Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Bigotism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18234)

Florinvs 30.12.2015 10:45:47

Nu m-am referit la aceea situatie. In cazul acesta, când nu exista alta solutie pentru a aveea o locuinta decat aceea de a face credit in banca , atunci evident ca daca vrei sa faci copii nu astepti pana iti termini de platit creditul!

In general, copii este bine de facut (daca ai un venit sigur si stabil), la putin timp dupa casatorie, si in general când omul este mai tanar (sa zicem o medie de 25- 26 de ani), pentru a aveea energia necesara, rabdarea necesara, de a te implica in cresterea, educarea si dezvoltarea copilului.

Florinvs 30.12.2015 10:48:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 609203)
Aha, deci daca pe la 25 iti iei un credit pe 20 ani si avand in vedere ca e apartamentul tau abia dupa ce il platesti inegral, pe la 45 te apuci de facut copii.
Daca mai poti.

Vorbesti din auzite pe facebook?

Nu vorbesc din auzite de pe Facebook! Am cunoscut si cunosc personal oameni care au copii mici, chiar in familie, si stiu ce eforturi presupune cresterea si educarea corespunzatoare a unui copil.

Copacel 30.12.2015 11:34:04

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 609205)
In general, copii este bine de facut (daca ai un venit sigur si stabil)

In ziua de azi nimic nu mai este sigur si stabil

Florinvs 30.12.2015 11:40:51

Intradevar, astazi in Romania, din punct de vedere economic, nimic nu mai este sigur si stabil, si mai ales daca lucrezi la patron, azi poti sa ai serviciu si maine sa nu mai ai.

Dar totusi trebuie gasite solutii - pana la urma fiecare familie isi doreste sa aibă copii.

AlinB 30.12.2015 11:47:50

Deci pana la urma nu e chiar asa cu criterii stricte, "se mai pot gasi solutii".

catalin2 30.12.2015 12:31:53

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 609198)
Este problema lor. Prin unele părți este folosit în sens bun și normal așa ar trebui să fie peste tot.

Eu nu am auzit niciodata sa fie folosit in sens pozitiv, cu atat mai mult sa fie si parti in care sa se intample asta. Daca poti spune in ce parti...
Este folosit doar in sens peiorativ si jignitor, asa cum spune si aici: http://www.parohiaortodoxabenidorm.c...sau_preot.html
Citez: "Cât privește a doua treaptă a ierarhiei bisericești, denumirea corectă este cea de preot și nu de popă, care este termen de origine slavă și care are un sens popular cu iz de dispreț și ironie." Ca Parintele Constatin Necula il foloseste nu e prea surprinzator (de obicei neoprotestantii si ateii il folosesc in sens peiorativ la adresa preotilor), dar si domnia sa il foloseste atunci cand vrea sa faca glume.

ovidiu b. 30.12.2015 12:59:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 609220)
Eu nu am auzit niciodata sa fie folosit in sens pozitiv, cu atat mai mult sa fie si parti in care sa se intample asta.

Uite că eu vreau să-l folosesc în sens pozitiv. Ai ceva împotrivă?

Citat:

Daca poti spune in ce parti...

Nu este relevant pentru că nu am cum să-ți dovedesc. Vei spune că este doar o invenție de a mea.

Citat:

Este folosit doar in sens peiorativ si jignitor, asa cum spune si aici: http://www.parohiaortodoxabenidorm.c...sau_preot.html
Citez: "Cât privește a doua treaptă a ierarhiei bisericești, denumirea corectă este cea de preot și nu de popă, care este termen de origine slavă și care are un sens popular cu iz de dispreț și ironie." Ca Parintele Constatin Necula il foloseste nu e prea surprinzator (de obicei neoprotestantii si ateii il folosesc in sens peiorativ la adresa preotilor), dar si domnia sa il foloseste atunci cand vrea sa faca glume.

Facem ce facem și tot la obsesiile noastre ajungem. Cine a pomenit de părintele Necula! Ah și bine că mi-ai amintit, uite că acest teremen îl folosește și părintele Necula chiar dacă voi ăștia "anti" sunteți mereu surprinși.

catalin2 30.12.2015 13:16:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 609222)
Uite că eu vreau să-l folosesc în sens pozitiv. Ai ceva împotrivă?
Nu este relevant pentru că nu am cum să-ți dovedesc. Vei spune că este doar o invenție de a mea.

In particular ii poti jigni pe preoti cum vrei (daca aici ai ajuns), dar, totusi, pe un forum ortodox nu prea se cade, mai ales ca ai scris ca esti si tu ortodox.

ovidiu b. 30.12.2015 13:22:56

Să fii sănătos!

"Un părinte mi-a zis odată: "Pe om dacă îl cauți de bun, bun îl găsești, și dacă-l cauți de rău, și rău îl găsești". Deci, același om e și bun și rău." (Părintele Teofil Părăian)

CristianR 30.12.2015 13:42:56

Citat:

Eu nu am auzit niciodata sa fie folosit in sens pozitiv, cu atat mai mult sa fie si parti in care sa se intample asta. Daca poti spune in ce parti...

Nu e frate, doar peiorativ, este mai curând familiar, popular și chiar arhaic. E drept că adesea oamenii din popor nu-l respectă pe „popa” și de-aia a căzut termenul în peiorativ. Dar cred că Ovidiu vrea să-l reabiliteze.
P.S. Sorin Dumitrescu și-a intitulat o carte „Rock & popi” și nu cred că din dispreț pentru preoți.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:25:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.