Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce guvern generos!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17991)

autunit 16.07.2015 21:52:51

Ovi, cred ca aba4 tre' sa dea la Psihologie sau S.R.I. M-a filat din prima. :))))
Bine, nici nu era sa de greu; am obiceiul asta cu semnaturile...
On-topic: cred sincer ca trebuie o apropiere fata de elementele musulmane sincretiste; multi din ei iubesc sincer nu doar crestinii, ci crestinismul, sau anume parti dogmatice din el. Pacat ca vechea noastra colega ioanna nu mai posteaza; era toba de carte privind lumea musulmana. Insa va pot supune ca daca cititi cum scrie Ibn Arabi de Domnul Iisus, o sa credeti ca de fapt e un citat din vreun parinte timpuriu din desertul siriac sau copt. Nu am pe compul asta operele, le mai caut prin ceva sdcarduri, si rpomit ca voi posta la topicul corespunzacios, zilele astea. O mostra: el scria ca Duhul lui Dumnezeu L-a nascut pe Issa (Iisus) din Maria. Asta este in...Crez. Unul ca Ibn Arabi, nu mai vorbesc de Rumi, daca ar fi trait nowadays, nu ar fi fost un criminal wahhabit sau salafist, ucigas de crestini.

iuliu46 16.07.2015 21:53:25

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595837)
Fereasca Dumnezeu. Dar, m-am gandit ca si fanatismul meu, care in exprimare avea deseori accente isteroide, a purtat o parte mai mult decat semnificativ din vina nestapanirii mele. Asa incat, cum scria Isaac Asimov in "Soarele Gol", " oamenii au instincte oricum slabe". Inclusiv instinctul de a isi urma cugetul/parerile proprii, bune sau rele. Prefer oricand sa renunt la povara unor convingeri, mai ales la pachet cu un mod orbeste-coleric de a le sustine, ca sa ma integrez mai bine intr-o colectivitate, fie ea si cea virtuala a unui forum. Din tot scandalul asta, macar un lucru e sigur: nu as putea fi vreodata un fanatic, cipophobic-style, sau ceva de genul. Integrarea si sanatatea sociale sunt preferabile oricand excluderii, la orice scara.
Acum Iuliu o sa zica ca marturia asta seamana cu o autojustificare de colaborationist din vremea reeducarii. Cam asa e; impulsul e acelasi.
Mirela, iti multumesc din inima pentru sustinere. Intr-adevar, nu mai fusei banned pana acum; fuse o experienta interesanta. Oricum, ma voi stapani.

Nu zic nimic pentru ca oricum nu seamana - nu e aceeasi miza, e mai curand ca in bancul cu presedintele asociatiei de locatari din blocul Z12 scara A, care in urma criticilor locatarilor declara: Popor nerecunoscator ! Asta e soarta noastra a presedintilor. :71:

Pare ciudat modul asta de auto reeducare - imi impun sa cred ca troica nu mai e troica si komisarii nu mai sunt komisari, si cumva asta o sa ma ajute sa ma cumintesc, dar daca tu crezi ca o sa functioneze nu am nimic impotriva. Sa nu fie insa ca in Seinfeld - Serenity now...insanity later. :25:

autunit 16.07.2015 21:58:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595843)
Nu zic nimic pentru ca oricum nu seamana - nu e aceeasi miza, e mai curand ca in bancul cu presedintele asociatiei de locatari din blocul Z12 scara A, care in urma criticilor locatarilor declara: Popor nerecunoscator ! Asta e soarta noastra a presedintilor. :71:

Pare ciudat modul asta de auto reeducare - imi impun sa cred ca troica nu mai e troica si komisarii nu mai sunt komisari, si cumva asta o sa ma ajute sa ma cumintesc, dar daca tu crezi ca o sa functioneze nu am nimic impotriva. Sa nu fie insa ca in Seinfeld - Serenity now...insanity later. :25:

Stai linistit. Desi nu m-as defini ca insane, totusi... :39: A bit hysteroid, da, am cam fost...cam mult...

iuliu46 16.07.2015 22:00:20

Am vazut o stire din Canada zilele astea - despre unul pe care il paste puscaria pentru ca s-a contrat cu feministele pe Twitter, asa ca in curand o sa avem toti steagul UE sau ONU la profil si o sa le multumim conducatorilor ca ne ingaduie libertatea de a ne tine gura. :71:

autunit 16.07.2015 22:09:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595847)
Am vazut o stire din Canada zilele astea - despre unul pe care il paste puscaria pentru ca s-a contrat cu feministele pe Twitter, asa ca in curand o sa avem toti steagul UE sau ONU la profil si o sa le multumim conducatorilor ca ne ingaduie libertatea de a ne tine gura. :71:

Aoleu. Asta e...Domnul Insusi ne-a prevenit ca urmeaza show-ul de pe urma al incornoratilor si aliatilor lor, asa ca...cum spune si semnatura mea, toate sunt in mana Domnului. Tot ce avem de facut (pentru mantuirea noastra, bineinteles) este sa Il primim ca Mantuitor, cu tot ce porunceste Biserica in aceasta privinta.
Celor care se vand intunericului spiritual, ala de Jos le va spune ca Darth Malgus lui Ven Zallow in cinematicul respectiv din SWTOR: "You were deceived...".

iuliu46 16.07.2015 22:14:07

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595851)
Aoleu. Asta e...Domnul Insusi ne-a prevenit ca urmeaza show-ul de pe urma al incornoratilor si aliatilor lor, asa ca...cum spune si semnatura mea, toate sunt in mana Domnului. Tot ce avem de facut (pentru mantuirea noastra, bineinteles) este sa Il primim ca Mantuitor, cu tot ce porunceste Biserica in aceasta privinta.
Celor care se vand intunericului spiritual, ala de Jos le va spune ca Darth Malgus lui Ven Zallow in cinematicul respectiv din SWTOR: "You were deceived...".

Ar fi interesant daca fiecare dintre noi si-ar imagina scena din Fratii Karamazov cu Marele Inchizitor. - Hristos venind in lumea de astazi. Si cati dintre noi nu ne-am repezi sa intetim focul rugului pe care ar urma sa arda maine.

Editat - cea care s-a prins prima a fost colega noastra Delia. De fapt cred ca singur te-ai dat de gol in momentul in care ai inceput sa trimiti cereri in prietenie, asa ca nu a fost greu pentru cei care au urmarit ce s-a intamplat, sa te descopere. :p

autunit 16.07.2015 22:22:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595852)
Ar fi interesant daca fiecare dintre noi si-ar imagina scena din Fratii Karamazov cu Marele Inchizitor. - Hristos venind in lumea de astazi. Si cati dintre noi nu ne-am repezi sa intetim focul rugului pe care ar urma sa arda maine.

Acum intrevezi de ce multi, printre care ma prenumar, banuiesc ca ierarhia ecleziastica contemporana poate deveni ceva gen Marele Inchizitor? Si ca alegerea ascultarii devine din ce in ce mai suspecta de fals spiritual? Masele, deh, vor face "ascultare" de "inchizitor". Nu o sa inteleg in veac gloria de a fi oaie. Ah, sa stii ca si Satan asculta de Creator (vezi Iob), si komisarii care asculta de Satan tot uneltele Domnului, fara voia lor, ba chiar impotriva voii lor, sunt, e una, si sa asculti mai mult de om decat de Dumnezeu e altceva. Problema ultimelor timpuri va fi: cum sa gasesti vointa de a pune legea naturala si cea a Scripturii deasupra obedientei oarbe instilate de o ierarhie cazuta din Har? Caci pana si Sf. Scriptura va fi modificata de astia. O spun multi Parinti, inclusiv Sf. Paisie Aghioritul sau Sf. Serafim de Virita.

Off-topic: Sora Delia e o lady a spiritului.

Ioan_Cezar 16.07.2015 22:54:57

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595853)
... pana si Sf. Scriptura va fi modificata .....

Ei și?
Sunt mulți care o vor păstra mereu, neștirbită, în inimile lor.
Ghici cum!

ovidiu b. 16.07.2015 23:05:05

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595853)
O spun multi Parinti, inclusiv Sf. Paisie Aghioritul sau Sf. Serafim de Virita.

Și cum se face că acești Sfinți au fost mereu sub ascultare (de duhovnic și de Biserică)?
Faptul că apreciezi doar frânturi (care îți justifică alegerea) din ceea ce spun acești Sfinți, ridică un mare semn de întrebare. :)

autunit 16.07.2015 23:27:16

Ovidiu, ca de obicei, topciul a luat o nuua directie. :)))
Bun, sa o exprim public: e un paradox sa asculti de o ierarhie care, la comanda sistemului, poate adopta fara sa clipeasca orice i se cere. Sa asculti de cineva care se "vinde" pentru siguranta sau chiar dintr-o ovinizare sincera a atitudinii in raportul cu autoritati mundane e...bizar.
Domnul a zis ceva de intelepciunea sarpelui si de blandetea porumbelului, ca absolut necesare crestinului. Cristos este Cel marturisit ca Mantuitor, nu cine vorbeste in numele Lui. Si da, Biserica nu consta doar in duhovnici sau ierarhie. Daca, sa zicem, toti cei din "esaloanele superioare" cad, Biserica NU cade: ea subzista in ultimii credinciosi, care prefera moartea, decat sa achieseze la o eventuala foarte corecta politic "evolutie" a invataturii. Sincer cred ca se cultiva prea mult, mai mult, ascultarea de pastori decat de Stapan. Ovidiu si ceilalti, daca ati fi soldati, si comandantul tradeaza, ce faceti? Tradati patria sau ignorati comandantul? Intrebare retorica, fireste... Nu stiu de ce nu vezi ca NU echivalez ierarhia cu Biserica. Nu e din Traditia ortodoxa aceasta atitudine? De Biserica vreau sa scult. Dar Biserica poate sta in...primul om, cand ies pe strada sau pasesc in curtea unei biserici, care imi poate spune un cuvnat de folos. Ca e in cler sau nu, crezi ca se impiedica Duhul de asta? Poate ai auzit de vestitul pelerin, de la inceputul sec. XX, mos Gheorghe, cel ce mergea descult. Ei bine, compara asa un om cu vreun preot din anii de teroare ai bolsevismului, care transforma Taina spovezii in combustibil pentru un dosar curat la DGSP/KGB, sau cu vreun mitropolit (e un astfel de ciiudat in finlanda, cauta si vei vedea ca asa e; e nu spun fapte false) care pocneste calcaiele in fata euroneomarxismului urator de familie, si vrea sa bage in Biserica, pe usa din dos, femeile in cler (bleah) si sodomitii sau concubinii la impartasire (chiar mai dezgustator!).
Cristos, Care se dezvaluie in citirea Scripturilor, a Parintilor si in sfanta rugaciune este al fel de real ca si Cristos euharistic. Si El este Stapanul. Avem un Stapan Care nu acvea macar o locuinta proprie, era pandit spre a fi asasinat, si a fost ucis dupa un fals proces, intr-un mod a carui povestire insasi doare, si a inviat cu propriile Sale puteri. Daca Il avem pe El in inima si minte, ce nevoie avem de altii? A gresit Domnul vreodata? In schimb, multi din cei ce au vorbit, inn Apus si rasarit, in Sud si Nord, in razboi si pace, de pe tronuri sau in mijlocul maselor, in Numele Lui, au putut gresi, si au gresit.
De la abel, Abraham, moise, iov si altii incoace, oamenii despre care Dusmanul nu poate spune cu satisfactie hada "toti oamenii au un pret" sunt putini, foarte putini. Si s-ar putea sa nu ii vedem unde vedem de obicei semnele unei autoritati spirituale oficiale...
Ovidu, stii cat vorbea Sf. Paisie de discernamant. Si el nu era un sceptic, cu atat mai putin un stilist sau dizident.
Ok, haideti sa fim cu totii disciplinati, :) sa ne reintoarcem on-topic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:05:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.