Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Mirean 25.09.2007 10:40:26

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Mirean, tu stii ce vorbesti? Tu ai vazut vreodata un indracit? Ai vazut pe vreunul sa stea sa i se dea sfintenii?
In alta ordine de idei, vorbesti de familia indurerata a Irinei Cornici? Pai unde erau astia cand a venit Irina din Germania? Si mai cu seama unde erau parintii cand Irina se chinuia parasita la casa de copii? De ce oare fratele ei il sustine pe preot si a declarat ca martor ca maicile si preotul nu sunt vinovati de ceea ce spui tu sus? Cine cere despagubiri materiale in dosar? Parintii, din prea mare durere? Care durere? Dupa banii pe care Irina ii adusese din Germania unde a muncit? Unde au fost acesti parinti cand era nevoie de ei, cand fiica lor cea iubita a fost dusa la spital cu simptome de schizofrenie? Cine a luat-o din spital pe fata? De ce nu au venit sa o viziteze si sa-si asume raspunderea ingrijirii ei? Astept sa-mi raspunzi, si sper sa ai un raspuns, caci aceste amanunte nu apar in dosar. :hmmm:

Voi raspunde punctual!
Stiu despre ce vorbesc. Am vazut un indracit. Am vazut la Sihastria cum se lucra cu ei si nu am vazut pe cineva sa ii lege sau sa ii priveze de mencare, din contra erau lasati in pace, cu exceptia slujbelor, unde, din motive lesne de inteles, li se puneau perne de jur imprejur si erau supravegheati! Da. La intrebarea (familia) asta a raspuns Negroponte. Si la cea referitoare la casa ade copii a raspuns tot el. Fratele ei...inteleg ca nu avewa familie, dar unde era fratele ei cand ea era in spital? Parintii au cerut despagubiri abia cand Corogeanu a facut recurs. familia il acuza pe Corogeanu, fapt sustinut in prima instanta si de fratele ei, ca si-a insusit banii adusi de acesta din Germania. Parintii sunt foarte saraci...nu aveau cum sa o viziteze. Corogeanu a scos-o din spital "pe semnatura", ilegal, numai familia avand acest drept!

Acum te intreb si eu:
De ce a scos-o Corogeanu "pe semnatura"?
De ce Corogeanu i-a interzis sa continue tratamentul desi medicii i-au spus ca in lipsa acestuia va avea "recaderi" (simptomatologia bolii cu care fusese diagnosticata)?
De ce s-a apucat de "exorcizare" desi stia ca femeia a fost diagnosticata cu o boala psihica?
Unde este specificat ritualul urmat de acesta?
De ce a chemat ambulanta cand a vazut ca este pe moarte? Ii pierise credinta? Sau a vrut sa se spele pe maini si "sa arunce pisica" in ograda medicilor?
Daca tot voia sa se apuce de un asemenea ritual de ce nu a anuntat episcopul locului (cum este canonic)?
De ce nu a mai chemat inca un preot, stiut fiind ca Sf. Maslu (presupun ca a facut si slujba asta) se oficiaza de cel putin doi preoti?
Dupa ce a "dat-o in bara" de ce a refuzat sa se prezinte la Consistoriu (tribunalul bisericesc)?
De ce cand a venit episcopul la el (asa e canonic) a sarit la scandal (sa vezi limbaj....) si l-a lovit?
De ce ataca Sf. Sinod dupa ce, dat fiind comportamentul sau, a fost "inlaturat din cler"?
Unde ii este smerenia? Nu se considera vinovat? Chiar nu a gresit cu nimic? (Eu nu am auzit sa-si fi cerut iertare pentru ceva).
De ce a dorit mutarea procesului in Ardeal (majoritar protestant) motivand ca in Moldova "spiritualitatea ortodoxa" face ca instantele sa fie partinitoare. oare la ortodocsi nu mai gaseste dreptate?

Negroponte 25.09.2007 14:18:51

:)"Mila voiesc,iar nu jertfa"Parintele Corogeanu si-a cerut iertare fata de ierarh si fata de cei carora le-a gresit.Frate Mirean te intreb de unde stii tu ca Ardealul este majoritar protestant.Eu cred ca te inseli.Doamne ajuta!

Mirean 25.09.2007 14:48:35

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)"Mila voiesc,iar nu jertfa"Parintele Corogeanu si-a cerut iertare fata de ierarh si fata de cei carora le-a gresit.Frate Mirean te intreb de unde stii tu ca Ardealul este majoritar protestant.Eu cred ca te inseli.Doamne ajuta!

M-am exprimat gresit, sunt mai multi protestanti decat in alte zone al tarii!

Oricum, ai nraspuns unei singure intrebari.
Astept raspuns de la marilena 12...

Mirean 25.09.2007 14:58:58

Citat:

Parintele Corogeanu si-a cerut iertare fata de ierarh si fata de cei carora le-a gresit.

Nu am auzit sa-si fi cerut scuze. Poate imi mentionezi momentul in care a facut asta. In schimb am auzit "un cor" de preoti care il indemnau ca macar atata lucru sa faca...

Negroponte 25.09.2007 15:07:59

:)Eu iti spun ca este asa pentru ca am auzit aceasta de la cei care instrumenteaza oficial aceast caz.Doamne ajuta!

Mirean 25.09.2007 16:29:44

Citat:

:)Eu iti spun ca este asa pentru ca am auzit aceasta de la cei care instrumenteaza oficial aceast caz.Doamne ajuta!

Spune-mi momentul in care s-a intamplat asta. Si cum a facut publice scuzele. Poate si-a cerut iertare in timplul procesului....Desi, din cate stiu eu, pledeaza in continuare "nevinovat".

PS: "instrumentarea" cazului s-a cam incheiat, nu?

Apoi, parinte, ce contesti: decizia Sf. Sinod sau decizia Justitiei?

OvidiuO 25.09.2007 18:53:22

Nu am citit tot ce s-a scris la acest topic, fiindca este foarte mult de citit, dar as vrea sa postez un cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur si fiecare sa inteleaga cum poate:

"O faptã sãvârsitã dupã voia lui Dumnezeu, chiar dacã pare rea, este cea mai bunã faptã dintre toate; si, dimpotrivã, o faptã sãvârsitã împotriva voii lui Dumnezeu si împotriva hotãrârii Lui, chiar dacã pare a fi foarte bunã, este cea mai rea si cea mai nelegiuitã dintre toate faptele. De ucide cineva dupã voia lui Dumnezeu, uciderea aceea este mai bunã decât iubirea de oameni; de crutã pe cineva si se milostiveste îm*potriva hotãrârii lui Dumnezeu, crutarea aceea este mai nele*giuitã decât uciderea. Cãci nu faptele în sine fac ca ele sã fie bune sau rele, ci hotãrârea lui Dumnezeu."

marilena12 25.09.2007 22:34:50

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Voi raspunde punctual!
Stiu despre ce vorbesc. Am vazut un indracit. Am vazut la Sihastria cum se lucra cu ei si nu am vazut pe cineva sa ii lege sau sa ii priveze de mencare, din contra erau lasati in pace, cu exceptia slujbelor, unde, din motive lesne de inteles, li se puneau perne de jur imprejur si erau supravegheati! Da. La intrebarea (familia) asta a raspuns Negroponte. Si la cea referitoare la casa ade copii a raspuns tot el. Fratele ei...inteleg ca nu avewa familie, dar unde era fratele ei cand ea era in spital? Parintii au cerut despagubiri abia cand Corogeanu a facut recurs. familia il acuza pe Corogeanu, fapt sustinut in prima instanta si de fratele ei, ca si-a insusit banii adusi de acesta din Germania. Parintii sunt foarte saraci...nu aveau cum sa o viziteze. Corogeanu a scos-o din spital "pe semnatura", ilegal, numai familia avand acest drept!

Acum te intreb si eu:
De ce a scos-o Corogeanu "pe semnatura"?
De ce Corogeanu i-a interzis sa continue tratamentul desi medicii i-au spus ca in lipsa acestuia va avea "recaderi" (simptomatologia bolii cu care fusese diagnosticata)?
De ce s-a apucat de "exorcizare" desi stia ca femeia a fost diagnosticata cu o boala psihica?
Unde este specificat ritualul urmat de acesta?
De ce a chemat ambulanta cand a vazut ca este pe moarte? Ii pierise credinta? Sau a vrut sa se spele pe maini si "sa arunce pisica" in ograda medicilor?
Daca tot voia sa se apuce de un asemenea ritual de ce nu a anuntat episcopul locului (cum este canonic)?
De ce nu a mai chemat inca un preot, stiut fiind ca Sf. Maslu (presupun ca a facut si slujba asta) se oficiaza de cel putin doi preoti?
Dupa ce a "dat-o in bara" de ce a refuzat sa se prezinte la Consistoriu (tribunalul bisericesc)?
De ce cand a venit episcopul la el (asa e canonic) a sarit la scandal (sa vezi limbaj....) si l-a lovit?
De ce ataca Sf. Sinod dupa ce, dat fiind comportamentul sau, a fost "inlaturat din cler"?
Unde ii este smerenia? Nu se considera vinovat? Chiar nu a gresit cu nimic? (Eu nu am auzit sa-si fi cerut iertare pentru ceva).
De ce a dorit mutarea procesului in Ardeal (majoritar protestant) motivand ca in Moldova "spiritualitatea ortodoxa" face ca instantele sa fie partinitoare. oare la ortodocsi nu mai gaseste dreptate?

Care parinti frate? Adica mama decazuta din drepturi si concubinul /sotul ei?
Pai cine a chemat preotul si maicile de la spital ca sa o ia acasa? Tu ai urmarit asta? Spitalul nu avea voie sa dea un bolnav psihic decat tutorelui sau reprezentantului legal, ca parinti nu prea mai avea. De ce au chemat sa vina de la manastire sa o ia? Nu cumva pt ca o tineau pe perfuzii si pe droguri de ceva vreme si astia cand au vazut-o s-au temut sa nu moara? Tu o lasai acolo?
Cum au externat un schizo care refuza alimentatia?
Cunosti cam ce fel de tratamente se administreaza bonavilor in sectiile de psihiatrie? Si crezi ca medicii au studiat in facultati fenomenul incuibarii dracilor in omul care s-a impartasit cu nevrednicie, ca sa poata recunoaste simptomele si sa puna diagnosticul "demonizat"? Ei bine, mare parte dintre cei care au drac sunt diagnosticati cu schizo paranoida... De ce oare nu urla toti schizofrenicii in biserica si la sfintenii? Ca hrana o refuza cam toti in timpul episoadelor mai violente.
Din cate stiu ambulanta a fost chemata pt ca nu reuseau sa o alimenteze si sperau la o perfuzie ceva ca sa o puna pe picioare ca dupa ce aparent isi revenise i s-a facut din nou rau.
Intrebarile legate de neascultare sau ce li se mai reproseaza nu cred ca se cade sa mi le adresezi mie ci doar celor in cauza, insa fii cu bagare de seama sa nu omiti nici fetele bisericesti...au stiut sigur de ce se intampla la Tanacu in zilele alea...
Neascultarea nu este egala cu uciderea. Si faptul ca fetei i s-au facut rugaciuni se datoreaza iubirii fata de aproape, este prima si cea mai mare porunca a Mantuitorului! Oare biserica a ajuns o simpla institutie, au ajuns mai importante regulile impuse de oameni decat cele lasate de Domnul? Imaginea institutiei? Cu ce ar fi avut de suferit daca cei inculpati ar fi avut sprijinul bisericii si parte de o ancheta corecta in biserica? Va pricepe vreodata justitia asa cum trebuie problema demonizatilor? Crede-ma ca nu. Li se pare a fi o nebunie, si ii umfla rasul cand vad o mana de neintelesi parasiti de cine trebuia sa-i apere si sa le dea o sansa, ca sustin "SF-uri"

Negroponte 26.09.2007 00:28:29

:)Frate Mirean,nu eu sunt cel care contesta???Doamne ajuta!

urzicuta 26.09.2007 09:15:45

mireanule ,daca vrei iti dau o tema de rezolvat:cauta si spune-ne si noua ,potrivit carui canon,regulament sau legiuire Sf Sinod are dreptul de a se antepronunta cu privire la o cadere a unui cleric sau mirean ,fara ca justitia sa-si fi spus cuvantul?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:12:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.