Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un verset din Evanghelia de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4103)

achimovjan 14.07.2008 17:53:04

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
antihrist pentru tine fiind cred ca Hristos ... numai asa ii explic cuvintele tale ...

Hristosul tau este Antihrist!Deci tot sluga lui esti!

emanuel2007 14.07.2008 18:07:26

nu are rost sa iti mai raspund la prostiile tale ... nu ai decat sa crezi ce vrei ...

vsovi 14.07.2008 18:21:30

Citat:

Citat:

În prealabil postat de vsovi
de ce nu pricepetzi ca potzi iubi atat daca eshti sub legea shi taina casatoriei cat shi daca nu eshti sub ea... iar daca acea iubire are roade copii nu inseamna neaparat ca sunt nascutzi din curvie fiindca nu sunt sub taina Casatoriei caci sunt sub ascultarea Dragostei curate, iar legea Harului, a dragostei curate este mai mare ca shi legea lumeasca a casatoriei

deci vsovi a spus : " ... sub legea shi taina casatoriei ... este mai mare ca shi legea lumeasca a casatoriei ... "
in aceste cuvinte ai socotit pacatul curviei dragoste curata si har dumnezeiesc , si care este mai presus de sf taina a nuntii , pe care ai numit-o lege lumeasca ...

asta este erezie si este sub mai multe anateme ale sfintilor parinti ... deci vosvi : anatema !

ai socotit dumneata mai omule...

dumneata nu shtii citi?
dumneata potzi face intzelegere prin comparatzie intre ce am scris eu shi ce scri dumneata ca ai priceput ca am scris?

poi uite cate erori, deci minciuni:
-spui ca am scocotit pacatul curviei cand eu tocmai ca m-am ferit sa-l socotesc
-apoi spui ca pacatul curviei l-am socotit dragoste curata shi Har Dumnezeiesc cand eu tzi-am spus ca Dragostea Curata este cea care te sfintzeshte sub Taina shi fireshte ca este mai mare Dragostea Curata caci Dumnezeu este Dragostea Curata... Credintza Desavarshita
-exista shi casatorii lumeshti shi nu eu ci tu ai afirmat ca am afirmat eu ca Taina Cununiei este o lege lumeasca, eu vroiam sa-tzi scot in evidetza ca asha o transforma mentalitatea shi superstitzia gurii lumii

nu draga Rafael, ci ceea ce este in mintea ta vrand sa legi pacatul curviei de dragostea curata din afara casatoriei aia este ce anatemizezi caci dumneata nu concepi dragostea oamenilor care nu sunt cununatzi shi nu vor sa curveasca...

deci tzi-ai dat anatemi propria interpretare absurda shi o vede oricine cum ai pricepu iarashi mai mult din ce am scris...

deci mai oameni bunei nu mai anatemizatzi shi datzi ca sclugi la Antihrist... ca inca mai shtiu ce scriu...

ca Dragostea curata care Domnul este, o intalnim shi necununata shi cununata shi tot ea, tot Dragostea Curata te sfintzeshte prin Taina Cununiei shi itzi da posibilitatea ca din dragoste shi nesilit de nimeni sa ramai din credintza shi pentru Hristos, fidel legii sfintzeniei in casnicia ta fatza de Dumnezeu shi fatza de sotzia ta...

ce legatura are asta cu pacatul curviei care dumneata il vezi obligator in afara casatoriei shi lipsind in mijlocul ei? ce legatira? ca sa faci pe Caiafa sau cum il chema pe intaistatatorul Sinedrului? "-Ai hulit, iata dovada, anatema!" bine ca nu-tzi rupi shi dumneata hainele... dar ce interese potzi sa ai ca ma doare capul... dumneata eshti doar pripit... sa fi sanatos shi iar te binecuvantez :)

achimovjan 14.07.2008 18:26:56

Citat:

nu are rost sa iti mai raspund la prostiile tale ... nu ai decat sa crezi ce vrei ...

Sluga lui Antihrist ramai.

emanuel2007 14.07.2008 18:36:41

vsovi , iti spun sincer : nu ti-am mai citit decat primele 6 randuri , iar la al saselea m-am oprit caci mi-am dat seama ca degeaba mai citesc , ca nu are rost ... esti anatema si atata ... ce mare balci ... esti anatema ... nu intelegi ? ... ce tot tragi atata de mine sa nu te mai dau ? NU , sa fii anatema ! spui erezii si apoi vii si minti ca nu ai spus , cand se vede de la o posta ca ai spus ... eu nu mai am rabdare sa iti citesc raspunsurile caci nici carti budiste nu am obiceiul sa citesc ... las-o balta ... pentru mine ramai anatema si gata ... iar la judecata ai sa vezi tu cine a avut dreptate si cine nu ... asa ca , incheiem discutia ca nu are rost sa tot vii cu scuze de astea ...

adrian010155 14.07.2008 19:07:50

Emanuel 2007, imi pare rau pentru tine. T-a luat valul. Eu cred ca este spre binele tau sa-i ceri iertare lui vsovi. Poate ca fiecare participant la aceasta cearta, cu totul straina iubirii de aproapele, in care suntem invatati, ar trebui sa ceara iertare celor cu care s-a certat.

vsovi 14.07.2008 19:17:15

Citat:

vsovi , iti spun sincer : nu ti-am mai citit decat primele 6 randuri , iar la al saselea m-am oprit caci mi-am dat seama ca degeaba mai citesc , ca nu are rost ... esti anatema si atata ... ce mare balci ... esti anatema ... nu intelegi ? ... ce tot tragi atata de mine sa nu te mai dau ? NU , sa fii anatema ! spui erezii si apoi vii si minti ca nu ai spus , cand se vede de la o posta ca ai spus ... eu nu mai am rabdare sa iti citesc raspunsurile caci nici carti budiste nu am obiceiul sa citesc ... las-o balta ... pentru mine ramai anatema si gata ... iar la judecata ai sa vezi tu cine a avut dreptate si cine nu ... asa ca , incheiem discutia ca nu are rost sa tot vii cu scuze de astea ...

tu crezi ca vreau sa-tzi retragi anatemele domniei tale? poi sa fi sanatos da-le la fiecare, imparte linishtit pe ele...

is anatema... ce e aia pentru tine? ce pricepi tu ca sunt eu anatema? poi nu tzi-am mai spus ca asha cum procedezi dumneata e ca shi cum te-ai osandi singur...

priveshte-ma cat vrei ca si pe o anatema, da-mi anatem cat pofteshti... brrr ce m-am speriat... dar tu scrie mare ca m-ai dat anatemei, shi spune la totzi ce grozav ai fost... ???:(:(

mai mai sarmanul de tine... shi spune-mi cum este in pozitzia aia din frunte shi din dreapta? nu te apuca frigul scrashnirii dintzilor... da-te jos cat mai ai vreme... 76x???:(:(

hai ca te-am lasat ca vad ca eshti obosit dar la a da anateme vad ca nu ai obosit... poi cum potzi da anatemei pe cineva pe care nici nu-l citeshti? nu cumva din osandire fara judecata... ai de grija mai frate... ca am obosit shi eu cu tine shi am sa te ignor ca mai mult nu am ce sa-tzi spun... ce simtzi cand dai anatemi pe cineva? nu ca e ca shi cum ai facut o fapta buna? nu ca shi cum eshti mai multzumit? ei bine astea sunt simtzirile inshelarii complete...
shi itzi dau citate de la Parintele pr Arsenie Boca sa-tzi revii, ca poate de el o sa ascultzi:

* "În mintea strâmba si lucrul drept se strâmba";
* "Cea mai lunga cale este calea care duce de la urechi la inima";
* "Un suflet trist este cu luminile stinse";
* "Bobul lui se preschimba în taciune, iar el se crede grâu nedreptatit";

emanuel2007 14.07.2008 19:21:55

binecavantarea ta este absurditate , nu am nevoie de iertarea ta sau de dragostea ta eretica sau de " binecuvantarea " ta care este in realitate blestem ... iar sfintii parinti au fost intotdeauna mult mai canonisti decat papa , caci papisca isi permite sa schimbe el canoanele sfintilor parinti caci se crede infailibil asa cum va credeti si voi ; iar sfintii nu si-au permis niciodata sa schimbe sf canoane ... iti repet : anatema si lui vsovi si lui achimovjan si lui dragomirna ... a anatemiza ( nu in sensul ca sa inventam noi anateme care nu au fost deja scrise ci de a recunoaste anatemele pe care le-au dat deja sf parinti si a le face cunoscute celor care le incalca si invata erezii ) nu este propriu numai calugarilor caci canoanele trebuie respectate si de mireni si nu numai de calugari ... iar a recunoaste anatemele sfintilor parinti , cum am facut eu cand v-am dat pe voi anatemei , asta trebuie sa fie recunoscute si de mireni si de calugari si de preoti ... si exista canon care zice " anatema celui ce nu zice anatema " , care trebuie respectat de toti , mireni si calugari si preoti ... deci nu mai cersiti degeaba vrajmasa impacare caci eu cu diavolul care invata prin voi nu ma impac deci nici cu voi , ci va dau mereu anatemei , si am sa va tot dau , pana o sa o lasati balta ... nu mai incercati sa ma convingeti pe mine de ereziile voastre caci va straduiti in van ; repet : anatema cu vsovi si cu achimovjan si cu dragomirna ...

alexandra28again 14.07.2008 19:23:35

Citat:

În prealabil postat de adrian010155
Emanuel 2007, imi pare rau pentru tine. T-a luat valul. Eu cred ca este spre binele tau sa-i ceri iertare lui vsovi. Poate ca fiecare participant la aceasta cearta, cu totul straina iubirii de aproapele, in care suntem invatati, ar trebui sa ceara iertare celor cu care s-a certat.

ok hai ca cer eu iertare prima.si nu cred ca Emanuel are de cerut scuze ci cei care ironizeaza niste principii de bun simt ale religiei noastre crestine,cunoscute si arhicunoscute din cele mai vechi timpuri si acceptate de mai toate religiile.
deci te tog sa ma ierti achimovjan ,vsovi si cine a mai intrat in discutie,in contradictoriu

emanuel2007 14.07.2008 19:26:13

nu imi cer iertare caci nu am gresit cu absolut nimic ... anatema si cu adrian care imi cere vrajmasa impacare ... eu cu ereziile nu am nimic in comun ... anatema tutror celor de pe forumul acesta si din toata lumea asta care calca sf canoane care ii dau anatemei pe toti cei ce le incalca ... caci una este sa calci un canon din greseala si neatentie si sa iti ceri iertare ca ai gresit si sa recunosti valabilitatea continua si absoluta si nestramutabila si infailibiltatea canonului , si cu totul altceva este sa iei in deradere sf canoane care sunt dogme dumnezeiesti si sa spui despre ele ca sunt legi omenesti si sa le incalci din propria vointa ... deci repet : anatema tutror celor care gandesc si invata erezii ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:24:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.