Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Sacrificarea mieilor si porcilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3455)

andreicozia 23.04.2009 21:31:28

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 130324)

Este o parere personala. Cine vede lucrurile altfel este liber sa le vada.

Eu am doar o problema cu felul obiectiv, documentat, la prima mina in care trebuie sa prezentam lucrurile in public ...tocmai ca sa nu pacatuim prin mintire...poate cea mai mare patima a omului, deoarece citeodata ne i-a apa si nici nu ne dam seama ca spunind ceva de care nu suntem siguri spunem un neadevar...si conf definitiei... m i n t i m

andreicozia 23.04.2009 21:32:23

..ne ia apa

Anca-Miha 23.04.2009 21:34:52

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 130307)
Pai zi asa...

Dar in Post ma pot lipsi cu usurinta si de acestea. Le inlocuiesc cu alune, nuci si migdale.

cristiboss56 23.04.2009 22:25:06

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 130375)
Dar in Post ma pot lipsi cu usurinta si de acestea. Le inlocuiesc cu alune, nuci si migdale.

Păi zi așa !

cristiboss56 23.04.2009 22:28:28

Este mare diferență ! ! !

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 130372)
..ne ia apa

Intre minciuna ( ce este voită, premeditată ) și luatul apei ( când e fără voie, din prostie. . . )

andreicozia 24.04.2009 00:49:25

Stii ce este interesant Cristi, ca deseori mintim fara sa ne dam seama, insa in suflet se simte si raminem cu pete si primim buline negre
...si daca ne ascultam cu atentie corpul cum reactioneaza sa stii ca simtim cind vorbim prostii, ba se pune un nod in git , ba te doare plexul solar, ba ti se usuca gura, ba stringi din fese
...toate semne ca mintim si corpul vrea sa ne transmita mesajul: Nu mai face asta!

carmina 24.04.2009 20:01:44

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 130205)
Adevarat. Sfantul este sfant pana si in cele mai mici detalii ale vietii sale.

Legat de vitamina B12, imi vine in minte un gand: Cum traiesc multimile de calugari care vietuiesc in manastirile unde nu se mananca nici un pic de carne, ci doar peste, si acela foarte rar? De ce nu se imbolnavesc acestia? Pentru ca se poate si altfel. Omul poate trai foarte bine si fara carne. De aceea cred, in inima mea, ca mancatul carnii este un pogoramant fata de slabiciunile noastre.

Carnea este cea mai hranitoare, insa nu este singura solutie.

Ca sa nu ma simt ipocrit, marturisesc: Caut sa inteleg problema, desi mananc des carne.
Simt insa ca omul nu este facut sa manance carne. (Desi acest lucru nu este pacat.)

aici as dori sa subscriu,pt.ca de aproape 1 an de zile am renuntat la carne - preferand doar pestele - si trebuie sa va spun ca nu mai stiu ce inseamna o criza biliara,durere de stomac,acea senzatie de disconfort care apare dupa masa,indiferent de alimentele consumate,am scapat si de dureri de cap sacaitoare,a disparut senzatia de greutate si picioarele umflate pe care le aveam la sfarsitul fiecarei zile,iar rugaciunea curge mai usor.......

a ramas de domeniul trecutului ceea ce inainte imi facea rau - maioneza,usturoiul,fructele si legumele crude;

este adevarat si faptul ca,la inceput,foloseam suplimentele vitaminice,fierul si seleniul,insa mai tarziu am renuntat;posibil sa revin.

(ps: pt. ca familia mea -2 studenti si sotul considera ca totusi,cea mai eficienta leguma ramane carnea,nu am de ales si ma conformez.....)

carmina 24.04.2009 20:06:34

ce am uitat sa specific :
greutatea corporala scade , desi mesele sunt obisnuite , uneori chiar si seara mai tarziu,cand ajung acasa...dar se pare ca nu mai conteaza acum,de cand am eliminat carnea....

mirelat 24.04.2009 20:27:55

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 130659)
a ramas de domeniul trecutului ceea ce inainte imi facea rau - maioneza,usturoiul,fructele si legumele crude;

:7:nu am inteles asta.. nu le mai consumi, sau le consumi dar nu-ti mai fac rau?

carmina 24.04.2009 20:30:46

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 130668)
:7:nu am inteles asta.. nu le mai consumi, sau le consumi dar nu-ti mai fac rau?

acum le pot consuma fara nici o problema !

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:33:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.