Parascheva16 |
26.12.2014 04:59:38 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 575908)
Nu stiu ce preda IPS la seminarii pana nu citesc. Pana acum n-am intalnit niciun preot care sa te impartaseasca fara sa te spovedeasca, nici macar nu am auzit in Romania. Dadea cineva un preot, dar era din Peru, nu stiu daca era si acasa. la noi si daca te spovedesti cu trei zile inainte te pune sa te spovedesti iar daca te impartasesti.
|
Ma indoiesc ca ai cutreierat toata tara si nu ai gasit un preot care sa impartaseasca fara spovedanie. Totusi, sa nu uitam ca un preot care nu te cunoaste, o sa iti ceara spovedanie, chiar daca pe ucenicii sai mai vechi ii impartaseste si fara spovedanie deasa. Nici un preot nu o sa impartaseasca o persoana pe care nu o cunoaste, asta e adevarat. Insa, fiecare preot isi are nucleul lui, stie el care sunt presoanele vrednice din parohia lui, si ii impartaseste pe aceia. Si nu, nu toti dintr-o parohie sunt impartasiti des, ci doar cei vrednici. De asemenea, asta nu inseamna ca acesti ucenici se spovedeasc doar de 2 ori maxim pe an.
Sunt preoti romani si din tara, si din vest(inclusiv Grecia) care impartasesc des fara spovedanie deasa.
Chiar si de ar fi necesara spovedania inaintea fiecarei impartasanii, unii preoti nu ii invata pe credinciosi ca e nevoie sa se impartaseasca mai des, ci nu doar in posturile mari.
|