Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14322)

catalin_ 12.03.2013 08:59:07

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 419516)
am auzit si eu de aceasta verificare. dar in ce consta ea?
dau autoritatile vreun comunicat in acest sens?

ce i-a facut pe martirii inchisorilor sa suporte chinuri inimaginable pentru credinta? Majoritatea nu traiau o viata de crestin autentica . Exemplele lor i-a intors si pe unii din prigonitori catre Hristos. Ce i-a facut pe milioanele de martiri sa indure secole de prigoana? Ceva ma mult decat dovezile palpabile pe care le ceri tu.... Stii ce este Spovedania? Ai simtit pacea de la spovedanie vreodata? Abia apoi sa vorbesti de sfintenia Sfintelor Moaste si celelalte minuni ale credintei.

catalin_ 12.03.2013 09:50:47

domnu nenderthal

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 419214)
bie ca ai dat acest exemplu.
are Sf. Parascheva moaste nestricacioase?
se poate ... dar atunci de ce nu i se dezvaluie chipul?
stii probabil ca i se schimba vesmantul in fiacare an.
dar stii ca in ritualul de pregatire, moastele ... se ung cu mir???

te intreb pe tine. daca te-ar intreba cineva despre credinta. orice, nu conteaza.
si stii ca raspunsul ar putea sa-i zdruncine credinta, ai prefera sa-l minti?

evreii nu au crezut majoritatea in Hristos si a crescut intre ei, a facut minuni de care s-au cutremurat paganii si a inviat pazit tot de jidani . Cam acelasi sentiment te incearca pe tine ca si pe cei care l-au pazit .... daca e adevarat?? Asta e framantarea ta ! Deschide ochii si vezi milioanele de oameni care o cinstesc pe Cuvioasa Parascheva. Stai intr-un de ziua Ei la coada cu pelerinii ( dar sa fii sincer) si poate bunul Dumnezeu pentru rugaciunile Cuvoasei Parascheva iti va deschide ochii . Fii serios, tu crezi ca lumea aia sta degeaba acolo? Dar de fapt nu te obliga nimeni sa crezi in nimic ....
Bucura-te Parascheva mult folositoare!
Bucura-te scara izbavitoare!
Bucura-te lumina calauzitoare!

Dumitru73 13.03.2013 18:20:32

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 509201)
ce i-a facut pe martirii inchisorilor sa suporte chinuri inimaginable pentru credinta? Majoritatea nu traiau o viata de crestin autentica . Exemplele lor i-a intors si pe unii din prigonitori catre Hristos. Ce i-a facut pe milioanele de martiri sa indure secole de prigoana? Ceva ma mult decat dovezile palpabile pe care le ceri tu.... Stii ce este Spovedania? Ai simtit pacea de la spovedanie vreodata? Abia apoi sa vorbesti de sfintenia Sfintelor Moaste si celelalte minuni ale credintei.

doar creștinii au suferit în lungul istoriei?

Dumitru73 13.03.2013 18:30:43

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 509206)
evreii nu au crezut majoritatea in Hristos si a crescut intre ei, a facut minuni de care s-au cutremurat paganii si a inviat pazit tot de jidani . Cam acelasi sentiment te incearca pe tine ca si pe cei care l-au pazit .... daca e adevarat?? Asta e framantarea ta ! Deschide ochii si vezi milioanele de oameni care o cinstesc pe Cuvioasa Parascheva. Stai intr-un de ziua Ei la coada cu pelerinii ( dar sa fii sincer) si poate bunul Dumnezeu pentru rugaciunile Cuvoasei Parascheva iti va deschide ochii . Fii serios, tu crezi ca lumea aia sta degeaba acolo? Dar de fapt nu te obliga nimeni sa crezi in nimic ....

mulțumesc pentru titulatura dată în titlu.

am fost și eu acum vreo 12 ani la hram la sf. Parascheva și am stat vreo 10 ore la coadă în frig și am dormit în catedrala pe niște scări.
nu sunt în necunoștință.

cele mai mari pelerinaje au loc în India și la Meca, printre altele.
aceia se duc degeaba acolo?
ce crezi că ți-ar povești în hindus sau un musulman pelerin? ce crezi că simt ei?

Ekaterina 13.05.2013 18:58:03

Un alt fel de argument, mai bine spus un cuvant plin de esenta al Parintelui Dionisie de la Colciu

"Oricine se departeaza de Biserica, se departeaza de tot binele lui si sufletesc si trupesc. Asta e Adevarul. Adevarul este Biserica, Ortodoxia."

horatiu.miron 14.05.2013 13:25:14

Înțelegerea mea, ca om ce poate privi din afară, este că de argumente din ascestea au nevoie doar cei ce n-au înțeles nimic din biserica ortodoxă.

catalin2 14.05.2013 13:56:49

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 518791)
Înțelegerea mea, ca om ce poate privi din afară, este că de argumente din ascestea au nevoie doar cei ce n-au înțeles nimic din biserica ortodoxă.

Si din pacate foarte multi ortodocsi au nevoie de aceste argumente pentru ca nu cred asta.

Dumitru73 15.05.2013 18:04:06

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419529)
Este controlat si patriarhul. Sincer ma indoiesc ca este simbolic sigiliul. Atat timp cat Biserica se foloseste de imaginea autoritatilos in a sustine minunea firesc ar fi fost ca acestea sa nege procesul respectiv. Si totusi nu au facut-o. Daca ar fi facut-o contestatari ar fi folosit imediat acest argument. Si totusi nu il folosesc. Tot ce au gasit e aia cu fosforul. Aia cu candela din altar nu functioneaza in conditiile astea.

controlat la piele? să fim seriosi.

Dumitru73 15.05.2013 18:07:17

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 509201)

faptul că cineva alega să moară pentru o idee, nu este un argument. îl găsim la toate religiile.
știu ce este spovedania.

Dumitru73 15.05.2013 18:12:34

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 509206)

am stat și eu 10 ore la coadă acum 15 ani.
și eram sincer.
numărul mare de credincioși nu autentifică.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:49:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.