Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   tinuta la manastire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16591)

Dumitru73 26.06.2013 18:23:05

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 524588)
Nu e tot aia. Una e sa ti se vada glezna si putin din gamba, alta e sa ti se vada tot picorul, iar fusta sa fie de o palma. Nici macar portul popular nu e pana in pamant, ci pe la mijlocul gambei.

se vorbea de pantaloni normali, nu de mulăciuni.
portul popular, ăla vechi, mai e și fără chiloți ...

Miha-anca 27.06.2013 00:59:31

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 524287)
Biserica se afla intotdeauna la periferia preocuparilor noastre chiar daca noi ne luptam sa aratam altceva .

Din pacate ai dreptate, frate Zaharia. Nu trebuie sa ma uit la altii, ci ma uit la mine si e destul.
Tot ni se pare ca suntem masura lucrurilor si asteptam lauda pentru fiecare mic gest pe care il facem.
Asa ca nu te supara, frate, ca nu ne plac cuvintele tale mustratoare; noua ne plac doar cuvintele de lauda. Minte-ne frumos si vom accepta fiecare vorbulita.
Chiar noi ne laudam in gand pentru te miri ce lucru de nimic; si doar stim de la cine vin gandurile de slava desarta! Din experienta mea, imi vin aceste ganduri de lauda de fiecare data cand am gresit. De cand am realizat acest lucru, o lauda pe care mi-o aduc singura e semn sigur ca nu merit nici o lauda.

Din cand in cand ar trebui sa mai acceptam si aceste mustrari; cu siguranta le meritam, chiar daca nu suntem constienti de acest lucru.

Miha-anca 27.06.2013 01:11:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524330)
Fusta nu e cu masura?

Sigur e cu masura: pana in pamant si cu ciucuri in colturi.
Fă-ți ciucuri în cele patru colțuri ale mantiei tale cu care te acoperi.
(Deuteronomul, A cincea carte a lui Moise, 22,12)

Toate faptele lor le fac ca să fie priviți de oameni; căci își lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de pe poale. (Matei, 23,5)

... atata doar ca noi, ca sa atragem atentia, nu ne mai punem ciucuri, ci scurtam fustele.

Parascheva16 27.06.2013 01:25:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 524590)
se vorbea de pantaloni normali, nu de mulăciuni.
portul popular, ăla vechi, mai e și fără chiloți ...

Era vorba de fusta.
Si ce, ma rog, ai cu portul popular ? Cu chiloti sau fara chiloti, erau de 2 ori mai fericiti.

Parascheva16 27.06.2013 01:27:32

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 524629)
Din pacate ai dreptate, frate Zaharia. Nu trebuie sa ma uit la altii, ci ma uit la mine si e destul.
Tot ni se pare ca suntem masura lucrurilor si asteptam lauda pentru fiecare mic gest pe care il facem.
Asa ca nu te supara, frate, ca nu ne plac cuvintele tale mustratoare; noua ne plac doar cuvintele de lauda. Minte-ne frumos si vom accepta fiecare vorbulita.
Chiar noi ne laudam in gand pentru te miri ce lucru de nimic; si doar stim de la cine vin gandurile de slava desarta! Din experienta mea, imi vin aceste ganduri de lauda de fiecare data cand am gresit. De cand am realizat acest lucru, o lauda pe care mi-o aduc singura e semn sigur ca nu merit nici o lauda.

Din cand in cand ar trebui sa mai acceptam si aceste mustrari; cu siguranta le meritam, chiar daca nu suntem constienti de acest lucru.

Adevarat. Insa aici e vorba despre o tanara care poate nu a mai mers la manastire pana acum si e la inceput de drum. Criticand-o ca nu are pantaloni si facandu-i morala nu o va ajuta sa creasca. Sau ati uitat cum era la inceput de drum ?

Hartford 27.06.2013 02:30:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 524585)
lucrez la birou și acum și atunci. iar directorul general vine în tricou.

Mai mai :39: ce companie o fi si aia? de fapt nu ma mai mira ca asa sa inteles democratia in Romania.

DragosP 27.06.2013 08:51:51

Scuzați-mă doamnă, dar care e legătura între ținuta de la servici (în particular cea zisă de Dumitru, mai lejeră) cu democrația??:106:

Yasmina 27.06.2013 12:04:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 524639)
Scuzați-mă doamnă, dar care e legătura între ținuta de la servici (în particular cea zisă de Dumitru, mai lejeră) cu democrația??:106:

Probabil se referea la libertatea de exprimare prost aleasa in cazul acesta"particular"!
Directorul general are sedinte cu diversi colaboratori,clienti,viitori angajati;are vizite neasteptate uneori reprezentanti media,nu se cade sa se imbrace"comod","lejer" sa-l confunzi cu soferul!

Nu stiu care este legatura cu democratia,caci acest tip de regim politic vine din Occident iar oamenii de acolo se imbraca in conformitate cu nivelul lor profesional.

Yasmina 27.06.2013 12:28:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524492)
Idiotenia asta e si la unele "cuvioase" din biserica, din pacate.
Femeia in sandale si slapi e ok, barbatul in sandale si fara sosete, nu e ok.

Femeia cu fusta 3/4 sau putin peste genunchi e ok, barbatul cu pantaloni 3/4 sau peste genunchi nu mai este ok.

Si culmea, de parca ispita ar functiona exact invers decat este in realitate.

O fusta care acopera picioarele femeii doar pe jumatate este ok - ca e fusta, pantalonii care ii acopera de tot, nu sunt pentru ca "e haina barbateasca".

Tot nu sunt lamurit de unde vine furia "duhovniceasca" impotriva pantalonilor la femei.

Ce mi-a placut asta cu"furia duhovniceasca"a pantalonilor la femei.
Probabil ca are de-a face cu grija vizavi de transsexualitate sau aversiunea catre acest curent modernist.
Religia este prin definitie traditionalista,nu-i plac schimbarile si nici persoanele revoltate ( intr-o oarecare masura,unele femei sunt revoltate la adresa feminitatii lor si nu concep sa poarte ceva mai feminin-rochii,fuste,par lung,imprimeuri,culori suave,etc...)

Daca alegem pantalonii doar din motive de comoditate sau rezistenta la frig este ok decat atunci cand ii alegem fiind convinse ca ne simtim mai mult masculine decat femei,renegandu-ne genul.

AlinB 27.06.2013 12:34:06

Nu stiu sa fi cunoscut o femeie care sa aiba atasament de pantaloni din motiv de tulburare de gen.

Ba chiar dimpotriva, de cand cu moda "mulaciunilor" (vorba colegului) care le vezi la cele mai neasteptate varste se pare ca asa inteleg, mai nou, femeile, sa-si expuna "feminintatea".

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:03:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.