Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Educatia sexuala este educatie pentru sanatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18204)

AlinB 13.12.2015 23:27:37

Tot explicit e.
Si tot din cauza lui.
Nu are un blog unde sa defuleze?

crisstiann 14.12.2015 00:13:44

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 607751)
Pai care limbaj? Penis si vagin sunt cuvinte stiintifice, organe ale corpului uman. Si se descrie exact ce se intampla.

-pai nu zice abaaaabbbb63, ca "Penis si vagin sunt cuvinte stiintifice" ..pai atunci am pus si eu o poza cu un penis stiintific =)

-si asa homosexualitatea e considerata stiintific innascuta
-pedofilia se vrea tot stiintific sa se demonstreze ca e ceva genetic,normal

-acum in Romania se pot intretine relatii sexuale cu cei de peste 15 ani legal

-pesemne ca o sa scada varsta la 12-13 ani, si stiintific cei de 20-30... de ani o sa intretina relatii sexuale cu fete de 12-13 ani

abaaaabbbb63 14.12.2015 00:29:01

Exagerati cu totii.

Voi la ce varsta ati aflat cum se fac copii (probabil de la parinti)? Nu stiu daca stiti, dar varsta medie la care parintii initiaza aceasta discutie este in jur de 11 ani. Este varsta la care copilul pune o gramada de intrebari, si decat sa-l lasi sa "descopere" de unul singur cine stie ce tampenii despre acest subiect, parintii prefera sa le spuna adevarul.

Ce varsta ar fi potrivita? 20 de ani? Sa scoatem orele de biologie din gimnaziu pentru ca sexul este un subiect prea tabu pentru unii? Este un lucru natural, fratilor.

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 607768)
-pai nu zice abaaaabbbb63, ca "Penis si vagin sunt cuvinte stiintifice" ..pai atunci am pus si eu o poza cu un penis stiintific =)

-si asa homosexualitatea e considerata stiintific innascuta
-pedofilia se vrea tot stiintific sa se demonstreze ca e ceva genetic,normal

-acum in Romania se pot intretine relatii sexuale cu cei de peste 15 ani legal

-pesemne ca o sa scada varsta la 12-13 ani, si stiintific cei de 20-30... de ani o sa intretina relatii sexuale cu fete de 12-13 ani

Nu inteleg de ce iti bati joc. Poate ar trebui sa inlocuim acele cuvinte cu expresii de genul "cuvantul cu P" si "cuvantul cu V", ca sa nu se simta cineva rusinos?

Ceva ce nu inteleg chiar deloc este cum de ai ajuns de la faptul ca este firesc ca un copil de 11 ani sa stie cum se fac copii la homosexualitate si pedofilie. Folosind logica asta, poti sa zici ca oricine stie de existenta drogurilor o sa fie automat un drogat.

ahilpterodactil 14.12.2015 01:00:11

Dacă am înțeles cumva ceva pe lumea asta, ar fi că problema nu constă în cuvintele/imaginile/întâmplările/experiențele pe care le trăiește fiecare,
ci în duhul prin care trăiește, simte, interpretează.
Orice copil poate lua contact cu orice fel de experiență. Întrebarea e: cine îi este alături? cine îi tălmăcește ceea ce i se întâmplă? Ce fel de om îi este călăuză? Ce fel de părinte? Ce fel de dumnezeu?
Dealtfel, când Apostolul spune că nu toate ne sunt de folos, eu cred că sugerează să luăm aminte la duhul înțelepciunii prin care găsim folosul. Că foloase sunt multe, după cum sunt mulți dumnezei....
Iar Dumnezeu Cel Viu este Unul și fie ca El să pună Dreapta Lui în învățătura (pe care o dăm) copiilor noștri!
De ce vă agitați pentru lucrurile exterioare? Oare grija noastră nu e, mai degrabă, răspunsul pe care îl dăm lor?
Voim o lume ca un clopot de sticlă? Visăm imacularea pe pământ? Aoleu... Iarăși puritanismul? Păi atunci unde mai face omul exercițiul de călire și proba? Unde încercările, răbdarea, istețimea, abilitatea, urcușul?
Ne-am socotit să alungăm toate ispitele, toate stimulările?
Ne grăbim să cerem Raiul pe pământ?
E așa rău că fetița ori băiatul văd o imagine? Oare nu e bine și fericit că încă se mai găsește un părinte care îi tâlcuiește înțelept, în Duhul?
Sau pur și simplu cu bun simț, cu grijă, cu răspundere. Cu iubire părintească, în fond.

*
Problema nu e ce livrează lumea. Lumea va oferi ceea ce are ea de oferit: cârpe, iluzii, șandramale, zgomot. Într-un cuvânt, deșertăciune.
Abia de aici înainte se despart oile de capre. Prin răspunsul fiecăruia înaintea unora și acelorași propuneri.

iuliu46 14.12.2015 01:43:11

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 607769)
Exagerati cu totii.

Voi la ce varsta ati aflat cum se fac copii (probabil de la parinti)? Nu stiu daca stiti, dar varsta medie la care parintii initiaza aceasta discutie este in jur de 11 ani. Este varsta la care copilul pune o gramada de intrebari, si decat sa-l lasi sa "descopere" de unul singur cine stie ce tampenii despre acest subiect, parintii prefera sa le spuna adevarul.

Ce varsta ar fi potrivita? 20 de ani? Sa scoatem orele de biologie din gimnaziu pentru ca sexul este un subiect prea tabu pentru unii? Este un lucru natural, fratilor.

Ti-au descris tie parintii la 11 ani cum se " face dragoste" ? In felul in care e descris in manualul de acolo ?
Si in plus ce treaba are scoala cu "facutul dragostei " ? Le poti spune ceva in clasa a 8 a, dar nu in felul in care se vorbeste in manual cii le descrii reproducerea, nu "facutul dragostei".
Iar cu biologia in gimnaziu - de unde ai dedus ca daca nu vorbesti despre dansa intr-insa trebuie sa scoti neaparat biologia ? Nu mai exista foi de ceapa de pus sub microscop ? Sau broaste de disecat ? :71:

Florinvs 14.12.2015 07:50:40

Problema este varsta mult prea mica a copiilor, pentru care este adresat acel manual!

Intradevar, acolo se descriu niste realitati fiziologice, insa sa le spui explicit unui copil de 10- 11 ani mi se pare gresit (Deoarece la aceea varsta un copil nu are inca gândirea formata pentru a percepe corect aceste realitati, ci doar i pot starni curiozitatea).

Inteleg ca astfel de manuale (in care se explica functionarea aparatului reproducator) sa fie pentru clasa a saptea sau a opta.

abaaaabbbb63 14.12.2015 08:40:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 607773)
Ti-au descris tie parintii la 11 ani cum se " face dragoste" ? In felul in care e descris in manualul de acolo ?
Si in plus ce treaba are scoala cu "facutul dragostei " ? Le poti spune ceva in clasa a 8 a, dar nu in felul in care se vorbeste in manual cii le descrii reproducerea, nu "facutul dragostei".
Iar cu biologia in gimnaziu - de unde ai dedus ca daca nu vorbesti despre dansa intr-insa trebuie sa scoti neaparat biologia ? Nu mai exista foi de ceapa de pus sub microscop ? Sau broaste de disecat ? :71:

Deci chiar crezi ca un adolescent de clasa a 8-a n-o sa afle nimic pe cont propriu despre reproducere daca nu o sa i se spuna nimic? Pai daca astepti pana la 14-15 ani, nu-ti face griji, probabil ca a citit destule pe net (cine stie ce tampenii). Nu stiu cum crezi ca un adolescent, in plina pubertate, ar fi capabil sa se multumeasca cu explicatia " pai copii doar apar!".

Da, mie parintii mi-au explicat la sfarsitul clasei a 4-a ce si cum, cu un atlas de anatomie in fata. Si da, am inteles fara probleme, n-am fost traumatizat, viata a mers inainte.

iuliu46 14.12.2015 09:22:38

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 607780)
Deci chiar crezi ca un adolescent de clasa a 8-a n-o sa afle nimic pe cont propriu despre reproducere daca nu o sa i se spuna nimic? Pai daca astepti pana la 14-15 ani, nu-ti face griji, probabil ca a citit destule pe net (cine stie ce tampenii). Nu stiu cum crezi ca un adolescent, in plina pubertate, ar fi capabil sa se multumeasca cu explicatia " pai copii doar apar!".

Da, mie parintii mi-au explicat la sfarsitul clasei a 4-a ce si cum, cu un atlas de anatomie in fata. Si da, am inteles fara probleme, n-am fost traumatizat, viata a mers inainte.

E problema lui si a parintilor daca si ce afla. Problema scolii e sa-i explice la anatomie cum se inmultesc oamenii, nu cum se "face dragoste".
Daca parintii ti-au spus tie la 10 ani...sa fie la voi acolo. Ma indoiesc ca ai priceput ceva. Dar vezi ? Exista o solutie. Parintii mai openmainzi isi pot cumpara un atlas de anatomie si le pot explica singuri copiilor de 10 ani sau chiar mai mici cum se face dragoste. :71:

AlinB 14.12.2015 09:27:06

S-a vorbit deja dar tu continui sa te prefaci ca nu intelegi.

Te intreb si eu asa, de cate sesiuni cu atlasul in mana, a fost nevoie ca sa-ti explice ce si cum?
Una..trei, zece..un semestru, un an, doi?

Pentru ca asa se vrea, "materie de studiu", deci ce se poate studia atat de intens, cand toata informatia in cauza se poate cuprinde intr-o brosura informativa pentru copii & parinti si fiecare o studiaza acasa, sa zicem?

Ceea ce nu vrei tu sa intelegi, este ca pe langa partea "biologica" care se vrea de la "educatia sexuala" exista o parte ideologica care vine in contradictie flagranda cu normele crestine.

Exista o educatie spre desfranare: actul sexual e o "distractie", nu trebuie legat de ideea de casatorie, o faci cand ai chef sa o faci si te consideri matur (si cate aere de maturitate nu au adolescentii sau chiar pre-adolescentii) important e sa folosesti prezervativul, eventual anticonceptionalele si cand astea nu tin, mai exista si avortul.

Nimic despre faptul ca prezervativul nu functioneaza in mai mult de 80% din cazuri (unele studii zic si mai putin), ca anticonceptionalele ucid, ca debutul prematur al vietii sexuale introduce deficite de dezvoltare emotionala si chiar intelectuala, ca autosatisfacerea care acum toti se intrec sa zica ca nu e nimic rau ba dimpotriva, ucide creativitatea si altele.

Si binenteles exista si partea cealalta "antidiscriminare" ca sexul biologic si cel psihic nu trebuie conectate, ca orice apucatura sexuala in definitiv poate sa fie buna si etc.

Unde duce asta stim deja ca am vazut pe la altii mai "avansati": baieti transformati in fetite si invers (ca sa sustinem ideologia) gradinita unde copiii sunt spalati pe creer si li se spune ca nu au voie sa foloseasca pronume de gen si alte minunatii din astea.

Tabloidele sunt populate de articole care leaga sexul de fericire si ideea de relatie/casatorie este un soi de codita ...binenteles tot la sex.

Dragostea e redefinita si ea ca un produs secundar al atasamentului sexual.

Si monetizarea sexului nu e singura explicatie pentru politca asta.

abaaaabbbb63 14.12.2015 10:28:19

Aceasta ultima discutie pe care am purtat-o a fost strict pe subiectul acelei poze postata cu 2 pagini in urma, care prezinta o descriere neutra a actului de procreere. Eu pe baza ei am discutat, nu pe baza presupusei viitoare ore de educatie sexuala.

Alin, esti de acord ca un copil sa nu stie de unde vin copiii pana in clasa a 8-a?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:51:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.