![]() |
Chestia cu bradul este o maxima tampenie,un masacru ecologic.
Unui brad ii ia vreo 10 ani sa creasca de marimea celui pe care il tai,il impodobesti pt 2 saptamani apoi il arunci in strada...Culmea egoismului,culmea superficialitatii,culmea mercantilismului!!!! Daca-mi spuneti care este legatura intre brad si Iisus Cristos v-as ramane profund recunoscatoare! Care-i faza cu"pomul vietii"?si de ar fi nevoie sa aducem pomi in casa?Cu ce ne ajuta spiritualiceste??? |
Si eu sunt de aceeasi parere.
Numai in religiile pagane gen wicca, natura este ridicata la rang de dumnezeu. Wiccanii se inchina naturii, sub o forma sau alta. Se inchina la rauri, la copaci, folosesc plante in vrajile lor. E ceva romantic, de aceea atrag multe persoane mai ales femei. Dar e magie, deci demonism. De ce sa ne asemanam cu ei, luand brazi si impodobindu-i? cinstim bradul? la ce bun? |
Citat:
Aceste "impotriveli" tind sa frizeze ridicolul si sunt cel putin exagerate. Eu am un bradut in ghiveci. Tot anul imi sta in curtea din spate, iar de Craciun, cateva zile e impodobit. De ce? Pentru ca e o traditie de Craciun. Ne face sarbatorile mai frumoase. Nu stiu legatura bradului cu Iisus Cristos. Dar daca imi spui legatura datei de 25 decembrie cu Iisus Cristos si unde anume e specificat in Biblie ca aceasta ar fi data in care s-a nascut, nu mai spun nimic. |
Citat:
Mai astept si alte pareri. Stiu ca data de 25 decembrie este o conventie si ma multumesc cu asta. Asta nu inseamna ca ma multumesc si cu traditia unor salbatici de acum vreo 2 mii de ani care alegau porcul cu toporul si jumuleau brazii ca sa-i impodobeasca in pesteri! |
Citat:
|
Citat:
Contestatarii acestui obicei au posibilitatea legală să înființeze o asociație pentru apărarea drepturilor brazilor. |
Citat:
|
Eu mi-am spus parerea cu privire la acest subiect.Nu doresc lamuriri sau ajutor de a ma converti la acest traditionalism derivat din paganism.
Am folosit si eu o vreme bradutii in ghiveci,si le multumesc celor care ii folosesc.O alternativa inofensiva. |
Citat:
|
Citat:
Si ma bucur ca exagerarile mele voite te-au facut sa zambesti :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:59:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.