Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Planificarea familiala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1806)

moro.d 02.06.2007 12:21:41

erzbet, am sa-ti raspund dpdv psihologic.
desigur, nu toti cei kre se abtin de la sex gata... sunt mai presus decat ceilalti... sunt multi alti factori la mijloc.
explicatia este urmatoarea: cei kre nu-si satisfac dorinta sexuala cauta sa se satisfaca in alte moduri... si aici depinde de fiecare ce talent are si in ce mediu traieste: ori are mai multa grija de copil, ori pune mai mult suflet intr-o lucrare (o pictura, de exemplu)... vrea sa aiba o satisfactie. dak satisfactie carnala nu are, atunci se indreapta spre cea intelectuala... spirituala...
si, deci, cei kre renunta la aceasta satisfactie in favoarea celei spirituale pt a o intensifica e posibil sa fie rasplatit mai mult.
acum intelegi? :)

Sylvie 02.06.2007 12:29:46

Ispita_ta,faci un lucru bun ca incerci si tu sa o lamuresti,dar NU CRED CA INTELEGE(sau NU VREA sa inteleaga)...;):).

erzbet 02.06.2007 12:39:48

Sylvie, nu caut explicatii sa ma lamureasca pe mine intr-un mod direct, ci incerc doar sa va inteleg punctul de vedere. La topicul avort nimeni, absolut nimeni nu a fost capabil sa raspunda cum e este cu viata celulei ou obtinuta prin fecundare in vitro. Raspundeti numai ce va convine, si cu citate. Rareori am parte de o explicatie bazata pe propria ratiune.

Ispita_ta, cei care nu isi satisfac NEVOIA sexuala devin frustrati. Si dorinta sexuala atata timp cat nu e denaturata(ca nu vrem sa o dam in nimfomanie) este ceva normal firesc intre un barbat si o femeie. O mama care nu a mai facut sex de 3 ani nu isi va ingriji mai mult copilul ci va fi predispusa la depresii; va disparea comunicarea dintre soti. De aici pana la divort mai e foarte putin. Cel putin asa este intr-o familie normala.

moro.d 02.06.2007 12:49:50

Citat:

cei care nu isi satisfac NEVOIA sexuala devin frustrati.
nu toti! exista persoane care au reusit sa treaca de aceasta bariera. e greu, dar nu imposibil. k dak n-ar fi greu unde ar mai fi rasplata? si totusi au fost persoane kre au reusit si reusesc.
ce-am spus, n-am spus-o de la mine.

Sylvie 02.06.2007 12:52:12

Crezi tu asta Erzbet,eu nu am mai avut legatura cu un barbat de aproape 6 ani SI NU AM DEPRESII.Sunt din contra FOARTE CALMA,LUCIDA,etc.

moro.d 02.06.2007 12:54:15

eu personal cunosc astfel de pers si pot spune k mi-e mai mare dragul sa stau langa ei, sa vorbesc cu ei... se simte acea inocenta, atentia si dragostea cu kre ii trateaza pe cei din jur. sunt o familie unita.

erzbet 02.06.2007 13:02:36

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Crezi tu asta Erzbet,eu nu am mai avut legatura cu un barbat de aproape 6 ani SI NU AM DEPRESII.Sunt din contra FOARTE CALMA,LUCIDA,etc.

Sylvie, eu ma refeream la doi soti, nu la o persoana singura. Mi se pare imposibil sa stai langa sotul tau pe care il iubesti si sa nu vrei sa faci dragoste cu el.

erzbet 02.06.2007 13:05:30

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
eu personal cunosc astfel de pers si pot spune k mi-e mai mare dragul sa stau langa ei, sa vorbesc cu ei... se simte acea inocenta, atentia si dragostea cu kre ii trateaza pe cei din jur. sunt o familie unita.

Nu ai de unde sa stii ce este intre ei; dar sa presupunem ca ai dreptate, sunt abstinenti complet, sunt cazuri izolate. Cred ca sunt sub 1% cupluri in Romania care sunt abstinenti fara sa aiba vreo disfunctie sexuala. Abstinenta duce la dereglari psihice pe o perioada indelungata, fie ca acceptati, fie ca nu.

macs 02.06.2007 13:12:51

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

În prealabil postat de erzbet
"Cunosc si perechi care se infraneaza,dupa ce au facut 2 copii si sunt si ei tineri"

Nu vreau sa imi inchipui ce viata duc. Trist

dar la rasplata nu te gandesti, nu?

a deci totul se reduce la o rasplata nu?
nu faci ce faci pentru ca esti de parere ca e bine... da astepti o rasplata nu?
foarte crestineste, intra-devar...

Sylvie 02.06.2007 17:23:55

Erzbet,iar te inseli.NU E NICIO DIFERENTA!:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:45:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.