Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   rugaciuni pentru ajutor la casatorie (dupa parintele ARGATU) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6985)

Iulita 10.01.2014 12:05:40

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 547117)
Asa este. Am sa incerc.

Multi merg pe ideea ca daca "nu judeci pe nimeni nu gresesti" si daca nu spui nimic rau de nimeni nu gresesti. Sunt cazuri insa cand trebuie sa luati pozitie. Iar acesta este un asmenea caz. In cazurile in care patrund in randul credinciosilor practici sau invataturi periculoase, sunteti obligati sa luati pozitie. Datoria voastra este sa aparati invatatura Bisericii, (cu smerenie bineinteles), dar daca in asmenea cazuri veti tacea, veti fi trasi la raspundere.

P. S. - In alta ordine de idei, vreau sa intreb sunt persoane aici pe forum care aprind Duminica sapte lumanari la sapte biserici?

Asa este, impart cu dvs in totalitatea, ceea ce ati spus.

Iulita 10.01.2014 12:20:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 547123)
Daa cineva se intreaba care sunt semnele inselarii, asta este unul dintre ele. Sa presupunem ca noi suntem vrednici de a ni se revela adevarul??? Corect este sa ne rugam si sa cautam la cei in masura sa ne desluseasca nelamuririle, adica la Biserica.

Pare ca ati contrazis cele afirmate de mine in postare, dar in acelasi timp ati repetat din ce am spus eu cu fraza "Corect este sa ne rugam" cu o alta ordine de cuvinte, dar cu adaugarea personala a dvs, cu care sunt perfect de acord, "si sa cautam la cei in masura sa ne desluseasca nelamuririle, adica la Biserica".
Asa este, adevarul se releva progresiv.
Iertati.

Mosh-Neagu 10.01.2014 12:21:22

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 547129)
Citatul a fost luat de pe un blog si este destul de clar ca monahii atoniti se adreseaza patriarhului grec.Ce legatura sa aiba cu preasfintitul Daniel ,ei locuind totusi in Grecia ?

Citatul ajunge sa fie clar in momentul in care este citit intregul context. Redau mai jos confuzia care se creaza in momentul in care se aduce discutia despre tinutul romanesc:

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547097)
Iata ce spune un pustnic din pestera Cuviosului Xenofont, Protosinghelului Ioanichie Moroi, in Patericul Romanesc, pag 549:".........Niciodata in viata sa nu te iei dupa om, oricat de sfant ti s-ar parea. Ca astazi te folosesti de el, iar maine te poti sminti. Voiesti sa ai calauza in viata? Citeste Sfanta Sriptura si invataturile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor, ca de ei niciodata nu te vei sminti."
Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei:
".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte.
.................................................. .................................................. ........
Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........."

Intelepciune!

Nu degeaba am simtit ca mi se ridica tensiunea! Iar daca mi s-a intamplat mie, la fel se poate intampla oricui!!

Iulita 10.01.2014 12:32:30

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547116)
Insinuarea ta cum ca preotii athoniti s-ar adresa Patriarhiei Romane si cu predilectie, Preafericitului Patriarh Daniel, mi se pare o mare josnicie pentru un roman crestin ortodox.
Iata aici scrisoarea in intregime! http://ortodoxiacatholica.wordpress....ca-niste-lasi/

Si daca ati citit cu atentie cele scrise de mine, ati observat ca in postarea facuta de dvs ati contrafacut postarea mea, chiar daca "mesajul" meu catre Cristi, in cele postate de mine, a fost acela ca, azi nu ne mai putem increde in mai marii nostri, din Biserica Ortodoxa.
Iertati!

Iulita 10.01.2014 12:45:02

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547152)
Daca un citat (fara link) luat de nu stiu unde, ajunge sa para tendentios, sa aduca dezbinare, sa sminteasca, iar respectiva persoana nu se straduieste sa elimine din start orice interpretare gresita, dincolo de a o considera inselare, este un lucru urat si o rea vointa, mai ales ca acel citat ni s-a fluturat de cateva ori pe dinainte, fara nici o incercare de a se evita confuzia. NU aveam in intentie sa intru pe nici un blog, dar numai aluzia m-a cutremurat si am cautat sa ma lamuresc. Nu intentionez sa retractez nimic. In ce privesc greselile si pacatele fiecaruia, nu e treaba mea si nu judec pe nimeni. Aici e mai mult decat clar care a fost intentia si mai ales efectul, chiar prin repetarea mesajului. Nu pot sa gasesc acestui gest o alta catalogare! Si nu am nevoie de iertarea nimanui dintre cei ce ma condamna pentru asta. Nu faceti trimiteri catre sfinti in timp ce va agatati de coada lui Aghiuta!!!

Ma mir totusi, chiar daca nu va cunosc, ca nu vedeti confuzia pe care o creati si justificarile dvs nefondate, atat timp cat am mentionat ca frazele sunt scrise din scrisoarea postata pe site-ul Parintelui Matei Vulcanescu.
Se simte foarte multa rautate la dvs, si in acelasi timp un suflet foarte tulburat. Si cand sunteti in aceasta stare, evitati sa va grabiti sa postati, ca sa nu produceti suparare si altora.
Iertati!

Mosh-Neagu 10.01.2014 12:50:34

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547159)
Si daca ati citit cu atentie cele scrise de mine, ati observat ca in postarea facuta de dvs ati contrafacut postarea mea, chiar daca "mesajul" meu catre Cristi, in cele postate de mine, a fost acela ca, azi nu ne mai putem increde in mai marii nostri, din Biserica Ortodoxa.
Iertati!

Cred ca intram intr-o polemica inutila. Nu stiu ce mesaje am "contrafacut"... Citatul este nemodificat, si nu-i lipseste nici macar o virgula, din textul pe care am dorit sa-l scot in evidenta.
De niste ani buni se bate prea multa moneda pe Apocalipsa, pe sfarsitul care e aproape, pe "dezbinarea din cetate"... Dezbinarea o vedem noi, o facem noi, o predeterminam noi... Cand spunem mai marii nostri, putem spune in aceeasi masura Patriarhia Romana sau Sfantul Munte, dar nu putem spune Patriarhia Greaca. Eu am incredere si sunt inca linistit pentru ceea ce vad si ce primesc. Exceptiile nu sunt de astazi. Ele au fost dintotdeauna si nu se vor sfarsi niciodata. Cel ce e supus si se roaga , nu poate fi inselat, nu fiindca e mai inteligent decat altii si nici ca are putere sa se apere singur, ci il apara Dumnezeu. Deocamdata, cel putin la noi in tara, nu e cazul sa vorbim despre neascultare de "mai marii nostri!... Intr-un suflet induhovnicit, aceste vorbe nu prind radacina, dar pe-aici avem parte - se pare - in cea mai mare masura de nedumeriti si rataciti, care dorim totusi sa gasim cararea cea buna si nu cea care sa ne duca spre deznadejde!

catalin2 10.01.2014 13:01:53

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547148)
Ma iertati, eu sunt mai inceata la minte.
Spuneti-mi, dvs, ce ati inteles din scrisoarea monahilor athoniti adresata Preafericitului?

Este o scrisoare adresata Patriarhului ecumenic, IPS Bartolomeu, sub a carui jurisdictie de afla si Muntele Athos. Ei cer intrunirea unui Sinod ecumenic pentru condamnarea invataturilor ecumeniste patrunse in ortodoxie si ii cer Patriarhului sa nu mai propage el insusi aceasta erezie (se stie ca Patriarhul ecumenic are unele scapari).

Mosh-Neagu 10.01.2014 13:02:31

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547160)
Ma mir totusi, chiar daca nu va cunosc, ca nu vedeti confuzia pe care o creati si justificarile dvs nefondate, atat timp cat am mentionat ca frazele sunt scrise din scrisoarea postata pe site-ul Parintelui Matei Vulcanescu.
Se simte foarte multa rautate la dvs, si in acelasi timp un suflet foarte tulburat. Si cand sunteti in aceasta stare, evitati sa va grabiti sa postati, ca sa nu produceti suparare si altora.
Iertati!

Imi asum raspunderea de a te fi suparat. Faptul ca pe tine nu te deranjeaza atunci cand ii sfatuiesti si pe altii sa nu se increada in "mai marii nostri", numai fiindca undeva, candva, un mare monah a spus-o intr-un anumit context, este pentru mine un semn de intrebare. Repet, un bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se mai increada in "mai marii bisericii". La noi in tara, zic eu ca inca nu se pune problema. Daca tu ai alte informatii, poate e mai bine sa le pastrezi pentru tine!
Si, da! Sunt chiar foarte tulburat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma stapanesc, sa nu cumva sa te supar...

Iulita 10.01.2014 13:03:21

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547161)
Cred ca intram intr-o polemica inutila. Nu stiu ce mesaje am "contrafacut"... Citatul este nemodificat, si nu-i lipseste nici macar o virgula, din textul pe care am dorit sa-l scot in evidenta.

Ma simt totusi obligata sa va spun ca n-ati inteles nimic din ce s-a postat pe acest topic, de la inceput pana la sfarsit, ca daca ati fi facut-o, nu v-ati fi grabit sa tulburati prin postarile dvs.
Cand am spus ca ati contrafacut postarea mea, m-am referit ca in postarea mea nu am specificat numele Prefericitului Daniel, ci m-am referit ca azi, sminteala a ajuns pana si la mai marii nostri din Biserica Ortodoxa, ca va place sau nu, asta este realitatea, si ca sa fim siguri ca nu vom fi inselati, trebuie sa cercetam Sf Scriptura si Invataturile Sf Parinti, asa cum ne indeamna si pustnicul din Patericul Romanesc.
Si daca cititi postarea de la pag 6 de pe topi, veti vedea ca am specificat de pe ce site, am luat frazele din scrisoare.
Dar, repet, va inteleg, ca toata confuzia creata de dvs este datorita sufletului dvs tulburat.
Iertati!

Mosh-Neagu 10.01.2014 13:13:14

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547165)
Ma simt totusi obligata sa va spun ca n-ati inteles nimic din ce s-a postat pe acest topic, de la inceput pana la sfarsit, ca daca ati fi facut-o, nu v-ati fi grabit sa tulburati prin postarile dvs.
Cand am spus ca ati contrafacut postarea mea, m-am referit ca in postarea mea nu am specificat numele Prefericitului Daniel, ci m-am referit ca azi, sminteala a ajuns pana si la mai marii nostri din Biserica Ortodoxa, ca va place sau nu, asta este realitatea, si ca sa fim siguri ca nu vom fi inselati, trebuie sa cercetam Sf Scriptura si Invataturile Sf Parinti, asa cum ne indeamna si pustnicul din Patericul Romanesc.
Si daca cititi postarea de la pag 6 de pe topi, veti vedea ca am specificat de pe ce site, am luat frazele din scrisoare.
Dar, repet, va inteleg, ca toata confuzia creata de dvs este datorita sufletului dvs tulburat.
Iertati!

Crezi ce vrei, te priveste. (Am vazut de la inceput postarea de la pag 6... Era necesar un link, la o asa confuzie) Faptul ca nu esti profesor de religie, ma mai linisteste. Altfel cine stie pe cati ai fi convins cu "invataturile" tale, pline de calm si pace!...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:29:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.