Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Cazul preotului Casian Pantelica, din satul Reviga, judetul Ialomita (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14827)

euroloser 01.07.2012 19:53:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455583)
din moment ce anulezi toate canoanele ortodoxe, ce poti sa fii?

Toate ? Am vorbit de unul care contravine normelor de drept. Am detaliat o referire la canonul in cauza.

Dumitru73 01.07.2012 19:59:01

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 455598)
Un biet rătăcit sectant supărat pe mine.
Un troll hrănit generos de noi.

hrana prea multa inseamna colesterol marit :D

Dumitru73 01.07.2012 20:02:21

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455600)
Toate ? Am vorbit de unul care contravine normelor de drept. Am detaliat o referire la canonul in cauza.

pentru a fi eretic, este de ajuns sa incalci o singura dogma.
si mai ales sa insisti in aceasta incalcare.

euroloser 01.07.2012 20:03:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455604)
hrana prea multa inseamna colesterol marit :D

Tipul asta de hrana poate doar sa mareasca numarul circumvolutiunilor de pe creier. Pentru unii doar. Pentru ca altii prefera sa ramna cu creierul aplatizat de insultele emanate ...

euroloser 01.07.2012 20:07:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455607)
pentru a fi eretic, este de ajuns sa incalci o singura dogma.
si mai ales sa insisti in aceasta incalcare.

Pentru a fi un cetatean al unui stat trebuie sa respecti legile. Nerespectarea lor inseamna puscarie. ( iar unele dureri in gat se trateaza cu revolverin, he,he ).
Refuz sa cred ca prin erezie se intelege nerespectarea unei lucrari a omului. Dar acum daca s-a reinventat inchizitia ...

Sa presupunem asadar ca maimarii BOR emit o dogma care spune ca vor fi admisi numai preoti homosexuali care s-au lasat de acest narav ( ca tot vorbeam de ei). Din pdvd al credintei ei sunt cei care s-au pocait si totul e ok. Dar dpdv legal este corect ? Chiar daca este o comparatie deplasata vedem ca nu totdeauna dogma respecta si legea. Iar orice dogma din diverse unghiuri de privire poate avea o viata limitata, dictata de progresul omenirii. Asta nu inseamna insa ca se ataca insasi ideea de credinta.

Dumitru73 01.07.2012 20:16:36

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455608)
Tipul asta de hrana poate doar sa mareasca numarul circumvolutiunilor de pe creier. Pentru unii doar. Pentru ca altii prefera sa ramna cu creierul aplatizat de insultele emanate ...

faptu ca ai mai multe circumvolutiuni decat mine, nu inseama ca logica ta este corecta.

Dumitru73 01.07.2012 20:20:44

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455611)
Pentru a fi un cetatean al unui stat trebuie sa respecti legile. Nerespectarea lor inseamna puscarie. ( iar unele dureri in gat se trateaza cu revolverin, he,he ).
Refuz sa cred ca prin erezie se intelege nerespectarea unei lucrari a omului. Dar acum daca s-a reinventat inchizitia ...

Sa presupunem asadar ca maimarii BOR emit o dogma care spune ca vor fi admisi numai preoti homosexuali care s-au lasat de acest narav ( ca tot vorbeam de ei). Din pdvd al credintei ei sunt cei care s-au pocait si totul e ok. Dar dpdv legal este corect ? Chiar daca este o comparatie deplasata vedem ca nu totdeauna dogma respecta si legea. Iar orice dogma din diverse unghiuri de privire poate avea o viata limitata, dictata de progresul omenirii. Asta nu inseamna insa ca se ataca insasi ideea de credinta.

refuzi sa spui ce credinta ai.

in rest este foarte simplu. BO are niste dogme.
nu te incadrezi? esti pe langa, adica eretic.

euroloser 01.07.2012 20:23:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455617)
in rest este foarte simplu. BO are niste dogme.
nu te incadrezi? esti pe langa, adica eretic.

Sustii o dogma care contravine legii ? Esti un infractor. Adica mergi la puscarie. Simplu

euroloser 01.07.2012 20:25:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455615)
faptu ca ai mai multe circumvolutiuni decat mine, nu inseama ca logica ta este corecta.

Nu. Dar exista cu mult mai multe sanse ca sa fie.

ioanna 01.07.2012 21:43:07

Euroloser, d-voastra puteti migra spre care biserica doriti, dar noi ramanem in Biserica Ortodoxa Romana, nu o renegam. Desigur ca este nevoie de mai multa transparenta in mediul clerical, dar mi se pare scandaloasa propunerea d-voastra de "a ne rupe de Biserica" si sa infintam o biserica (bor2), doar pentru ca nu agreem conducerea administrativa a BOR. Avem cu totii o cruce de purtat. Exista varianta sa o arunci, caci e prea grea si sa-ti inchegi o comunitate religioasa cu "preoti" alesi de tine (de parca preotia n-ar fi un dar ci votul politic al majoritatii) sau sa ai intelpciunea si rabdarea de a gasi o solutie, insa nu te rupi de Biserica, nici nu creezi sciziuni in cadrul ei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:53:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.