Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Sfintii inchisorilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4582)

Miha-anca 20.11.2012 00:23:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482976)
Pe urma, oase adunate din gropile comune (unde se aruncau si detinuti de drept comun) si puse spre inchinare, crezi ca sunt ok?
...
Evlavia ortodoxa este din pacate prea usor de exploatat ca nu de putine ori merge mana in mana cu naivitatea si ignoranta.

In cazul in care nu ai aflat inca, oasele celor, care s-au mantuit sunt albe; iar al celor care s-au sfintit sunt galben-maronii.
Crezi ca oasele celor de drept comun, care au fost ingropati la un loc cu sfintii inchisorilor, sunt la fel de galben-maronii, ca cele ale sfintilor nostri?
Daca asa crezi, atunci tu esti mai naiv decat cei cu evlavie ortodoxa, caci aceia se predau in mainile lui Dumnezeu si Il lasa pe Acesta sa decida totul, in vreme ce tu iti permiti sa judeci in mod gratuit. E pacat, Aline, sa ne batem joc de suferinta unor oameni si de Duhul Sfant, Care le-a dat putere acestora sa reziste.

stefan florin 20.11.2012 09:08:09

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482931)
A fost canonizat Pr. Sofian Boghiu? Nu, totusi exista icoane cu Pr. Sofian, caci lumea are evlavie la el.
Evlavia incepe inainte de canonizare. Vezi si Pr. Arsenie Boca. Cate minuni se fac la mormantul sau... si totusi nu e canonizat, inca. Dar tocmai evlavia oamenilor a dus la inceperea dosarului de canonizare.
Deci lucrurile merg de jos in sus.
La fel si cu Sfintii inchisorilor. Mirul care curge din moastele lor si minunile care se produc, constituie conditiile canonizarii. Faptul ca inca nu sunt canonizati inca, nu inseamna decat ca mai trebuie sa asteptam putin. De vreme ce din moastele lor curge mir, inseamna ca Dumnezeu Si-a spus cuvantul in ceea ce-i priveste.
Ca legionarii au facut o greseala in viata lor, e adevarat, dar cine nu a facut greseli? dar prin suferinta supraomeneasca din inchisori, au ispasit greselile. Credeti ca nu?!? Intrebarea se adreseaza românilor si ortodocsilor. Atunci spuneti-ne cum izvoraste mir din moastele lor?!?

si daca NU vor fi canonizati NICIODATA? Ce facem atunci? Nu crezi ca ar fi mai bine sa asteptam decizia Sinodului BOR? Acum ne facem singuri preoti si canonizam SINGURI pe cine dorim si apoi le inchinam si rugaciuni?. Mai lipseste sa ridicam si biserici si sa ii punem patroni ai acestor sfinte locasuri. Stii cum zice Ap. Pavel: "Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invatatori? Oare toti au putere sa savarseasca minuni?"(1 Corinteni 12:29). Asa ca mai multa grija!

Miha-anca 20.11.2012 14:54:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 483023)
si daca NU vor fi canonizati NICIODATA? Ce facem atunci? Nu crezi ca ar fi mai bine sa asteptam decizia Sinodului BOR? Acum ne facem singuri preoti si canonizam SINGURI pe cine dorim si apoi le inchinam si rugaciuni?. Mai lipseste sa ridicam si biserici si sa ii punem patroni ai acestor sfinte locasuri. Stii cum zice Ap. Pavel: "Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invatatori? Oare toti au putere sa savarseasca minuni?"(1 Corinteni 12:29). Asa ca mai multa grija!

Stefan florin, spune-le celor care s-au vindecat in chip minunat cu ajutorul sfintelor moaste ale Sfintilor inchisorilor, ca ar fi trebuit sa -si astepte vindecarea dupa decizia Sinodului...
Eu nu am ce astepta. M-a impresionat suferinta lor extraordinara si ii cinstesc asa cum merita, pentru credinta si dragostea lor nelimitata.
Pe tine nu te-a impresionat suferinta lor si multimile de vieti sacrificate in modul cel mai bestial? Poate esti mai tare, chiar de piatra, cine stie...

costel 07.12.2012 15:30:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 483023)

Ne lipseste vederea duhovniceasca. Sunt atatea minuni care se petrec la mormantul parintelui Arsenie, Sofian, Lacatusu etc. si noi ne multumim doar cu stiri "peste nu stiu cate mii de pelerini la mormantul parintelui X".

Si eu gandeam intr-o vreme ca nu trebuie sa ne rugam decat la cei canonizati. Acum gandesc altfel. Putem merge la mormintele unor parinti si ne putem ruga. Si gandesc asa pentru ca mi-a fost dat sa intalnesc persoane cu o viata deosebita care nu ezitau sa mearga la mormintele unor mari parinti trecuti la cele vesnice.

Laura19 07.12.2012 20:26:35

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482938)
Crezi ca si Valeriu Gafencu a fost criminal?!?

Sa nu uitam Parintele Iustin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc, Mitropolitul Anania Bartolomeu si mai sunt, dar imi scapa mie. Mie imi este de ajuns marturiile acestor parinti care au fost acolo, care au trecut prin comunism si iadul inchisorilor comuniste, nu ma intereseaza ce spune media si politicul. Cum sa am incredere in masoni si in papusarii lor? Daca am ajuns sa ne indoim si de jertfa martirilor din inchisoarele comuniste, am decazut f.mult. Si apoi ne intrebam de ce sunt atatea probleme in tara! Calcam in picioare jertfa si sangele martirilor romani, a eroilor nostrii si apoi ne smiorcaim ca aia din guvern fac numai porcarii. Normal ca fac orice din moment ce romanul isi uraste tara, isi uraste martirii si eroii neamului, nu isi iubeste familia, traditia,cultura, semenii si considera ca aia din Vest is mai buni, cu toate ca de-a lungul istoriei am observat f.bine cat de prieteni ne sunt vesticii. A avut dreptate Pr.Amfilohie cand a zis ca daca un roman vrea sa faca ceva, sa lupte cu vorba sau cu fapta, o sa fie oprimat de cei de langa el, de casnicii lui. Noi nu mai avem de-a face concret cu masonii,cu arabii, cu evreii, desi sunt si ei in spatele multor probleme, avem de-a face cu ai nostrii! "Te-ai gasit tocmai tu,ma? N-ai binecuvantare sa scrii, n-ai binecuvantare sa vorbesti, n-ai binecuvantare sa faci!" Dar cine imi da mie binecuvantare sa tac si sa abdic?

Ekaterina 19.12.2012 15:03:45

Cutremuratoare Carte postala trimisa din temnita celor de acasa

Draga,
pe scurt, cum e ordinul, ce sa-ti scriu? Ce sa-ti spun?
Fetita noastra a trecut intr-a patra primara?

Are ochi ca ai tai? Tot asa tristi? Cum e afara?
E soare? E cer? E tutun? Aici, stau de vorba cu celula mea pe-ndelete,
o-ntreb de voi, o dezmierd, apoi o zgarii, o musc, o blestem.

Cateodata, umbrele voastre palpaie pe un perete
si-atunci curge aur in ea, ca-n staulul din Vitleem.

Tot asa e noaptea si pe la voi? Afunda ca hruba,
cu luna ca un starv spanzurat de-o prajina?…

De-o sa ma duc la alta puscarie cu duba,
nu mai cautati nemernica mea vizuina.

Uita-ma tu, sa ma uite fetita. Asa e osanda,
te-astupa cu piatra, te rupe de toate…
Nu-l mai asteptati pe taticu. L-a-nghitit ocna, flamanda.

Mai am unsprezece ani jumatate…
Radu Gyr

antoniap 22.01.2013 09:50:12

De cateva zile mi s-au umflat exagerat de mult picioarele. Am pus cataplasme, am apelat si la alte remedii naturiste, dar totul parea zadarnic. Picioarele mele parca purtau o povara ce-mi ingreuia mersul.

Aveam o sticluta cu ulei din candela Sfintilor Inchisorilor de la Aiud, dar uitasem de ea. Aseara mi-am adus aminte de ea si am pus putin ulei sfintit pe paine si am mancat. De dimineata, picioarele mele intr-o stare perfecta.

Mare este Dumnezeu intru Sfintii Sai.

antoniap 18.02.2013 10:05:44

In materialul urmator exista imagini de la praznuirea Sfantului Valeriu Gafencu si doua momente filmate. In al doilea, se poate uramari o predica ziditoare de suflet a parintelui Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti.

http://apologeticum.wordpress.com/20...ocna/#comments

Miha-anca 26.02.2013 23:31:21

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 486842)
Sa nu uitam Parintele Iustin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc, Mitropolitul Anania Bartolomeu si mai sunt, dar imi scapa mie. Mie imi este de ajuns marturiile acestor parinti care au fost acolo, care au trecut prin comunism si iadul inchisorilor comuniste, nu ma intereseaza ce spune media si politicul. Cum sa am incredere in masoni si in papusarii lor? Daca am ajuns sa ne indoim si de jertfa martirilor din inchisoarele comuniste, am decazut f.mult. Si apoi ne intrebam de ce sunt atatea probleme in tara! Calcam in picioare jertfa si sangele martirilor romani, a eroilor nostrii si apoi ne smiorcaim ca aia din guvern fac numai porcarii. Normal ca fac orice din moment ce romanul isi uraste tara, isi uraste martirii si eroii neamului, nu isi iubeste familia, traditia,cultura, semenii si considera ca aia din Vest is mai buni, cu toate ca de-a lungul istoriei am observat f.bine cat de prieteni ne sunt vesticii. A avut dreptate Pr.Amfilohie cand a zis ca daca un roman vrea sa faca ceva, sa lupte cu vorba sau cu fapta, o sa fie oprimat de cei de langa el, de casnicii lui. Noi nu mai avem de-a face concret cu masonii,cu arabii, cu evreii, desi sunt si ei in spatele multor probleme, avem de-a face cu ai nostrii! "Te-ai gasit tocmai tu,ma? N-ai binecuvantare sa scrii, n-ai binecuvantare sa vorbesti, n-ai binecuvantare sa faci!" Dar cine imi da mie binecuvantare sa tac si sa abdic?

Abia acum am vazut aceasta postare.
Multumim, Laura19, pentru aceasta radiografie a societatii de azi din Romania.

AlinB 27.02.2013 00:45:22

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482989)
In cazul in care nu ai aflat inca, oasele celor, care s-au mantuit sunt albe; iar al celor care s-au sfintit sunt galben-maronii.
Crezi ca oasele celor de drept comun, care au fost ingropati la un loc cu sfintii inchisorilor, sunt la fel de galben-maronii, ca cele ale sfintilor nostri?

Poti sa-mi spui care e canonul ortodox dupa care culoarea oaselor determina gradul de sfintenie sau soarta in vesnicie a (fostului) posesor?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.