![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
nu suma, gestul conteaza.
|
Citat:
cred ca se face o confuzie si acest topic a plecat de la o ipoteza gresita, si anume aceea ca preotii au tarife ptr rugaciuni. nu cred ca exista vreun preot care sa ceara asa ceva. insa probabil fiindca multi mireni vin cam rar pe la biserica si au tendinta de a da sume nerezonabile, aproape fara valoare practica, in unele locuri personalul care administreaza pangarele a deprins obiceiul de a comunica oarecum ce sume s-ar cuveni a oferi odata cu un acatist pe 6 saptamani, de exemplu. |
Cum spunea si parintele Arsenie Boca " cersetoria, umblatul cu "pantahuza", pretarea la slujbe pe rufarie, taxe pe slujbe - rusini". La asta ma refeream............dupa revolutie s-au inmultit numarul bisericilor,in schimb calitatea preotilor a scazut. ESTE PAREREA MEA si nu vreau sa para ca judec pe cineva sau acuz.................pur si simplu este o concluzie la ceea ce am vazut ca se petrece in biserici. |
Da, Mihaela ai dreptate. Mai bine citeste acatistul acasa si nu te costa nimic. Iar daca ti se va parea greu vazand cat timp necesita, atunci vei privi poate cu alti ochi la acea taxa, din care se intretin calugarii, intrucat o buna parte a lucrului lor o reprezinta rugaciunea.
|
ancah eu nu sunt impotriva remunerarii efortului lor.........INSA TAXELE NU AU CE CAUTA IN BISERICA!PAREREA MEA.PUNCT.
Daca calugarii sau preotii privesc slujba ca pe un JOB atuci II IMPLOR SA NU SE ROAGE PENTRU MINE. NU VREAU CA CINEVA SA FACA LUCRU ASTA CONDITIONAT DE BANI. |
mihaela, de ce insisti pe treaba cu taxele? ti s-a refuzat vreodata vreo slujba religioasa pentru ca nu ai dat o suma anume? nu face confuzie intre obiceiuri si obligatii. si, la urma urmei, daca tu nu poti trai numai cu aer, crezi ca altii pot?!
|
Mihaela, ai si tu dreptatea ta..dar, te rog un singur lucru. Incercam sa iertam? Ce ar fi viata noastra fara IERTARE?...vine postul sa incercam macar...ce spui? incercam impreuna sa iertam?:)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:19:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.