Citat:
În prealabil postat de catad2008
(Post 122230)
Mihai, daca nu crezi, ce cauti pe siteul asta? Te atrag disputele, asa-i? Sau inca nu esti convins de credinta in necredinta ta? Ori poate ai nevoie sa fii mereu in ,,lupta" cu parerile altora, ca astfel necredinta ta, dupa cum zici, sa fie legitima? Stii, asa fac si protestantii: nu isi vad linistiti de ale lor, ci isi ,,canta" mereu credinta ca the ultimate, the one and only: daca sunt atat de convinsi de credinta (religia) lor, atunci de ce nu-si vad de treaba lor si vin pe la usi sa ne anunte ca l-au ,,vazut" pe Iehova?
Tu ai credinta, prietene, dar consideri ca prin asta esti un intemnitat. Sa stii insa ca esti deja liber. De mult.
|
Bineinteles ca sunt convins de necredinta mea, insa sunt si convins ca multi cred in ceva ce nu exista si isi pierd aceasta unica viata in speranta dobandirii unei vieti vesnice.Ceea ce ai facut tu se numeste non sequitur si este o eroare logica de forma:
1. Dacă A este adevărat, atunci B este adevărat.
2. B este definit ca fiind adevărat.
3. Prin urmare A trebuie să fie adevărat.
In cazul asta, este cam asa:
1. Daca Mihai are dubii in privinta credintei, atunci el el intra in astfel de dezbateri
2. Mihai intra in dezbateri despre credinta
3. Prin urmare, Mihai are dubii.
Wrong.Intru in dezbateri despre credinta pentru ca nu sunt de acord cu ceea ce se intampla.Nu sunt de acord ca in loc sa se construiasca spitale, se construiesc biserici! Nu sunt de acord ca preotii incaseaza foarte multi bani, nepracticand, in fond, nimic.Nu sunt de acord ca oamenii isi pun sperante in ceva inexistent si nici ca traiesc temandu-se de moarte.Nu sunt de acord nici ca oamenii sa faca anumite lucruri de frica sau pentru rasplata.Nu sunt de acord ca oamenii sa isi iroseasca viata aceasta in speranta vietii viitoare (precum proverbul "dati vrabia din mana pe cioara de pe gard").Nu imi place nici faptul ca oamenii nu stiu adevarul si nici ca in loc sa li se recomande sa mearga la medic, psiholog etc. oamenilor li se recomanda sa mearga la preot.Nu sunt de acord nici ca femeia trebuie sa asculte de barbat, ci cred ca fiecare trebuie sa actioneze asa cum crede de cuvinta, iar intr-o familie sotii trebuie sa cada de comun acord, si nu unul sa asculte orbeste de celalalt.Nu sunt de acord nici ca femeile si homosexualii sunt discriminati.Nu sunt de acord cu interzicerea ascultarii muzicii rock (da, si muzica rock vorbeste despre dragoste, surpriza! dar cum voi aveti idei preconcepute....), cu interzicerea folosirii metodelor contraceptive, cu interzicerea sexului inainte de casatorie.Nu sunt de acord cu ideea ca omul este vinovat de anumite lucruri, atunci cand defapt nu este.Si nu sunt de acord cu indoctrinarea religioasa.
Nu stiu de ce imi vorbesti despre martorii lui Iehova, eu sunt ateu.Spui ca rotestantii isi canta credinta ca ultimate; voi ce facti? Nu spuneti ca a voastra este cea corecta? La fel si musulmanii.Si sunt foarte multe credinte care afirma ca a lor este cea corecta.Pe cine sa crezi? Raspunsul rational: pe nimeni.
Si nu, nu am credinta.Am avut, dar mi-a fost spulberata intr-o vara splendida, dupa care am fost liber.Nu ma tem de zei, nici de diavoli, nici de fantome, vraji etc. , nu-mi fac sperante desarte si nu am valori morale false.