Citat:
În prealabil postat de Solveig
(Post 510165)
Nu sunt sigura ca era de vina cafeaua..de fapt, e atat de usor sa judecam!
Si vorbeste una care, atunci cand e de garda (neplatita!), nu se odihneste 36 ore, si uneori nici nu mananca- fiindca nu are timp.
|
M-am referit la un caz concret, trăit de mine și de familia mea, iar nu la medici în general și cu atât mai puțin la dvs., deoarece nu vă cunosc personal.
Când voi vorbi despre dvs. sau despre medici în general atunci da, sunt de acord, desigur, să îmi reproșați o eventuală generalizare abuzivă sau un neadevăr. Ba chiar v-aș mulțumi să îmi semnalizați o eventuală abatere întrucât nu mă ajută cu nimic să vorbesc neadevăruri.
M-aș bucura să aveți în vedere că mă refer la situațiile trăite de mine personal în maternități (sunt tatăl a 3 copii și am trăit experiența umilitoare a serviciilor practicate în instituția unde s-au născut copiii mei). Nu vreau să pomenesc nimic despre sumele cheltuite (începînd cu portarii, continuînd cu infirmierele, apoi cu asistentele, cu moașa, cu medicul), nici despre medicamentele pe care a trebuit să le cumpăr nici despre alte lipsuri evidente din clinică. Nici despre condițiile de igienă, nici despre comportamentul personalului medical cu pacienții și cu aparținătorii etc. Nu aici, nu acum.
Știu că medicii au o viață grea, foarte grea în ciuda profesiei lor nobile și când afirm aceasta o fac ca unul care am fost soț de medic vreme de 10 ani, iar astăzi sunt fratele unei doctorițe care face exact ce spuneți dvs. - abia apucă să își tragă sufletul după zilele de gardă și nu numai... Muncind pe un salariu foarte mic, raportat la calitatea și volumul muncii.
Mă supără totuși că ați făcut trimitere la (o presupusă) judecare, doar în temeiul faptului că vă bazați pe propria experiență și persoană. Despre care, însă, eu unul nu am pomenit nimic, deoarece nu vă cunosc.
În fine, îmi pare rău dacă v-am supărat și sper să înțelegeți că nu pot nega propria mea experiență în care era să îmi pierd copilul (mă refer mai ales la peripețiile cu analizele și la efectul pe care incompetența și cinismul cadrelor medicale l-au avut asupra stării psihice a gravidei dar și asupra mea).
Dacă dvs. sunteți un medic care puneți tot sufletul în ceea ce faceți, eu nu pot decât să vă felicit, să ma rog pentru dvs. ca Domnul să vă dea putere întrucât la noi e nevoie uriașă de medici competenți și dăruiți profesiei lor. Și să vă rog să ... nu plecați din țară!...:)
Dumnezeu să vă dea putere și dragoste pentru pacienți! AMIN+