Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Astrologia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11405)

andreicozia 23.12.2010 17:59:57

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 315837)
Pai atunci pura esenta a Divinului unde poate fi gasita?

Esenta divina este peste tot! insa ea este culeasa prin prisma Poruncilor lui Hristos ca nectarul din flori, si anume prin:

F A P T E si Roadele acestor fapte.
Aceasta este SINGURA esenta divina

N E M I N C I N O A S A! ! !

Craciun Fericit!

iar aici ai un exemplu de esenta DIVINA...PURA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=U-J5p9Zzc-4

Seraphim7 23.12.2010 18:24:12

F A P T E si Roadele acestor fapte.
Aceasta este SINGURA esenta divina

+CREDINTA+HAR

Craciun Fericit

camy_d 23.12.2010 21:59:58

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310207)
O stiinta la limita ratacirii sau o ratacire la limita stiintei?
Fiecare are o harta natala, adica o anume pozitionare a astrelor pe cer in momentul nasterii.
A interpreta aceasta harta este stiinta sau vrajitorie? Se spune ca stiind ce ti-e scris in stele, poti evita printr-o atitudine adecvata, pozitiva sa se intample ceva rau.Dar nu orice rau poate fi evitat. Ci doar platile karmice pot fi achitate mai usor,mai frumos...
E bine sau nu sa avem un astrolog personal? Mai mult, e bine sau nu sa ne bagam chiar noi nasul in astrologie?

Dacă stelele ne-ar dirija întreaga viață, n-am mai avea nevoie de Dumnezeu. Totuși trebuie să fie ceva la mijloc, pentru că la nașterea Mântuitorului a apărut acea stea mare. Oricum nu suntem în mod sigur manipulați de stele, iar horoscopul din reviste e prost.

Melissa 25.12.2010 00:33:29

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315936)
Dacă stelele ne-ar dirija întreaga viață, n-am mai avea nevoie de Dumnezeu. Totuși trebuie să fie ceva la mijloc, pentru că la nașterea Mântuitorului a apărut acea stea mare. Oricum nu suntem în mod sigur manipulați de stele

Cu siguranta e ceva la mijloc, avand in vedere ca Pastele ortodox se fixeaza in functie de LUNA PLINA! In fiecare an, Pastele ortodox cade in prima duminica de dupa prima LUNA PLINA ,de dupa solstitiul de primavara!:-)

Melissa 25.12.2010 00:38:52

Uite ceva autorizat..:-)

"Sărbătoarea Învierii are loc la o dată schimbătoare încă din anul 325, cînd, la Sinodul I ecumenic de la Niceea, s‑au hotărît trei legi de bază pentru calcularea datei Paștelui: 1) Paștele se va serba totdeauna duminica. 2) Această duminică va fi cea imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară (pentru că așa calculau și iudeii data Paștelui lor, de care era legată data Paștilor creștine). 3) Cînd prima lună plină de după echinocțiul de primăvară cade duminică, Paștele va fi serbat în duminica următoare, pentru a nu se serba odată cu Paștele iudeilor, dar nici înaintea acestuia", ne‑a spus Părintele Viorel Sava, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iași.

Melissa 25.12.2010 00:49:58

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 316220)
solstitiul de primavara!:-)

Scuze..echinoctiu de primavara...solstitii sunt vara si iarna...

medusa 25.12.2010 07:04:13

Preotii spun bazandu-se pe textul Sf. Scripturi, ca astrologia este un mare pacat, pentru ca este o forma de ocultism, de ghicire.
Sa nu ne intinam cu acesti astrologi citind horoscopuri.

codana 25.12.2010 10:24:27

salut,andreicozia

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 315835)
Dumnezeu ne-a lasat niste modele de justitie si judecare a datelor in asa fel incit sa nu cadem in plasa minciunii care PE PAMINT este la ea acasa.

Din acest motiv MOISE trebuia sa aibe cel putin doi trei martori care sa-l fi vazut pe Dumnezeu scriind cu degetul sau cu pixul sau ceresc banuiesc ca cu laser pe acele table din lut.
Deasemenea odata cu trecerea timpului tot dpdv juridic, pentru a evita minciuna prevalenta, Dumnezeu, trebuie sa reitereze acest proces in fata altor martori, eventual in fata tuturor.

In ceea ce privete pe Hristos, El nu a scris NIMIC, iar intr-un tribunal ceea ce se vorbeste fara sa ai vorbitorul(martorul) de fata se numeste HEARSAY( in romana, vorbe "goale"...,poate ca cineva stie termenul juridic cind relatezi ceva la mina a doua sau a treia si ne spune si noua)

andrei,martorii omenesti pot fi si mincinosi,sau marturia lor sa nu fie crezuta, dar dumnezeu a avut martori pe ingeri, care cred ca vad si stiu ce face creatorul lor.
daca la darea legii lui moise,pe muntele sinai, nu a fost nici un martor uman,ma gandesc ca la trecerea prin marea moarta au fost ceva martori.si tot dpdv juridic,crezi ca judecatorii stiu absolut totul despre cauza?io,nu cred acest lucru.ptr.ca o sentinta sa fie corecta si imbatabila cel ce o judeca are nevoie de adevar 100% si oare exista asa ceva pe pamant?
in alta ordine de idei,omul poate sa conteste si sa carcoteasca orice

camy_d 25.12.2010 13:10:58

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 316220)
Cu siguranta e ceva la mijloc, avand in vedere ca Pastele ortodox se fixeaza in functie de LUNA PLINA! In fiecare an, Pastele ortodox cade in prima duminica de dupa prima LUNA PLINA ,de dupa solstitiul de primavara!:-)

Aha, deci într-adevăr adevărul e undeva la mijloc, dar unde?

andreicozia 25.12.2010 14:07:41

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 316238)
1. andrei,martorii omenesti pot fi si mincinosi,sau marturia lor sa nu fie crezuta, dar dumnezeu a avut martori pe ingeri, care cred ca vad si stiu ce face creatorul lor.

2. in alta ordine de idei,omul poate sa conteste si sa carcoteasca orice

1. Bine codano, dar pe ingeri ce matori i-au vazut in afara de Dumnezeu? Pentru clarificarea situatiei ar trebi sa se lase vazuti cit mai des.

2. Si bine face, acesta fiind dreptul cel mai IMPORTANT al nostru. Iar cei care fac o afirmatie sa o si dovedeasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:14:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.