![]() |
Citat:
|
Citat:
Ia-o ca un stimulent. Nu stiu cum, dracii astia au gresit combinatia. Mai intai trebuia sa umfle bin matzul romanului si la sfarsit desertul porcos. Reteta asta a dat rezultate excelente in Occident. |
Citat:
Sa te opui educatiei sexuale ca idee si candva cumva sa fie bagata oricum si total aiurea sau sa fii e acord cu ea, dar: 1. sa inceapa de la o varsta corespunzatoare, probabil dupa clasa a IV-a oricum 2. sa nu se numeasca "educatie sexuala" adica un soi de ora de anatomie ci sa includa o educatie sentimentala, prelegeri despre familie, rolul ei, respect, etc. 3. educatia sexuala sa se faca in spiritul abstinentei nu a prezervativului si anticonceptionalelor 4. sa nu aiba ce cauta in ea "ideologia sexelor" Dintre toate probabil punctul 4 va fi cel mai dificil. Avem deja in lege notiunea de "discriminare pentru orientare sexuala" si e destul de delicat sa explici de ce legea protejeaza ceea ce morala (aia de la ora de religie) condamna. |
Sunt curios daca cineva cu o perspectiva crestina ar avea impotriva educatiei sexuale facute la modul asta:
Sexul si Robia Sexualitatii https://www.youtube.com/watch?v=OMue02dG5K8 Ar mai fi asta, mai multe idei, dar tonul e nitel cam isteric: Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor https://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI |
Alin, copilul needucat e o himeră. Orice copil învață, orice copil capătă o educație.
Dacă nu o face nimeni în mod organizat cu el, o va face singur, în virtutea curiozității înăscute și a stimulilor ambientali. Ca urmare rămâne întrebarea: cine și înspre ce finalități ne educă pruncii? În ce mă privește am ales să ofer eu educație sexuală copiilor mei, înainte sau împotriva a ceea ce le oferă ca alternativă lumea, maidanul, școala postmodernistă și guvernele cutărescului. O educație sexuală în școli este absolut vitală. Copiii noștri sunt deja, de la vârste foarte fragede, stimulați către narcoza erosului, plin mii de mijloace. E vital să fie apărați de acest morb. E vital să li se ofere explicații adecvate puterii lor de înțelegere. E vital ca Biserica, prin oamenii ei înțelepți și binevoitori să spună copiilor tot adevărul, iar nu numai o parte. Tăcerea și rușinea sunt cele mai proaste alegeri în privința educației sexuale. Dacă nu îi educăm noi, creștinește, îi vor educa alții cum vor pofti. Asta vrem? |
Pentru Mihnea:
Mai intai in ce clasa sunt copiii tai? Ar fi bine sa cobori pe pamant si sa nu mai pretinzi altora sa stie ceea ce stii tu si te intereseaza pe tine. Nu poti sa ceri asta nici scolii si nici copiilor tai. Daca tie iti place filozofia si religia si vezi totul numai prin prisma lor, vina este a ta. Ca sa ma leg de exemplele tale: Pascal este printre multe altele si unitatea de masura pentru presiune. Si nici noi (nu stiu ce scoala ai urmat tu) nu am studiat operele lui Blaise Pascal ci am invatat despre el doar la fizica. Zola nu e numai ala cu "J'accuse" ci a scris multe romane. Despre celelalte doua nume nu am auzit nici eu pana acum si nu stiu de ce as fi facut-o. Un scriitor ezoteric si un episcop catolic. La ce materie ar trebui studiati? La ce materie ar trebui studiat Voltaire? Ca eu l-as fi pus la filozofie, tu il pui la literatura franceza... Exista in schimb o gramada alte lucruri ce merita studiate in scoala, precum si multe nume de rezonanta, mai importante. Nu pot sa spun ce ar trebui sa invete copiii tai la scoala nestiind in ce clasa sunt. Mi se pare ciudat sa faci o singura materie de studiu din doua materii atat de vaste. Dar ma rog, depinde la ce nivel. Mie mi-au lipsit ceva lucruri in scoala. Mi-au lipsit autori romani si din literatura universala (aia nu am facut-o noi deloc si este pacat). In schimb am avut prea mult din alte lucruri si probabil ca stii si tu la ce ma refer. In schimb mi-a placut mult ceea ce am studiat la limba engleza si la...muzica. La prima ne-am ocupat si de un Shakespeare si alti scritori si poeti (n-am sa uit superba poezie: Daffodils de Wordsworth), despre lucruri din istoria si peisajul englez. La muzica am invatat (si) despre compozitori, curente, instrumentele orchestrei, componenta unei opere si cum s-o urmaresti si s-o intelegi etc. Franceza n-am invatat in scoala, din pacate. La desen nu am facut istoria artei (deci despre pictori si lucrarile lor) ci am desenat dupa puteri, inclusiv desen tehnic. Nu pot comenta invatamantul francez. Nu mai stiu nici cum este cel romanesc actual. Dar scoala este importanta pentru ca asigura o cultura generala, bazele, pe care mai apoi poti cladi caramaida cu caramida ce vrei: o casa simpla, un palat, un hotel, o cabana, etc. Si trebuie vazut si mentinut in obiectiv talentul si inclinarea copilului. Degeaba vrei tu sa stie ce-ti place tie, sau ce consideri tu important, daca ei vor altceva. Copiii de emigranti au si un anume handicap. Ei nu vor stii bine despre nici una din tari - nici cea de origine, nici cea de adoptie. Daca au facut o bucata de scoala colo si alta dincolo, e foarte greu. Tu ii mai inveti ceva despre limba si cultura (si stiinta) romaneasca? Cu scoala este greu, peste tot. Ma uit si aici la quiz-uri si ma intreb ce-or invata ei in scoala daca nu stiu lucruri elementare. Profesorii au de respectat o programa. Nu este vina lor. Am facut aici o scoala suplimentara, "nu spui de care" si spre uimirea mea, la contabilitate ma trezesc ca incepe profesoara sa ne vorbeasca despre regula de trei simpla si procente. Am intrebat daca asta nu se face in scoala generala. Mi-a raspuns ca in mod normal da, dar ea trebuie sa se asigure ca o stiu toti, caci ne trebuie in contabilitate. Multi aveau probleme totusi. Eu am avut o bucata de pauza, caci n-as fi intrat nici la facultate daca nu stiam acele lucruri. Si am lucrat atunci altceva. Am avut si eu o confuzie de nume. Daca pe lumea asta sunt atatia cu acelasi nume... Exista o emisiune care mie imi place foarte mult pentru ca este foarte educativa. Vine un urmas al unei persoane importante si alti trei (bine invatati) pun intrebari si trebuie sa ghiceasca persoana importanta. Apoi (dupa ce a fost ghicit) se prezinta viata si urmasul ne vorbeste despre el, asa cum l-a cunoscut, direct sau indirect. Pentru telespectatori se afiseaza numele de la inceput. Si vad: Foucault. Ah, zic, ala de la fizica, pendulul si etc. Ca despre asta am invatat noi. Ca sa aflu apoi ca era vorba despre Michel, scriitorul. De el nu stiam. Ehei, se plange lumea de scoala de dinainte? Iaca era mai buna totusi... Dar care era totusi vestea buna in ultimele mesaje? Ca n-am inteles... |
Citat:
Ce spuneți această școală?: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE Păcat asemenea școli sunt foarte rare și nu mulți și-ar permite asemenea școli. Păcat că Biserica nu se implică mai mult în asemenea proiecte, în contextul în care statul este tot mai dezinteresat. La Constanța s-a putut și, din câte știu, școli asemănătoare sunt la Tmișoara și la Cluj. |
De măi Ovidiu, așa ar fi bine... Dar cine să se ocupe de asta, că oamenii "mari" au treburi mai importante iar noi ăștia mici nu contăm prea mult, nu-i așa?
Ființele forumistice nu contează decât, eventual, la noile alegeri electorale....:) * Nu pricep în ruptul capului de ce o țară care își vrea binele nu găsește validă unitatea dintre Biserică, stat și familie. De ce, de ce... Că nu e duh de unitate, d-aia. Nici măcar în Biserică, așa cum e pe la noi pe pământ, se pare... Și de ce nu-i duh de unitate? Chiar așa, de ce? |
Citat:
Un plus ptr asta al doilea zic eu , e mai bine ca vine din America e mai atractiv ptr tineri.Daca venea din est unii probabil ziceau: "Normal! ortodocsii nostrii, baticul in cap si restrictii!" Asa venind din Vest ,Pam Stenzel ,spune desprre tinere care erau consiliate, legat de sarcina, fiind foarte tinere,au venit la ea spunandu-i: "Pam ,nu am stiut!Daca cineva mi-ar fi spus ca acesta va fi rezultatul alegerilor pe care le fac, as fi facut alte alegeri" Sunt informati ptr a alege singuri(singure), REPET sa aleaga singuri(singure). La un moment dat Pam Stenzel spune si asta: "Experientele de dinainte"... nu-ti vor fi de niciun folos cind te-ai casatorit CU PERSOANA PE CARE O IUBESTI. E gresit, nu numai ca nu iti folosesc, eu zic ca te vor incurca ! Cu cati barbati am vorbit, toti, si-au adus aminte in mod special, de femeia cu care s-au culcat prima data.Totdeauna daca va fi prima sotia ta , iti vei aduce aminte de acele clipe ca pe ceva special.Cand peste ani te vei certa cu ea, o vei privi tot timpul cu ochi frumosi si nu vei avea Boala acestui veac, sa fii tot timpul cu mintea altundeva decat esti in momentul de fata: "Sa fi cu gandul la femeia cu care te-ai culcat prima data si sa nu fie sotia ta!(nu te ajuta asta ,te incurca bine!) Sa fii cu ochii pe o femeie aflata la sute de km sau poate mii pe Internet Aicea ar mai fii multe de spus: tineri ,copii care se joaca afara, toti impreuna dar fiecare cu tableta sau telefon,aproape, dar departe in realitate unul de altul " |
Pe 7 decembrie 1965, adica acum exact 50 de ani, Sanctitatea Sa Paul al VI-lea si Sanctitatea Sa Athenagoras s-au intalnit, au ridicat excomunicarile reciproce si au dat o declaratie comuna.
Cu prilejul acestui semicentenar, urmasul Patriarhului Athenagoras a facut urmasului lui Paul al VI-lea un cadou simbolic: o fotografie infatisand imbratisarea frateasca dintre cei doi. http://media02.radiovaticana.va/phot...0_Articolo.jpg Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema! Sursa |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:21:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.