![]() |
Citat:
Capra crapa piatra-n patru. Crapa-i-ar caprei capul cum a crapat si piatra-n patru! :) [COLOR=#000000] [/COLOR] |
Citat:
Cat despre cei bogati care se comporta ca niste saraci , din toate punctele de vedere , nu ma mira , au fost , sunt si vor mai fi cu siguranta , sau crezi ca Hagi Tudose a disparut asa peste noapte ! |
Citat:
|
Citat:
La multi ani tuturor celor care poarta numele Marelui Ierarh Vasile ! |
un subiect mereu actual
Ai grijă să nu te înșeli. Invidia nu se înfățișează sub numele ei adevărat. Curvia se ascunde sub numele dragostei, iubirea de arginți sub numele chiverniselii, jocurile de noroc sub numele divertismentului, beția sub numele iubirii de prieteni, iar invidia sub numele dreptății și egalității. Și în tine însuți invidia se înfățișează ca o revoltă împotriva nedreptății și inegalității.
Ai grijă să nu te înșeli! Tot tâlharul ce vine la ușă strigă: Eu sânt binefăcătorul și prietenul tău. Păzește-te să nu te înșele glăsuirea lui și nu deschide ușa ta. http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...ma-de-invidie/ |
Citat:
|
Cativa useri au pus in discutie invidia dintr-o alta perspectiva,impingand vina mai inpre cel invidiat...
Mie nu imi pare corect,dupa ca ca pacatuim urandu-l pe altul pentru succesul avut(in oricare dintre domenii)mai il facem vinovat tot pe el pentru uriciunea noastra? Adica fata violata este vinovata ca era frumoasa si apetisanta,iar cel furat este vinovat ca s-a afisat cu agoniseala lui;pana la urma inversand logica si ideile,criminalii ajung victime,de parca Dumnezeu nu ne-a dat legi,invataturi,inteligenta si o constiinta.Ce parca ne-a lasat asa ca animalele in drum,neputandu-ne controla si abtine de la netrebnicii? A da mereu vina pe altii pt situatiile in care te gasesti este un semn de imaturitate dar si de lasitate. Acum sa nu cadem nici un extrema cealalta in a ascunde celorlalti cine suntem cu adevarat,doar pt a-i proteja pe niste rautaciosi,necredinciosi si prost crescuti de sentimente de inferioritate. Daca sunt cat de cat destepti,succesele mele pot sa-l urneasca din starea de inertie si decat sa ma urasca mai bine imi cer detalii cum sa faca sa-si rezolve si ei problemele! Cei care se afiseaza ostentativ nu sunt subiectul meu de invidie;stiu ca au o problema de comportament si atitudine si nu le fac jocul observandu-le excesele.Dar desigur,exista si o educatie mai periferica care intretine acest prost obicei sau cei care se simt raspunzatori pt gadilarea orgoliului unor persoane dupa care pot avea oaresce profit. |
Citat:
Asadar, rautatea-invidia-lacomia nu sunt singura alternativa (cum crede cel ce deznadajduieste). Dimpotriva! Acu-i momentul, cercat pana si de dreptul Iov, de a ne catara in Palma lui Dumnezeu! Tot nevoitorul pustiei si nu numai, asta isi si doreste: prilej de sfanta suferinta, pe care unii o numesc, in acest context cu totul aparte, in ton psihologizant si vadit neintelegator: masochism. Sa ne rugam pentru cel concurent noua, din noi insine. AMIN+ |
Sintagma ,,prilej de sfanta suferinta"ma duce cu gandul,pastrand proportiile, la Sfantul Ignatie Teoforul.Lumea actuala a eliminat sintagma,pronuntata public este calea cea mai scurta spre balamuc.Este si acesta un simptom al instrainarii radicale spre care ne indreptam,in care nebunul ratacit in umbra mortii vrea sa se vindece singur si mai ales fara spini si fara cruci in cale,poate doar la marginea drumului si doar decorative.In acest context al absurdului este imposibil ca fiica preferata a nebuniei,invidia,sa lipseasca,cand esti gol cauti sa-ti umpli haul si tacerea cu orice,chiar si dand prin gandul invidiei cu pietre in propria ta fiinta.Conteaza sa nu auzi tacerea,de asta fuge toata lumea asta,de tacerea asta a nimicului pe care l-am sadit in noi,buruieni peste lumina chipului ce ne aducea aminte ce trebuia sa fim.Bat campii,scuze.
|
Citat:
Nevoile personale nu ar trebui sa fie o forma de invidie lansata impotriva celorlalti,cel putin nu la fiinte bipede...care mai au si pretentii spirituale... Dumnezeu nu ne vrea haiduci,sa-i pradam pe cei avuti si sa dam celor saraci si nici nu pomeneste de asa Pana la urma,hotarul dintre invidie si criminalitate poate fi foarte subtire. Primul caz de invidie:Cain si Abel. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.