Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

AlinB 07.01.2013 18:23:20

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 493695)
Și totuși cum îți explici că din ”neascultarea” unor mari duhovnici de atunci (Sf Ioan gură de Aur, Sf Maxim), noi astăzi credem în ”neascultarea” lor?

Mai concret, care a fost neascultarea?

Citat:

De asemenea, te întreb, cum au propovăduit Sf Aposoli Evanghelia, ascultând de arhiereii de atunci? Nu sub interdicție au propovăduit ei Evanghelia?
Nu ma asteptat la asa o doza de ignoranta majora din partea ta.
Cu alte cuvinte, dupa cunostintele tale actuale, Sf.Apostoli erau subordonati arhiereilor Vechii Legi?

Penibil, penibil..

AlinB 07.01.2013 18:24:31

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493701)
lezeaza in vreun fel demnitatea, cum, spre exemplu o face amprentarea de pe pasaportul biometric.

Cum o lezeaza mai exact?
Te-am mai intrebat dar..tacere.

ioanna 07.01.2013 18:28:09

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 493752)
De fapt, ce ne trebuie noua episcopii astia? Facem sinod cu marii duhovnici, ca uite, episcopii astia ba sunt masoni, ba sunt eretici, ba sunt ecumenisti.... numai belele ne provoaca.

Unii oameni, pretuind viata unor duhovnici, ii considera infailibili, prin urmare nu vad necesitatea Sinodului, care e in opinia lor infestat de masonerie si ecumenism. Biserica insa a respins dintotdeauna autoritatea persoanei doar pe criteriul sfinteniei vietii sale. Daca un parinte spune ca cip-ul e (pre)pecetlurire si din cauza aceasta trebuie respins, ca daca accepti cardul de sanatate mai mult ca sigur te vei lepada pe viitor si de Hristos, aceasta nu e o invatatura de credinta daca nu coincide cu parerea intregului corp eclezial, e doar opinia sa personala si trebuie tratata ca atare.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493763)
Cum o lezeaza mai exact?
Te-am mai intrebat dar..tacere.

Ce m-ai intrebat ca n-am vazut? :) Nu vad cardul de sanatate ca fiind nociv, il privesc ca pe o modalitate de efiencitizare a sistemului sanitar, nici nu consider ca ar leza pe cineva, in schimb, amprentarea de pe pasaport poate leza demnitatea umana fiind considerat un posibil infractor.

AlinB 07.01.2013 18:30:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493655)
Am inteles; atunci sa ne dam in cap unii altuia cu "marii duhovnici" pe principiul "al meu e cu mai mult har decat al tau, ca asa mi se pare mie, deci eu il ascult pe el care a spus ca cip-ul e satana, nu ascult de cel care a spus ca cip-ul nu e satanic ci vointa omului conteaza. Al meu spune adevarul, al tau e inselat, ratacit, sigur nu spune tot adevarul ..."

Asta de fapt este si scopul ascuns a celor care au promovat istericalele cipofobe - crearea unei dezbinari in Biserica.

Cei care au citit blogurile cipofobe au remarcat probabil faptul ca o data cu isteria cipofoba au inceput sa atace si ierarhia BOR + o puternica ofensiva stilista.

Miha-anca 07.01.2013 19:07:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493761)
Cipofobii sunt absurzi.

Dupa pseudo-teo-logica lor cu "numar in locul numelui" si CNP -ul se incadreaza aici.

Deci ar trebui sa renunte si la buletin sau sa ceara alternativa "buletin fara CNP" cum au cerut cipofobii moldoveni de peste Prut, de unde de altfel s-a importat si la noi cipofobia (+filiera neoprotestanta).

Teoria ta este absurda, din punctul meu de vedere.
In ce fel se incadreaza CNP-ul aici?!?
Ce ai tu, daca noi nu acceptam cipurile?!? Respecta-ne liberul arbitru.

ovidiu b. 07.01.2013 19:45:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493762)
Mai concret, care a fost neascultarea?

S-a scris.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493762)
Nu ma asteptat la asa o doza de ignoranta majora din partea ta.
Cu alte cuvinte, dupa cunostintele tale actuale, Sf.Apostoli erau subordonati arhiereilor Vechii Legi?

Ce concluzie penibilă ai tras. :71: Dar nu mă mir, nu e prima dată când te arunci în discuții fără să urmărești firul dicuției și ideea pe care aș fi vrut să o transmit. Nu-i bai, noi să fim sănătoși. :71:

ovidiu b. 07.01.2013 20:02:54

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 493778)
Ce ai tu, daca noi nu acceptam cipurile?!? Respecta-ne liberul arbitru.

Cum îndrăznești să vorbești? Cine ești tu să vorbești? Ai binecuvântare? Numai cei cu ”discernământ duhovnicesc” au dreptul la cuvânt, restul ”mucles”. :71:

bluester 07.01.2013 20:14:57

...........

Miha-anca 07.01.2013 20:54:32

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 493804)
Cine ești tu să vorbești? :71:

Eu sunt nimeni.

AlinB 07.01.2013 21:31:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 493661)
Pozitia oficiala este una, iar pozitia duhovnicilor ravnitori este alta. Fiecare alege doar pentru el.

Batii campii fara absolut nici o gratie.
Care "duhovnici ravnitori"?

Adica aia care s-au pronuntat intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul (si dezinformarea si manipularea e printre motive), sunt ravnitori, cei care nu...sunt pleava.

Cu fiecare afirmatie care o faceti defaimati majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane, si aveti pretentia ca nu sunteti sectari.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:30:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.