Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   casatorie fara sex? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4241)

Marimira 06.10.2009 16:16:26

Citat:În prealabil postat de cris22
As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita de cativa ani si, pana acum, nu am avut nici o relatie intima cu sotul. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba". Intrebarea mea este daca unii dintre voi au mai avut astfel de probleme si cum le-au rezolvat? Sau singura solutie pt. voi a fost divortul?
Multumesc.

Draga mea, eu va lucrurile asa....mai intai nu se pot trage concluzii clare pana nu se analizeaza in amanunt situatia.Pt a se realiza acest lucru este nevoie de comunicare de dialog.Trebuie vazut mai intai de ce s-a intamplat lucr. acesta, poate doar este vorba de o neputinta fizica , sau boala sau depresie, sau altceva la care nu ne-am gandit...cand se stabileste "diagnosticul" - motivul abia atunci ne putem gandi sa dam sfaturi. In orice caz sunt multi factori de luat in seama...sentimentele mai intai, daca mai exista dragoste reciproca...daca este vorba de altcineva..daca celalalt nu s-a si rupt cumva din aceasta casnicie (adulter), daca se mai doreste impreuna convietuirea...si in functie de raspuns putem ajuta cu sfaturi.Dar cel mai mult ajuta rugaciunea! Si pt.clarificarea situatiei si pt.rezolvarea ei si sa nu uitam ca ceea ce la oameni este cu neputinta la D-zeu este cu putinta! Totusi casatoria este un drum pt. doi: ...doi trebuie sa participe ca ea sa fie vie , sa iubeasca amandoi nu conteaza cu ce intensitate iubeste fiecare, sa lupt amandoi pt binele comunj, sa participe prin toate actiunile lor la binele comun, cum ar spune parintele Arsenie Papacioc "Sa muriti si sa inviati in fiecare zi!" (impreuna...amandoi!), altmiteri nu mai exista nici o casnicie!

Marimira 06.10.2009 16:22:04

Citat:În prealabil postat de cris22 As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita d

Inca ceva, daca deja nu ai facut lucrul acesta iti recomand sa participi la slujbe speciale la Moliftele Sf.Vasile cel Mare, poate vor fi de ajutor.

caminaris 06.10.2009 16:22:15

Dragii mei

Cris22, persoana care a deschis topicul, n-a mai intrat de 1 an pe forum!

Marimira 07.10.2009 10:41:45

Intr-adevar din 07.11.2008 !...poate intre timp lucrurile s-au rezolvat sa speram ca este asa. Daca nu, poate va intra si se va bucura ca atatia oameni nu au trecut indiferenti pe langa ea ci au dorit sa ajute cu un sfat cu o vorba buna. Oricum frumos ca fratii si surorile au avut reactie la necazul - supararea cuiva!

voxdei55 15.02.2010 17:00:42

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 171690)
Intr-adevar din 07.11.2008 !...poate intre timp lucrurile s-au rezolvat sa speram ca este asa. Daca nu, poate va intra si se va bucura ca atatia oameni nu au trecut indiferenti pe langa ea ci au dorit sa ajute cu un sfat cu o vorba buna. Oricum frumos ca fratii si surorile au avut reactie la necazul - supararea cuiva!

Nu ai facut sex?..nu stii ce ai pierdut.Santem programati biologic pentru asta,iar Creatorul a muncit mult ca sa doteze femeia cu toate iar barbatul sa fie interesat de ea.Biblia spune sa nu preacurvesti...dar prea nu inseamna ca deloc.Sa nu fie in exces..!

sophia 15.02.2010 17:03:58

..................................................

SebastianD 16.02.2010 15:59:59

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 212384)
Nu ai facut sex?..nu stii ce ai pierdut.Santem programati biologic pentru asta,iar Creatorul a muncit mult ca sa doteze femeia cu toate iar barbatul sa fie interesat de ea.Biblia spune sa nu preacurvesti...dar prea nu inseamna ca deloc.Sa nu fie in exces..!

Ei , asa suntem noi , preferam sa pierdem treaba asta :)

sergiu 20.02.2010 19:32:23

Criss22,
Am vazut intr-un mesaj ca spui ca sotul tau are "patimi". Ce patimi are?

sfantatreime 23.08.2010 17:25:30

raspuns

Femei nebune si nevrednice,oare nu va dati seama ca veti da socoteala la Judecata pentru ca smintiti si pe altii cu sfaturile voastre murdare si pline de faradelegi?

I.Calin 23.08.2010 17:54:58

Căsătoria fără sex

Așa ar trebui să fie pentru fiecare creștin ortodox care și-a îndeplinit menirea de a avea copii. Și dacă nu poate avea copii? Să nu facă sex.
Vorbesc la modul ideal.
Pentru mine e o dorință, pentru alții o realitate, nici unii nu suntem mulțumiți.
Doamne, ce de drăcii avem în cap.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:58:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.