Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Timpul alocat pentru somn (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5803)

veilur 15.04.2009 20:47:33

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 128754)
[...]Tot asa am auzit de persoane care nu mai mananca de mai multi ani... Si acest lucru e greu de crezut si totusi am citit despre o femeie, care nu manca de f multi ani, cu cresteri si pierderi in greutate de 500 g.[...]

:33: Nu, pe asta n-o cred, e vrajeala. Dar hai sa zicem ca nu ar manca. Asa, si ea cu ce traieste? Cu aer?
Citat:

În prealabil postat de Anna
[...]Ii admir enorm pe oamenii care dorm putin, pentru mine sunt adevarati eroi, nu exagerez. 15.04.2009 20:09:03

Nu trebuie sa-i admiri, uite, eu cand sunt pe tura de dimineata la servici, mi se intimpla uneori de dorm doar cate 4-5 ore pe noapte. Insa am si perioade cand dorm mult. Odata am dormit la 9 seara pana la ora 15:00 a doua zi (recordu meu) si in general le cam dormeam de pe la 11 seara pan' pe la 12 a doua zi :4:. hehe, ce vremuri, dormeam cat vroiam, mai ales vara :36:
Eu cred ca nu are nici o legatura cu cafeaua, in sensu ca daca ai bea cafea ai reusi sa te trezesti mai devreme. Poti sa te trezesti devreme fara cafea, prin exercitiu in timp, sau atunci cand iti propui sa faci ceva de dimineata :3:

tigerAvalo9 15.04.2009 20:47:52

Problema este ca eu ma simt obosit si nu mai pot face nimic,daca as mai citi as innebuni.Cea mai frecventa cauza a insomniei este stresul.

veilur 15.04.2009 20:56:54

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 128811)
Problema este ca eu ma simt obosit si nu mai pot face nimic,daca as mai citi as innebuni.Cea mai frecventa cauza a insomniei este stresul.

Si vrei sa spui ca tu ai insomnii dormind putine ore pe noapte si fara sa dormi ziua deloc? Eu nu am somn noaptea daca dorm ziua. Ins anu vreau sa aflu cum e sa nu poti dormi noaptea, fara sa dormi ziua deloc. Cred ca e destul de naspa. Mie mi se intimpla sa am insomnii atunci cand ma jucam pe calculator la greu de cu seara pana a doua zi si nu mai stateam sa ma culc, stiind ca noaptea urmatoare n-o sa dorm iarasi, ci stateam asa obosit pana seara ca sa pot recupera noaptea pierduta. Si multe nopti au fost asa, de imi faceau ochii ca morisca din cauza oboselii :43:

Anca-Miha 15.04.2009 22:07:34

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 128809)
:33: Nu, pe asta n-o cred, e vrajeala. Dar hai sa zicem ca nu ar manca. Asa, si ea cu ce traieste? Cu aer?

E vorba de persoane credincioase, care la un moment dat nu mai pot manca. Este caz adevart, nu imaginat. Culmea e ca avea greutatea constanta.

Anna 15.04.2009 22:12:04

Dar de ce sa fie oboseala cronica? :( Nu-mi place, prefer sa cred ca-s lenesa :P. Si exista medic care sa puna diagnostic de oboseala cronica?

ory 15.04.2009 22:28:27

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 128798)
Oameni buni, ce n-as da sa am si eu insomnia asta de care se plang toti. Eu dorm prea mult! Si dorm bine! Si nu ma pot trezi dupa 8 ore de somn, deci chiar nu pot, imi trebuie efort supra-omenesc. Ca sa ma pot ridica din pat cat de cat trebuie sa fi dormit 9 ore cel putin, si ca sa mai fiu si odihnita bine, trebuie sa fie 10. Nu stiti vreo solutie? Daca dorm sa zicem 8 ore noaptea, deja pe dupa-masa ma simt franta si trebuie sa dorm vreo 2 ore, si le dorm asa, zici ca as fi fost la coasa. Ii admir enorm pe oamenii care dorm putin, pentru mine sunt adevarati eroi, nu exagerez.

Anna,sa nu mai spui niciodata asa,nici nu-ti dai seama ce rau este sa ai insomnii,este un adevarat cosmar,mai ales cand se acutizeaza.Insomniile reprezinta o adevarata afectiune a organismului si este foarte greu sa lupti cu aceasta,afectand deopotriva si fizic,dar si psihic.
Multumeste Lui Dumnezeu pentru ca esti sanatoasa si pentru toate lucrurile "aparent" firesti pe care ni le-a daruit.
Sanatate tuturor!!!

ory 15.04.2009 22:46:21

Oricum,cand apar copii lucrurile se schimba,adio somn profund,palpitatiile pandesc zilnic din grija permanenta pe care o simti.Cand apar copii,te rogi sa mai ai ceva ragaz,sa pui geana pe geana pentru a rezista mai departe...totul se schimba!!!Dar,in acelasi timp este o grija atat de frumoasa si benefica,grija unei vieti care se formeaza,creste...O MINUNE PAMANTEANA!

tigerAvalo9 16.04.2009 12:23:07

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 128825)
Dar de ce sa fie oboseala cronica? :( Nu-mi place, prefer sa cred ca-s lenes :P. Si exista medic care sa puna diagnostic de oboseala cronica?

Da exista.Oboseala cronica inseamna ca desi dormi suficient tot te simti obosit mai mereu.Este greu de identificat.

tigerAvalo9 16.04.2009 22:00:25

Veilur,cand ai facut ,,recordul tau'' de a sta treaz 2 zile (48 ore) ,ce ai facut pe parcursul acestor ore?De ce nu ai dormit?Cat ai dormit dupa aceea?

veilur 17.04.2009 17:10:25

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 129016)
Veilur,cand ai facut ,,recordul tau'' de a sta treaz 2 zile (48 ore) ,ce ai facut pe parcursul acestor ore?De ce nu ai dormit?Cat ai dormit dupa aceea?

Pai s-a intimplat ca am petrecut timpu cu niste preteni, m-am jucat pe calculator + filme si am iesit cu bicla pe afara mai mult decat de obicei. Cand m-am culcat, am dormit atat de adanc incat nici nu am visat, insa nu mai tin minte cate ore am dormit, poate sa fi fost in jur la vre-o 11-12 ore, cred, nu stiu sigur.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.