Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciuni in versuri ! + (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5294)

cristiboss56 17.08.2009 01:09:50

Cu tine -n gând

Cu Tine-n gând, Te chem să vii / să-mi aperi viața de-orice cuget rău / Te chem din zori de flori și simfonii, / cu îngeri albi plutind în jurul Tău. / Cu Tine-n gând, Te chem sfios, / privind sub pleoape cerul înstelat. / Cu Tine orcie gând e-un vis frumos / și orice vis frumos e-adevărat. / Cu Tine-n gând, doar eu și Tu, / un psalm de Har să fie viața mea. / Doar "nu" să spun atunci când Tu spui "nu", / și "da" să spun la orice spui Tu "da". / Cu Tine-n gând, c-an Paradis, / de-acum și până-n cer mă voi trezi. / Cu Tine -n gând să fiu pe căi de vis / și iar cu Tine-n gând în zori de zi.

Hartford 17.08.2009 17:33:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 160356)
Cu Tine-n gând, Te chem să vii / să-mi aperi viața de-orice cuget rău / Te chem din zori de flori și simfonii, / cu îngeri albi plutind în jurul Tău. / Cu Tine-n gând, Te chem sfios, / privind sub pleoape cerul înstelat. / Cu Tine orcie gând e-un vis frumos / și orice vis frumos e-adevărat. / Cu Tine-n gând, doar eu și Tu, / un psalm de Har să fie viața mea. / Doar "nu" să spun atunci când Tu spui "nu", / și "da" să spun la orice spui Tu "da". / Cu Tine-n gând, c-an Paradis, / de-acum și până-n cer mă voi trezi. / Cu Tine -n gând să fiu pe căi de vis / și iar cu Tine-n gând în zori de zi.

Ce frumos..........multumim Cristi :53:

teatru-copii 17.08.2009 21:37:04

Iartă-mă Doamne!
Voiam să zbor printre îngeri,
eu din lutul cel mai murdar!
Fără suflarea Ta,
fără forma mâinilor Tale,
fără să ard în cuptoarele Tale,
fără-a mă sparge de pietrele Tale,
adunându-mă iarăși din cioburi.
Mă cățăram pe norii murdari
Să Te caut
Plouând cu durere și Tu...
Tu erai jos...
Cel mai jos,
în cel mai limpede izvor al Minunii,
cu ușile raiului deschise
în privirile mele încețoșate
de lacrimi murdare.

cristiboss56 17.08.2009 22:36:42

Impăcare

Cu sufletul spre Domnul am strigat : / "Iisuse-al meu, de pacea Ta mi-e sete . / Mă ține lutul meu, de lut legat, / Și-n van vrea fierea lumii să mă-mbete. / Spre Tine merge dorul meu întreg. / La Tine-mi este orișice dorire. / Ci lasă-mă de lut să mă desleg, / Să vadă sufletu-mi a Ta mărire. / Mi-e sete de odihnă, Doamne-al meu, / Mi-s mâinile și tălpile o rană. / Din coastă sânge-mi picură mereu, / În drumul de păcat și de prihană. / Primește-mi , Bune , sufletul stingher, / Gătește-mi însuți locul de hodină, / Mă lasă astăzi să mă'nalț la cer, / Dezleagă-mă de haina mea de tină". / Și glasul Domnului grăi răspuns : / "Durerea ta mă sfâșie de milă, / Când plânsul tău la mine a pătruns, / Mi-a înflorit o rană-n piept, copilă. / Ridică-n slavă ochii tăi uimiți / Și-mi vezi durerea spinilor pe frunte ; / Privește-n ochii mei de plâns topiți / Și-n palme vezi-mi chinurile crunte . / Eu n-am cerut atunci să vin în sus, / Deși Părintele ceresc mi-e Tată ; / Din cupă am sorbit amar nespus, / Și cupa mea e-n veci nedeșertată . / Dar rana ta mă doare mai cumplit, / Pe cruce-am sângerat și pentru tine ! / Te-am cunoscut din veci și te-am iubit, / Și-i grea povara dragostei depline". / Și-am îngânat , cu duhul umilit : / "Primește-mă - n iubirea Ta cerească, / Și lasă, Doamne, 'n lutul istovit, / Dureri și răni în sânge să-nflorească".

cristiboss56 20.08.2009 22:18:25

Dumnezeule preasfinte ! + << După Psalmul , 66 - Un Psalm al lui David >>

Dumnezeule Preasfinte, ia-ne iar sub a Ta pază, / Miluiește-ne, din slava-Ți și ne binecuvântează ! / Fă să strălucească, Doamne , peste noi, Preasfânta-Ți față / Și pe calea mântuirii să pășim mereu ne-nvață ! / Să cunoaștem totdeauna calea Ta pe-acest pământ / Și-ntre neamurile toate, ajutorul Tău Preasfânt ! / Preamărească-Te, o , Doamne , toate neamurile lumii, / Veselească-se, prin Tine, toți câți sunt pe fața lumii, / Că tu judeci cu dreptate, neamurile de sub stele / Și spre bine totdeauna le povățuiești pe ele ! / Preamărească-Te, o Doamne, toate viile popoare, / Toate neamurile lumii câte viețuiesc sub soare, / Câte cugetă la Tine, câte pot grăi cuvântul, / Că, prin vrerea Ta, Stăpâne, și-a dat roada lui pământul ! / Să ne binecuvânteze Dumnezeu pe noi mereu, / A Lui binecuvântare să ne-o dea-n veci Dumnezeu ! / Să se teamă de-a Lui dreaptă și de numele Lui sfânt / Toate marginile lumii și-ale-ntregului pământ !

cristiboss56 22.08.2009 19:57:44

Golgota

Te vindem iar cu sărutări viclene, / Prin nepăsare oarbă și prin lene / Te biciuim cu vorbe de ocară, / Te pălmuim cu ură ca de fiară. / Te adăpăm cu suc de-amărăciune, / Din poftele rele și din stricăciune. / Te țintuim pe cruci de nedreptate, / Prin cuiele uciderii de frate. / Iar împletim blestemele de tată, / Să-ncingem, Doamne, fruntea-nsângerată. / Tu iarăși zici, în blândă rugăminte : / "Nu știu ce fac. Îngăduie-i , Părinte ".

Danette 22.08.2009 23:35:03

Fecioara curata

Este cantec, adevarat, dar si poezie a inimilor noastre!

Fecioara Maica Maria
Stapana Imparateasa
Pe tine te fericim

Curata fiica din Adam
Parfum de floare aleasa
Pe tine te fericim

Aleasa fiica de imparat
Fecioara nenuntita
Pe tine te fericim

Smerenia te-a ridicat
Si te-a facut slavita
Pe tine te fericim

Mai sus de ceruri te-ai suit
Prin nasterea straina
Pe tine te fericim

Pe heruvimi ai covarsit
In cinste si lumina
Pe tine te fericim

Si serafimii in zborul lor
La slava ta cu dor privesc
Pe tine te fericim

Arhanghelii si ceata lor
De frumusetea ta doresc
Pe tine te fericim

Cantarea heruvimilor
Spre tine se indreapta
Pe tine te fericim

Iar ceata serafimilor
In ode se desfata
Pe tine te fericim

Arhanghelii neincetat
Cu toate ostile ceresti
Pe tine te fericim

In dorul lor nesaturat
Din lauda nu se opresc
Pe tine te fericim

Esti bucuria cetelor
De ingeri laudata
Pe tine te fericim

Esti pacea si sfintitul dor
A sfintilor curata
Pe tine te fericim

Esti mangaierea tuturor
Ce tie se inchina
Pe tine te fericim

Esti Maica ortodocsilor
Si-a lor nadejde buna
Pe tine te fericim

A randuielilor ceresti
Stapana mult cantata
Pe tine te fericim

Esti si a celor pamantesti
Scapare intemeiata
Pe tine te fericim

Din aurorile ceresti
Faclie luminata
Pe tine te fericim

Si noua ne impartasesti
Lumina cea curata
Pe tine te fericim

Potir sfintit ce daruiesti
Izvor de nemurire
Pe tine te fericim

Adapa-ne pe noi cei rai
Cu vesnica-ti iubire
Pe tine te fericim

Si ne hraneste neincetat
Cu painea de viata
Pe tine te fericim

Ce dintru tine s-a luat
Fecioara prea curata
Pe tine te fericim

O, Maica fara de pacat
Balsam de mangaiere
Pe tine te fericim

Ne fi celor ce-am apucat
cararea spre Inviere
Pe tine te fericim

Fecioara Maica te avem
Liman de mantuire
Pe tine te fericim

Si bucurie si indemn
Si cale de suire
Pe tine te fericim

Bucura-te roza de mai
Si floarea curatiei
Pe tine te fericim

Bucura-te sfintite Rai
Salasul fecioriei
Pe tine te fericim

Mireasa sfanta al tau dor
Ne umple de iubire
Pe tine te fericim

Si ni se face tuturor
Urcus spre Imparatie
Pe tine te fericim

Fecioara, acoperamant
A lumii intregi Stapana
Pe tine te fericim

Pazeste al nostru sfant pamant
Si vatra si gradina
Pe tine te fericim

Si cu caldura te rugam
Stapana prea sfintita
Pe tine te fericim

Pazeste-ne, te imploram,
De-a celui rau ispita
Pe tine te fericim

Ne apara si te pazim
Si turn de aparare
Pe tine te fericim

Si calauza celora
Ce-n tine-si-au scapare
Pe tine te fericim

Si Imparatia lui Hristos
Ne-o da ca mostenire
Pe tine te fericim

Ca sa-ti aducem ca prinos
A noastra multumire
Pe tine te fericim

Si sa-ti cantam neincetat
Cantarea ta-n vecie
Pe tine te fericim

Cuvine-se cu adevarat
Sa te slavim Marie
Pe tine te feric&iuml;m

cristiboss56 23.08.2009 16:34:46

Fecioara !

Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă să sufăr / Dumnezeiește, / Picurându-mi în suflet / Pacea. / Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Îmvață-mă să iert / Dumnezeiește, / Zidindu-mi în suflet / Lumina. / Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă să iubesc / Dumnezeiește, / Îmbogățindu-mi în suflet / Cuvântul / Născătoare de Dumnezeu / Fecioară ! / Învață-mă . . .

cristiboss56 26.08.2009 20:54:45

Rugăciune

Așa cum orbul îți cerea / Veeri, din cruntul lui prăpăd , / Îți cer și eu, din lumea mea : / "Să nu mai văd !" / În bezna Lumii, tot mai grea , / Mult mai senin va lumina, / Decât "lumina" unor crai. / Și păcătos, precum mă știu, / Ia-mi și auzul, surd și orb / Să merg prin lume, ca-n pustiu, / Hrănit cu pilde, de un corb. / Așa cum orbul îți cerea / Vederi, din crudul lui prăpăd, / Îți cer și eu, din lumea mea : / "Să nu mai văd ! "

cristiboss56 26.08.2009 21:01:46

Fii cu noi întotdeauna

Fii cu noi întotdeauna / Dumnezeul nostru Sfânt , / Te rugăm dă-ne putere / Să ținem Legământul Sfânt. / Te rugăm, Doamne Iisuse, / Să ne binecuvântezi. / Frați, surori de pretutindeni, / În Tine să ne unești. / Și c-o dragoste fierbinte / Ție Doamne să-Ți urmăm, / Numele prea-Sfânt și mare / Mai presus să-L înălțăm.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:42:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.