ai dat-o cotita (ca nu ti-a iesit schema)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.