Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

penticostalulmantuibil 24.05.2010 17:52:12

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252253)
...postesc si se roaga atat de mult...

In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!
Citat:

...dar oare daca sunt atat de daruiti, de ce nu ii binecuvinteaza Dumnezeu si cu talmacirea, asa cum sfatuieste Sf.Ap.Pavel sa se roage, pentru a o dobandi?

Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:
Citat:

Talmaciul sare repede...

Pai vezi... ceea ce era de demonstrat.
Citat:

Eu as fi curioasa daca exista cazuri in care unii indivizi sunt lasati sa vorbeasca asa aiurea...

Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...

penticostalulmantuibil 24.05.2010 18:04:40

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252254)
Crezi ca Sf.Porfirie a facut o minune prin aducerea la credinta a Annoulei, cu ajutorul vorbirii in limbi, sau nu?

Eu cred in minuni.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252254)
Parca fondatorul vostru afirma ca darul a tot fost primit de-a lungul Istoriei Crestinismului, se primea, si se va primi...

Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca fondatorul Bisericii mele este Domnul Iisus Hristos. Laudat sa-i fie Numele!

Fratele Parham a spus si el ce s-a priceput dar marturisesc ca, spre deosebire de unii eu consider ca infailibilitate are doar Scriptura in manuscrisele ei originale.

Darul a fost primit de crestini in decursul Istoriei Bisericii.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 18:09:31

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252265)
intrebai daca sunt mintuit nici nu indrasnesc sa ma gindesc la asa ceva dara sa afirm dupa cum bine stie toata lumea Dumnezeu ofera NADEJDIA MINTUIRII sa fim mereu luptatori caci la capatul drumului ne asteapta cununa mintuirii.

Frate Gibi ce crezi tu despre tine, esti un fiu al lui Dumnezeu?

AndruscaCIM 24.05.2010 18:11:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252280)
In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!

In opinia ta, de fapt am inteles ca postesc pentru acest dar...si cam 3 zile, nu mai mult in unele cazuri!

Nu, mie nu mi se par model...chiar nu!
Citat:

Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:

Hey...te faci ca nu intelegi ce vreau eu sa spun, ca sa pictezi o imagine falsa cultului? Cei care vorbesc, trebuie sa si talmaceasca...ce nu intelegi din sfatul Sf. Ap Pavel?

Am zis ca e ceva ciudat cu talmaciul asta, si cu vorbitorii care nu inteleg ce vorbesc, nici nu stiu sa talmaceasca...cand asta ar trebui sa isi doreasca din spusele Sf. Apostol, nu ai citit partea asta cu rugaciunea pentru a talmaci, pai de ce?
Citat:

Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...

Sunt lasati vorbitorii sa vorbeasca...fara sa sara talmaciul vrei sa spui? In caz ca ai vorbi tu...si nimeni nu te-ar intelege in primele 5 minute, ar sari "talmaciul" nu, pentru ca ar fi vorbe in vant...desi si tu ar trebui sa simti asta ( pentru ca esti constient, si nu in transa) si sa incetezi, nu asa stau lucrurile?

Sf. Apostol Pavel afirma ca isi doreste sa vorbeasca cateva cuvinte cunoscute in Biserica, decat o multime necunoscute, voi va doriti acest lucru, tineti cont de acest indemn?

Pai cum "le au", sau nu...nu e dar de la Duhul Sfant, si impartit cui crede El de cuviinta? Exista dar, oferit mai din plin...si mai putin, iar daca " darul" nu e prea wow...vine altul care se crede mai gifted, sau cum...ca nu inteleg?

AndruscaCIM 24.05.2010 18:29:56

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252282)
Eu cred in minuni.

Cum s-a manifestat darul pana la primirea a ceea ce a primit pastorul-fondator? A afirmat ca acest dar a tot fost primit, si ca va continua sa fie primit...a dat exemple, a cunoscut oameni care au vorbit in limbi...sau el o fi fost de fapt singurul?

Cum a explicat faptul ca manifestarile sale, si afirmatiile sale nu au fost privite cu bucurie, ci cu scepticism...fiind indepartat de cultul din care facea parte?

De ce nu a fost crezut, tu de ce crezi...cum mi-ai putea explica?

Minuni s-au tot intamplat in toata Istoria Crestinismului, si asta timp de 19 secole...de ce oare ceea ce afirma ca are pastorul, nu a fost privit ca fiind dar...daca acest dar era cunoscut, recunoscut...si laudat?
Citat:

Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca fondatorul Bisericii mele este Domnul Iisus Hristos. Laudat sa-i fie Numele!

In ce an ati aparut, si datorita cui...era pastorul Parham si cei 12 credinciosi care l-au urmat, sau Iisus Hristos?

Daca imi poti da niste exemple de penticostali care au trait sa zicem...in secolul II d.Hr, sau de niste scriitori penticostali din timpurile alea, stiu eu...sec.4-5...asta ca sa poti vorbi serios cand afirmi ca Hristos e fondatorul vostru, si ca al vostru cult nu a fost fondat de un om...si eu imi schimb opinia pe loc!:3:

Incearca sa fii sincer...mai ai o sansa, aceea a fost o gluma, si chiar m-ai facut sa rad copios!:6:
Citat:

Fratele Parham a spus si el ce s-a priceput dar marturisesc ca, spre deosebire de unii eu consider ca infailibilitate are doar Scriptura in manuscrisele ei originale.

Pastorul Parham e fondatorul cultului tau, si nu exista cate un cult pentru fiecare vorbitor in limbi de-a lungul Istoriei...ci numai unul fondat de acest pastor, toti primind " darul" in masa din cate stiu eu, dupa evenimentul nefericit din.19 in care a mai aparut un cult in plus...gresesc?
Citat:

Darul a fost primit de crestini in decursul Istoriei Bisericii.

Ofera-mi exemple de crestini care au primit darul, cum l-au primit, cum se manifestau...cum erau priviti...si daca au fost excomunicati, sau au infiintat culte in virtutea primirii acestui dar...si atunci am sa cred ca pastorul Parham a fost intr-adevar daruit, si nu pe meadows!:3:

AndruscaCIM 24.05.2010 19:36:24

*sec.20...sorry! Deci putin mai fresh acest cult...:4:

penticostalulmantuibil 24.05.2010 20:35:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252288)
Pastorul Parham e fondatorul cultului tau...

Andrusca, tu chiar crezi ca Cerularie a fost fondatorul cultului tau?
Sau crezi ca tu esti singurul crestin care crede ca Hristos a fost fondatorul Bisericii lui?
Toti crestinii cred ca ei sunt urmasii lui Hristos, a Apostolilor si a Bisericii primare. E normal sa fie asa.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252288)
Daca imi poti da niste exemple de penticostali care au trait sa zicem...in secolul II d.Hr, sau de niste scriitori penticostali din timpurile alea, stiu eu...sec.4-5...asta ca sa poti vorbi serios cand afirmi ca Hristos e fondatorul vostru, si ca al vostru cult nu a fost fondat de un om...si eu imi schimb opinia pe loc!:3:

Incearca sa fii sincer...mai ai o sansa, aceea a fost o gluma, si chiar m-ai facut sa rad copios!:6:

Pai crezi ca eu nu rad cu lacrimi de drepturile pe care (in mod serios) si le aroga unii de pe aici?

Ca sa fiu in ton cu ei as putea spune ca toti Apostolii si urmasii lor au fost penticostali pentru ca au vorbit in limbi. Toti scriitorii Noului Testament asisderea. Biserica Penticostala e singura Biserica Botezata cu Duhul Sfant ca la Cincizecime. Toate celelalte-s false, normal. Daca vor sa aiba parte de mantuire trebuie sa vina la credinta care a fost data Sfintilor odata pentru totdeauna.

Tu crezi ca doar in BO se spun cele de mai sus?

Doar ca pe la noi astea-s pentru novici. Pe cand aici pe forum vad oameni in toata firea, cu conostinte teologice solide, care sustin cu seriozitate ca biserica lor (cultul, confesiunea) are monopol pe mantuire.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 20:38:54

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252307)
*sec.20...sorry! Deci putin mai fresh acest cult...:4:

Old and fresh yeah, oldies but goldies :))

AndruscaCIM 24.05.2010 21:21:38

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252322)
Andrusca, tu chiar crezi ca Cerularie a fost fondatorul cultului tau?
Sau crezi ca tu esti singurul crestin care crede ca Hristos a fost fondatorul Bisericii lui?
Toti crestinii cred ca ei sunt urmasii lui Hristos, a Apostolilor si a Bisericii primare. E normal sa fie asa.

Nu, Ortodoxia nu a aparut in urma interpretarii Cuvantului lui Dumnezeu pe la anul 1911...sau in urma tremurului unui/or om/oameni, cam asta e ceea ce cred eu, deci nu ceea ce crezi tu ca...as crede eu!

Toti crestinii care nu au legatura cu Biserica Primara, si nici nu cunosc (pentru ca nu li se preda) Istoria Crestinismului, nu cred in Sfintii Parinti, in Sfanta Traditie, in succesiunea apostolica, in Sfinti, Martiri, nu cred in Unitatea Bisericii, nu au Sfintele Taine...deci nu cunosc nimic din toate acestea nu pot fi urmasii Bisericii Primare...ci numai a celei de-a 3-4-5-6-7-8-9-10-100 a.
Citat:

Pai crezi ca eu nu rad cu lacrimi de drepturile pe care (in mod serios) si le aroga unii de pe aici?

Lacrimi de crocobaur cred, da...si te si inteleg, pai cum sa poti afirma cu fruntea sus, si cu pieptul bombat ca un cult aparut in urma unui pastor exclus din alt cult prin sec.20 poate fi Biserica Primara?...si mai cred ca ori de cate ori calculezi iti vine sa plangi, chiar inainte sa afli rezultatul?:6:
Citat:

Ca sa fiu in ton cu ei as putea spune ca toti Apostolii si urmasii lor au fost penticostali pentru ca au vorbit in limbi. Toti scriitorii Noului Testament asisderea. Biserica Penticostala e singura Biserica Botezata cu Duhul Sfant ca la Cincizecime. Toate celelalte-s false, normal. Daca vor sa aiba parte de mantuire trebuie sa vina la credinta care a fost data Sfintilor odata pentru totdeauna.

Din pacate tin sa te anunt ca al tau cult penticostal a cam deviat de la credinta adevarata...aia din America, nu se mai vede inflacararea aia de acolo, oamenii aia plini de Duh, plini de energie, de suflet, de dar!

Adica nah, voi cred ca v-ati ratacit de acum, pentru ca ati plecat de la vatra credintei adevarate, a profetilor( nenumarati) si cultelor infloritoare!

Stii ca acum Biserica Adevarata e de fapt una dintre acestea de mai jos?[SIZE=+1][COLOR=#804000]
Adunarea lui Dumnezeu
Biserica lui Dumnezeu
Biserica lui Dumnezeu a Profetiei
Biserica Internationala a Evangheliei
Biserica Baptista Penticostala a Voii Libere
Credinta Apostolica s.a. [/COLOR][/SIZE]

Trist, nu? Numai noi cunoastem toate sectele care apar, le tinem evidenta, le cunoastem Istoria...insa voi nu constientizati ca degeaba strigati cucurigu spre curtea noastra, cand aceleasi argumente ale indepartarii de Biserica Adevarata...vi le striga cei aparuti de dupa voi, cu alte profetii, alti profeti, alti fondatori!:2:

Eu zic sa ne "orientam cu totii spre ultimul cult aparut", parca asta e mersul...nu?

In plus ti-am zis...niet Duh Sfant la voi, atata doar, poate ca ar trebui sa vad cum arati tu, ca sa ma pot pronunta : dupa cum zicea un Pastor Penticostal " sa vad de esti un crestin comestibil"!...(iti arat si inregistrarea, asta dupa ce ma vei fi facut mincinoasa notorie de profesie):39:
Citat:

Tu crezi ca doar in BO se spun cele de mai sus?

Eu cred ca numai in Biserica Ortodoxa se spun, dar constituie si Adevarul, singurul, unicul...in rest: masini avariate in proportie de 90%, care stau sa pice din km in km, dar nu sunt lasate de soferi sa moara.
Citat:

Doar ca pe la noi astea-s pentru novici. Pe cand aici pe forum vad oameni in toata firea, cu conostinte teologice solide, care sustin cu seriozitate ca biserica lor (cultul, confesiunea) are monopol pe mantuire.

Nu, lasa cuiul in jurul in caruia te invarti cu mantuirea(aici e e vorba de alt aspect, pe care il ocolesti);Biserica Ortodoxa este Biserica Adevarata, si pentru a sti asta nu e nevoie de cunostinte teologie solide...ci de cunostinte eretice solide ca sa nu recunosti!!

AndruscaCIM 24.05.2010 21:29:01

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252326)
Old and fresh yeah, oldies but goldies :))

Nu tu oldies, nu tu goldies...ci numai fresh, si cu multe E-uri ca sa para "ardeiul" rosu, shiny, si... "ardei" ( iar in traducere teologica=cult hranit cu multe erezii/ inselari...etc)

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.