Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ortodoxia, singura cale de mantuire? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18287)

antoniap 19.01.2016 11:57:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610706)
Pardon? Ce zici tu acolo, soro? :39:

Zic si eu asa... Verifica si tu. Poate ca am dreptate. N-ai auzit de puterea celor 40 de Liturghii pentru cei adormiti? Citeste pe internet. Se practica la toate religiile?

DragosP 19.01.2016 12:01:23

Citește, te rog, ce am subliniat.
Vezi dacă e ceva în neregulă.
Dacă da, ce?
Dacă nu, iartă-mă.

Intrarea Vagonului 19.01.2016 13:25:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 610711)
Zic si eu asa... Verifica si tu. Poate ca am dreptate. N-ai auzit de puterea celor 40 de Liturghii pentru cei adormiti? Citeste pe internet. Se practica la toate religiile?

Pe onoarea mea, asta e citatul zilei.

catalin2 19.01.2016 13:40:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610712)
Citește, te rog, ce am subliniat.
Vezi dacă e ceva în neregulă.
Dacă da, ce?
Dacă nu, iartă-mă.

Nu e gresit, in credinta ortodoxa unii se mantuiesc si dupa ce ajung in Iad, prin rugaciunile si milosteniile celor ramasi.

catalin2 19.01.2016 13:42:32

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 610719)
Pe onoarea mea, asta e citatul zilei.

Nu e nimic deosebit ca sa fie un citat special, aproape orice ortodox practicant stie acest lucru. Doar in catolicism nu e adevarat, ei nici macar nu se roaga pentru cei din Iad.

AlinB 19.01.2016 13:48:48

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 610720)
Nu e gresit, in credinta ortodoxa unii se mantuiesc si dupa ce ajung in Iad, prin rugaciunile si milosteniile celor ramasi.

In ortodoxia ta, aia care au avut norocul sa fie botezati ortodocsi chiar si din superstitie si inertie dar n-au facut fapte bune in viata se mantuiesc dupa moarte iar aia care au facut fapte bune in viata nu se mantuiesc niciodata pentru ca n-au avut norocul sa aiba pe cineva care macar din superstitie si inertie sa-i boteze ortodocsi.

DragosP 19.01.2016 15:00:47

Citat:

Aia nu e mântuire dragule. Mântuirea o primești în viața de aici, nu în cea de dincolo.

catalin2 19.01.2016 15:17:54

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610732)
Aia nu e mântuire dragule. Mântuirea o primești în viața de aici, nu în cea de dincolo.

Nimeni nu poate spune ca s-a mantuit in viata de aici, nici macar sfintii nu spuneau asta. Eu vad care e problema, am vazut de la inceput, intelegem putin diferit cuvantul "mantuire". Crestinii pe pamant lucreaza mantuirea, mantuirea o primesc doar dupa ce mor, la Judecata. Mantuirea inseamna ajungerea in Rai, scopul final al vietii pamantesti. In credinta noastra unii credinciosi care ajung in Iad (desigur, nu cu pacate grele si nemarturisite) pot ajunge apoi in Rai. De aceea se fac rugaciuni si pomeni. Deci aceia in final de mantuiesc. Corect?

Intrarea Vagonului 19.01.2016 15:28:25

Citat:

Tu nu observasi ca vorbea de rugaciuni ortodoxe la alte religii? Un sub-catehizat stie ca de pilda pe adve ii doare in pasare de morti. Ce rugaciuni pt morti?! citeste atent formularea Antoniei.

Intrarea Vagonului 19.01.2016 15:30:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 610733)
Nimeni nu poate spune ca s-a mantuit in viata de aici, nici macar sfintii nu spuneau asta. Eu vad care e problema, am vazut de la inceput, intelegem putin diferit cuvantul "mantuire". Crestinii pe pamant lucreaza mantuirea, mantuirea o primesc doar dupa ce mor, la Judecata. Mantuirea inseamna ajungerea in Rai, scopul final al vietii pamantesti. In credinta noastra unii credinciosi care ajung in Iad (desigur, nu cu pacate grele si nemarturisite) pot ajunge apoi in Rai. De aceea se fac rugaciuni si pomeni. Deci aceia in final de mantuiesc. Corect?

Aici Cata tu ai dreptate, si nu Dragos. Mantuirea este in permanant pericol, dar si ascensiune, pe Pamant. Abia dincolo se impart rasplatile, pentru bine si rau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:19:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.