Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   feminism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1763)

MARIUS_DANIEL 23.05.2007 13:08:47

Citat:

În prealabil postat de consuela
diavolul a fost emancipat din totdeauna si mereu ne-a jucat pe degete cum a avut chef numai sfintii scapa, dar cine poate ajunge la nivelul ala? Multi chemati, putini alesi.

Oricum din ce spui cu apocalipsa indusa de feminism, reiese cam asa : cat timp femeile erau sub dominatia barbatilor sa isi bata joc cum vor de ele era perfect (pentru voi poate), iar acum cand s-a intors roata sa se faca dreptate si vor ele sa supuna -tu ai venit cu ideea asta- deja vine apocalipsa(tot pentru voi, pt noi e f bine ). Asa ca nu e corect sa vina sfarsitul pana nu platesc toti tot ce au gresit, daca s-a intors roata foarte bine asa si trebuia sa se faca dreptate.

Draga sora,nu te supara pe mine ca n-am nimic cu femeile,din contra le stimez mult pentru rostul ce il au pe acest pamant,de a da viata,dar sa nu incurcam lucrurile.V-am mai spus,totul pleaca de la Adam si Eva si istoria se repeta la nesfarsit pana azi,prin razvratirea femeii fata de menirea ei data de Dumnezeu..Diavolul a ispitit-o pe femeie prima data nu intamplator,ci fiindca stia ca aceasta va ceda mai repede decat barbatul.Iar apoi femeia l-a ispitit pe barbat si l-a facut si pe el sa pacatuiasca.Ai vazut ce se intampla daca barbatii se inchina femeii si asculta de ea,cand Dumnezeu a zis clar ca barbatul e capul femeii?Deci ca femeia trebuie sa asculte de barbat si nu invers?Asta crezi c-a spus-o Dumnezeu intamplator sau fiindca considera femeia inferioara?Ti-am spus de ce.Barbatul este capul,iar femeia e inima,cum bine spunea parintele Arsenie Papacioc.

macs 23.05.2007 14:10:04

probabil ca e o foarte mare coincidenta faptul ca biblia a fost scrisa de barbati intr-o perioada in care misoginismul era la el acasa...

maria55 23.05.2007 14:49:17

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Ai vazut ce se intampla daca barbatii se inchina femeii si asculta de ea,cand Dumnezeu a zis clar ca barbatul e capul femeii?Deci ca femeia trebuie sa asculte de barbat si nu invers?Asta crezi c-a spus-o Dumnezeu intamplator sau fiindca considera femeia inferioara?Ti-am spus de ce.Barbatul este capul,iar femeia e inima,cum bine spunea parintele Arsenie Papacioc.

Marius ,
de ce Dumnezeu i-a spus lui Adam sa asculte de Sara , sa faca ce zice ea ?
Stii , cand i-a spus sa-si alunge sluga cu copilul Ismael ,pentru ca Isaac nu va mosteni impreuna cu el?

Eu m-am mirat mereu de ce Avramm n-a fost pus piciorul in prag cum , s-ar zice .
E adevarat a ascultat de porunca lui Dumnezeu caci El a intarit spusa Sarei ,

Dar de ce Dumnezeu tinea mai mult la ea , sau cum o fi fost ?
E mult de explicat in povestea asta , cine pricepe ?

Din Isaac urma sa se nasca "ramasita" de mai tarziu ,de care vorbeste Biblia , dar nici pe Ismael nu l-a uitat Dumnezeu . I-a descoperit alt "izvor" .

Cum o fi ?
maria

maria55 23.05.2007 14:58:06

Scuze !
Avraam am vrut sa zic.
Sant o imprastiata !

maria

dillema 23.05.2007 16:02:26

Citat:

În prealabil postat de cozia
Tacuta nu inseamna deloc proasta ci mai degraba desteapta,....vorba aia: "daca taceai filozof ramineai" ..deci cea tacuta este un filozof, o inteleapta, o diplomata care la o adica nu "pune paie pe foc" si creaza o atmosfera de modestie si respect reciproc.

Dilemo, noi aici nu facem altceva decit sa urmam sfaturile Sfintilor Parinti, nu are rost sa te ambalezi in detalii care stim ca exista insa AICI pe forumul asta discutam problemele linistit, dpdv crestin Ortodox. Eu zic ca ne-am abatut de la problema centrala, cea a feminismului si ar fi cazul sa lasam balcaniada cu soti betivi,violatori si batausi de parca ei ar fi o majoritate in rindul barbatilor insurati. Hai sa fim seriosi si sa nu ne uitam numai la stirile de la periferia orasului. Statisticile oricum spun ca alcolismul ca si fumatul a scazut in ultima vreme.

cred ca si femeia aia desteapta si-ar dori un barbat destept:))) care e tacut.
daca a-ti urma in primul rand voi sfaturile Sfintilor parinti care tot va da-ti in stamba ca sunteti "capul familiei" atunci ne-ar fi mai usor noua ca femei sa implinim mai usor sfaturile Sfintilor parinti. De la "CAP" se impute pestele.

si nu ne-am abatut de loc de la subiect cu violatorii betivii etc. Miscarea feminismului cum zicea cineva s-a dezvoltat in urma opresiunii nene.
Tocmai ca refuzi sa te uiti in periferia orasului...INDIFERENTA este problema fratilor. Acolo e buba , i-a si vindec-o si apoi sa imi vorbesti de povesti...care de mult sau stins caci barbatii si-au uitat de mult indatoririle (daca luam in considerare copilaria crestinismului) dar vor sa impuna cat mai multe drepturi, eventual sa arunce indatoririle lor si pe umerii bietelor femei... cica "sa isi duca cruncea". Dar care e crucea voastra? Sa dati comenzi? grea cruce mai aveti:))))

Cand tu ca barbat ai sa aduci venit in casa sa asiguri traiul decent a 4 persoane (de ex), cand ai sa stii sa iti asculti sotia sa si o iubesti ca pe tine insuti cum iti cere Biblia...atunci cere drept la cap de familie.

dillema 23.05.2007 16:06:59

Citat:

În prealabil postat de IC
Nu stiu de ce, dar mie, dillema, imi da impresia ca are tangenta numai cu astfel de barbati. Daca e asa, imi pare tare rau pentru ea.

Nu stiu altii pe ce lume traiesc ..sincer...mai scoateti nasu pe afara poate asa o sa iti iasa in ochi eventual deschide televizorul si te inveseleste de incesturile, violurile, actele de violenta la care sunt supuse femeile...si mai vorbim. Nu mai traiti in lumea voastra imaginara ca...Doamne fereste sa vi se intample voua ce voi nici nu credeati ca e posibil si atunci deznadejde!

dillema 23.05.2007 16:07:23

Citat:

În prealabil postat de IC
Nu stiu de ce, dar mie, dillema, imi da impresia ca are tangenta numai cu astfel de barbati. Daca e asa, imi pare tare rau pentru ea.

Nu stiu altii pe ce lume traiesc ..sincer...mai scoateti nasu pe afara poate asa o sa iti iasa in ochi eventual deschide televizorul si te inveseleste de incesturile, violurile, actele de violenta la care sunt supuse femeile...si mai vorbim. Nu mai traiti in lumea voastra imaginara ca...Doamne fereste sa vi se intample voua ce voi nici nu credeati ca e posibil si atunci deznadejde!Si a sa vezi de ce a aparut feminismul!

dillema 23.05.2007 16:10:04

Citat:

În prealabil postat de cozia
Da, saraca , cine stie?:(
Doamne Fereste!

m-a induiosat grija voastra, lasat loc iubirii lui Hristos sa vie in inimile voastre si lasati ironia ca nu duce la nimic...

D.C. 23.05.2007 16:14:16

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Ce parere aveti de miscarea feminista? Sunteti sau nu de acord? Cum va explicati faptul ca emanciparea femeii are loc cu precadere in tarile dezvoltate, si dorinta femeilor de a avea copii scade invers proportional cu dorinta de emancipare?
Stiu ca in principal aceste lucruri au mai fost discutate si pe alte topicuri, dar as mai vrea sa stiu de ce exista aceasta opozitie din partea Bisericii cu privire la egalitatea femeii cu barbatul?(capul barbatului este biserica si capul femeii este barbatul-nu lasa loc de interpretari,nu?)

eu stiam ca barbatul este Capul iar femeia Inima :):D

dillema 23.05.2007 16:17:38

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Deci in final n-ati inteles ca singurul care s-a emancipat e diavolul,de care unora le place sa asculte,din pacate...vai de noi,cu astfel de mentalitati nu inteleg de ce se mai mira unii ca suntem in apocalipsa si sfarsitul e aproape...

Sigur..din cauza femeii ca nu se subordoneaza barbatului...
Citeste mai bine Biblia nene
Stii de ce numarul avorturilor este mare? Din cauza "responsabilitatii" barbatului care e cica capul femeii.
De ce prostitutia in floare? daca nu cerere nu ar fi oferta...car de "capul femeii e barbatul":)
De ce violurile sunt la mare cinste? Ca de capul...e responsabil...
De ce a fost provocat feminismul? Din cauza "responsabilitatii"
De ce e aproape apocalipsa? ....Din cauza debilitatii "capului femeii" care stie sa comande dar nu sa isi iubeasca femeia cum zice Biblia!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:32:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.