Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   BARBA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2794)

N.Priceputu 01.02.2013 11:37:08

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 500168)
"Barba" vine de la "barbat". Sau, poate invers. Mai degraba invers, fiindca "barba" este un substantiv frecvent in latina ("barba non facit philosophus"), pe cata vreme "barbat" este specific romanesc, fapt care atesta barbatia multimilenara a barbatilor spatiului carpato-danubiano-pontic.

Din câte știu, „barbă” vine de la „barbaros”, adică barbari, care se pare că nu se rădeau. Și „bărbat” probabil îl desemna pe purtătorul de barbă.

Iar „vir” nu vine de la virtute, ci invers, întrucât virtutea era asociată bărbăției, puterii, curajului.

MihaiG 01.02.2013 12:09:32

1 atașament(e)
Față de cele deja postate, nu-mi rămâne de spus decât că nu noi, bărbații, suntem veritabilii barbofori.

Ci ei:

celestial_pottery 01.02.2013 15:57:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 500154)
ce glumet esti amice! In Biblie spovedania are temei biblic, fiind instituita de insusi Hristos.
Cei care sustin ca ar trebui sa poarte barbatii barba OBLIGATORIU, argumentele lor pe ce se bazeaza?

Pe bisericisme-babisme. E o chestie psihologica, cred eu: a intrat, din cauza excesului dominantei monastice in Rasarit, in subconstientul colectiv, asocierea sfinteniei, sau macar a unei duhovnicii cit de incipiente, cu prezenta barbii la barbat.
Pe mine ma tortureaza numita Malasezia sp. (Mihnea poate explica mai bine ce este{ce, nu cine}), asa ca ma rad pe cap si pe barba.
Ca sa fiu nitel stupid: daca mirenii ar avea voie sa zica anatema, as anatemiza nenorocitii de fungi paraziti. Macar de ar avea efect...

celestial_pottery 01.02.2013 15:58:43

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 500190)
Față de cele deja postate, nu-mi rămâne de spus decât că nu noi, bărbații, suntem veritabilii barbofori.

Ci ei:

Tare. Eu chiar cred ca exista para-umani. Si mai cred ca razvratirea lui Lucifer, alaturi de efectul caderii progresive a omului, a turburat alcatuirea subtila a Lumilor in asa hal, incit asa-zisele intilniri cu entitati de genul alien-like sunt de fapt expresia caderii unor garduri care trebuiau sa ramina ferme.
On-topic: nu dau doua parale pe aiurelile de tate de la tara, fie in Balcanii greco-slavi, fi in Orientul Apropiat/Mijlociu arabo-sriaco-armean, cu "necesitatea spirituala" a prezentei barbii.

DragosP 01.02.2013 16:26:03

Hai mă, lasă bărbile!

celestial_pottery 01.02.2013 16:27:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 500257)
Hai mă, lasă bărbile!

Moondrake, tu porti barba? :P

DragosP 01.02.2013 16:30:46

Decât mustață și niște favoriți generoși, a la Șerloc Holms.

celestial_pottery 01.02.2013 16:35:14

Inainte, eu aratam ca Feng Ba, din avatarul meu, dar de cind a intervenit "dragul" de fung, nu i-ar crapa multi paraziti inainte, ai gheiv ap. :(

Noiembrie 02.02.2013 20:10:39

Intamplator am surprins o discutie intre doua doamne, vizavi de pletele si barbile barbatilor si concluzionau ele ca toti barbatii complexati de prezenta unei chelii , isi lasa barba pentru a compensa. Si ma intreb nevinovat, ce si-ar lasa femeile sa creasca, daca si ele ar cheli?!?

rhose87 28.01.2014 18:26:25

Eu sunt unul din barbasi. Am 26 de ani si in momentul asta am barba de vreo 2-3 cm (nu am masurat-o).
Nu am avut plangere ca barba mea ar "irita", ba din contra, am fost sfatuit sa o tin.
Noi, crestinii, ar trebui sa avem un singur mod de a privi lucrurile : CEL CRESTINESC.
Nu vreau sa mai continui pentru ca avand barba asta banuiti de care parte a baricadei sunt.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:02:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.