Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   TARIF FIX PTR UN LOC IN RAI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4175)

moro.d 25.07.2008 12:16:41

ai zis bine, la SF Liturghie se pot pomeni toti cei botezati... numai ca.... multe botezuri s-au aratat la orizont. fie prin stropire, fie prin turnare, fie numa printr-o singura afundare... iar cel valid, adica botezul lasat de Dumnezeu prin Sf Ioan Botezatorul si intarit prin Sf Parinti, nu se mai practica decat in ortodoxie; 3 afundari in numele Sf Treimi.
daca spui ca toate botezurile sunt valide, te contrazici cu Sf Ap Pavel care spune "Este un Domn, o credinta, un botez"

alynna 25.07.2008 13:48:07

La TOATE bisericile la care am fost eu pana acum nu s-a cerut nicio taxa pt pomelnic. Iar la biserica unde merg frecvent, nu se da bani la spovedit (poate doar cand vrea omul sa puna bani in cutia milei, dar nu-l obliga nimeni). Iar pt pomelnice nu se cer bani, da omul cat vrea si cat poate.
Asadar, nu mai generalizati! Daca ati gasit un loc unde se cere o suma fixa si nu va convine, duceti-va in alta parte, biserici sunt multe. In Bucuresti, in tara, oriunde.
Si sunt foarte multi preoti extraordinari, asa ca nu-i mai discreditati!!!

achimovjan 25.07.2008 16:37:54

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
ai zis bine, la SF Liturghie se pot pomeni toti cei botezati... numai ca.... multe botezuri s-au aratat la orizont. fie prin stropire, fie prin turnare, fie numa printr-o singura afundare... iar cel valid, adica botezul lasat de Dumnezeu prin Sf Ioan Botezatorul si intarit prin Sf Parinti, nu se mai practica decat in ortodoxie; 3 afundari in numele Sf Treimi.
daca spui ca toate botezurile sunt valide, te contrazici cu Sf Ap Pavel care spune "Este un Domn, o credinta, un botez"

Sa ma ierti,dar in mintea tea este o confuzie tottala.Botezul a fost instiutuit de Mantuitorul dupa Inviere cu cuvintele"Mergand invavati toate neamurile botezandu-le in numele Tatlui,al Fiului si-al Sf DUh".Atat a zis Mantuitorul,nu a zis nici de stropire sau cufindare,nici de vreo filosofie ieftina.Cat despre botezul Sf Ioan Botezatorul,acesta era al pocaintei,nu era Mantuitor"eu va botez cu apa,spre pocainta,dar cel care vien dupa mine,care este mai mare decat mine ,acela este care va boteza cuDuh sfant si cu foc..",este chiar marturia Sf Ioan Botezatorul.De fapt,mai sunt si alteledar ma opresc aici.Apoi,Botezul,am mai scris pe aici,se facea la inceput si cu apa,si prin punerea mainilor,la un loc cu mirungerea.Esential ste sa se faca in Numele Sf Treimi si prin mijlocirea materiei,caci atingandu-se de materie,Adam a cazut,si tot intrand in materie,luaind trup de om,Hristos Dumnezeu ne-a mantuit.
Apoi,Biserica ortodoxa recunoatse validittae Botezului catolicilor si al protestantilor care nu au erezii antitrintare.daca marturisec corect pe tatl,pe fiul si pe Sf Duh,botezul este valid.
Acum,dumneata crezi ce vrei.
Act despre citatele pe care mi le-ai dat,ele se portivesc mai mult ortodocsilor decat celorlate deniominatiuni.La noi sunt cei mai multi care zic "Doamne Doamne",dar nu fac nimic pt nimeni,decat ura si dispret,apoi la noi se lauda cei mai multi ca sunt "mari duhovnici",vazatori cu Duhul,mari rugatori,stalpi de rugaciune.
La catolici nu am auzit pe vreunul sa se laude cu asa ceva,iar la protesatnti nici atat.Asa ca mai uita-te si-n ograda asat,nu numai a altora.

cozia 25.07.2008 17:03:43

Mie Jane, mi-a deschis ochii un preot batrin din Moldova cind in anii 90 discutind de botezul protestant in riu atunci cind au invadat Moldova, mi-a spus la un moment dat:

-zice,... ah, da, astia sunt satanistii care boteaza prin scufundare pe spate. Ii ademenesc pe tineri cu hotdog si coca cola dupa care-i duc la riu si-i fac satanisti

C-tin 25.07.2008 17:17:05

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca

Se vede ca traiesti in lumea ta ireala!!
Imi asum 100% responsabilitatea celor afirmate!!! SE DAU BANI LA SPOVEDANIE!!!!!!! de catre ffffffff multi enoriasi si in fffffffffff multe biserici!!!!!!!!!!!mai intreaba si pe altii

In primu ran, iti spun ca atunci cand am dat un acatist la o biserica sau manastire, nu am fost conditionat sa dau o anumita suma de bani. Ma mir cu dati fratilor peste astfel de biserici. Eu daca as intilni un astfel de enorias care sa imi reproseze anumite aspecte, as ramane neschimbat si as da cat mi-as permite, nu cat mi-ar sugera el, macar atat sa stiti si voi, ca in casa Domnului nu se negociaza, ca atunci devenim ca evreii alungati de Iisus din templu. Iar daca vre-unui enorias nu-i convine de mine, asta e problema lui, nu a mea.
In al doilea rand, la spovedanie nu este obligatoriu sa dai bani. Da cine vrea si cat vrea. Eu cand am vrut sa dau, preotul m-a refuzat, stie ca iertarea pacatelor nu se cumpara. Dar ar trebui sa stiti ca nu la spovedanie se dau bani, ci mai bine ar fi daca a-ti pune si voi ceva in cutia aia sau la donatiile pentru pictura, daca este cazul, adica sa fie biserica noua ce trebuie pictata sau in renovari.

Asa e Stefane! Si eu ma minunez unde gasesc ei astefl de biserici! Am zis eu ca dupa cum le e inima, tot asa au si parte!
Iti mai aduci aminte la Prislop cand ai vrut si tu sa dai bani la pomelnic? si ti-a dat maicuta/calugarita banii inapoi ca a stiut ca esti student!

Si reactia Alynei de mai sus, mi-a placut:)
Sa speram ca toti se vor indrepta si-l vor intelege pe Dumnezeu!

achimovjan 25.07.2008 17:22:59

Citat:

În prealabil postat de cozia
Mie Jane, mi-a deschis ochii un preot batrin din Moldova cind in anii 90 discutind de botezul protestant in riu atunci cind au invadat Moldova, mi-a spus la un moment dat:

-zice,... ah, da, astia sunt satanistii care boteaza prin scufundare pe spate. Ii ademenesc pe tineri cu hotdog si coca cola dupa care-i duc la riu si-i fac satanisti

Aceia sunt neoprtotestantii,adica baptisti,penticostali,adventisti,ei sunt cei mai activi si fac propaganda.Cat despre Botezul satanist,pe spate,cu coca cola si hot odg,este ceva asa,o amestecatura foarte ciudata.Eu cunosc persoane care au trecut la neoprotestanti,dar nu pentru coca cola si hot dog.Au trecut pentru ca acolo se simt ca intr-o familie,au grija unii de altii,se ajuta.Uite,sa-ti povestesc un caz,de la mine din oras.Un barbat a plecat sa munceasca in SUa,caci nevasta il parasise aici,in tara si nu mai avea de ca sa stea.Avea o ruda plecata mai demult,care se stabilise acolo,si care trecuse la baptisti.Acest om,dupa multe ezitari,s-a dus si el.Baptistii l-au primit,i-au dat serviciu,i-au dat o sotie de la ei,casa,etc.Singura conditie pusa de ei,era sa vie la ei la Biserica,adica la casa lor de rugaciune,si sa aiba grija de sotia baptista.Nu l-au botezt din nou,nimic de genul asta.Acum,omul nostru nu ast decat 5 ani,apoi i s-a facut dor de tara si s-a intors.El i-a povestit mamei mele toata aventura sa,si mama mie.
Cat despre predici de-astea fantastice,cu coal si hotdog,mai era un preot la mine la Tulcea care zicea la o predica,ca ei ii atrag pe oameni cu banane:D.Ma stricam de ras la predica,nu alta.Sa fim seriosi,ei au multi prea multi bani,sunt foarte organizati,stiu bine ce vor,sistiu cui se adreseaza.Apoi ,am asculat la B1TV o predica a unui pastor .Nu mai stiu de care protestant era.Pai vorbea atat de corect,atat de la obiect,fara sa calce nici in stanga,nici indreapta.ma gandeam,dupa ce asculatsem la Biserica o predica cu banane,hotdog,si coca cola,ca tare mult ne-ar trebui si noua astfel de predicatori in Biserica.

C-tin 25.07.2008 17:27:27

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca
din capul locului cer iertare celor ce se vor simti jigniti de titlul si continutul acestui nou subiect...

Draga sora, uite se frumos ai inceput:)! de ai fi ramas pe aceeasi linie:(!
Mai cere-ti iertare odata... la preot de data asta si lasa topicul asta sa se inchida.
Doar vezi ca toti crestinii de pe acest forum te contrazic:)

cozia 25.07.2008 18:31:23

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Acum,omul nostru nu ast decat 5 ani,apoi i s-a facut dor de tara si s-a intors.

Si cu sotia imprumutata ce a facut, a dus-o inapoi la casa de rugaciuni?

achimovjan 25.07.2008 19:01:06

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Acum,omul nostru nu ast decat 5 ani,apoi i s-a facut dor de tara si s-a intors.

Si cu sotia imprumutata ce a facut, a dus-o inapoi la casa de rugaciuni?

Spre rusinea lui,a lasat-o acolo.Acum a venit in tara ,si s-a insurat cu o romanca.I-a pacalit si pe baptisti,si pe ortodocsi.

veilur 25.07.2008 20:21:00

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Asa e Stefane! Si eu ma minunez unde gasesc ei astefl de biserici! Am zis eu ca dupa cum le e inima, tot asa au si parte!
Iti mai aduci aminte la Prislop cand ai vrut si tu sa dai bani la pomelnic? si ti-a dat maicuta/calugarita banii inapoi ca a stiut ca esti student!

Si reactia Alynei de mai sus, mi-a placut:)
Sa speram ca toti se vor indrepta si-l vor intelege pe Dumnezeu!

Da, am vrut sa scriu si de faza asta, dar am avut un mare lapsus atunci cand scriam mesajul. Asa este, eu cand am vrut sa dau bani, paradoxal am fost refuzat pe motiv ca sunt student, iar la manastirea Prislop studentilor nu li se iau bani pe acatiste, iar cei care au venituri pot da cat vor ei, nu este nici o taxa!
Eu daca voi intilni o astfel de biserica, voi pleca imediat de acolo, nu am ce cauta la astfel de biserici unde se impun preturi, pentru ca se pangareste casa Domnului.
Am fost si la Cernica, si nici acolo nu am vazut asa ceva, ci fiecare dadea acatistul cu cati bani isi permitea, si atat, fara reprosuri din partea vre-unui enorias sau al preotului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:07:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.