Lucian008 |
04.01.2014 10:15:23 |
Citat:
În prealabil postat de Fani71
(Post 546055)
M-ar interesa si parerea ta despre intrebarea de la inceputul firului de discutie.
Scuza-ma daca ai dat-o si n-am vazut eu (ca nu am citit tot).
|
E simplu: invatatura Bisericii spune ca Dumnezeu a creat intreg Universul, incluzand aici si sistemul solar cu toate planetele in cele 6 zile ale creatiei.
Unii pot da raspunsuri elaborate si nu este un lucru rau, dar de obicei raspunsurile scurte si simple pot explica la fel de bine starea de fapt.
1. Intreg Universul asa cum este creat, cu toate corpurile ceresti sunt in interdependenta. Altfel zis exista forte (fizice) ale altor planete ce influenteaza Pamantul. Sistemul Solar cu toate elementele componente sunt un tot unitar. Da, Soarele este cel care are cea mai mare pondere in a influenta Pamantul, dar si forta celorlalte este resimtita.
2. Se poate pune intrebarea, dar de ce nu a creat Dumnezeu doar Pamantul? De ce a creat restul de planete, pentru ca fiind atotputernic si atotintelept putea face astfel incat lucrurile sa se desfasoare la fel si fara planete? De ce a creat chiar si Soarele, pentru ca putea exista lumina si fara Soare? Si continuand asa si punand intrebari, de ce a creat celelalte vietati cu care omul nu interactioneaza (aparent)? De ce a creat inclusiv hrana, pentru ca fiind atotputernic si atotintelept putea crea omul fara aceasta nevoie? Dar daca totusi hrana a fost creata pentru diversitate (si asa raspund pe jumatate) de ce a fost nevoie de bea apa omul? Si pana la urma ajungem la marea intrebare: Dar de ce a creat Dumnezeu omul? De ce a creat lumea? Dumnezeu era perfect in Sine Insusi. Dumnezeu nu a creat lumea ca o nevoie e Sa. Nu. Dumnezeu a creat lumea din iubire. Si de ce a creat-o asa, atat de complexa? Sunt doua raspunsuri:
a) pentru a-Si manifesta marirea si slava Sa in creatie. Si nimeni nu poate nega maretia Universului;
b) face parte din misterul creatiei si din planul lui Dumnezeu pe care nu il putem inca intelege. Pana la urma: "Iar viata vesnica aceasta este: Sa Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis." Raspunsul continuu se va primi in vesnicie prin cunoasterea lui Dumnezeu.
|