Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   joc interactiv- intrebari din Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14007)

osutafaraunu 14.11.2011 12:41:04

Aceasta e marea dilemă a [dogmei nemuririi sufletului în] Ortodoxiei. Bună întrebarea... dar mai întâi încercați să răspundeți la întrebarea dinainte și apoi o puteți posta. Vă las pe dv. să dați răspunsul corect.:3:

Mihailc 14.11.2011 12:48:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 410343)
Aceasta e marea dilemă a [dogmei nemuririi sufletului în] Ortodoxiei. Bună întrebarea... dar mai întâi încercați să răspundeți la întrebarea dinainte și apoi o puteți posta. Vă las pe dv. să dați răspunsul corect.:3:

Raoul: ne bucurăm că participi la joc, dar înainte să pui o întrebare trebuie să dai răspunsul corect la ultima.... așa-i regulamentul.

Trices, unde ai găsit tu dogma nemuririi sufletului? Iar începi să aberezi? Asta-i una la mână... a doua: dacă participi la concursul ăsta fă bine și pune întrebare după ce dai un răspuns corect, altfel ne blocăm precum ideologia adventistă ...:1:

Raoul 14.11.2011 12:55:43

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410333)
Ce s-a hotărât la primul sinod apostolic?

S-a hotarat ca "paganii" trebuie sa devina crestini,si nu evrei :confused:

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 410340)
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda...
Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?

Mihailc 14.11.2011 13:08:31

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 410350)
S-a hotarat ca "paganii" trebuie sa devina crestini,si nu evrei :confused:

Ești pe-aproape. Indiciu: Faptele apostolilor. Dă-ne și textul să ne convingi până la capăt!:3:

osutafaraunu 14.11.2011 13:24:47

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410347)
Trices, unde ai găsit tu dogma nemuririi sufletului? Iar începi să aberezi? Asta-i una la mână... a doua: dacă participi la concursul ăsta fă bine și pune întrebare după ce dai un răspuns corect, altfel ne blocăm precum ideologia adventistă ...:1:

unu la mână.) Dogma nemuririi sufletului am găsit-o în religia păgână, ca să dau un răspuns exact.

doi la mână.) N-am pus nicio întrebare.

trei la mână.) Tu când ai răspuns [corect] la întrebare ca să poți posta o nouă întrebare (cea cu primul sinod), conform regulamentului ce ingenuu-l invoci?

patru la mână.) sau la "peste picior", cum vrei s-o iei... Te rog nu considera întrebare la punctul de mai sus. Asta ca să nu ne blocăm de tot precum ideologia... păgână.

Mihailc 14.11.2011 13:42:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 410361)
unu la mână.) Dogma nemuririi sufletului am găsit-o în religia păgână, ca să dau un răspuns exact.

doi la mână.) N-am pus nicio întrebare.

trei la mână.) Tu când ai răspuns [corect] la întrebare ca să poți posta o nouă întrebare (cea cu primul sinod), conform regulamentului ce ingenuu-l invoci?

patru la mână.) sau la "peste picior", cum vrei s-o iei... Te rog nu considera întrebare la punctul de mai sus. Asta ca să nu ne blocăm de tot precum ideologia... păgână.

1.” Dogma nemuririi sufletului am găsit-o în religia păgână, ca să dau un răspuns exact.....a [dogmei nemuririi sufletului în] Ortodoxiei”

Am cuplat cele două dobitocii ale tale să se vadă mai clar cam pe ce câmpi bați tu... În primul mileniu nu s-a formulat nicio dogmă a ”nemuririi sufletului”, pentru că n-a existat niciun cretin, în interiorul Bisericii, care să vină cu o teorie cvasiatee asemănătoare cu anihilaționismul adventist și a altor asociații - spălătorii de creiere de la periferia creștinismului.

osutafaraunu 14.11.2011 13:55:30

OK, hai să ne calmăm și să ne măsurăm cuvintele...

lore86 14.11.2011 14:59:31

De acord.
Mihail, lasa sabia....

Ups: am pierdut firul, care era intrebarea?

Mihailc 14.11.2011 15:09:32

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410333)
Ce s-a hotărât la primul sinod apostolic?

După răspuns , intră și întrebarea lui Raoul!

ioanna 14.11.2011 15:22:31

A rezolvat problema mostenirii prescriptiilor iudaice in Biserica (i-a scutit pe crestini de obligatia taierii imprejuri si respectarii legii mozaice) Faptele Apostolilor cap.15

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:38:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.