Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   o intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1498)

mirelat 31.07.2007 06:28:08

Citat:

În prealabil postat de ilma
De obicei,la intoarcere,obisnuim sa oprim la Manastiri sau Schituri.E pacat sa port pantaloni de cate ori vizitez locasurile sfinte?

Pai, draga Ilma, din moment ce bine stii dinainte ca va veti opri pe drum la Manastiri si Schituri, ce te costa sa iti pui fusta?!

ilma 03.08.2007 01:58:57

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

De obicei,la intoarcere,obisnuim sa oprim la Manastiri sau Schituri.E pacat sa port pantaloni de cate ori vizitez locasurile sfinte?

Pai, draga Ilma, din moment ce bine stii dinainte ca va veti opri pe drum la Manastiri si Schituri, ce te costa sa iti pui fusta?!

Mirelat,in primul rand,nu am voie sa ma diferentiez de restul colegelor( trebuie sa aratam a echipa,zic unii..:)) si nu am de unde sa stiu daca dam peste Manastiri in drumul nostru.Avem mereu alte deplasari,alte drumuri de parcurs.M-am referit la faptul ca oprim la Sfintele locasuri in cazul in care ne apar in drum.Doamne ajuta!

Hartford 03.08.2007 04:59:33

Citat:

În prealabil postat de jeny
Citat:

În prealabil postat de alexandra
FEMEIA NU TEBUIE SA POARTE PANTALONI NICI IN BISERICA DAR NICI PE STRADA, DE CE? PT. CA SE ASEAMANA CU BARBATUL , IAR ACEST LUCRU ESTE PACAT. AM PARTICIPAT LA UN SF. MASLU LA O MANASTIRE DIN MOLDOVA - UNDE ERAU DEMONIZATI, IAR UNA DINTRE ELE A ZIS CA TOATE FEMEILE CARE POARTA PANTALONI SI ISI SCHIMBA TRUPUL FATA DE CUM L-A LASAT DUMNEZEU SUNT ALE DIAVOLILOR.

da ai mare dreptate dar iata eu sunt o mare pacatoasa si nu am fost in stare sa judec pe sora noastra, daca tu nu porti pantaloni sau nu ai purtat vreodata ma bucur pt tine Maica Domnului sa te bucure

Eu nu cred ca cele de pe strada cu pantaloni sint ale diavolului.
Intradevar in biserica nu sint deacord sa intre femeile in pantaloni (eu nu merg in pantaloni nici iarna)pe strada da pt ca astazi e mai comod pentru noi femeile avem mult de lucru tot timpul sintem in alerta si certate cu timpul or cu un pantalon (decent)ne descurcam mai usor.
Dar vedeti voi ca sint femei bolnave ,si trebuie sa umble in pantloni chiar si la biserica . In Romania la cele mai multe biserici nu sint scaune acuma nici cu pantaloni sa nu vina.? Bine ca vin si asa , hai sa nu mai judecam atita.
La minastire e alceva dar si acolo sint sigura ca sint maicute sensibile cu sanatatea si ar dori sa poarte un pantalon sa le fie mai cald.
Eu am vazut femei f sensibile daca stau pe un scaun rece a doua zi deja simte .

mirelat 03.08.2007 06:06:04

Citat:

nu am voie sa ma diferentiez de restul colegelor ... si nu am de unde sa stiu daca dam peste Manastiri in drumul nostru.

in fine, pana la urma faci cum vrei, dar mie mi se pare complet aiurea sa mergi la biserica sau la manastire in echipament de sport. la fel de aiurea cum mi se pare sa ma duc pe stadion in tinuta de opera sau la bazinul de inot cu bocancii de ski.

PS: si, daca tii neaparat ca doar de asta ai intrebat, iti pot linisti constiinta ca tu n-ai stiut, deci este vina celor care va conduc ca nu v-au prevenit. :p acum sa nu-mi spui ca nici ei nu stiau traseul exact si ce schituri/manastiri sunt in drum. ca doar aveti "obiceiul" sa va opriti pe-acolo.

ilma 03.08.2007 10:58:16

Citat:

Citat:

nu am voie sa ma diferentiez de restul colegelor ... si nu am de unde sa stiu daca dam peste Manastiri in drumul nostru.

in fine, pana la urma faci cum vrei, dar mie mi se pare complet aiurea sa mergi la biserica sau la manastire in echipament de sport. la fel de aiurea cum mi se pare sa ma duc pe stadion in tinuta de opera sau la bazinul de inot cu bocancii de ski.

PS: si, daca tii neaparat ca doar de asta ai intrebat, iti pot linisti constiinta ca tu n-ai stiut, deci este vina celor care va conduc ca nu v-au prevenit. :p acum sa nu-mi spui ca nici ei nu stiau traseul exact si ce schituri/manastiri sunt in drum. ca doar aveti "obiceiul" sa va opriti pe-acolo.

Hai sa fim seriosi...:)Sincer,ne oprim la Manastiri doar pt ca eu si inca o fata insistam,ne rugam de ei.Restul persoanelor abia asteapta sa gasim magazine,unde sunt multe multe haine:rolleyes: si cosmetice:)(wow,parca aceste lucruri ne tin in viata:D).Nu cred ca ma intelegi...Cand sunt cu echipa,trebuie sa fac ce spun antrenorii,inclusiv in legatura cu vestimentatia.Si daca antrenorii vor sa ascultam manele in autocar(daca voi innebuni vreodata,cu siguranta aceasta va fi cauza:D) asta vom asculta.Si mie mi se pare aiurea sa merg in echipament sportiv la Biserica,dar nu am ce face.Insa,in viata de zi cu zi e cu totul altceva.Doamne ajuta!

mirelat 03.08.2007 20:29:00

Citat:

Sincer,ne oprim la Manastiri doar pt ca eu si inca o fata insistam,ne rugam de ei.

pai de ce n-ai zis asa de la inceput. vezi, de-asta e mai bine sa ne abtinem sa dam sfaturi altora, pentru ca ei de fapt nu de pun in tema corect si complet, poate ca nici nu au cum.

cristiboss56 11.08.2007 22:02:44

Doamne, chiar asa mare calvar trebuie sa reprezinte pentru cinev sa se imbrace crestineste intrun pelerinaj sau la intrarea in biserica ? ? ? Chiar trebuie despicat firul in patru pentru reguli de bun simt ? ? ? . . . .

urzicuta 11.08.2007 23:47:16

:)ne place sa vorbim,sa facem curent....flecareala,....fiecare are o tinuta de bun simt prin dulap,fara decolteu,netransparenta,care sa nu fie mulata,nu stridenta uloarea,nu cu sclipici,ceva mai comod in picioare si o cipilica pe cap..mare branza facem un capat de tara din orice,in Biserica te stradui sa placi lui Dumnezeu,nu barbatilor din Biserica.No comment!Eventual fara ruj daca simti nevoia sa saruti Sf.Evanghelie si icoanele.Punct.

mirelat 12.08.2007 06:10:30

n-am inteles ultimele doua comentarii... ce are baba cu mitraliera?!

ilma vorbea de ceva foarte specific, nu era cazul sa sariti calul.

cristiboss56 12.08.2007 17:31:48

Citat:

n-am inteles ultimele doua comentarii... ce are baba cu mitraliera?!

ilma vorbea de ceva foarte specific, nu era cazul sa sariti calul.

Ilma, a primit sfatul de care avea nevoie, atat din partea mea, ca t si din partea ta. Ea a fost cinstita si ne-a intrebat cum sa procedeze in cazul ei de sportiva. Ultimele doua postari, a mea si a Urizicutei se refereau la abordarea problemei in general care devenise in stilul de a "bate apa in piua ", necitindu-se cineva anume.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.