Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   CODEX ALIMENTARIUS !! Romania trezeste-te !!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6404)

Trandafir_Alb 31.01.2010 14:22:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 206499)
Tu ce zici ca ar fi de facut cind deschizi ochii largi? la fel si pentru @ Ionut , in ce sens este inorat. Dupa tine ce s-ar putea face?
Ce inseamna pentru voi Romania Trezeste-te?

...dar ce conteza ce inseamna pentru noi asta?? Cu ce te ajuta pe tine sau pe oricine altcineva ce inseamna sa pentru mine sau pentru el sa deschizi ochii?! Cu ce te ajuta daca despicam acum firul in patru?

Am aflat de acest codex, am citit si rascitit si am dat mai departe, pur si simplu pentru a aduce la cunostinta si atat ! Cum (re)actioneaza fiecare dupa ce afla e treaba lui. Asta e problema numarul unu, cel putin la noi la Romanica: indiferenta, ce sa mai vorbim de constientizare si actiune.......

Ordonanta de urgenta privind introducerea pe piata a organismelor modificate gentic e in vigoare inca de anul trecut, au zis-o in treacat si la stiri... SI cum reactioneaza, cel putin oamenii din jurul meu: dau din umeri si zic "aa, da? nasol atunci....." ATAT !!! E incredibil de greu sa-l faci pe om sa ia macar in seama o astfel de informatie care e pana la urma urmei un atac direct la sanatatea lui...si e cam greu sa te rascolesti de unul singur....

Florin-Ionut 31.01.2010 18:39:46

Citat:

În prealabil postat de inorog (Post 206625)
Si tanguirile "vai de noi", "sariti ca o sa ne faca si o sa ne dreaga" probabil ca te apropie de starea desavarsitilor?

Eu am inca probleme cu frana... ce sa mai zic de urcat dealul, sa nu zic muntele.

Citat:

Hai, frate. Sunt medic. E bine sa nu incerci sa-mi explici ce rele pot face chimia si genetica decat daca stii bine ce spui, desi as fi fericit sa stii mai multe ca mine si sa pot eu sa invat ceva. Stiu prea bine despre aceste rele in teorie si din carte, datoria mea e sa caut unde e leacul, altfel acest "prea bine" va fi prea rau pentru cei suferinzi. N-am pomenit bolnav sa se vindece cu "aoleu ce greu sunt bolnav" si nici cu scrisori la cei care raspandesc boli "fii bun, nu mai fa din astea".

Exact, sunt un diletant, insa stiu de la nutritionisti de renume, membri prin academii de stiinte medicale, ca tot ce se cheama chimicale inghitite inseamna toxine si otrava, deci nu mai pun in gura asa ceva, poa' sa zica cine ce-o zice. Cat despre alimentele modificate - prefer sa nu le consum cat am alternativa.

Citat:

Petitii. Hm, da. E mai bine ca nimic dar gandeste-te in ce postura ne punem. "Draga Cezarule, de bine ce complotezi cu slugile tale sa spurci mancarea la nivel de politica de stat te rugam sa-ti aduci aminte sa fii baiat bun si sa te lasi de aceste rele". Nu suna prea eficient. Eu in locul baietilor cu ochelari de sarma si costume care seamana toate intre ele din "acele" cancelarii as zice "aha, se tem, pai mai dati-le 101282 de zvonuri si mai faceti-i sa se si certe intre ei, ca dupa aceea se vor teme mai mult si noi tot ce stim noi vom face. A, si pe x si y care sunt capeteniile lor mai capabile persecutati-i din umbra pana le piere cheful". Sa dea Dumnezeu sa ma insel.

Macar atat sa incercam si noi, ce altceva sa facem? In curand probabil ca o sa cumpar mancare made in China, ca o sa fie "mai buna".

Citat:

O sa ma intrebi care e totusi remediul. Dumnezeu este remediul suprem. Citeste cartea lui Tobie si ai sa vezi pana unde poate fi Dumnezeu invatatorul fara carte al celor cu carte. Are numai vreo 9 pagini. Orice medic, dar si oricine are aplecare sa inteleaga ce este vindecarea e bine sa o citeasca, si dupa aceea sa se roage sa-l citeasca ea pe el. :) Apropos, fratii protestanti au scos-o din Biblie, cu cuvant ca e necanonica si alte basme. Ca stia el ce stia taticul lor care i-a povatuit la sofisme d-astea.

Corect, scaparea este la El, care sfinteste toate lucrurile si chiar pe noi insine.

Am citit cartea lui Tobit (tatal lui Tobie), multzam pentru trimitere. Ar avea mult de lucru arhanghelul Rafael in lumea noastra suferinda... Mi-a placut ca si aici ni se arata clar ca pestele e bun de consumat intr-un fel sau altul.

Cat despre protestanti, au scos ei mai multe carti din VT, dar e pe riscul lor... Sa fie sanatosi.

Ioan-Victor 31.01.2010 19:22:07

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 206553)
apropo de chinezi, ia uitati de ce sunt in stare (circula pe mail povestea)

Atentie la ouale din China
INCREDIBIL
Fabricarea de oua false

In China exista scoli si clase false, unde se invata o gama variata de tehnologii false, conform carora pana si ouale pot fi modulate din materiale chimice, fiind posibila pana si prajirea lor, cel mai popular curs de…fals
Pasul 1 – modularea materiei prime

Utilizand 7 tipuri de materiale chimice, ca in foto (1)

oul fals a fost “fabricat” din carbonat de calciu, amidon, rasina, gelatina, alaun (piatra acra) si alte chimicale

Pasul 2 - productia
se toarna oul “brut” in 2/3 din forma, se adauga clorura de calciu, colorant(foto 2, 2a)
prin adaugarea unui pigment galben se obtine galbenusul crud

Pasul 3 forma oului fals

ceara de parafina, carbonat de calciu – baia se repeta de cateva ori, pana cand incepe sa se formeze o crusta fina (foto 3)

coaja dura se formeaza prin inmuierea in ceara de parafina, dupa care oul se lasa la uscat (foto 3a)

Si de unde stim noi ca nu au patruns deja aceste oua pe piata si la noi?
Si cate or mai fi patruns pe piata la noi...Marii producatori urmaresc doar sa aiba profit cat mai mare...Si asta inseamna sa vanda cat mai mult si cat mai des...Iar asta propune mijloace artificiale de productie...Taranii care pun la dispozitie alimentele sanatoase nu mai sunt lasati sa le comercializeze prin orase...Sunt descurajati si au inceput sa produca doar pentru propria subzistenta...Insa cu ritmul actual al urbanizarii, ma indoiesc ca pe viitor se va mai gasi cineva sa cultive ceva pe propriul teren...Nu vor mai exista decat sate de astea cu barosani cu vile din jurul marilor orase...Nu vor mai fi cele cu oameni muncitori si credinciosi...Deci tind sa cred ca mancarea sanatoasa va disparea...

AndruscaCIM 31.01.2010 20:09:04

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 206555)
continuare...

in sfarsit oul este gata. Coaja artificiala este foarte fragile si se sparge imediat, dar…cui ii pasa? Arata atat de real!!!
(foto 3b, 3c)

in timpul procesului de prajire se formeaza suficient de multe “bule” incat nu poti face diferenta. (foto 3d)

oul arata exact ca unul natural, are un gust mai bun (?!), dar realitatea este ca nu face decat sa adauge cifre in statisticile de otravire prin alimentatie (foto 3e, 3f)

Da, iar eu acum spun: Prost sa fii sa nu iti dai seama de diferenta intre un ou natural si altul de genul asta!!!!!!:23:...eu vad diferenta si am impresia ca " reteta" o fi pentru chinezi in special, or fi epuizat pisicile, cainii, carabusii, gandacii de bucatarie si alte asemenea...

Gust mai bun decat oul natural, pai deja se cheltuie extrem de mult timp si material pentru fabriacarea unui ou de asta....si nu mai vad deloc avantajul!!!:21:

Chinezii reproduc orice, asa le place lor, in timp ce se plictisesc...dar asta e alta poveste de acum!

AndruscaCIM 31.01.2010 20:33:50

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 206760)
Si de unde stim noi ca nu au patruns deja aceste oua pe piata si la noi?
Si cate or mai fi patruns pe piata la noi...Marii producatori urmaresc doar sa aiba profit cat mai mare...Si asta inseamna sa vanda cat mai mult si cat mai des...Iar asta propune mijloace artificiale de productie...Taranii care pun la dispozitie alimentele sanatoase nu mai sunt lasati sa le comercializeze prin orase...Sunt descurajati si au inceput sa produca doar pentru propria subzistenta...Insa cu ritmul actual al urbanizarii, ma indoiesc ca pe viitor se va mai gasi cineva sa cultive ceva pe propriul teren...Nu vor mai exista decat sate de astea cu barosani cu vile din jurul marilor orase...Nu vor mai fi cele cu oameni muncitori si credinciosi...Deci tind sa cred ca mancarea sanatoasa va disparea...

De unde stim????...pai totusi se presupune ca nu avem ochi si papile gustative degeaba...diferenta e foarte mare, iar productia lor fara sens chiar!!!

Mai bine lasa tu premonitiile astea...ca eu vad in Germania oameni care cresc capre direct la strada, campuri intregi impanzite de porci si gaini, mai aud si magari pe ici pe colo...si in general de fapt oamenii au terenuri, pe care cultiva ce isi doresc ei.

Mai intereseaza-te si de Danemarca, sa vezi cam care e specificul ei....si sigur vei vedea cum stau lucrurile de fapt!!!!!!

Eu dimpotriva cred ca si la noi oamenii se vor apuca din nou de agricultura...poate nu chiar acum in scurt, dar pe viitor cu siguranta!

Ioan-Victor 01.02.2010 00:15:00

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 206796)
De unde stim????...pai totusi se presupune ca nu avem ochi si papile gustative degeaba...diferenta e foarte mare, iar productia lor fara sens chiar!!!

Sunt unele oua de la magazin care n-au niciun gust...

Citat:

Mai intereseaza-te si de Danemarca, sa vezi cam care e specificul ei....si sigur vei vedea cum stau lucrurile de fapt!!!!!!

Danemarca este prin traditie o tara puternica din punct de vedere agricol...Este printre cei mai importanti exportatori de carne si lactate...Nu cred ca ne vom putea compara vreodata cu Danemarca, Germania sau Olanda din punct de vedere al agriculturii...

Citat:

ca eu vad in Germania oameni care cresc capre direct la strada, campuri intregi impanzite de porci si gaini, mai aud si magari pe ici pe colo...si in general de fapt oamenii au terenuri, pe care cultiva ce isi doresc ei.

Nu cred ca iti dai seama de numarul total de efective de animale domesticite prin faptul ca auzi multi porci ragaind, si cocosi cantand pe strada...

Citat:

Eu dimpotriva cred ca si la noi oamenii se vor apuca din nou de agricultura...poate nu chiar acum in scurt, dar pe viitor cu siguranta!

Da, se apuca lumea de agricultura, dar degeaba daca produsele rezultate sunt nocive...

mirelat 01.02.2010 01:40:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 206541)
Eu chiar cred ca da...de altfel cred ca se si poate vedea cu ochiul liber cat de in vigoare e!!!:4:

:40:intrebarea era oarecum retorica, adica daca se pune intr-adevar in aplicare. ca asa, dupa data emiterii lor, multe legi are Romania - dar cate sunt si puse in practica, cu adevarat?

nu sunt genul alarmist, dar cred ca trebuie sa fim atenti ce consumam. macar cititi etichetele cu atentie, si daca vi se pare ceva suspect, nu cumparati.

..Fiti nevinovati ca porumbeii, si intelepti ca serpii.

LuXian 01.02.2010 19:30:31

mirelat:
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/w...gs_from_china/
Ai aici un link despre farsa cu ouale false.
Romania, trezeste-te!
Isus a spus: "Cercetati toate lucrurile si pastrti ceea ce este bun!"

AndruscaCIM 01.02.2010 20:29:56

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 206905)
Sunt unele oua de la magazin care n-au niciun gust...

Deci tu vrei sa spui ca te-ai uitat la pozele si chiar ti s-a parut real oul ala, si chiar ai impresia ca nu ai constientiza care sunt particularitatile oului natural!!!!!:43:

Ioan-Victor 01.02.2010 22:33:50

Citat:

În prealabil postat de LuXian (Post 207124)
mirelat:
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/w...gs_from_china/
Ai aici un link despre farsa cu ouale false.
Romania, trezeste-te!
Isus a spus: "Cercetati toate lucrurile si pastrti ceea ce este bun!"

Baietu' ala vorbeste numai prostii...De asemenea, in comentariile postate se aduc argumente contradictorii cu textul sau...El nu are nici un argument solid...

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 207139)
Deci tu vrei sa spui ca te-ai uitat la pozele si chiar ti s-a parut real oul ala, si chiar ai impresia ca nu ai constientiza care sunt particularitatile oului natural!!!!!:43:

Mie intotdeauna mi s-au parut dubioase ouale de la magazin...Au galbenusul decolorat si un gust diferit fata de cel al oualor de casa...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:42:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.