Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papa: Avantul comunicatiilor se explica prin natura omului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5417)

Mihai3 24.06.2009 18:53:28

Citat:

În prealabil postat de tutenes
Mihai,ia spune tu cand a aparut dogma infailibilitatii papale?

dupa logica asta sa inteleg ca ortodocsii au crezut in Sf. Treime doar dupa primul sinod ecumenic, sa inteleg ca ortodocsii au crezut ca Isus are 2 firi doar dupa Calcedon sau sa inteleg ca ortodocsii nu aveau icoane decat dupa Sinodul de la Niceea II ? Si cum stiu ca imi vei spune ca ortodocsii au crezut si inainte de sinoade atunci priveste asa : catolicii intotdeauna credeau in infailibilitatea papala; am mai zis mie nu mi se pare mare branza, infailibilitatea papala face parte din infailibilitatea Bisericii si nu ma astept sa fii de-acord cu mine dar nu inteleg de ce insisti sa-mi arati ca-i falsa cand nu ai cum.

Citat:

În prealabil postat de tutenes (Post 147742)
Humbert a anatemizat pe patriarh,care era conducatorul bisericii rasaritene.
Ce s-ar intampla daca BO l-ar anatemiza pe papa?

nu stiu, ce s-ar intampla sau ce s-a intamplat?

Citat:

Si adevarata ruptura s-a produs cand latinii au cucerit si jefuit Constantinopolul,au jefuit bisericile si le-au batjocorit.
si bineinteles ca nu puteai sa pomenesti evenimentul asta tragic fara sa generalizezi, latini erau si taranii din Italia si Franta care lucrau pamantul, batjocoritori zici?

Citat:

În prealabil postat de tutenes (Post 147743)
De asemenea lamureste-ma te rog cu o problema, din punct de vedere catolic,care e parerea ta despre sanctificarea cuiva in viata fiind?

sanctificarile sa fie lasate pe seama Bisericii.

Citat:

În prealabil postat de tutenes (Post 147744)
Maxim marturisitorul nu se referea la prucederea Duhului din Fiul,trebuie facuta distinctia intre trimitere si purcedere .

realizezi ca era de-acord cu filioque, nu? Si nu ar fi singurul din Sf. Parinti.

tutenes 24.06.2009 20:11:33

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 147918)

si bineinteles ca nu puteai sa pomenesti evenimentul asta tragic fara sa generalizezi, latini erau si taranii din Italia si Franta care lucrau pamantul, batjocoritori zici?

Daca tu ai inteles ca am generalizat,e problema ta.

tutenes 24.06.2009 20:17:20

Citat:

realizezi ca era de-acord cu filioque, nu? Si nu ar fi singurul din Sf. Parinti.

Binneanteles ca nu era de acord cu filioque,am si spus foarte clar ce cred.
Cat despre pozitia sfintilor parinti,unii erau de acord, altii nu,unde-i adevarul?
Am mai spus o data ca nici macar SFINTII nu sunt infailibili.
Dupa parerea mea, nu exista infailibilitate decat cand crestinul e plin de duh sfant si acesta vorbeste prin el.

tutenes 24.06.2009 20:26:00

Citat:

dupa logica asta sa inteleg ca ortodocsii au crezut in Sf. Treime doar dupa primul sinod ecumenic, sa inteleg ca ortodocsii au crezut ca Isus are 2 firi doar dupa Calcedon sau sa inteleg ca ortodocsii nu aveau icoane decat dupa Sinodul de la Niceea II ? Si cum stiu ca imi vei spune ca ortodocsii au crezut si inainte de sinoade atunci priveste asa : catolicii intotdeauna credeau in infailibilitatea papala; am mai zis mie nu mi se pare mare branza, infailibilitatea papala face parte din infailibilitatea Bisericii si nu ma astept sa fii de-acord cu mine dar nu inteleg de ce insisti sa-mi arati ca-i falsa cand nu ai cum.

Logica ta nu e tocmai corecta,ortodocsii au crezut in Sfanta Treime dintotdeauna,si in cele 2 firi ale lui Iisus la fel,pentru ca despre acestea vorbeste Scriptura Mihai,nu sunt niste inventii ale lor .

Mihai3 24.06.2009 22:33:16

Citat:

În prealabil postat de tutenes (Post 147949)
Am mai spus o data ca nici macar SFINTII nu sunt infailibili.

da bine ca tu esti.

tutenes 25.06.2009 08:50:07

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 147966)
da bine ca tu esti.

Eu n-am zis asta,tu ai spus-o.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:03:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.