![]() |
Citat:
Iată încă un citat, în care Domnul Iisus face referire la o prescripție a Legii mozaice: Matei19, 3-9: 3.Și s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L și zicând: Se cuvine, oare, omului să-și lase femeia sa, pentru orice pricină?4.Răspunzând, El a zis: N-ați citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat și femeie?5.Și a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup.6.Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.7.Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărțire și să o lase?8.El le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsați pe femeile voastre, dar din început nu a fost așa.9.Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter. |
Solicitare de schimbare de Regulament pe acest forum
Citat:
Daca poti sa adaugi ceva constructiv la regulamentul de mai jos, te invit sa o faci ... Citat:
In acest sens as face urmatoarele propuneri de REGULAMENT pentru acest forum: Atitudini: Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox. Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti fi apreciati pentru numarul de postari. Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline. Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc). In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva. Rugăm să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul pe cei de alte confesiuni sau religii: romano- și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei. Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati ... Doamne ajuta ! Poate le vede cine trebuie ... sau poate-l ajutam sa le vada ... |
Citat:
Este foarte interesant regulamentul pe care l-ați propus. :) Mă voi gândi și, dacă voi găsi o propunere constructivă în completarea celor scrise de dvs, o voi posta. În privința citatelor pe care le-am scris, m-am gândit că topic-ul se referă la atei și, de vreme ce un ateu și-a exprimat o nelămurire cu privire la credință, ar fi folositor să mă străduiesc a-i oferi un răspuns, după priceperea mea. Sigur că nu mă supăr pe dvs. :) De vreme ce ați creat acest topic, este foarte bine că doriți să și moderați discuția. De aceea, dacă sunteți de acord, voi mai posta un mesaj pentru cocacoc și, după aceea, mă voi întoarce la subiect. :) O seară binecuvântată! |
Pentru cocacoc
Un argument în favoarea opiniei dumneavoastră ar putea fi textul de la Matei5, 17: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau Proorocii. N-am venit să stric, ci să plinesc". Vă propun să analizăm acest verset scripturistic, înțelegându-l în context.
Hristos n-a venit să strice/desființeze Legea (lui Moise), ci să o plinească, adică să o desăvârșească. Că acesta este sensul textului este ușor de argumentat căci, chiar în următoarele versete, Domnul Iisus precizează faptul că "de nu va prisosi dreptatea voastră pe cea a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în Împărăția Cerurilor". Ce înseamnă "a prisosi"? A întrece. Deci, dacă ne vom limita la dreptatea fariseilor (se știe că aceștia erau deosebit de stricți în respectarea Legii), nu vom intra în Împărăția iubirii lui Dumnezeu. De ce? Tocmai pentru că fariseii, aplicând doar Legea lui Moise, rămâneau în stadiul de copilărie spirituală, dovedindu-se incapabili de a trece de la stricta dreptate, la dragoste. Se mărgineau la interdicția de a ucide, neînțelegând că respectarea acestei norme morale elementare este necesară, dar nu și suficientă pentru dobândirea mântuirii. Nu trebuie doar să nu-i ucizi pe cei ce te urăsc, ci este absolut necesar, pentru atingerea stării de sfințenie, să înveți a-i și iubi. Nu trebuie doar să nu te închini idolilor, ci ai datoria de a-L iubi pe unicul Dumnezeu adevărat, dăruindu-I Lui, cu deplină încredere, întreaga ta ființă și viață. Nu este suficient, pentru credincioșii lui Hristos, respectarea interdicției de a săvârși adulter... și exemplele pot continua. Cum reușesc creștinii să "prisosească", prin dreptatea lor, "dreptatea cărturarilor și a fariseilor"? Tot Mântuitorul nostru Hristos ne oferă răspunsul, chiar în continuarea textului evanghelic pe care-l comentăm. Astfel, începând cu versetul 21 din capitolul 5 al Evangheliei lui Matei, Mântuitorul Hristos ne explică (pentru cei care doresc să I se încredințeze) modul în care, depășind etapa Legii Talionului, putem deveni "desăvârșiți" (5, 48) din punct de vedere moral, asemănându-ne astfel cu Tatăl nostru Cel din ceruri. Am citat textul la care mă refer... pe pagina 7 a acestui topic. Vă rog să observați, în textul de la Matei5, 21-48, în special expresia "ați auzit că s-a zis... Eu însă vă spun vouă". Sper că ceea ce v-am scris în aceste mesaje v-a fost de folos. Aștept cu interes răspunsul dvs. I Timotei1, 8-11: 8.Noi știm că legea este bună, dacă se folosește cineva de ea potrivit legii;9.Știind aceasta, că legea nu este pusă pentru cel drept, ci pentru cei fără de lege și răzvrătiți, pentru necredincioși și păcătoși, pentru necuvioși și spurcați, pentru ucigașii de tată și ucigașii de mamă, pentru omorâtorii de oameni,10.Pentru desfrânați, pentru sodomiți, pentru vânzătorii de oameni, pentru mincinoși, pentru cei care jură strâmb și pentru tot ce stă împotriva sănătoase,11.După Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu, cea încredințată mie. |
Citat:
Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul. Ar fi mai corect gramatical dar tot ar ramane imoral, incorect si strigator la cer de părtinitor. I-a să te vedem, ghicesti de ce? Citat:
Pentru ca ateii sunt membri cu drepturi depline ai acestui forum iar dumneavoastra i-ati declarat in bloc ca fiind oameni cu un „stil imbecil de exprimare, lipsit de coerenta sau suplete in gandire”. Trecand peste faptul ca unii atei sunt nițel mai „supli in gandire” decat domnia voastra, prin conditia sugerata va cam autoexcludeti de pe acest minunat forum. Si nu ar fi păcat? |
Îmi cer scuze pentru eroarea gramaticală din mesajul de mai sus. Am scris: "Nu este suficient, pentru credincioșii lui Hristos, respectarea interdicției...". A fost din neatenție. :)
O seară plină de bucurii! |
Citat:
|
propuneri de REGULAMENT - modificarea 1
@un nepocait, ... foarte corecta sugestia Dvs ... multumim.
Atitudini: Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox. Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti fi apreciati pentru numarul de postari. Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline. Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc). In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva. Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul. Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati ... Doamne ajuta ! Poate le vede cine trebuie ... |
@laurastifter
Partea care ai uitat s-o treci din Matei 5 Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. 19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor. ----------------------------------------- plini=implini , indeplini, de fapt in alta varianta a bibliei e implinesc , nu plinesc . In engleza apare ca "fulfill" . Io vad ca scrie (im)plinesc . Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
laurastifter, cu "cocacoc" (un ateu care da citate din biblie ?) poti sa o tii asa zile intregi fara sa ajungi la un niciun rezultat.
De ce ar citi un ateu biblia, cand chiar multi "credinciosi" nu o citesc, poate fi un ateu mai "catolic" decat Papa ? Tu chiar crezi ca "cocacoc" a citit Bilblia daca da/cere citate din ea ? Culmea impertinentei este ca astfel de specimene isi permit sa dea chiar lectii de interpretare a Bibliei, probabil ca ei isi inchipuie in minte lor bolnava ca sunt egali cu Sfinti Parinti. Aceasta este genul de dialog cu peretii, timp pierdut inutil ... energie gresit directionata. Te asigur ca "cocacoc" NU citeste nici macar ce-i dai tu sa citeasca, iar daca citeste nu intelege nimic, ca-i ateu. "Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... dar "cocacoc" nu socoteste ca este bine sa vorbim despre asta ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:58:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.