Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

consuela 15.06.2007 08:32:45

pt iosif: raspunde sincer daca sotia ta ar fi umbla cu toti barbatii pe care ii cunoaste si pe tine te-ar refuza mereu timp de 20 de ani ce ai face? Sa zicem ca ar fi si betiva.

mihaela75 15.06.2007 09:16:52

Lilia,dar de la inceput a dost asa insensibil la dragostea ta sau s-a schimbat pe parcurs?Si de la inceput a existat lipsa asta de comunicare inre voi?E grava lipsa comunicarii!Pentru ca va afecta copiii!Nu sunt pentru a-ti parasi sotul.Daca nu te bate si nu te jigneste,gandeste-te foarte bine inainte sa iei o decizie.Eu cred ca sacrificiul si munca ta vor trebui sa mearga in sensul comunicarii dintre voi.Vorbeste-i mult!Chiar daca nu te asculta!Mia fa un sacrificiu in plus!Sigur il macina si pe el ceva,chiar daca nu isi da seama!Si raspunde-mi,te rog,la ce te-am intrebat!

iosif 15.06.2007 09:32:16

Citat:

În prealabil postat de consuela
pt iosif: raspunde sincer daca sotia ta ar fi umbla cu toti barbatii pe care ii cunoaste si pe tine te-ar refuza mereu timp de 20 de ani ce ai face? Sa zicem ca ar fi si betiva.

De unde a reiesit ca are relatii cu toate femeile? Daca o refuza dintr-un motiv pe care nu-l poate spune? Daca alcoolismul l-a adus in imposibilitatea de a avea relatii in continuare? La posibilitatea asta te-ai gandit?

Si in cazul extrem indicat de tine, cu siguranta ca as renunta la o astfel de relatie. Cred insa ca nu e cazul Liliei.

consuela 15.06.2007 09:48:27

deci lilia, daca sotul tau are amante ar fi bine sa actionezi astfel:
citat iosif "cu siguranta ca as renunta la o astfel de relatie".

Sylvie 15.06.2007 09:53:51

Lilia,trebuie sa va vindecati amandoi.Amandoi suferiti si din cauza unei probleme inca nedeslusite,s-a agravat situatia voastra.Ai un copil,sa-ti traiasca,si trebuie sa te concentrezi mult asupra lui.Te inteleg,pt ca si eu am 2 copii,si sunt o bucurie,chiar ai un prilej sa te "ascunzi" de o suferinta,alungandu-ti momentele de tristete sau de neputinta.Deci cauta in propriul copil "un sprijin".Vorbeste mult cu el,radeti mai mult,fiti mai apropiati si fa-l sa inteleaga bine situatia ta,daca este destul de mare ca sa priceapa ceea ce te apasa(si poate si pe el).Dar in acelasi timp ARATA-TI AFECTIUNEA SI FATA DE SOT...???.ici nu realizezi ce mult face acest lucru.Azi un pic,maine un pic mai mult,poimaine mai mult...;):).Nu este inca obisnuit cu asa ceva de aceea iti trebuie RABDARE.Daca simti ca e rece,NU TE DESCURAJA,incearca si mai tarziu,si cand simti ca este intr-o mai buna dispozitie...:).and nu mai oti tu,trimite-l pe copil,sa simta si de la el atasament,ci nu repulsie.Iar cand vezi ca vrea sa se refugieze "in bautura"incearca sa-l indepartezi printr-o plimbare.Daca reusesti acest lucru iar unde popositi va dori sa bea ceva,lasa-l sa bea,dar cumpara-i chiar tu ceva usor,si mai putin decat bea de obicei.In acest caz,nu sta la taina prea mult ca sa nu fie tentat sa-si mai doreasca inca "o sticla".Distrage-i mereu atentia cu cate ceva(o mangaiere,un sarut,o vorba buna,un zambet,sau alte lucruri mai serioase cerandu-i si lui sfatul,bineinteles).Trebuie sa-i dai MAI MULTA IMPORTANTA,intelegi...;):)?

lilia 15.06.2007 11:14:17

mihaela75 15.06.2007 16:08:14

Citat:

În prealabil postat de Silviu
Nu te lasa de sotul tau.Sentimanetele nu sunt ce par a fi si nici "bucuria".Ramai asa cum te-a lasat Dumnezeu nu face prostia sa il parasesti sau altceva de gen pentru ca esti pierduta.Asta ar insemna adulter.

dar daca l-ar lasa si nu ar mai fi cu nimeni,asta cum s-ar numi?

mihaela75 15.06.2007 16:14:42

Citat:

În prealabil postat de calator
Sigur ca poate deveni atata timp cat faci ceva in acest sens dar sa stai intr-o situatie nefericita in ideea ca "poate deveni" "la un moment dat" este o atitudine necastigatoare.

Pana la urma fiecare isi traieste viata pe care si-o doreste si pentru care este pregatit afectiv dar cel putin sa fim sinceri cu noi si sa ne asumam responsabilitatea acestui lucru nu sa ne amagim ca Dumnezeu vrea sa fim fericiti sau sa ramanem langa o persoana care nu ne bucura/ implineste. Mai mult chiar sa credem ca prin faptul ca le ramanem altaru am dat dovada de curaj , sacrificu etc Curajul, sacrificul are valoare atata timp cat se concretizeaza in roade folositoare. Dar sa stai langa un sot care bea si el sa bea in continuare si tu sa stai si sa -ti plangi de mila langa el nu consider a fi o forma de curaj si nici un mod de a ti arata credinta sau dragostea pentru Dumnezeu.

Avand in vedere ca au fost unii care au scris ca Dumezeu a vrut comunismul faptul ca acum se sustine ca Dumnezeu vrea sa stam in astfel de situatii nu ma mira. Ce dragoste este aceea ce se manifesta doar in situatii de tortura psihica, situatii limita, situatii de gen comunsite si nefericite....

excelent spus!!!:)

mihaela75 15.06.2007 16:19:42

Citat:

În prealabil postat de calator
Sigur ca poate deveni atata timp cat faci ceva in acest sens dar sa stai intr-o situatie nefericita in ideea ca "poate deveni" "la un moment dat" este o atitudine necastigatoare.

Pana la urma fiecare isi traieste viata pe care si-o doreste si pentru care este pregatit afectiv dar cel putin sa fim sinceri cu noi si sa ne asumam responsabilitatea acestui lucru nu sa ne amagim ca Dumnezeu vrea sa fim fericiti sau sa ramanem langa o persoana care nu ne bucura/ implineste. Mai mult chiar sa credem ca prin faptul ca le ramanem altaru am dat dovada de curaj , sacrificu etc Curajul, sacrificul are valoare atata timp cat se concretizeaza in roade folositoare. Dar sa stai langa un sot care bea si el sa bea in continuare si tu sa stai si sa -ti plangi de mila langa el nu consider a fi o forma de curaj si nici un mod de a ti arata credinta sau dragostea pentru Dumnezeu.

Avand in vedere ca au fost unii care au scris ca Dumezeu a vrut comunismul faptul ca acum se sustine ca Dumnezeu vrea sa stam in astfel de situatii nu ma mira. Ce dragoste este aceea ce se manifesta doar in situatii de tortura psihica, situatii limita, situatii de gen comunsite si nefericite....

la ideea asta m-am gandit de foarte multe ori.daca trebuie sa ne macelarim interior pentru a nu destrama o familie,atunci inteleg ca asta ar fi calea noastra pentru orice situatie.si ca popor in fata unei dictaturi sau in fata unor cotropitori!renuntarea totala,nu?voi ce spuneti?asa trebuie sa fie?

cozia 15.06.2007 16:47:11

Citat:

În prealabil postat de consuela
deci lilia, daca sotul tau are amante ar fi bine sa actionezi astfel:
citat iosif "cu siguranta ca as renunta la o astfel de relatie".

ACUM, mai nou, am aflat, si stiu ca problema este in mine, in totalitate. Daca am fost cununat cu o asemenea persoana, o sa-mi duc aceasta cruce pina la capat chiar daca acest pas inseamna renuntare la "fericire". Dar din nou, asta este parerea mea personala.
In schimb daca sotul/sotia doreste sa paraseasca casnicia atunci nu prea as avea ce face...

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:56:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.