![]() |
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]De asta spuneam, pe aici, pe forum ca, credinta o ai si o porti in suflet. De acolo, nimeni n-o poate smulge, nimeni nu o poate alunga. Si, depinde numai de noi, cum vom sti sa o transmitem mai departe.[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]2. daca sunteti credinciosi, cu adevarat, de ce va este frica, domnilor ca cineva v-ar putea lua credinta? [/COLOR] [/quote] Nu e vorba de a ni se lua credinta. E vorba insa de a slabi Biserica Ortodoxa prin acceptarea unor invataturi si practici straine de ortodoxie. Sfintii Parinti, prin Duhul Sfant, deci inspirati de Dumnezeu, au proorocit situatiile prin care trecem si ne-au spus si ce e de facut, si anume sa ne rugam si sa ne indepartam de pacate, pentru ca dusmanul sa nu aiba succes. Credinta nu va disparea, ci se va ajunge pana intr-acolo incat credinciosii vor accepta mai degraba sa-si dea viata, decat sa il accepte pe Satan drept stapan, caruia sa i se inchine. Ramane ca fiecare pentru sine, sa ia aceasta hotarare si sa ramana neclintit. Toate incercarile vietii sunt menite tocmai de a ne intari in acest sens. [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Cine crede cu adevarat în Dumnezeu nu se teme de nimeni si de nimic!...[/COLOR] :25: [/quote] Adevarat! De nimeni si de nimic, doar de Dumnezeu! Daca nici de Dumnezeu nu te temi, cazi in extrema cealalta si nu e bine. Citat:
Orthdox4life tine la adevarul de credinta, pe care trebuie cu totii sa-l respectam. Cum noi nu l-am vazut pe Dumnezeu nici unul, trebuie sa-i credem pe cei care au primit Duh Sfant si au fost inspirati de EL. Parerile personale sunt omenesti si nu pot avea pretentia ca exprima adevarul. Abia cei, care insista in a avea pareri personale pot fi suspectati de orgolii. Citat:
Sf. Marcu Ascetul spune ca botezul este desavarsit, da nu desavarseste pe cel ce nu implineste poruncile. Daca nu implinim poruncile, suntem necredinciosi si stapaniti de pacat, putand ura pe oricine. Dar cel desavarsit nu va mai ura pe nimeni, ci ii va iubi pe toti. La acel nivel nu am ajuns inca; de aici diferentele de opinie. Adevarul totusi este unul singur si catre acesta trebuie sa tindem. Silverstar, sunt CONVINSA, ca daca incepi sa te preocupi putin de intelegerea limbajului ortodox, vei descoperi nestematele ortodoxiei. Intr-adevar, fara a cunoaste limbajul, ortodoxia este doar o alta "limba straina" neinteleasa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Apoi, am mai spus pe aici ca progresul si schimbarea fac parte din evolutia omenirii. Un om cu un limbaj involuat nu poate fi un om al timpului contemporan. De fapt, ce se urmareste? Incremenirea crestin-ortodoxului intr-un timp nedefinit? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Si altceva: acum 1500, 1900 de ani cine cunostea cuvantul "ortodoxie." [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Nu-i nevoie sa-mi raspunzi. Maine voi vorbi cu colegul de religie care este si preot si stiu ca o sa-mi ofere informatii corecte, eventual si o carte despre istoria ortodoxismului.[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Si, in acelasi context: Limba romana - am citit sau am auzit la TV-uri, cum ca se lucreaza la o Biblie accesibila oricui si scrisa pe intelesul oricui. Adica un limbaj al zilelor noastre, un limbaj evoluat. Daca BOR este de acord cu asa ceva, este de acord cu folosirea limbajului evoluat al limbii romane, atunci iar intreb: suntem noi oare mai catolici decat papa?[/COLOR] |
Citat:
Draga Cristi poate o sa te deranjeze putin ce am sa-ti spun dar totusi o sa incerc.Sunt mai multe feluri de pacate pe care le face omul,sunt cele generationale,care le mostenim de la parinti,cele pe care le facem noi prin invoirea cu ispitele si mai e un fel de pacate dupa cum spune Parintele Arsenie Papacioc,pacatele providentiale.Acest fel de pacate se refera la binele pe care am fi putut sa-l savarsim in viata si nu l-am facut.Adica daca ne-am fi putut ruga mai mult si noi am ales sa ne rugam mai putin sau daca am fi putut invata mai mult si noi am invatat mai putin sau daca am avut ocazia sa facem o fapta buna si nu am facut-o si tot asa,deci se refera la binele pe care am avut ocazia in diferite circumstante sa-l facem si din diferite motive nu l-am facut,acestea se numesc pacate providentiale.Sa sti ca sunt multi sfinti care ar fi putut sa zica,ma ce treaba am eu cu ce se intampla in lume,eu sunt cu Dumnezeu si ma doare in cot ca credinta ortodoxa este in pericol.Daca toti aparatorii ortodoxiei ca Sf Maxim Marturisitorul Sf Nicoale care i-a dat o palma lui Arie pentru ereziile sale,,imparatii Constantin si Elena care au marturisit credinta ortodoxa si au facut-o publica si accesibila oricui.Inainte crestnismul se oficia pe la colturi,adica in partile nevazute al societatii,in case particulare,in gradini,adesea pe sub poduri,in pesteri in paduri,de ce,pentru ca nu era voie,pentru ca nu era oficial si mureau,mureau poate cei mai multi dintre crestini(fiind prigoniti),Dumnezeu stie cati martiri are.Si a venit un om,pe nume Constantin,care si-a pus viata in slujba Lui Dumnezeu si a vrut ca mesajul Lui Dumnezeu sa ajunga la urechile tuturora,nu pentru ca s-a gandit ca martiri nu sunt buni,sau ca nu se mantuiesc si asa,ci s-a gandit ca poate prin felul in care crestinismul s-ar fi facut public,daca ar fi o religie oficiala toti ar putea sa auda cuvantul Lui Dumnezeu.Si va ganditi ce mare lucru a facut,dar oare va ganditi ca aceasta facere,aceasta implinire,aceasta maretie de afirmare a Lui Hristos la nivelul mondial de la vremea respectiva a fost rezultatul unui da a unei mame.O mama,o mama modesta,se spune ca s-ar fi nascut in Tracia,poate era din zonele noastre,si-a crescut copilul cu o cuviinta,buna cuviinta.I-a spus dragul mami asa se cuvine sa faci un lucru,asa e bine sa implinesti alt lucru.Nu vedem la Constantin doar ce nu a facut sau ce a interzis altora,vedem ce a facut,da-ul lui,care ce este de fapt,este samanta da-ului sadit de mama lui.Mama lui si-a pus vreodata problema ca de ea va atarna istoria crestinismului?Probabil ca nici nu a indraznit sa cugete la asa ceva,dar a afirmat cu DA ceea ce era de afirmat in fata fiului ei si-a crescut fiul cum se cuvine.Nu stiti cati Constantini aveti in familie sau Elene,cati care sunt slujitorii Lui Dumnezeu si pe care se va sprijini Biserica in viitor.Spunea parintele Tanase ca suntem intr-o criza morala si de ce,pentru ca ne-am omorat preotii,pai sa ne gadim ca la trei milioane de avorturi cati dintre ei ar fi putut sa fie preoti,martiri,doctori,profesori,sa ne gadim ca la fiecare afirmatie pe care o facem avem sansa de a-L marturisi pe Hristos sa marturism adevarul sa marturism credinta ortodoxa cum au facut toti marii sfinti care s-au luptat pentru apararea ortodoxiei,cum au facut Apostolii,cum au facut toti mucenicii cei prigoniti pentru Hristos si pentru dreptate.La Sfanta Liturghie se spune asa:Fericiti cei prigoniti pentru dreptate ca a lor este Imparatia Cerurilor.Pai cum sa fim noi prigoniti pentru dreptate daca noi nu o marturisim si nu o aparam la nevoie?Ce sa mai zicem de Sf Maxim Marturisitorul care a devenit principalul aparator al Ortodoxiei impotriva ereziei monotelite(o doctrina religioasa prin care cei de atunci afirmau ca Iisus Hristos a intruchipat doua naturi,una divina și una umana,dar o singura voința,cea divina). La anul 649 apare la Roma pregatind Sinodul condus de Papa Martin I(pe atunci Papa era ortodox)de condamnare a monotelismului.In anul 653 este adus cu forta la Constantinopol impreuna cu Papa,deoarece imparatul sustinea monotelismul,iar in 655 vor fi condamnati.Sf. Maxim e trimis in exil la Bizya,in Tracia. La 656,imparatul Constantin al II lea il aduce la Constantinopol si incearca sa il determine sa treaca de partea monotelistilor,dar Maxim refuza si in timp ce toti se supuneau vointei imparatului,numai el s-a ridicat impotriva și a indemnat și pe altii sa nu se supuna,incredintandu-i prin scrisori sa nu-si schimbe credința lor.Este torturat si trimis din nou in exil,la Terebesis,in Tracia. In anul 662 este adus din nou la Constantinopol cu noi persuasiuni de trecere la Monotelism.Refuza a doua oara,este torturat,impreuna cu ucenicul sau Anastasie,prin taierea limbii și a mainii drepte. Este aruncat din nou in exil,pe coasta orientala a Marii Negre.Acolo moare la varsta de 82 de ani,epuizat de torturi dar fara sa fi facut nici o abatere de la Ortodoxie. http://www.crestinortodox.ro/admin/_...urisitorul.jpg Deci Cristi daca tu consideri ca citirea psalmului 118 este deajuns pentru a salva orotdoxia atunci asta e parerea ta dar sa sti ca e gresita.O spun sfintii nu eu.Acesti sfinti fi sigur ca faceau mult mai mult decat citirea unui psalm pentru a rezista prigoanelor si torturilor la care erau supusi pentru a marturisi adevarul.Dupa cum spune si parintele Iustin Parvu,in ziua de azi ne putem mantui numai prin mucenicie,adica se refera la faptul ca din cauza ecumenismului cu care s-au luptat toti acesti sfinti,din cauza asta nu o sa mai avem acces la spovedanie si impartasanie,deci trebuie sa murim marturisind pe Hristos,nu zic eu asta o zic sfintii,sunt cartile pline,eu doar redau mesajul,Doamne ajuta! |
Dragul meu frate , nu ai cu ce ma supara sau mahni. Incerc pe cat posibil sa nu ma mai supar sau sa ma mai mahnesc aiurea, pentru a-mi invinge mandria, pentru ca supararea de aicea vine. Si chiar nu vad motivul de a ma supara pe un om cu atat de mult bun simt ca tine. Revenind, cred ca m-ai inteles putin gresit sau poate modul meu de exprimare nu a fost cel mai fericit. Dar vezi tu , justificandu-ma cad iar in mandrie si mult mai grav in Slava desarta. La Psalmul respectiv m-am referit in contextul discutiei purtate cu Silvia, pentru a determina -o sal citeasca , pentru a intelege o parte din gandirea si trairile mele. Nu cred ca la citit, dar asta este alta poveste. Cat priveste "durerea mea in cot" se referea la globalizare nu la Biserica Ortodoxa in sine. Deci una e Ortodoxia, alta e politica, U.E , globalizarea, criza economica. Sa nu incurcam planurile ! Pe mine nu ma intereseaza la ora actuala decat Biserica Ortodoxa, pentru car ma rog zilnic. Si apropo de rugaciune , sa dea Bunul Dumnezeu , sa se roage tot omul cat ma rog eu pe zi . In afara de acest forum si serviciu, restul e rugaciune si dragii mei Sf.Parinti. Asta ti-o spun , cu riscul de a pacatui , pentrț a-ti linisti sufletul ca ma rog , cat ma tin puterile si Slava lui Dumnezeu ma tin bine in asta privinta. Revenind iar la politica de care acum ma doare in "cot", este justificabila la mine, care imediat dupa revolutie am facut politica liberala si te rog sa ma crezi ca multe am avut de patimit in perioada aceea tulbure FSN. Asa ca , nu ma mai intereseaza decat Ortodoxia, in rest totul ma cam lasa rece, forte rece.
|
Citat:
deci daca spui asa, iata raspunsul meu intrebare: -oare nu pofta de juMere shi juMare pentru pacea si libertatea si impacarea totala cu faradelegea pe care o faci cu patima in care esti, cu minciuna pe care doresti cu mult dor s-o inghiti, cu gandul rautatii acoperindu-l cu mila de pacatos, ca sa-l faci si sa-l intronezi, oare nu asta este fanatismul? nu asta este extremismul? nu asta este habotnicia? nu asta este slujirea adult-ului? (adam cazut + cult = adult) deci nu ti se pare ca mult mai mult timp aloci, mult mai mult timp savarsesti cele lumesti, cu mancarea, neascultarea, desfranarea, pentru carne si indoiala si necredinta si mai ales pentru ca sa devi mereu o ispita (in general vorbind), deci nu esta este repetarea sisifica si la nesfarsit a rautatii crezand ca faci bine? poate pentru ca firea noastra fiind unita cu invatatura rautatii i se pare ca ar fi firesc, din fire, si i se pare ca orice nu se face asa cum ar vrea si cum fac inaintemergatorii satanei si ispititori ai omului automat sunt fanatici si extremististi si ispititori si neobrazati si hulitori si inventatori de infricosari absurde? Poi a dat Dumnezeu de ce sa ne infricosam cu adevarat, a dat Dumnezeu ce sa visam, a dat o multime de vedenii sfintilor si proorocilor Sai... despre lume, despre judecata, despre iad, despre veacul viitor, si nu sa ne infricosam de visele noastre si filmele mincinoase... dar mai infricosatoare ca toate este libertatea si pacea si statornicia in mancare, neascultare si desfranare caci in bunastarea asta devenita o latura fireasca a firii, a indoielii si necredintei, a nemultumirii, o pace bine muncita in fiecare clipa pentru trufia de a fi si noi o ispita, nu cumva asta este adevaratul fanatism care trece atat de neobservat? adevaratul extremism atat de implinit de catre toti adultii? deci care este fanatismul si extremismul si habotnicia? (unde se varsa sangele duhovnicesc al sufletului si al trupului?) dar ma iarta ca te-am clatit de la starea ta cu intrebari smintitoare... ca nu pentru oricine este Jugul cel usor si Bun ci "pentru cine voieste, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie", deci dumneata ramai in Pace caci nu vreau sa te supar... si imi cer iertare daca te-am necajit iar si iar. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:55:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.