![]() |
Citat:
Crezi ca oasele celor de drept comun, care au fost ingropati la un loc cu sfintii inchisorilor, sunt la fel de galben-maronii, ca cele ale sfintilor nostri? Daca asa crezi, atunci tu esti mai naiv decat cei cu evlavie ortodoxa, caci aceia se predau in mainile lui Dumnezeu si Il lasa pe Acesta sa decida totul, in vreme ce tu iti permiti sa judeci in mod gratuit. E pacat, Aline, sa ne batem joc de suferinta unor oameni si de Duhul Sfant, Care le-a dat putere acestora sa reziste. |
Citat:
|
Citat:
Eu nu am ce astepta. M-a impresionat suferinta lor extraordinara si ii cinstesc asa cum merita, pentru credinta si dragostea lor nelimitata. Pe tine nu te-a impresionat suferinta lor si multimile de vieti sacrificate in modul cel mai bestial? Poate esti mai tare, chiar de piatra, cine stie... |
Citat:
Si eu gandeam intr-o vreme ca nu trebuie sa ne rugam decat la cei canonizati. Acum gandesc altfel. Putem merge la mormintele unor parinti si ne putem ruga. Si gandesc asa pentru ca mi-a fost dat sa intalnesc persoane cu o viata deosebita care nu ezitau sa mearga la mormintele unor mari parinti trecuti la cele vesnice. |
Citat:
|
Cutremuratoare Carte postala trimisa din temnita celor de acasa
Draga, pe scurt, cum e ordinul, ce sa-ti scriu? Ce sa-ti spun?Fetita noastra a trecut intr-a patra primara? Are ochi ca ai tai? Tot asa tristi? Cum e afara? E soare? E cer? E tutun? Aici, stau de vorba cu celula mea pe-ndelete, o-ntreb de voi, o dezmierd, apoi o zgarii, o musc, o blestem. Cateodata, umbrele voastre palpaie pe un perete si-atunci curge aur in ea, ca-n staulul din Vitleem. Tot asa e noaptea si pe la voi? Afunda ca hruba, cu luna ca un starv spanzurat de-o prajina?… De-o sa ma duc la alta puscarie cu duba, nu mai cautati nemernica mea vizuina. Uita-ma tu, sa ma uite fetita. Asa e osanda, te-astupa cu piatra, te rupe de toate… Nu-l mai asteptati pe taticu. L-a-nghitit ocna, flamanda. Mai am unsprezece ani jumatate… Radu Gyr |
De cateva zile mi s-au umflat exagerat de mult picioarele. Am pus cataplasme, am apelat si la alte remedii naturiste, dar totul parea zadarnic. Picioarele mele parca purtau o povara ce-mi ingreuia mersul.
Aveam o sticluta cu ulei din candela Sfintilor Inchisorilor de la Aiud, dar uitasem de ea. Aseara mi-am adus aminte de ea si am pus putin ulei sfintit pe paine si am mancat. De dimineata, picioarele mele intr-o stare perfecta. Mare este Dumnezeu intru Sfintii Sai. |
In materialul urmator exista imagini de la praznuirea Sfantului Valeriu Gafencu si doua momente filmate. In al doilea, se poate uramari o predica ziditoare de suflet a parintelui Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti.
http://apologeticum.wordpress.com/20...ocna/#comments |
Citat:
Multumim, Laura19, pentru aceasta radiografie a societatii de azi din Romania. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.