Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ateu,daca nu esti,privind in jur devii: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2076)

Laurentiu 30.07.2007 20:09:00

Citat:

În prealabil postat de mihaela_dadp
in marile orase nu mai sunt preoti de calitatea celor din manastirile uitate de D-zeu.........
Hai sa-ti spun ce am patit samabata............am fost la manastirea Sinaia,din Sinaia si am vrut sa dam un acatist pt 6 saptamani,cand am auzit ca cer 16 Ron m-am crucit.......cum pot sa ceara tarife pt rugaciuni,adica ce vrea sa spuna ca daca nu am banii astia si le dau mai putin,sa zicem 10 Ron se roaga mai putin?
Nu acasi lucru il pot spune de manastirea Barsana.............RAIUL PE PAMANT....n-aveau om pt a vinde lumanari,pt acatiste,,,,,ei considerau ca in Casa Domnului nimeni nu fura si ca daca cineva greseste in casa lui D-zeu el vede si-l va judeca........

Apoi crede-ma nu stiu ce efect vor mai avea rugaciunile acelea daca ti iti pare rau ca ai dat atatia bani pentru ele .

Laurentiu 30.07.2007 20:14:48

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)Preotul ,ca il doare inima de "oi",pe cand popa nu stiu.Parca Sfantul Apostol Pavel zice ca:"vrednic este slujitorul de plata sa" si "cine slujeste la altar,de la altar sa se hraneasca"Sa nu judecam sluga altuia.Doamne ajuta!

te rog numeste un preot.......................nu de alta dar sunt curioasa sa vad ca mai exista preoti care se roaga si fara bani

Arsenie Muscalu de la Patriarhie.

erzbet 30.07.2007 20:36:02

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Citat:

in marile orase nu mai sunt preoti de calitatea celor din manastirile uitate de D-zeu.........
Hai sa-ti spun ce am patit samabata............am fost la manastirea Sinaia,din Sinaia si am vrut sa dam un acatist pt 6 saptamani,cand am auzit ca cer 16 Ron m-am crucit.......cum pot sa ceara tarife pt rugaciuni,adica ce vrea sa spuna ca daca nu am banii astia si le dau mai putin,sa zicem 10 Ron se roaga mai putin?
Nu acasi lucru il pot spune de manastirea Barsana.............RAIUL PE PAMANT....n-aveau om pt a vinde lumanari,pt acatiste,,,,,ei considerau ca in Casa Domnului nimeni nu fura si ca daca cineva greseste in casa lui D-zeu el vede si-l va judeca........

Apoi crede-ma nu stiu ce efect vor mai avea rugaciunile acelea daca ti iti pare rau ca ai dat atatia bani pentru ele .

Dar ce efect au rugaciunile alea, cand le savarseste un preot ce cere tarife?? Unde mai e spiritualitatea? E vorba de ideea in sine, ca iti cer o anumita suna pt rugaciune. Puteau sa ceara si 5 roni, tot nu se cuvine, tot aia era

moro.d 30.07.2007 22:15:37

nu suma, gestul conteaza.

mirelat 31.07.2007 05:56:50

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Dar ce efect au rugaciunile alea, cand le savarseste un preot ce cere tarife?? Unde mai e spiritualitatea?

erzbet, nu te grabi sa dai cu parul bucuroasa ca ai gasit de ce sa te legi.

cred ca se face o confuzie si acest topic a plecat de la o ipoteza gresita, si anume aceea ca preotii au tarife ptr rugaciuni. nu cred ca exista vreun preot care sa ceara asa ceva.

insa probabil fiindca multi mireni vin cam rar pe la biserica si au tendinta de a da sume nerezonabile, aproape fara valoare practica, in unele locuri personalul care administreaza pangarele a deprins obiceiul de a comunica oarecum ce sume s-ar cuveni a oferi odata cu un acatist pe 6 saptamani, de exemplu.

mihaela_dadp 31.07.2007 08:31:02

Cum spunea si parintele Arsenie Boca " cersetoria, umblatul cu "pantahuza", pretarea la slujbe pe rufarie, taxe pe slujbe - rusini".
La asta ma refeream............dupa revolutie s-au inmultit numarul bisericilor,in schimb calitatea preotilor a scazut.
ESTE PAREREA MEA si nu vreau sa para ca judec pe cineva sau acuz.................pur si simplu este o concluzie la ceea ce am vazut ca se petrece in biserici.

ancah 31.07.2007 09:00:23

Da, Mihaela ai dreptate. Mai bine citeste acatistul acasa si nu te costa nimic. Iar daca ti se va parea greu vazand cat timp necesita, atunci vei privi poate cu alti ochi la acea taxa, din care se intretin calugarii, intrucat o buna parte a lucrului lor o reprezinta rugaciunea.

mihaela_dadp 31.07.2007 09:32:12

ancah eu nu sunt impotriva remunerarii efortului lor.........INSA TAXELE NU AU CE CAUTA IN BISERICA!PAREREA MEA.PUNCT.
Daca calugarii sau preotii privesc slujba ca pe un JOB atuci II IMPLOR SA NU SE ROAGE PENTRU MINE.
NU VREAU CA CINEVA SA FACA LUCRU ASTA CONDITIONAT DE BANI.

mirelat 31.07.2007 21:00:04

mihaela, de ce insisti pe treaba cu taxele? ti s-a refuzat vreodata vreo slujba religioasa pentru ca nu ai dat o suma anume? nu face confuzie intre obiceiuri si obligatii. si, la urma urmei, daca tu nu poti trai numai cu aer, crezi ca altii pot?!

31.07.2007 21:04:26

Mihaela, ai si tu dreptatea ta..dar, te rog un singur lucru. Incercam sa iertam? Ce ar fi viata noastra fara IERTARE?...vine postul sa incercam macar...ce spui? incercam impreuna sa iertam?:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:19:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.