Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iubirea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1321)

ancah 12.03.2007 16:05:58

Foarte interesante neologisme se folosesc pe acest site, care nici in DEX nu se gasesc... Credeam ca scopul comunicarii e acela de a ne intelege intre noi. Dar daca cuvantul nici in DEX nu se gaseste, inseamna ca 1) ori unii traiesc deja in viitor; 2) au gresit ortografia cuvantului.

iosif 12.03.2007 16:14:07

draga Anca,

neologismele se mai si inventeaza :d
Vsovi a vurt sa spuna ca oamenii trebuie sa se reapropiei, in opozitie cu procesul de instrainare si individualizare actual.

ancah 12.03.2007 16:35:57

Multumesc, Iosif. Si atunci de ce nu se exprima asa, ca tot omul sa-l inteleaga?!?
Cred ca e cazul sa luam exemplu de la Domnul, care a vorbit foarte pe inteles oamenilor, asa cum si noi trebuie sa vorbim unii cu altii.

Negroponte 12.03.2007 21:42:44

:)Dumnezeu este iubire.este iubire nesfarsita.Iubirea este putere,este puterea autentica,dar pentru a iubi si a fi iubit:"Fa-ti timp":Fa-ti timp sa te joci-acesta este secretul tineretii.Fa-ti timp sa citesti-aceasta este fantana intelepciunii.Fa-ti timp sa te rogi-aceasta este cea mai mare putere de pe pamant.Fa-ti timp sa fii prietenos-acesta este drumul spre fericire.Fa-ti timp sa razi-aceasta este muzica sufletului.Fa-ti timp sa dai-este prea scurta o zi ca sa fii egoist.Fa-ti timp sa faci milostenie-aceasta este cheia raiului.Fa-ti timp sa iubesti si sa fii iubit-acesta este un privilegiu dumnezeesc.
Iubirea naste iertare,iertarea naste pace,iar pacea aduce fericirea vesnica.Iubirea-i mai frumoasa decat cantecul unei viori in mana unui maestru,fiindca iubirea este cantecul sufletului mangaiat de Dumnezeu.Doamne ajuta!

iosif 15.03.2007 17:10:30

Care credeti ca sunt ispitele iubirii intr-un cuplu si cum se poate trece peste ele?

ory 15.03.2007 18:07:02

Cea mai mare "ispita"in iubirea unui cuplu care poate sa apara este lipsa de incredere,aceasta poate darma un zid destul de solid intr-un timp relativ scurt.Mai este si atasamentul partilor fata de familie,care in caz ca aceasta nu impartaseste sentimente imbucuratoare pentru unul dintre indivizi,apare influenta negativa asupra celuilalt si deci poate sa duca pana la destramarea cuplului.
Diferentele de mentalitate este un factor principal care duce multe cupluri la despartire,in aceasta se poate incadra si diferentele de doctrina si principii spirituale.De asemenea aspectu material care uneori este prea favorabil,si deci creeaza o oarecare libertate necontrolata in multe cazuri,sau opusul acesteia,lipsa unui substitut material favorizeaza problemele de cuplu.
Sunt multi factori care influienteaza pozitia unui cuplu,si deci destramarea acestuia,intre acestia se poate incadra si diminuarea sentimentului de iubire pana la disparitia acestuia,mai ales in cazurile in care dragostea s-a manifestat fulgerator si puternic,fara prea multe principii si motive concrete.
Eu nu m-am exprimat aici in sens biblic,ci doar in general ca o relatie a societatii si familiei din experientele si realitatile cotidiene,nu ca nu ar avea legatura cu religia,dar aceasta corelare se dovedeste a fi mai delicata si,deci cand un cuplu traieste si se completeaza in primul rand pe temei religios atunci relatia acestuia este putin aparte fata de ceea ce vedem zilnic in jur.

17.03.2007 21:33:11

fara sa scriu prea multe..spun doar atat CEA MAI MARE ISPITA ESTE MANDRIA si cea mai buna cale de impacare este smerenia!! cu aceste doua trecem toate ispitele societatii in care traim cu drgaoste jenica

Negroponte 18.03.2007 00:33:10

:)iubirea de sine sau iubirea egoista pentru ceva sau cineva pot fi piedici in calea iubirii curate.

iosif 18.03.2007 14:40:57

Eu cred ca si lipsa de respect tot o piedica in calea iubirii este. Multi cred ca isi iubesc partenerul de viata, prietenii, parintii, etc. insa uita sa ii respecte, uita ca iubirea are ca prima forma de manifestare respectul!

sofiaiuga 18.03.2007 19:23:34

Citat:

În prealabil postat de iosif
Cum ajunge omul la iubire?

EXISTA DOUA FELURI DE UIBIRE -iubirea AGAPE si iubirea EROS ,ele sint diferite ;prima se refera la iubirea de aproapele prin prisma crestina adica LA iubirea duhovniceasca ,CE ESTE MULT MAI PUTERNICA DECIT IUBIREA EROS ,iar iubirea eros se refera la dragostea intre doua persoane de sex opus. ambele iubiri sint posibile de obtinut NUMAI DACA LE PRIVIM PRIN PRISMA CRUCII;deci IUBIREA ESTE O CRUCE [aci avem ex.Mintutorului];raceala acestui sentiment se datoreaza pacatelor fiecaruia si ea este invers proportionala cu existenta acestor pacate ,adica pacate mai mici =iubire mai mare. c UM REUSIM SA NE CURATIM SUFLETUL DE PACATE am scris intopicul ce este pacatul.avem acum in acest post ocazia sa ne mai scapam de ele prin spovedanie .

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:46:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.