![]() |
Anca, pentru ei orice om devine stricacios din oficiu. Am mai spus, nu pot primi aceasta invatatura despre sfintirea naturii umane, atat timp cat ei considera ca prin pacat natura umana a fost total distrusa. Astfel, in conceptia lor omul este declarat drept si nu facut drept.
M-as bucura ca macar sa nu mai vorbeasca despre ceea ce ei nu cunosc. Si trebuie sa inteleaga faptul ca a cunoaste inseamna a avea o relatie. Iar aceasta relatie este tamaduitoare. Scopul ei nu este sa satisfaca curiozitatea intelectuala, ci sa vindece. Numai asa se poate intelege de ce oamenii daruiesc ore, zile pentru pelerinaj. Cand stai la rand sa saruti moastele, nu mai exista frig, ploaie, foamete, ... pentru ca exista dragoste. |
Citat:
|
Citat:
Sfint -inseamna pus deoparte in traducere directa. Cu adevarat sfint este doar Dumnezeu(vezi Isaia) . A pretinde ca osemintele unui om mort care se pastreaza o vreme mai indelungata -nu inseamna ca a fost un sfint in sens spiritual al Dumnezeirii. Realist- este un om mort ,supus putrezirii. Din punct de vedere rational si al trairii sufltesti ,un sfint este un om care la ales pe Dumnezeu ca indrumator al lui,adica l-a pus deoparte pe Dumnezeu in inima lui. Asta nu are legatura doar cu trupul,deci nici doar cu osemintele., ci doar cu sufletul viu ,adica implicaind partea spirituala ,afectiva a unui om viu, care traieste,simte ,comunica . Sfintirea e atribuita de Dumnezeu,pe masura apropierii de El si a cunoasterii spirituale. Apropierea implica iubire si ratiune .Si pentru mine mai putin misticism si ritualism. |
Marmat, daca pentru tine "sfant" inseamna "pus deoparte", atunci voi de ce va numiti "sfinti", aidoma lui Dumnezeu, caci El e sfant, si nu va numiti "pusi deoparte"?
Cat despre adevaratul sens al cuvantului sfant si moastele acestora, deja cred ca e de prisos a mai scrie in mod repetat, ca tot nu se ia in considerare. Pacat, mare pacat ca il reduceti pe Dumnezeu, cel de necuprins, la dimensiunea intelegerii omenesti. |
Incoerenta rezulta din limitarea pe care v-o impuneti si din neacceptarea celor primite prin Duhul Sfant despre Dumnezeu. Fara cunoasterea adunata de Sfintii Parinti cu ajutorul Duhului Sfant nu se poate intelege indumnezeirea, proces, pe care l-a parcurs un Sfant, sub influenta directa a harului. Cineva v-a spus sa nu dati ascultare acestei invataturi primite prin Duhul Sfant. Este alegerea voastra; dar nu va mirati ca nu intelegeti niste lucruri esentiale si ca astfel va lipsiti de roadele bune ale credintei. Altfel, la credinta de care suntei in stare, imbinata cu faptele de milostenie, pe care le faceti ar trebui sa fiti plini de Sfinti...
|
Cred in moaste dar mi-e rusine sa le ating. Asa ca desi trec zilnic pe langa Patriarhie, nu intru.
|
Citat:
Mergeam de multe ori la Catedrala Mitropolitana Din Iasi pe timpul studentiei. In interior se aflau tot timpul moastele Sfintei Parascheva. Si de fiecare data cand mergeam sa ating moastele mergeam cu o oarecare teama. Nu stiu de ce. Probabil pentru ca nu am inteles rostul lor, desi stiam ca nu reprezinta ceva "negativ". |
Nu am atins decat moastele Sfintei Parascheva, la inceput cu frica , ptr ca ma simteam pacatoasa .....dar odata atinse am realizat ca-ti umple sufletul de liniste si bucurie.....m-am simtit ocrotita....de atunci incerc mereu sa-i citesc acatistul cat pot de bine si sa ma rog sa mai pot ajunge la Iasi....ma gandesc ca Sfintele moaste (oricare ar fi ele ) impreuna cu multa rugaciune ajuta sufletul la mantuire....
|
Citat:
"Dar Iisus auzind cuvantul ce s-a grait a zis mai marelui sinagogii:Nu te teme,crede numai!" Marcu cap 5 Si exemple sunt multe in Evanghelii! Asadar daca mergi cu credinta intr-un lo,daca te inchini cu credinta la o icoana,la sfinte moaste ale unui sfant ai sansa de a te vindeca si de a ti se implini cererile cele de folos mantuirii.Iisul Hristos cere sa avem credinta.Nu cere nimic altceva de la noi caci de implinirea celor cerute ,are grija El. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:12:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.