Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevărata miză pentru sua... și ceilalți (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17975)

Corinusha 08.07.2015 10:38:18

Si totusi, zicea cineva de casatoria in Biserica? Era vorba de casatoria civila oameni buni.

Nu, nu mi s-ar parea ok sa se casatoreasca homosexualii in Biserica; de ce, nu stiu nici eu exact; poate pentru ca e contrar crestinismului; insa n-au decat sa se casatoreasca civil si sa aiba aceleasi drepturi care le are si o familie hetero; atata tot ca fara cununie in Biserica.

Ursule, nu sti dintre cei care se casatoresc in Biserica ce fac sau nu fac in intimitate, asa ca mai usor cu pianul pe scari.

Per total sunt de acord cu tot ce a zis sophia si, cum ziceam mai sus, fara casatorie in Biserica. Oricum ei nu pentru casatoria in biserica militeaza atata, cipentru drepturile care le-ar reveni dintr-o casatorie civila, ca de exemplu, dreptul e a-l mosteni pe celalalt in caz de deces, dreptul de a detine proprietati in regim matrimonial etc.

DragosP 08.07.2015 11:20:22

Acu' chiar mi-a dat o lacrimă.

AlinB 08.07.2015 11:40:50

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 595161)
Si totusi, zicea cineva de casatoria in Biserica? Era vorba de casatoria civila oameni buni.

Oameni buni, nu despre casatorie in sine e vorba pana la urma ci despre definitia normalitatii.

Sa zicem ca traiesti intr-o societate in care legea nu pedepseste furtul.
Ba dimpotriva, este incurajat, protejat, celor care fura li se acorda chiar drepturi mai mari decat majoritatii.

Asa e ca devine foarte dificil sa promovezi idea ca furtul este imoral?

Ce faci daca pe fondul asta, legea ajunge chiar sa pedepseasca pe cei care zic ca furtul este rau?

Cum suna acum?

CristianR 08.07.2015 12:23:42

Iar normalitatea nu poate fi definită de om, pentru că ea ține de bine și rău, care sunt categorii transcendente, instituite de Creator. Cel ce își însușește binele împrumută, și el, din transcendența acestuia, sfințindu-și viața.

La omul care nu-L cunoaște pe Dumnezeu, binele și răul devin valori relative, schimbându-se în funcție de repere temporare și care n-au niciun fel de putere de a da sens vieții.

Omul fără Dumnezeu este „nebun”, cum spune Biblia, adică nu-i bun, nu cunoaște binele.

De aceea nu ne putem înțelege nici aici, pentru că nu avem aceeași perspectivă cu privire la bine și rău. Dacă nu primești învățătura dăruită de Dumnezeu, nu mai recunoști nici măcar firescul, așa cum a fost el creat, cu sens, (pro)creator.

Se pierd înțelesuri atât de evidente, cum ar fi că femeia este pentru bărbat și bărbatul pentru femeie, mintea devenită autonomă iese de sub controlul Rațiunii (Logosului care le-a făcut pe toate) și, crezându-se cunoscătoare și de sine stătătoare, pune totul sub semnul îndoielii. Acea îndoială primordială, inoculată de Șarpe în Rai: „Oare veți muri?”

Vitiate 08.07.2015 12:36:44

Practic, sistemul face voia Raului pe fata, redefinind Creatia dupa anti-reguli, si tampitii care isi zic credinciosi, din orice confesiune, practica si, mai rau, justifica supusenia.
Facem voia "Cezarului" pana unde "Cezarul" ridica pumnul la Dumnezeu, si ne cere sa facem la fel.

CristianR 08.07.2015 13:14:35

Mi-am amintit, între timp, de versetele care exprimă mult mai bine, evident, ceea ce am încercat să spun mai sus. Sunt în primul capitol al Epistolei către Romani, care merită citit în întregime pentru a înțelege mai bine chestiunea normalității:

25. Ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin!

26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii;

27. Asemenea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor.

28. Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in cunostinta, asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata, sa faca cele ce nu se cuvine.

Florinvs 08.07.2015 13:15:44

Deoarece statul are obligatia de a proteja morala publica si bunele moravuri in spatiul public, nu sunt de acord cu asa-zisele casatorii intre persoane de accelasi sex, nici incheiata doar in fata ofiterului starii civile!
Prin lege, o casatorie trebuie sa se poata incheia si sa fie legal recunoscuta, numai intre persoane de sexe diferite, cu varsta de minim 18 ani, care sa nu fie rude de sange, si prin vointa liber exprimata.

DragosP 08.07.2015 13:19:16

Păi tocmai că la lege se dorește a se umbla.

Florinvs 08.07.2015 13:27:33

Nu stiu daca legea in aceasta privinta poate fi schimbata doar prin votul parlamentarilor, sau este necesara organizarea unui referendum!
Oricum, cei care vor aproba sau vota asa-zisele casatorii intre persoane de accelasi sex isi vor asuma o grea vina!

Vitiate 08.07.2015 13:28:09

Atunci, trebuie umblat la temeliile ticalosului de stat, daca el umbla la temeliile creatiei lui Dumnezeu. Pentru inceput, nesupunere civica.
Ah, am uitat: suntem unde mamaliga nu explodeaza decat conform intereselor straine.
Ungurii au banat avortul, si sutin credinta, fie ea catolica sau calvina, pe toate caile. Ma tem ca nu ne vom putea ridica macar la acesta inaltime incipienta. Un popor ca ei a putut da si mai ales pune in structuri de comanda un Viktor Orban. Noi, ii avem pe minoritarul greu de cap si cu mecla de Hulk la Cotroceni si pe Victor Ponta, zis "Fugarul", la Victoriei. No comment.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:28:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.