Citat:
În prealabil postat de cozia
Mie Jane, mi-a deschis ochii un preot batrin din Moldova cind in anii 90 discutind de botezul protestant in riu atunci cind au invadat Moldova, mi-a spus la un moment dat:
-zice,... ah, da, astia sunt satanistii care boteaza prin scufundare pe spate. Ii ademenesc pe tineri cu hotdog si coca cola dupa care-i duc la riu si-i fac satanisti
|
Aceia sunt neoprtotestantii,adica baptisti,penticostali,adventisti,ei sunt cei mai activi si fac propaganda.Cat despre Botezul satanist,pe spate,cu coca cola si hot odg,este ceva asa,o amestecatura foarte ciudata.Eu cunosc persoane care au trecut la neoprotestanti,dar nu pentru coca cola si hot dog.Au trecut pentru ca acolo se simt ca intr-o familie,au grija unii de altii,se ajuta.Uite,sa-ti povestesc un caz,de la mine din oras.Un barbat a plecat sa munceasca in SUa,caci nevasta il parasise aici,in tara si nu mai avea de ca sa stea.Avea o ruda plecata mai demult,care se stabilise acolo,si care trecuse la baptisti.Acest om,dupa multe ezitari,s-a dus si el.Baptistii l-au primit,i-au dat serviciu,i-au dat o sotie de la ei,casa,etc.Singura conditie pusa de ei,era sa vie la ei la Biserica,adica la casa lor de rugaciune,si sa aiba grija de sotia baptista.Nu l-au botezt din nou,nimic de genul asta.Acum,omul nostru nu ast decat 5 ani,apoi i s-a facut dor de tara si s-a intors.El i-a povestit mamei mele toata aventura sa,si mama mie.
Cat despre predici de-astea fantastice,cu coal si hotdog,mai era un preot la mine la Tulcea care zicea la o predica,ca ei ii atrag pe oameni cu banane:D.Ma stricam de ras la predica,nu alta.Sa fim seriosi,ei au multi prea multi bani,sunt foarte organizati,stiu bine ce vor,sistiu cui se adreseaza.Apoi ,am asculat la B1TV o predica a unui pastor .Nu mai stiu de care protestant era.Pai vorbea atat de corect,atat de la obiect,fara sa calce nici in stanga,nici indreapta.ma gandeam,dupa ce asculatsem la Biserica o predica cu banane,hotdog,si coca cola,ca tare mult ne-ar trebui si noua astfel de predicatori in Biserica.