Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine este Mos Craciun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14272)

Yasmina 20.12.2011 09:32:00

Chestia cu bradul este o maxima tampenie,un masacru ecologic.
Unui brad ii ia vreo 10 ani sa creasca de marimea celui pe care il tai,il impodobesti pt 2 saptamani apoi il arunci in strada...Culmea egoismului,culmea superficialitatii,culmea mercantilismului!!!!

Daca-mi spuneti care este legatura intre brad si Iisus Cristos v-as ramane profund recunoscatoare!
Care-i faza cu"pomul vietii"?si de ar fi nevoie sa aducem pomi in casa?Cu ce ne ajuta spiritualiceste???

Profetul de carton 20.12.2011 09:36:02

Si eu sunt de aceeasi parere.
Numai in religiile pagane gen wicca, natura este ridicata la rang de dumnezeu. Wiccanii se inchina naturii, sub o forma sau alta. Se inchina la rauri, la copaci, folosesc plante in vrajile lor. E ceva romantic, de aceea atrag multe persoane mai ales femei. Dar e magie, deci demonism.
De ce sa ne asemanam cu ei, luand brazi si impodobindu-i? cinstim bradul? la ce bun?

AnnaKarenina90 20.12.2011 09:56:08

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 416649)
Unui brad ii ia vreo 10 ani sa creasca de marimea celui pe care il tai,il impodobesti pt 2 saptamani apoi il arunci in strada...Culmea egoismului,culmea superficialitatii,culmea mercantilismului!!!!

Daca-mi spuneti care este legatura intre brad si Iisus Cristos v-as ramane profund recunoscatoare!
Care-i faza cu"pomul vietii"?si de ar fi nevoie sa aducem pomi in casa?Cu ce ne ajuta spiritualiceste???

Aceste "impotriveli" tind sa frizeze ridicolul si sunt cel putin exagerate. Eu am un bradut in ghiveci. Tot anul imi sta in curtea din spate, iar de Craciun, cateva zile e impodobit. De ce? Pentru ca e o traditie de Craciun. Ne face sarbatorile mai frumoase.

Nu stiu legatura bradului cu Iisus Cristos. Dar daca imi spui legatura datei de 25 decembrie cu Iisus Cristos si unde anume e specificat in Biblie ca aceasta ar fi data in care s-a nascut, nu mai spun nimic.

Yasmina 20.12.2011 09:58:12

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 416657)
Aceste "impotriveli" tind sa frizeze ridicolul si sunt cel putin exagerate. Eu am un bradut in ghiveci. Tot anul imi sta in curtea din spate, iar de Craciun, cateva zile e impodobit. De ce? Pentru ca e o traditie de Craciun. Ne face sarbatorile mai frumoase.

Nu stiu legatura bradului cu Iisus Cristos. Dar daca imi spui legatura datei de 25 decembrie cu Iisus Cristos si unde anume e specificat in Biblie ca aceasta ar fi data in care s-a nascut, nu mai spun nimic.

Ok,raspunsul tau nu m-a lamurit!
Mai astept si alte pareri.

Stiu ca data de 25 decembrie este o conventie si ma multumesc cu asta.
Asta nu inseamna ca ma multumesc si cu traditia unor salbatici de acum vreo 2 mii de ani care alegau porcul cu toporul si jumuleau brazii ca sa-i impodobeasca in pesteri!

AnnaKarenina90 20.12.2011 10:18:09

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 416658)
Ok,raspunsul tau nu m-a lamurit!
Mai astept si alte pareri.

Imi pare rau ca nu te-am lamurit. Insa tu nu mi-ai oferit niciun raspuns.

Mihailc 20.12.2011 10:20:37

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 416649)

Nu e niciun masacru ecologic, e o afacere ca oricare alta prin care silvicultorii se autofinanțează. Există plantații speciale, în raza ocoalelor silvice, nu se taie la nimereală. Brazii tăiați sunt înlocuiți imediat de puieți și ciclul se reia, terenurile folosite în acest scop fiind utilizate intensiv. N-am auzit să mârâie ecologiștii că se taie flori pentru decorațiuni și alte scopuri mai puțin utile.
Contestatarii acestui obicei au posibilitatea legală să înființeze o asociație pentru apărarea drepturilor brazilor.

AnnaKarenina90 20.12.2011 10:37:21

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 416658)
Stiu ca data de 25 decembrie este o conventie si ma multumesc cu asta.
Asta nu inseamna ca ma multumesc si cu traditia unor salbatici de acum vreo 2 mii de ani care alegau porcul cu toporul si jumuleau brazii ca sa-i impodobeasca in pesteri!

Hahaha! Esti simpatica, m-ai facut sa rad. Dar nu cred ca oamenii pesterii aveau brazi. :))

Yasmina 20.12.2011 10:39:57

Eu mi-am spus parerea cu privire la acest subiect.Nu doresc lamuriri sau ajutor de a ma converti la acest traditionalism derivat din paganism.
Am folosit si eu o vreme bradutii in ghiveci,si le multumesc celor care ii folosesc.O alternativa inofensiva.

AnnaKarenina90 20.12.2011 10:56:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 416669)
Eu mi-am spus parerea cu privire la acest subiect.Nu doresc lamuriri sau ajutor de a ma converti la acest traditionalism derivat din paganism.
Am folosit si eu o vreme bradutii in ghiveci,si le multumesc celor care ii folosesc.O alternativa inofensiva.

Eu nu am incercat sa te convertesc la nimic, departe de mine acest gand. Sunt o persoana toleranta, accept parerile si credintele celorlalti. Incercam, cel mult, sa mi le explic pe ale mele. Dar respect faptul ca tu ai felul tau de a gandi si de a te raporta la aceste lucruri si ca nu renunti usor la ceea ce crezi.

Yasmina 20.12.2011 11:07:16

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 416674)
Eu nu am incercat sa te convertesc la nimic, departe de mine acest gand. Sunt o persoana toleranta, accept parerile si credintele celorlalti. Incercam, cel mult, sa mi le explic pe ale mele. Dar respect faptul ca tu ai felul tau de a gandi si de a te raporta la aceste lucruri si ca nu renunti usor la ceea ce crezi.

Da,multumesc.
Si ma bucur ca exagerarile mele voite te-au facut sa zambesti :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:59:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.