![]() |
Citat:
|
liteanu: dupa o matura gandire, gasesc ca nu exista alta solutie pentru tine, decat sa-i intrebi direct pe Sfintii Apostoli si de ce nu, chiar pe Domnul Iisus Hristos, de ce nu s-a scris nimic despre Maica Domnului, caci raspunsul numai in Cer il gasesti.
Cert este ca Maica Domnului se arata si ajuta celor care o cheama: calugarilor, care se roaga Ei pentru o problema si tin post in ascuns; PR. Cleopa, sau Pr. Paisie de la Sihla sunt doar doi dintre cei, care au dat marturie despre acest lucru. Maica Domnului se mai arata si ii ajuta pe cei aflati la ananghie si pe cale de a-si lua viata. Acestora se arata si ii incurajeaza, ca sa ramana in viata. Acest lucru a fost povestit de un detinut politic de la Aiud. Mie imi ajung aceste marturii, chiar daca sunt doar trei din multimea de marturii existente. Pe tine, draga liteanule, mi-e teama ca nici Fecioara Maria in persoan nu te-ar putea convinge, daca tu te iei strict dupa ce scrie in biblie si nu accepti si alte marturii. Un singur lucru am de adaugat: Biserica Ortodoxa nu a rezista 2000 ani bazandu-se pe minciuna, ci a respectat adevarul, caci minciuna se da usor pe fata. Citeste vateva vieti ale Sfintilor, si te vei lamuri. Dar ce pacat ca nu vei crede nici o iota. Poate ca ar trebui sa mai cauti si raspunsuri, nu sa continui cu pusul intrebarilor. |
Citat:
Pana atunci, imi sunt de mare pret invataturile pe care Mantuitorul si Sfintii Sai Apostoli ni le-au lasat scrise. Si sunt atat de pline de continut si de profunde incat sunt sigur ca nu le voi termina intr-o viata intreaga. Iar eu sunt un incepator in ale Scripturii si nici nu am o pregatire deosebita (sunt un simplu functionar- cu studii medii). Cu toate acestea, cred ca am gasit "Calea" spre mantuire. De altfel nu este decat Una si este foarte usor de gasit. Este o Cale dreapta, fara "bucle". Oricum. zici ca te-ai lamurit de mine (si nu esti departe de adevar). Asa ca vreau sa inchei cu un scurt rationament, personal. In plan spiritual se da o lupta puternica intre Cel ce a facut totul sa ne salveze si intre cel ce face totul ca sa ne piarda. Mai exact: Intre Domnul Iisus Hristos si inselator. Satana stie ca SINGURA NOASTRA SANSA DE SCAPARE ESTE DOMNUL IISUS HRIASTOS. A incercat in primul secol sa-i nimiceasca pe crestini prin masacre. Dar sangele crestinilor era ca o samanta. Asa ca a incercat alta metoda: sa deturneze inchinarea crestinilor spre orice altceva dar cat mai putin (sau deloc)spre Domnul Iisus Hristos. Credinta in jertfa Mantuitorului este suficienta pentru mantuirea noastra. Cine crede ca mai trebuie adaugat ceva, poate usor cadea in plasa celui rau. "CACI N-AM AVUT DE GAND SA STIU INTRE VOI ALTCEVA DECAT PE IISUS HRISTOS SI PE EL RASTIGNIT" (Prima epistola a apostolului Pavel catre corinteni cap.2:2). |
citand litanul
Satana stie ca SINGURA NOASTRA SANSA DE SCAPARE ESTE DOMNUL IISUS HRIASTOS. A incercat in primul secol sa-i nimiceasca pe crestini prin masacre. Dar sangele crestinilor era ca o samanta. Asa ca a incercat alta metoda: sa deturneze inchinarea crestinilor spre orice altceva dar cat mai putin (sau deloc)spre Domnul Iisus Hristos. De ce nu spui adevarul pana la capat? Dupa ce au scapat de 3 secole de prigoane vrasmasul mantuirii noastre a adus neghina ereziilor in invatatura curata a Bisericii.Mai intai a fost Arie ce nega dumnezeirea Mantuitorului Hristos, dar erezia lui a fost condamnata de cei 318 Sf Parinti la Sinodul I Ecumenic, stabilind si primele 7 articole ale Crezului, apoi Macedoniu nega dumnezeirea Sfantului Duh, dar Sf Parinti adunati la Sinodul II Ecumenic l-au condamnat, stabilind si ultimele 5 articole ale Crezului ce se zice si acum in Biserica Ortodoxa. Apoi ereticul Nestorie invata ca in Hristos sunt 2 persoane: cea nascuta din veci din Tatal si cea umana nascuta din Sf Fecioara Maria. Rezulta ca Maica Domnului nu mai poate fi numita Teotokos -Nascatoare de Dumnezeu ci doar Antropotocos- Nascatoare de Om. Gasesti toate la Istoria Bisericii Universale. Toate ereziile au avut ca incepator un om plin de mandrie ce a pus mai intai gandul lui fara sa mai intrebe pe altii, fara sa ia pilda Sf Ap Pavel:'...ca m-am suit la Ierusalim ca sa vad pe Petru si pe Iacov si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc, ca nu cumva in zadar sa alerg sau sa fi alergat.' (Galateni 2,2) Putea sa caute adevarul in Scrierile Parintilor Apostolici, ucenici directi ai Apostolilor. |
Citat:
Completarea pe care ai adus-o deschide alt subiect. "Neghina ereziilor" a inceput sa intre din primul secol. In sec. III-IV, biserica deja avea destule invataturi de origine pagana invelite in ambalaj crestin (cele mai multe preluate din imperiul roman). Multe dintre aceste invataturi si obiceiuri le mai gasim si astazi. Se pare ca acele Sinoade muscau momeala sa se ocupe de "ratacirile" vre-unui personaj si uitau sa faca curatenie in biserica. |
Care sunt acele 'invataturi de origine pagana invelite in ambalaj crestin (cele mai multe preluate din imperiul roman). Multe dintre aceste invataturi si obiceiuri le mai gasim si astazi.'??? Vino cu exemple concrete, nu cu generalitati!!! Eu asa am procedat.
|
Citat:
|
Scuze. Nu se intelege nimic din expresiile grecesti. Intrati pe http://www.quickbible.net/qb.php. Aveti, acolo Biblia in original.
|
Citat:
|
Citat:
" Nenumarate sunt chipurile in care obiceiurile paganesti au furat straie bisericesti pentru a fi luate drept altceva decat ceea ce sunt intr-adevar"(Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, "Buruieni crescute la umbra Bisericii", 1955, pag. 39) Cultul soarelui in imperiul roman intrat in biserica sub forma de invatatura si sarbatoare crestina. Ma multumesc sa dau niste citate din publicatia "Ziarul Lumina" (publicatia ortodoxa) din 22 decembrie 2007. "Crăciunul este în creștinism un moment sfânt, care ne inundă sufletele cu bucuria nașterii lui Iisus Hristos. Evenimentul unic în istorie a transformat, de-a lungul timpului, manifestări și tradiții păgâne într-unul dintre cele mai frumoase și mai pline de semnificații duhovnicești momente din timpul anului. De ce 6 ianuarie și 25 decembrie Evangheliile nu ne oferă informații referitoare la data nașterii lui Hristos. Alegerea acestor date, de 6 ianuarie sau 25 decembrie, are o motivație practică. Istoricul Edward Gibbon consideră că s-au ales aceste date pentru a încuraja răspândirea creștinismului. La aceste date se țineau mari sărbători păgâne, precum Saturnaliile, în majoritatea provinciilor romane. De aceea, înlocuirea lor cu sărbători creștine, ca Nașterea și Botezul Domnului, asigura o implementare a creștinismului în tradiția unor popoare marcate de manifestările păgâne din preajma zilelor unor zei. Chiar și în lumea germanică sau orientală se celebrau în această perioadă nașteri de zei, astfel încât trecerea la cinstirea nașterii adevăratului Dumnezeu era mult ușurată. Ziua Soarelui neînvins Pe 25 decembrie, la Roma se celebra una dintre cele mai populare sărbători păgâne: nașterea Soarelui neînvins - Dies Solis Invicti Nati, Deus Sol Invictus, ca simbol al renașterii soarelui și alungării iernii. După ce creștinii au separat Crăciunul de Bobotează, optând pentru data de 25 decembrie, scriitorii creștini au făcut frecvente legături între renașterea Soarelui și nașterea lui Hristos, folosindu-se de similitudini pentru a încreștina păgânii. Triburile nord-europene sau germanice celebrau și ei, la aceeași dată, „Iule“, pentru a comemora „renașterea soarelui dătător de lumină și căldură“. Chiar și reprezentările numismatice romane ale lui „Sol invictus“ prezintă un chip cu o coroană de raze, asemănătoare reprezentărilor lui Iisus cu o coroană de spini. Nașterea zeului Mitra Unul dintre zeii cei mai populari la Roma în perioada în care creștinismul era în plină ascensiune, și anume zeul Mitra, era cinstit și el pe 25 decembrie, ziua sa de naștere. Mitra era un zeu persan al cărui cult și rit era și foarte asemănător creștinismului, așa cum constata scriitorul creștin Iustin Martirul în „Apologia“ sa prin secolul al II-lea și așa cum a remarcat mai târziu și Tertulian la debutul secolului III, în „De praescritione haereticorum“. Pe la mijlocul secolului al III-lea, Sfântul Ciprian de Cartagina exclama: „Oh, ce magică lucrare a Providenței că ziua în care Soarele s-a născut … Hristos și el se naște“.(Si eu care stiam ca Iisus Hristos e din vesnicii! Sa fie comparat cu Mitra!?) Cam atat, deocamdata. Putem discuta, pe viitor despre "dies solis"(ziua soarelui) sarbatorita in fiecare saptamana. Este vorba despre aceea zi care la unele popoare si-a pastrat denumirea pagana: "sontag" (la germani) sau "sunday" (la vorbitorii de limba engleza). Si mai sunt destule exemple. Chiar prea multe. Le discutam numai daca se doreste. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:51:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.