Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre suferința copiilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18781)

AlinB 24.01.2017 19:00:36

Teoretic cam este, ca a fost botezat cand era mic, daca parintii sunt ortodocsi.

Atat timp cat nu s-a "rebotezat" ramane.

Si cam tot ceea ce spune este valabil dintr-o anumita perspectiva.

Jonnyw2013 24.01.2017 23:14:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 641416)
Dumnezeu nu e niciodata in pana de resurse, logica e alta.

Da ,nu e niciodata in pana de resurse,altceva vroiam sa arat cu povestioara aia.Ca nu e foarte important cum arati, ci cum gandesti,ce suflet ai, ce oameni ai langa tine.

Logica cred ca este ,ce am spus-o la mesajul 64:

1 Corinteni 1
27 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.
28 Și Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii și lucrurile disprețuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
29 pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.

Inorogul_Reloaded 25.01.2017 01:40:00

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 640767)
........
Copii din toată lumea care suferă de foame, de sete, lipsiți, abuzați, care de multe ori nici nu ajung la vîrsta tinereții.

Deci vorbesc doar despre copii aici. De ce atîta suferință pentru ei? Din cauza păcatelor înaintașilor, ale părinților?

Florin, imagineaza-ti pentru cateva clipe ca intr-o buna zi Dumnezeu intoarce spatele omenirii si se comporta ca si cum nu ar exista (nu mai face icoanele sa planga, nu-si mai arata chipul pe felii de paine etc.). Cum crezi ca s-ar transforma societatea in acele clipe? Ar fi mai putine, mai multe sau exact la fel de multe/putine atrocitati cate sunt in prezent?

AlinB 25.01.2017 01:55:06

Citat:

În prealabil postat de Inorogul_Reloaded (Post 641512)
Florin, imagineaza-ti pentru cateva clipe ca intr-o buna zi Dumnezeu intoarce spatele omenirii si se comporta ca si cum nu ar exista (nu mai face icoanele sa planga, nu-si mai arata chipul pe felii de paine etc.). Cum crezi ca s-ar transforma societatea in acele clipe? Ar fi mai putine, mai multe sau exact la fel de multe/putine atrocitati cate sunt in prezent?

Nene, daca incepusi cu trolacitati din astea de la prima postare, viata virtuala de forum, lunga n-ai sa ai..

Personal, cred ca n-ar mai fi deloc, pentru ca omul lasat de capul lui si-ar fi sapat singur groapa de multa vreme, asa mai avem o sansa.

AlinB 25.01.2017 01:55:37

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 641497)
Da ,nu e niciodata in pana de resurse,altceva vroiam sa arat cu povestioara aia.Ca nu e foarte important cum arati, ci cum gandesti,ce suflet ai, ce oameni ai langa tine.

Logica cred ca este ,ce am spus-o la mesajul 64:

1 Corinteni 1
27 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.
28 Și Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii și lucrurile disprețuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
29 pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.

Asta e cu totul altceva.

Florin-Ionut 25.01.2017 11:37:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 641514)
Nene, daca incepusi cu trolacitati din astea de la prima postare, viata virtuala de forum, lunga n-ai sa ai..

Personal, cred ca n-ar mai fi deloc, pentru ca omul lasat de capul lui si-ar fi sapat singur groapa de multa vreme, asa mai avem o sansa.

A fost un user Inorog, medic, mai demult. Sper că este tot el.

AlinB 25.01.2017 12:31:15

Ala nu era atat de nesimtit parca :)

catalin2 25.01.2017 14:11:17

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 641422)
În situația lui, cel mai important lucru este că nu s-a sinucis. Dacă nu este, o să devină el și ortodox. :)

Exista un grup de credinciosi (numerosi in vest) care se declara neapartinand de nicio denominatiune. In fapt sunt tot neoprotestanti, au aceleasi credinte, un fel de nou cult. Am vorbit odata si cu cineva de la noi din tara, care mi-a explicat ce fac si ce cred ei.
E adevarat, are o sansa pana la sfarsit sa redevina ortodox.

simpllu 25.01.2017 14:13:36

Practicant...că botezat o fi, dacă părinții lui sunt ortodocși. :)

AlinB 25.01.2017 14:54:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 641564)
Exista un grup de credinciosi (numerosi in vest) care se declara neapartinand de nicio denominatiune. In fapt sunt tot neoprotestanti, au aceleasi credinte, un fel de nou cult. Am vorbit odata si cu cineva de la noi din tara, care mi-a explicat ce fac si ce cred ei.
E adevarat, are o sansa pana la sfarsit sa redevina ortodox.

Atat timp cat nu sunt organizati ca o "biserica" si nu (re)boteaza e o chestiune de opinie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:00:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.