Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Colegă penticostală (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5808)

Litanu 09.06.2009 08:21:54

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 144281)
Vedeti aici este si o greseala a cultelor NP....i-au ce le place.
Dar d-ta crezi ca in Biblie sta scris si lucruri care nu-si are locul?

In semnatura mea apare scris un citat din Sfanta Scriptura, in care cred:"toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos".

Dumneata poti sa inventezi ce vrei. Totusi, din bun simt, incercati sa nu mai faceti pe inteleptul si atotostiutorul in ale NP.

tricesimusquintus 09.06.2009 09:09:28

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 144281)
...de ce Domnul "incurajeaza" si sustine BAUTURA ???...de ce nu a facut SUC de struguri ???

Sunteti sigur ca nu a facut suc de struguri? Aveti vreun argument in afara de cuvantul vin (termen ce desemneaza in original atat vinul fermentat, cat si mustul de struguri)?

Tia 10.06.2009 07:46:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 144320)
Sunteti sigur ca nu a facut suc de struguri? Aveti vreun argument in afara de cuvantul vin (termen ce desemneaza in original atat vinul fermentat, cat si mustul de struguri)?

Daca era suc de struguri s-ar fi ametit oamenii?!? Sau daca era fermentat tot suc de struguri se numea? Scrie clar ca nunul l-a luat deoparte pe mire si i-a zis:"fiecare pune la inceput pe masa vinul cel bun, iar dupa ce mesenii s-au ametit, il aduce pe cel mai rau, dar tu ai facut invers". Citatul nu este mot-a-mot, ci din memoria mea, dar oricum, din moment ce oamenii se ametesc, inseamna ca "sucul" de struguri era fermentat.

Tia 10.06.2009 07:50:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 144320)

[COLOR=#0000ff]Sfânta Evanghelie după Ioan-capitolul II[/COLOR]
1. Și a treia zi s-a făcut [COLOR=#800000]nuntă în Cana Galileii[/COLOR] și era și mama lui Iisus acolo.
2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă.
3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.
5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune.
6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus.
8. Și le-a zis: Scoateți acum și aduceți nunului. Iar ei i-au dus.
9. Și când nunul a gustat apa care se făcuse vin și nu știa de unde este, ci numai slujitorii care scoseseră apa știau, a chemat nunul pe mire,
10. Și i-a zis: Orice om pune întâi vinul cel bun și, când se amețesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai ținut vinul cel bun până acum.
[COLOR=#008000]11. Acest început al minunilor l-a făcut Iisus în Cana Galileii și Și-a arătat slava Sa; și ucenicii Săi au crezut în El. [/COLOR]
[COLOR=#008000]Asta ca o completare la faptul ca ei beau "suc"[/COLOR]

Litanu 10.06.2009 08:05:33

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 144582)
Daca era suc de struguri s-ar fi ametit oamenii?!? Sau daca era fermentat tot suc de struguri se numea? Scrie clar ca nunul l-a luat deoparte pe mire si i-a zis:"fiecare pune la inceput pe masa vinul cel bun, iar dupa ce mesenii s-au ametit, il aduce pe cel mai rau, dar tu ai facut invers". Citatul nu este mot-a-mot, ci din memoria mea, dar oricum, din moment ce oamenii se ametesc, inseamna ca "sucul" de struguri era fermentat.

Incercati sa nu mai dati citate din memoria dvs. Probabil va place sa va ametiti, daca incercati sa aratati ca pana si Domnul Iisus Hristos a participat la o betie. Urat lucru.

Citatul dvs. probabil este din "biblia betivului" (alta decat Sfanta Scriptura). Cred ca va este greu sa concepeti faptul ca se poate petrece la o nunta fara ca oamenii sa bea vin ametitor. Si, uite asa, l-ati confundat pe Domnul Iisus Hristos cu zeul Bachus (la care este posibil sa va inchinati).

Litanu 10.06.2009 08:19:21

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 144583)
10. Și i-a zis: Orice om pune întâi vinul cel bun și, când se amețesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai ținut vinul cel bun până acum.

Nu stiu ce traducere folositi, dar tare urat suna. Bucuria betivilor.

Alte traduceri ale versetului din Ioan 2:10, suna cam asa:

"Si i-a zis: "orice om pune, intai la masa vinul cel bun; si dupa ce oamenii au baut bine... ".

Tia 10.06.2009 08:59:34

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 144584)
Incercati sa nu mai dati citate din memoria dvs. Probabil va place sa va ametiti, daca incercati sa aratati ca pana si Domnul Iisus Hristos a participat la o betie. Urat lucru.

Citatul dvs. probabil este din "biblia betivului" (alta decat Sfanta Scriptura). Cred ca va este greu sa concepeti faptul ca se poate petrece la o nunta fara ca oamenii sa bea vin ametitor. Si, uite asa, l-ati confundat pe Domnul Iisus Hristos cu zeul Bachus (la care este posibil sa va inchinati).

Domnule Litanu, urat lucru din partea Dvs., trebuie sa recunosc. V-as ruga ca pe viitor sa nu ma mai jigniti, deoarece in toate post-urile mele eu v-am tratat cu respect, respect pe care se pare nu il aveti. Sa va fie rusine ca insinuati asa ceva. Pentru cultura Dvs. generala, nu imi place sa beau, nici sa ma ametesc, am vazut ce efecte poate avea bautura pentru cei care nu o stapanesc

Tia 10.06.2009 09:09:14

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 144584)

Daca erati putin atent, ati fi vazut ca am revenit cu citatul exact. Oricum ,l-am retinut destul de bine si asa; nu cred ca am facut rau nimnaui ca l-a postat si asa.
Si nu ma inchin zeului Bachus, pentru ca eu sunt crestina, si nu pagana, cum credeti Dvs.
Iar citatul nu este luat din "Biblia Betivului"(nu stiu cum ati putut scrie asa ceva), ci din Biblie sau Sfanta Scriptura.
In opinia Dvs, "dupa ce au baut bine", nu este egal cu "s-au ametit"?
Si domnul Iisus a stat la masa cu pacatosii care beau si se veseleau.
Nu puteti contrazice Biblia
Sau vreti sa faceti si acum cum ati facut cu steaua, care in opinia Dvs, e vinovata pentru moartea celor 14.000 prunci?
Sa va spun ceva, domnule Litanu: caile Domnului sunt nestiute. el este atotputernic, si nimic nu ni se intampla fara voia Lui. El lasa pe diavol sa ne ispiteasca doar atat cat crede El ca putem rezista
Doamne ajuta

Litanu 10.06.2009 09:25:26

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 144588)
Domnule Litanu, urat lucru din partea Dvs., trebuie sa recunosc. V-as ruga ca pe viitor sa nu ma mai jigniti, deoarece in toate post-urile mele eu v-am tratat cu respect, respect pe care se pare nu il aveti. Sa va fie rusine ca insinuati asa ceva. Pentru cultura Dvs. generala, nu imi place sa beau, nici sa ma ametesc, am vazut ce efecte poate avea bautura pentru cei care nu o stapanesc

Imi cer scuze. Am vrut doar sa fiu putin mai caustic. Dar, se pare ca am "reusit" sa jignesc.

Cu nadejdea ca ma veti ierta, voi cauta sa nu mai fac astfel de greseli.

Litanu 10.06.2009 09:35:56

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 144589)
In opinia Dvs, "dupa ce au baut bine", nu este egal cu "s-au ametit"?
Si domnul Iisus a stat la masa cu pacatosii care beau si se veseleau.
Nu puteti contrazice Biblia

In opinia mea, "dupa ce au baut bine", nu este egal cu "s-au ametit". Mai ales, daca acolo a fost prezent si Domnul Iisus Hristos.

In obisnuinta noastra, ne este greu sa concepem ca poti sa bei bine fara sa te ametesti. Ne este greu si sa credem ca vinul poate sa nu te ameteasca. In Sfanta Scriptura, atat pentru vinul nefermentat (must-fara alcool) cat si pentru vinul fermentat (ametitor) se foloseste acelasi termen.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:51:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.