Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   Iubirea - Taina sau Negot? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5083)

eduardd 20.12.2008 14:52:33

[SIZE=2]Îndrăgostirea presupune ca centrul existenței noastre să-l predăm celuilalt .....continuare aici: [/SIZE]http://tainacasatoriei.wordpress.com/2008/03/31/indragostirea-presupune-ca-centrul-existentei-noastre-sa-l-predam-celuilalt/

mirelat 21.12.2008 06:16:39

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 104992)
Cea mai profunda stare de iubire este aceea cand daruiesti din iubire, si nu cand primesti din iubire. Cand daruiesti dezinteresat si influentat doar de sentimentul profund si viu.
Din pacate, iubirea a capatat multe sensuri si multe intelesuri de-a lungul timpului, si poate ca si in viata fiecaruia dintre noi, fiindca in locul sentimentelor frumoase apare teama, farmecul si egoismul,o invalmaseala de virtuti si orgolii care debusoleaza amarnic.

:1: frumos si plin de adevar scurtul tau eseu despre iubire, draga ory, subscriu si eu.

simelle 21.12.2008 11:36:08

iubirea adevarata

Cred ca nu toti oamenii sunt capabili sa iubeasca cu adevarat si acest lucru tine de constructia lor interioara.. cei care spun dupa o luna "te iubesc" , oare iubesc cu adevarat? sau cei care spun cu o saptamana inainte sa se desparta de tine " te iubesc",stiu ei oare ce este iubirea? sau este o alta minciuna pe care o spun cu usurinta la orice pas. o persoana care iubeste, il linisteste pe cel in suferinta, nu-l lasa inima sa-i faca pe cei de langa ei sa sufere..
si cum poti scapa de o iubire care o ai in tine si nu mai este posibila?

ory 21.12.2008 12:06:05

"Fiecare om iubeste atat cat simte,dar mai ales cat intelege!"....foarte adevarata aceasta maxima.

cristiboss56 21.12.2008 13:23:59

Iubirea se imbraca in cel iubit ca intr-o haina. Dragostea pe care o revarsam asupra oamenilor este ca o lumina care descopera lucrurile aflate pana atunci in intuneric. Prin iubire cunoastem si vedem pe celalalt in adevarata lui lumina. Cand iubesti , pana intr-atat te daruiesti, incat doresti sa intri in voia celui iubit, ajungand sa te identifici in gandurile lui, sa-l retraiesti in propria ta inima, in propriul tau trup, in propria ta rasuflare, incat cel iubit dintr-odata ti se descopera, in intregimea sa, in tine insuti, ca tine insuti.

ory 21.12.2008 14:31:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 105240)
Iubirea se imbraca in cel iubit ca intr-o haina. Dragostea pe care o revarsam asupra oamenilor este ca o lumina care descopera lucrurile aflate pana atunci in intuneric. Prin iubire cunoastem si vedem pe celalalt in adevarata lui lumina. Cand iubesti , pana intr-atat te daruiesti, incat doresti sa intri in voia celui iubit, ajungand sa te identifici in gandurile lui, sa-l retraiesti in propria ta inima, in propriul tau trup, in propria ta rasuflare, incat cel iubit dintr-odata ti se descopera, in intregimea sa, in tine insuti, ca tine insuti.

Doamne,ce frumos spui Cristi,dar cat de dureros poate fi uneori cand incepi sa te identifici cu celalalt,sa te daruiesti pana intr-atat incat te pierzi pe sine...si-apoi,te tot cauti in zadar ca o fantoma damnata sa baiguie prin lumea pe care nu o mai intelege deloc,prin sinele caruia nu-i apartine si se simte atat de strain,atat de saracit de zambet si simtire specifica eu-lui altadata increzator.
Iubirea este cel mai extraordinar,cel mai nedefinit si complex dar al pamantului,al pamantenilor,din pacate ne dovedim uneori prea neputinciosi pentru a o purta,pentru a o percepe asa cum se cuvine,cu maretia ei cu tot.
Ce frumos spui Cristi despre iubire!...

cristiboss56 21.12.2008 14:46:56

Pai draga Ory, ea iubirea a fos "perfuzia" ce mi-a salvat viata in momentele cele mai grele ale vietii mele, fara ea, chiar ca nu stiu efectiv ce m-as fi facut.

MarinaAlca 21.12.2008 17:22:10

Ce e iubirea?-Celia L.B

Iubirile nu mor...
Iubirea nu se-nvata...
Iubirea este sacra-
Inaltator mister...
Iubirea e lumina
Si e caldura-n vatra...
E binecuvantarea
Ce vine din eter...
Iubirea e iertare,
Iubirea e credinta,
Iubirea e speranta,
E suferinta.. rug...
E ham de bunavoie,
Pe drum fara hotare,
Fara-a carti sa traga
Planeta intreaga-n jug...
Dar oricat de curata
Ne-ar ferici iubirea,
Privind tot inainte
Si nicicand inapoi,
Ea dainuieste vesnic
Si nicicand nu ne minte
Cand e impartasita
Si impartita-n doi!

Anca-Miha 22.12.2008 02:27:42

"Limba romana are nepretuitul avantaj de a poseda cuvintele "iubire" si "amor" pentru doua lucruri cu totul deosebite, denumite in alte limbi cu un singur cuvant".
(din Garabet Ibraileanu moralist)

cristiboss56 22.12.2008 10:23:50

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 105335)
"Limba romana are nepretuitul avantaj de a poseda cuvintele "iubire" si "amor" pentru doua lucruri cu totul deosebite, denumite in alte limbi cu un singur cuvant".
(din Garabet Ibraileanu moralist)

Asa este ! Pai iubirea e iubire, amorul e sex si iar sex si cele doua, iubire si amor nu au nimic comun intre ele. Unii vor spune totusi ca si la una si la cealalta exista sex. Nu ! Hotarat nu. Amorul e desfrau si mare inselatorie cand il confundam cu iubirea. Aceasta confuzie este o palma data iubirii !

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:21:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.