carmina |
24.04.2009 20:01:44 |
Citat:
În prealabil postat de windorin
(Post 130205)
Adevarat. Sfantul este sfant pana si in cele mai mici detalii ale vietii sale.
Legat de vitamina B12, imi vine in minte un gand: Cum traiesc multimile de calugari care vietuiesc in manastirile unde nu se mananca nici un pic de carne, ci doar peste, si acela foarte rar? De ce nu se imbolnavesc acestia? Pentru ca se poate si altfel. Omul poate trai foarte bine si fara carne. De aceea cred, in inima mea, ca mancatul carnii este un pogoramant fata de slabiciunile noastre.
Carnea este cea mai hranitoare, insa nu este singura solutie.
Ca sa nu ma simt ipocrit, marturisesc: Caut sa inteleg problema, desi mananc des carne.
Simt insa ca omul nu este facut sa manance carne. (Desi acest lucru nu este pacat.)
|
aici as dori sa subscriu,pt.ca de aproape 1 an de zile am renuntat la carne - preferand doar pestele - si trebuie sa va spun ca nu mai stiu ce inseamna o criza biliara,durere de stomac,acea senzatie de disconfort care apare dupa masa,indiferent de alimentele consumate,am scapat si de dureri de cap sacaitoare,a disparut senzatia de greutate si picioarele umflate pe care le aveam la sfarsitul fiecarei zile,iar rugaciunea curge mai usor.......
a ramas de domeniul trecutului ceea ce inainte imi facea rau - maioneza,usturoiul,fructele si legumele crude;
este adevarat si faptul ca,la inceput,foloseam suplimentele vitaminice,fierul si seleniul,insa mai tarziu am renuntat;posibil sa revin.
(ps: pt. ca familia mea -2 studenti si sotul considera ca totusi,cea mai eficienta leguma ramane carnea,nu am de ales si ma conformez.....)
|