Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Experiente cu protestanti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2096)

Tia 16.10.2008 11:11:55

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96055)
Facerea semnului crucii, rugaciuni la Maica Domnului si la Sfintii; se pare ca acestea reprezinta puncte importante in viata de credinta, pentru dvs. Nu ati vrea sa stiti ce spune Sfanta Scriptura despre aceste forme de inchinare? Daca veti fi manata de Duhul lui Dumnezeu, veti vrea sa stiti.
"Cine este din Dumnezeu, asculta cuvintele lui Dumnezeu"(Ioan 8:47)
"Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi"(Ioan 8:32)

Domnul sa va calauzeasca.

si pe tine frate vasinec. Multumesc, dar stiu
"Laudati-l pe Domnul intru Sfintii Lui"

vasinec 16.10.2008 11:25:20

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 96059)

Va multumesc ca ma numiti "frate". Am simtit o caldura in suflet. Si eu va consider sora. Amandoi avem acelasi Tata Ceresc si cautam sa facem voia Lui (cred lucrul acesta).

Dreptatea, mila si credinciosia sa va umple viata. Este tot ce vrea Dumnezeu de la noi.

Iustin32 16.10.2008 18:53:30

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 96059)

Parintele Cleopa ne-a invatat sa nu-i consideram pe sectari frati pe temeiul cuvantului Mantuitorului care-i numeste lupi imbracati in piei de oaie:
15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?

Care sunt roadele lor? Dezbinarea Bisericii celei Una lasata de Hristos in cuvintele caruia ei nu cred pana la capat caci El a zis, nu altcineva:,,iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin. ,,
Iar Sf. Ap Pavel ne avertizeaza:17. Si va indemn, fratilor, sa va paziti de cei ce fac dezbinari si sminteli impotriva invataturii pe care ati primit-o. Departati-va de ei.(Romani 16,17)

Daca ei ar avea dreptate ca Biserica a primit invataturi pagane si s-a indepartat de Adevarul lui Hristos, iar El fiind cap al ei nu ar fi intervenit pe baza promisiunii facute ca ,,Portile iadului nu o vor birui,, de ce ar fi trebuit sa astepte mai bine de 1500 de ani ca sa-i randuiasca pe ei sa corecteze ,,greselile,,? Unde este atunci providenta divina, adica purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de poporul sau pe care o vedem in toata Biblia, daca Biserica intemeiata de Hristos, Fiul lui Dumnezeu pe care a nascut-o prin jertfa sangelui Sau Sfant, a fost inecata in paganism si erezie la nici un veac de la inaltarea Sa?

Geony 20.02.2009 11:26:15

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96060)
Va multumesc ca ma numiti "frate". Am simtit o caldura in suflet. Si eu va consider sora.

Sa aveti grija cu termenul de FRATE, ca neoprotestantii cand vb despre Maica Domnului zic ca este o femeie de rand care a avut copii, avand ca punct de plecare acest termen.
M-am tot intrebat ca intre cei care se numesc "frate" si "sora" nu exista nici o relatie????

Tia 20.02.2009 14:02:47

Hei, eu personal nu il cunosc pe vasinec.L-am numit frate pentru ca este si el creatia lui Dumnezeu, ca noi toti. Nu l-am numit frate in Hristos,deoarece nu este de aceeasi credinta ca noi.Faptul ca spun despre Maica Domnului ca e femeie de rand, asta e unul dintre lucruri. Cand te prind, cand te "bombardeaza"cu ocari la adresa Maicii Domnului, a Sfintei Cruci si a Sfintilor.sunt satula pana peste cap de vorbele lor.

Geony 20.02.2009 15:09:58

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 117776)
Hei, eu personal nu il cunosc pe vasinec.L-am numit frate pentru ca este si el creatia lui Dumnezeu, ca noi toti. Nu l-am numit frate in Hristos,deoarece nu este de aceeasi credinta ca noi.Faptul ca spun despre Maica Domnului ca e femeie de rand, asta e unul dintre lucruri. Cand te prind, cand te "bombardeaza"cu ocari la adresa Maicii Domnului, a Sfintei Cruci si a Sfintilor.sunt satula pana peste cap de vorbele lor.

Te rog sa ma ierti,stiu la ce te-ai referit si ce ai vrut sa spui. Eu ma refeream la cultele care se numesc intre ei "frati" si "surori", si ma intrebam si eu...OARE ASTIA IS TOTI NEAMURI???Doamne fereste....am vorbi atunci de orgii in adunari.....!!!!!

costel 20.02.2009 15:51:14

Poate sunt rautacios daca spun ca a sta intr-o casa de adunare, echivaleaza cu a sta intr-o sala de asteptare. Dar pentru mine e un adevar. E doar un loc unde astepti. Nu acolo esti operat, intervievat, nu de acolo te urci in tren .... Ce pacat ca asteptarea nu se preface in prezenta. Dar mai trist e ca te considera un om pierdut, daca nu esti protestant.

vasinec 21.02.2009 18:12:33

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 117805)
Poate sunt rautacios daca spun ca a sta intr-o casa de adunare, echivaleaza cu a sta intr-o sala de asteptare. Dar pentru mine e un adevar. E doar un loc unde astepti. Nu acolo esti operat, intervievat, nu de acolo te urci in tren .... Ce pacat ca asteptarea nu se preface in prezenta. Dar mai trist e ca te considera un om pierdut, daca nu esti protestant.

Sigur sunteti rautacios ,domnule Costel. Mai rautacios decat d-l Geony. El incearca sa dea cu toporul si o face pe fata, de aceea te poti feri. Dar dvs. aveti un stil de a servi miere cu venin. Spuneti nedevaruri ambalate intr-o dulceata de vorbire, plina de "intelepciune". Este metoda preferata a celui rau.Intr-o "casa de adunare" am intrat si eu. Si, a avut loc o operatie (nu cum spuneti dvs.). Viata mea s-a schimbat, in multe compartimente, si-mi pare rau de timpul pierdut. Noi nu-i consideram pierduti pe cei care nu sunt de aceeasi religie cu noi. Dumnezeu este cel care judeca, dupa inima omului. Suntem convinsi ca multi ortodocsi vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Geony 22.02.2009 17:59:34

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 117979)
Sigur sunteti rautacios ,domnule Costel. Mai rautacios decat d-l Geony. El incearca sa dea cu toporul si o face pe fata, de aceea te poti feri. .

CARE ESTE VERSETUL DRAGUL MEU CU PAIUL SI CU BARNA.Zadarnic citim pe Scriptura pana avem ochii umflati (mintea si asa nu e la locul ei) ...o putem cunoaste incepand de la prima coperta pana la a doua,...si?...care este invatatura pe care o desprindem? (scuze,nu mai este nevoie ca Domnul ne iubeste ori ce am face,PAI A MURIT PT.PACATELE MELE.)
A vorbi cu o persoana(X) despre o alta persoana(Y), JUDECANTUL sau tragand concluzii pripite pana nu cunosti acea persona(Y) (caci , in gura a 2 sau a 3 martori...)SE NUMESTE CLEVETEALA.

vasinec 23.02.2009 13:37:22

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118217)
.care este invatatura pe care o desprindem? (scuze,nu mai este nevoie ca Domnul ne iubeste ori ce am face,PAI A MURIT PT.PACATELE MELE.)

D-le Geony, in ironia dvs. aveti, in parte, dreptate. In lumea protestanta circula un soi de doctrina, pe care adventistii o numesc, tot ironic, doctrina "harului ieftin". Nu impartasim aceasta doctrina.

Suntem constienti ca mantuirea vine prin credinta in jertfa Domnului Iisus Hristos, dar judecata se va face prin faptele credintei.

"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat p singurul sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) - Mantuirea vine prin credinta.

Dar credinta genereaza fapte (altfel este doar o credinta falsa).

"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecat a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup" (2 Corinteni 5:10)

Adventistii respecta celelalte confesiuni protestante sau neo-protestante, dar nu se identifica cu ele. Daca tot dialogati cu un adventist, va rog, referitiva la "ratacirile" specifice adventistilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:09:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.