Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   De ce este BOSVR o biserica necanonica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3667)

moro.d 24.05.2008 17:20:04

iarta-ma ca-ti spun, dar esti usor naiv... sa n-ai impresia ca esti primul care s-a gandit la asta. si mai mult, sa n-ai impresia ca n-a facut-o nimeni pana acum...
o miscare de rezistenta in BOR exista sigur fiindca am primit o brosura de la acestia din care reiesea ca daca prelatii vor avansa in ecumenism, atunci se vor scinda (de fapt, termenul potrivit este "se vor ingradi") de BOR.
dar ramane de vazut cati vor avea curajul acesta... si cati se vor supune ca dibitoacele.

konstantinos 24.05.2008 18:11:33

ce parere aveti de siteul asta "http://www.sihastru.net/mirem/".
Mai exact "http://www.sihastru.net/mirem/mirem/proclam.html".

emanuel2007 24.05.2008 19:07:27

pai stiu de siteul asta si la ei ma gandeam ca trebuie sa luam legatura ...

problema lor , ma gandesc eu pacatosul , este ca nu au facut deocamadata decat sa spuna niste cuvinte adevarate si cam atat ... de exemplu la alegerea patriarhului daniel au aparut si niste manifeste pe portile mitropoliei din iasi care ziceau cuvinte antiecumeniste ... au fost imediat calificati ca fiind fanatici , calugari rataciti , neascultatori , si care in fond nu reprezinta nici o amenintare deoarece au ramas sub anonimat ...
tocmai aici cred eu ca au gresit ... ar trebui ca acestia , calugarii din romania sa se uneasca intr-o astfel de actiune , cum am descris-o mai sus , si sa iasa de sub anonimat ... si atunci li se vor alatura si episcopii care cred in adevar si calugarii din sfantul munte , rusia , din serbia , georgia etc ...
sunt multi in ortodoxie care ar lua pozitie oficiala impotriva ecumenismului ... un singur lucru le lipseste acestora : NU SUNT UNITI ... nu iau nici o initiativa concreta si din cauza fricii lor ecumenistii isi fac de cap ... ei insa ar trebui sa stie ( acei calugari ) ca de fapt ei sunt forta in ortodoxie , si sunt v=cu mult mai puterini decat ierarhii ecumenisti ... un lucru le lipseste curajul de a se uni intr-o actiune concreta ...

emanuel2007 24.05.2008 19:24:21

chestia este ca ei nu trebuie sa ia pozitie daca prelatii vor avansa in ecumenism , caci deja au avansat prea mult ... ci trebuia sa ia pozitie dca nu se retrag din ecumenism ... nu de tot ci numai atata cat este necesat pentru a nu mai incalca canoanele ... in fond bor nu este numai biserica acelor ierarhi ecumenisti , ca ei sa poata face ce vrea ... ei nu sunt decat niste simpli reprezentanti ai ei ... iar daca monahiii nu au luat pozitie pana acum si i-au lasat pe acei ierarhi sa faca ce au vrut , este si vina lor ... caci puteau sa lase la o parte frica si sa faca ceva concret ... asa , niste biete hartii nu vor rezolva situatia ... este nevoie de curaj de marturisire ...
si nu trebuie sa separe de bor , nu cu asta ar trebui ei sa ameninte , ca bor-ul nu este format numai din acei ierarhi alipiti la ecumenism ... ei formeaza de fapt bor-ul
nu trebuie sa aiba o atitudine atat de tragica asa de odata , ca si cum ierarhii aia ar avea o asa de mare putere ... de fapt nu cred ca au chiar atata putere ...
calugarii ar trebui numai sa treaca din nou pe cal iulian cu toate sarbatorile , si atunci sa vezi ce au sa dispere ierarhii ecumenisti ... problema este sa faca aceasta toti calugarii din romania , nu numai sihastria sau nu stiu ce skit ... daca ar fi uniti ar fi o forta de temut ...
si imediat le-ar veni ajutor din toata ortodoxia : de la athos , de la rusi , .......]
problema este ca nu sunt uniti si se tem sa ia o atitudine mai concreta ...

emanuel2007 24.05.2008 19:27:22

ar trebui sa vorbim astea cu cei de la siteul care este mai sus
eu cred ca asta am sa fac ...

PadreCory 14.06.2008 00:07:06

Marii duhovnici din BOR ce spun despre BOSVR?

emanuel2007 14.06.2008 01:10:56

marii duhovnici din bor , in privinta asta sunt legati la ochi si se iau dupa zvonuri ... v-am spus ca omul este supus greselii ... numai sfanta traditie din primele 8 veacuri este infailibila ...

PadreCory 14.06.2008 12:46:03

Probabil ca BOR ar putea aplica pentru BOSVR canoanele primului mileniu referitoare la "schismatici".

emanuel2007 14.06.2008 13:03:25

chiar domnule cory ... sa discuta despre aceste canoane ... ce spun ele ? se aplica cumva celor care au refuzat sa fie in comuniune cu un sinod eretic cum este cel din bor ? dati-mi si mie exemplu de macar un singur canon care sa spuna ca este obligatoriu sa ramai in ascultare de un sinod care incalca sfintele canoane ... eu am citi canoanele si nu am gasit nici un canon care sa oblige pe credinciosi sa faca ascultare de sinoadele necanonice ... caci aceste sinoade sunt schismatice ...

PadreCory 14.06.2008 13:54:40

Daca BOSVR avea dreptate cum se face ca nici o Biserica canonica ortodoxe nu o recunoaste?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:37:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.