Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

romandragut 19.03.2007 19:41:55

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Imi cer iertare sfintia voastra ,de fapt am vrut sa spun nu epilepsie ciSCHIZOFRENIE,aste este termenul medical cumva similar demonizarii,care nu este termen medical si nu se poate folosi ca diagnostic .doamne ajuta.

hotarati-va ca deja nu mai stiu ce diagnostic sa ii pun victimei.
iar victima in primul rand era OM. iar dreptul de viata si de moarte ii sunt atribuite lui dzeu. nici macar un calugar excentric nu are cum sa hotarasca asta.
sa infometezi un om,sa il insetezi si sa il lasi sa moara atarnat pe un perete nu este un act de credinta sau de dorinta de binefacere ci este un periculos act de cruzime si extremism, care oricum l-ai privi nu tine invataturile bisericii.

Mirean 24.03.2007 22:45:54

Citat:

În prealabil postat de mirella
Citat:

În prealabil postat de cris
In general a dominat spiritul critic, condamnarea implicita a obiceiurilor arhaice din biserica si aproape totala lipsa de informare si de interes pentru realitatile duhovnicesti, si respect pentru credinta crestina. Asteptam o justitie corecta ?

Pana la urma, eu nu am inteles unde au gresit cei acuzati. Faptul ca au tinut-o pe maicuta legata cu un calus la gura ii incrimineaza atat de mult? In spitalele de psihiatrie nu se folosesc camasile de forta? Cei internati nu sunt paziti, tinuti, hraniti de adevarati zdrahoni, oameni vinjosi, special angajati pentru astfel de treburi.
Ma lamuriti voi?

Aia care au tinut-o legata aveau si pregatire medicala?

Mirean 24.03.2007 22:49:47

Citat:

În prealabil postat de calator
Cat se cunoaste despre tratamentul din spitalele de psihiatrie, despre modul inuman in care sunt tratati acolo bolnavi psihici care au ramas fara familie si sunt incurabili, cati din ei sunt legati, lasati fara apa si hrana? Si daca ar muri acolo un bolnav credeti ca acel caz va fi astfel mediatizat si doctorul va fi pedepsti astfel.

In spitalul de copii din Vaslui au murit de curand trei bebelusi datorita unor infectii interspitalicesti. Ancheta facuta a descoperit ca femeile de servici splau mopul in ghiuveta in care mamele spalau biberonul. E adevarat ca acei copii nu au fost legati dar rezultatul e acelasi au murit din imprudenta medicilor. Cazuri din acestea sunt sute...Asta pe cine scandalizeaza? Ce pedepse au primit doctorii, asistentele?

Daca intr-o manastire un calugar ar fi pus de straret sa se urce (de ascultare) pe acoperis sa faca o treaba si coperisul s-ar prabusi sa vezi scandal....nu m-ar mira sa faca puscarie si sa fie acuzat de omor prin imprudenta. Dar cand este vorba de o firma care nu isi asigura oamenii (a fost o situatie de curand in Constanta cand a murit un barbat) atunci e alta poveste.

Si apoi toti suntem datori cu o moarte. Fata respectiva a murit pe cruce cu post si rugaciune deci super

Daca ti-ar muri fiica sau sotia in aceleasi conditii ai mai fi de aceea si parere, "deci super" - cum spui tu?

Mirean 24.03.2007 22:55:48

Citat:

În prealabil postat de andrei.ierom
Ma bucur ca m-ai iertat Cristiane. Si eu am de slujit maine si mi-era inima grea. Te las sa te concentrezi cat vrei. Dar eu cred ca s-a concentrat destul mass-media. Daca gaseau ceva de genul asta in istoria ortodoxiei romanesti, stia deja tot Parisul. Au reusit comunistii sa falsifice toata istoria, au reusit americanii sa ne convinga ca ei ii ajuta pe irakieni, si crezi ca e greu ca cei interesati sa-i infunde pe cei de la Tanacu?!
Nu vreau sa-i disculp, dar propun sa fim mai nuantati. Iar in crestinism toate nuantele sunt ale iubirii.
Nota bene: Cine a zis ca sora Irina a fost adusa jertfa? Fii atent cu gafele! Ti se-ntampla si la scoala sa incurci ideile?

Care sunt cei din presa, sau care folosindu-se de presa doresc sa ii infunde pe cei de la Tanacu?
Media si-a facut datoria: a informat si a comantat. E datoria jurnalistilor sa faca asta.
Problema este ca BOR s- spalat pe maini si de data asta, asa cum face de obicei.... Iar deficientele la capitolul comunicare cu media au fost evidente....

calator 25.03.2007 10:47:14

Evident ca nu e super dar in general persoanele abandonate de familila lor (si daca mai au si probleme psihice atunci e si mai probabil) au un risc mare de a fi supuse relelor tratamente ( ca este vorba de spital de boli nervoase, ca e vorba de centre de plasament etc) E totusi ciudat cum a fost mediatizat acest caz in raport cu altele si masurile care s-au luat

Mirean 25.03.2007 12:07:15

Citat:

În prealabil postat de calator
Evident ca nu e super dar in general persoanele abandonate de familila lor (si daca mai au si probleme psihice atunci e si mai probabil) au un risc mare de a fi supuse relelor tratamente ( ca este vorba de spital de boli nervoase, ca e vorba de centre de plasament etc) E totusi ciudat cum a fost mediatizat acest caz in raport cu altele si masurile care s-au luat

"E totusi ciudat cum a fost mediatizat acest caz in raport cu altele si masurile care s-au luat "
Mie mi se pare ca mediatizarea a fost OK. La fel ca in celelelte cazuri in care a fost vorba despre un proces in care o persoana (in cazul asta mai multe) au fost acuzate de omor sau complicitate la aceasta fapta.
Pe de alta parte este pentru prima data (din cate stiu eu) cand presa are acces la un asemenea caz, asa ca e normal sa existe un interes crescut pentru subiect.
Ce vrei sa spui despre masurile care s-au luat?

romandragut 25.03.2007 19:13:10

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de mirella
Citat:

În prealabil postat de cris
In general a dominat spiritul critic, condamnarea implicita a obiceiurilor arhaice din biserica si aproape totala lipsa de informare si de interes pentru realitatile duhovnicesti, si respect pentru credinta crestina. Asteptam o justitie corecta ?

Pana la urma, eu nu am inteles unde au gresit cei acuzati. Faptul ca au tinut-o pe maicuta legata cu un calus la gura ii incrimineaza atat de mult? In spitalele de psihiatrie nu se folosesc camasile de forta? Cei internati nu sunt paziti, tinuti, hraniti de adevarati zdrahoni, oameni vinjosi, special angajati pentru astfel de treburi.
Ma lamuriti voi?

Aia care au tinut-o legata aveau si pregatire medicala?

iti propun sa iti pui singura un calus in gura si sa incerci sa stai cu el o ora. dupa acest mic experiment poti sa incerci sa stai jumatate de zi si daca nu iti este de ajuns atunci roaga pe cineva sa te si lege.

cum poti fi atat de sadica?
este fie rautate fie inconstienta fie prostie. ma scuzati.

Sebastiana 28.03.2007 19:33:19

Cine nu a vazut o exorcizare ,fara nici o regizare, mai bine sa stea cuminte in banca lui.Mantuitorul a vindecat f. multi,demoni a scos si atunci vin si eu si intreb e Biblia pura inventie?Categoric si hotarat Nu.De ce sa il judecam noi pe Parinte?Are cine sa il judece ,daca a gresit cu adevarat.Noi toti vom fi judecati dupa vorbele noastre si dupa actiunile noastre.Si la spital era legata si la manastire pt.ca nu se mai putea controla, saraca de ea.Imi pare rau si de ea in primul rand dar si de cei acuzati.Nici unul ,nici altul nu a vrut sa se termine astfel.Cine sufera?Asta e intrebarea.Ea este acum in rai,altii care i-au vrut tot binele rugandu-se pt.ea sufera pe nedrept dar cei vinovati eu ii gasesc pe cei care nu s-au rugat pt.ea si care nu i-au acordat primul ajutor imediat si, cand au facut-o ,au administrat doza mare de adrenalina fiind in stare de soc inainte sa ii verifice pulsul.Acum tapul ispasitor e Parintele si bietele maicute care i-au fost alaturi si nu au abandonat-o nici macar in ultimele clipe.Dar Biserica Ortodoxa are de suferit acum caci asta se urmareste pana la urma ,din pacate.Duceti-va pe la sfintele Manastiri si la Sfanta Biserica,bineinteles,atunci sa mai vorbeasca cei care arunca cu piatra in altii dar la ei si pacatele lor nu se uita.Sincer imi pare rau.Daca nu se duc pe la Sfantul Maslu sau sa vada filme bazate pe realitate despre exorcizari tot nu o sa vada deslusit .Sa ne ierte Dumnezeu pe toti caci toti am pacatuit,nu e nimeni fara de pacat.Nusha Elena

romandragut 29.03.2007 00:33:35

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Cine nu a vazut o exorcizare ,fara nici o regizare, mai bine sa stea cuminte in banca lui.Mantuitorul a vindecat f. multi,demoni a scos si atunci vin si eu si intreb e Biblia pura inventie?Categoric si hotarat Nu.De ce sa il judecam noi pe Parinte?Are cine sa il judece ,daca a gresit cu adevarat.Noi toti vom fi judecati dupa vorbele noastre si dupa actiunile noastre.Si la spital era legata si la manastire pt.ca nu se mai putea controla, saraca de ea.Imi pare rau si de ea in primul rand dar si de cei acuzati.Nici unul ,nici altul nu a vrut sa se termine astfel.Cine sufera?Asta e intrebarea.Ea este acum in rai,altii care i-au vrut tot binele rugandu-se pt.ea sufera pe nedrept dar cei vinovati eu ii gasesc pe cei care nu s-au rugat pt.ea si care nu i-au acordat primul ajutor imediat si, cand au facut-o ,au administrat doza mare de adrenalina fiind in stare de soc inainte sa ii verifice pulsul.Acum tapul ispasitor e Parintele si bietele maicute care i-au fost alaturi si nu au abandonat-o nici macar in ultimele clipe.Dar Biserica Ortodoxa are de suferit acum caci asta se urmareste pana la urma ,din pacate.Duceti-va pe la sfintele Manastiri si la Sfanta Biserica,bineinteles,atunci sa mai vorbeasca cei care arunca cu piatra in altii dar la ei si pacatele lor nu se uita.Sincer imi pare rau.Daca nu se duc pe la Sfantul Maslu sau sa vada filme bazate pe realitate despre exorcizari tot nu o sa vada deslusit .Sa ne ierte Dumnezeu pe toti caci toti am pacatuit,nu e nimeni fara de pacat.Nusha Elena

I-au judecat. Cred ca pozitia oficiala a BOR a fost clara. Sebastiana probabil nu ai nici o idee prin ce a trecut femeia aceea sau pur si simplu nu iti pasa. Se numeste tortura sau chin.

Daca un calugar are dreptul sa fac asta si tu imi vorbesti de "sfanta manastire" atunci cred te grabesti sa faci o comparatie care nu isi are sensul. O manastire nu este o punte a suspinelor si un calugar (normal) ar cunoaste etica, ar intelege mila.

Nu stiu de ce cautati scuze. Daca femeia aia avea schizofrenie ma intreb ce fel de tratament a fost asta. In afara de faptul ca a fost esuat.

Ar trebui sa ai putin mai multa mila. Referitor la comparatiile cu filmele americane de mana a doua nu pot sa spun decat ca se adreseaza unei anumite categorii de oameni care gasesc in a viziuna aceste filme un lucru distractiv.

Totusi, un om a murit. O femeie a murit in chinuri. Daca asta este un lucru normal sau acceptabil cum putem avea incredere in Biserica si Manastire?

dillema 29.03.2007 07:05:15

Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

În prealabil postat de Sebastiana

I-au judecat. Cred ca pozitia oficiala a BOR a fost clara. Sebastiana probabil nu ai nici o idee prin ce a trecut femeia aceea sau pur si simplu nu iti pasa. Se numeste tortura sau chin.

Daca un calugar are dreptul sa fac asta si tu imi vorbesti de "sfanta manastire" atunci cred te grabesti sa faci o comparatie care nu isi are sensul. O manastire nu este o punte a suspinelor si un calugar (normal) ar cunoaste etica, ar intelege mila.

Nu stiu de ce cautati scuze. Daca femeia aia avea schizofrenie ma intreb ce fel de tratament a fost asta. In afara de faptul ca a fost esuat.

Ar trebui sa ai putin mai multa mila. Referitor la comparatiile cu filmele americane de mana a doua nu pot sa spun decat ca se adreseaza unei anumite categorii de oameni care gasesc in a viziuna aceste filme un lucru distractiv.

Totusi, un om a murit. O femeie a murit in chinuri. Daca asta este un lucru normal sau acceptabil cum putem avea incredere in Biserica si Manastire?

Dar tu ai avut cumva vreo idee? Ai vazut ce se intampla in schimb intr-un spital de psihiatrie...dar nimeni nu se informeaza ..nici macar massmedia, doar corb pe corb nu isi scoate ochii. Biserica ortodoxa le sta ca un spin in coasta de care vor sa se descotoroseasca. Ai vazut o singura data in viata ta un posedat? Chinurile fizice sunt nimic in comparatie cu chinurile prin care le trece o persoana in posesia diavolului. Stii ce s-au intamplat cu porcii in care Iisus a pemis diavolilor sa intre in urma unei exorcizari? Au murit aruncandu-se in apa.
Nimeni nu e capabil sa judece ce s-a intamplat in acest caz, doar D-zeu. Nu judecati ca veti fi judecati si nu ridicati sabia ca de sabie veti muri a spus Mantuitorul

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:45:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.