![]() |
Pai nu le spune ca nu stiu ce canon zice ca preotul care intrerupe pomenirea ierarhilor eretici sunt demni de lauda ? Deci ii incurajeaza sa intrerupa pomenirea pe motiv ca ierarhii au semnat pentru ereziile din Creta. Dupa care spune ca el si Mitropolitul Serafim, nu intrerup pomenirea pentru ca in Creta nu s-au recunoscut eclezialitatea si botezul ereticilor si ca daca s-ar fi recunoscut astea, atunci ar fi intrerupt si ei pomenirea. Deci astora le spune ca e ok sa intrerupa pomenirea, dar tocmai ei nu o fac exact pe motiv ca in Creta nu s-ar fi petrecut asa mari erezii ( ca daca s-ar fi petrecut atunci ar fi intrerupt si ei pomenirea ).
Macar alti oameni care chiar au participat acolo si au refuzat sa semneze anumite documente, au spus ca e o greseala sa intrerupi pomenirea. Astia parca vor sa scoata castanele din foc cu mana altora. :) |
http://www.familiaortodoxa.ro/2016/0...-lui-dumnezeu/
"Consider, deci, că e nevoie de calm, cumpătare, rugăciune ca să nu se creeze schisme în Biserică, pe care cine le creează nu se mântuiește nici prin sângele mucenicesc, potrivit Sfântului Ioan Gură de Aur. Biserica este un organism viu, este Trupul lui Hristos și comuniunea îndumnezeirii, și ea însăși va regla problema, odată cu trecerea timpului. Așa cum organismul omului păstrează alimentele de care are nevoie și le elimină pe cele vătămătoare, la fel se întâmplă și cu organismul dumnezeiesc-omenesc al Bisericii. Noi, desigur, cu cinstire față de regimul ierarhic al Bisericii, cu smerenie și cuget bisericesc, avem de datoria să venim cu poziții teologice serioase și argumentate, care resping opiniile înșelate, iar Hristos, Care este Capul Bisericii, va păstra curat Trupul Său. De altfel, Biserica este sfințită de către Capul ei, Hristos, iar nu de către noi. Nu noi suntem mântuitorii Bisericii, de vreme ce Mântuitor al Bisericii este Hristos, Care s-a răstignit pentru ea, ci suntem mădulare smerite ale Bisericii, care rămânem în ea ca să ne mântuim. Prin urmare, este nevoie să avem cumpătare, minte luminată, discernământ teologic, cuget bisericesc, viață duhovnicească, să trăim într-o atmosferă de rugăciune. Cred că în următoarea perioadă se vor pronunța și cele patru Biserici care nu au fost prezente în Creta, va hotărî în acest sens și Sfântul Munte, cu experiența duhovnicească pe care o au Părinții, vor cugeta cu mai multă maturitate toate Bisericile, vor fi discutate subiectele în mănăstiri, în Facultățile de Teologie, în sinaxe ale clericilor și mirenilor – și subiectul se va clarifica. Este nevoie de multă atenție, ca nu cumva să ne aflăm în afara Bisericii tocmai atunci când Biserica va îndrepta greșelile teologice ale unora din membrii ei!" Hai sa comparam declaratia Mitropolitului ( care nu a semnat documentul respectiv ) cu atitudinea unor preoti romani si a ratacitilor alora care arunca anateme. |
Nu vezi, domle, ca-i ecumenist? N-a dat nici o anatema, n-are nici un scaparici prin buzunare; ceva nu e in regula...
Te pomenesti c-o fi, de fapt, ....vreun teolog roman camuflat! Ca astia fac asa, de obicei... Niste ecumenisti, asta e. |
Citat:
Ce e spurcat pt B.O.R. e bun pt alte Patriarhii. Mai degraba altii scot castanele din foc prin Theodoros Zisis care este comunicatorul informal al nemultumirilor generalizate din Biserica Greaca, dar pe care nu au curaj sa si le asume toti, el fiind pensionar nu mai are ce pierde. Bucuria de pe fruntea lui Theodoros Zisis imi aduce aminte de zambetul marturisitorului Gheorghe Calciu Dumitreasa. |
Citat:
Dar cu Zizis, sa fiu iertat... Inteleg ca "fiind pensionar nu mai are ce pierde". Adica inteleg ca atunci cand nu era pensionar avea ce pierde: cariera, bani, putere si alte lucruri sfinte, nu-i asa? Dar acum, ca nu mai are, luminosul, ce pierde - isi permite sa imprastie pe net "informatia" ca romanii sunt ecumenisti, ca facultatile de Teologie din biata Romanica sunt ecumeniste, ca parintii profesori de la facultatile de Teologie sunt ecumenisti. Dar de unde-o sti, inaltul, asta? Ghici de unde: de la "adevaratii crestini", de la bunii nostri frati de peste Prut, care ne-au dat in gat la inaltimea sa, sultanul Ortodoxiei! Ca sa vezi... Cata virtute! Ce batran imbunatatit! Ce dreapta si smerita cugetare! sa retinem asdar si sa pupam dreapta pentru ca aflaram si noi unde era pitit ecumenismul! Taman in Romanica si in B.O.R.! Ai vazut grecusorul zambaret?!... Ai vazut ca nu se dezminte pitigoiul? Acuma, sigur ca omu nu are ce pierde, ca doar nu conteaza persoana mea inaintea marelui baci teologhisitor in pasareasca veche. Dar am pierdut eu, un oarecare crestin roman, ceva din stima pentru teologii greci si, pe de alta parte, cred ca mai sunt si alti crestini romani carora nu le-a placut ce a zis inaltul teolog despre noi. Dumnezeu sa-l ierte, ca e om batran! Pensionar, mai exact. |
Citat:
http://adevarul.ro/locale/bacau/60-p...ce1/index.html http://www.comorinemuritoare.ro/acta...de-12-09-2016/ |
Citat:
|
Citat:
|
Sigur, daca asa scrie in Adevarul e clar ca exista. Cand e sa dam in cine vrem noi, ne folosim si de ce scrie Remus Cernea daca e nevoie. :)
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:32:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.